31 december 2009


Er heerst hier overal een opgewonden stemming en er wordt hard gewerkt. Hanny gooit steeds wat in hete olie en dan komen er oliebollen uit. In Oostenrijk kennen ze die bollen niet, dat is een Nederlandse gewoonte, zegt ze, op oudejaarsdag. Ik weet niet precies wat ik me bij zo'n dag voor moet stellen, want voor mij is iedere dag gelijk. Die bolletjes zijn in ieder geval lekker. Omdat we in Oostenrijk zijn, is er op de stapel oliebollen een geluksbrenger gezet. Die geven ze elkaar hier op deze dag. Dus zit ik bij een stukje Nederland en een stukje Oostenrijk. Maar dat een heleboel mensen vannacht gaan knallen omdat er dan een nieuw jaar??? begint, lijkt mij minder. Niet goed voor mijn oren. Ik geloof dat ik maar diep onder mijn dekbed kruip.

30 december 2009


Omdat Hanny niet goed kan lopen, laat staan skiën, hebben we vandaag een tochtje met de auto gemaakt. Er ligt toch geen sneeuw meer op de weg. Maar wel vieze troep. Wat ziet de auto er daardoor verschrikkelijk smerig uit. Dat wordt een hele klus om hem weer schoon te krijgen als we thuis zijn.

29 december 2009


Vakantie betekent doen en laten waar je zin in hebt. Vandaag had ik nergens zin in. Alleen lekker rustig op het balkon in de zon.

28 december 2009


Wat een pech. Zou ik vandaag op de langlaufski's gaan staan. Ligt er op de loipe haast geen sneeuw en kun je er niet langlaufen. Daarom maar een eindje gewandeld op de loipe, ook al staat er bord dat je daar niet mag lopen. Langlaufers zijn in geen velden of wegen te bekennen. Dan kunnen wij daar toch wel lopen. Tenslotte loopt er ook een mol dwars doorheen. Eigenlijk had ik wel in zo'n luchtballon willen zitten. Wat zal je van daaruit een prachtig zicht hebben op de groen/witte wereld.

27 december 2009


Ik heb me nog steeds niet op ski's gewaagd. Mij veel te gevaarlijk. Zeker nu er zo weinig sneeuw ligt beneden. Nee, dan is wat ik vandaag heb gedaan veel en veel leuker en gemakkelijker. Ik hoefde niets te doen, want ik liet me "gewoon" rondsleuren. Heerlijk!

26 december 2009


Mijn padvindersbloed kwam boven vandaag. Ik heb een paar pistenwegwijzers goed gedraaid. Want stel je voor dat er skiërs de afgrond in skiën doordat de bewegwijzering niet goed is.

25 december middag


Ik ken ineens een paar Engelse woorden: "I'm dreaming of a white Christmas".

25 december 2009

24 december 2009 avond 2


Nadat we thuis gekomen waren van de Kerstman, zijn we lekker gaan gourmetten. En terwijl we zaten te eten, werd er geklopt en kwam de huiseigenares binnen met een potje aan een stokje in haar handen. In het potje brandde iets. Daar zwaaide ze mee in het rond. Ik mocht haar helpen, maar dat doe ik in het vervolg toch maar niet meer. In het potje zat wierook. Ze ging in alle appartementen langs om met de wierook de boze geesten van het afgelopen jaar te verdrijven en weer met een schone lei te beginnen. Op zichzelf wel een goed idee, maar de stank vind ik minder.

24 december 2009 avond


Hoera! Gelukt! Niemand heeft me gevonden. Tegen de tijd dat de Kerstman in het dorp arriveerde, ben ik uit mijn schuilplaats gekomen om hem te zien en te zeggen dat ik "heel braaf ben geweest". Maar ik kreeg van hem geen zakje, zoals alle kinderen om me heen. :-( Hij had niet op een konijntje gerekend, zei hij. :-(

24 december 2009


Kortgeleden hoorde ik een liedje over Flappie. Nu ben ik Flappie niet. Ik ben Knuf. Maar toch, voor alle zekerheid laat ik me vandaag niet zien.

23 december 2009


Mensen zijn toch wel rare wezens. Hebben ze de prachtigste monumentale bomen in de buurt staan en dan nog halen ze een miniminiboompje in huis. Dat hangen ze vol met glimmertjes en doen er lichtjes in en dat noemen ze dan een kerstboom. Maar eerlijk is eerlijk, 's avonds is het wel een mooi gezicht.

22 december 2009


Vandaag heb ik maar eens een skistok vastgehouden. Ik moest voelen hoe dat aanvoelde. Zou het niks zijn, dan zou ik me niet op de lange latten wagen. Maar het voelde best goed. De volgende stap wordt dus op die "enge" dingen. Toch ga ik het hier steeds leuker vinden! :-)

21 december 2009


Om me heen zie ik allemaal mensen op lange latten naar beneden suizen en soms ook vallen. Eerlijk gezegd heb ik geen zin in vallen en ben ik wat lui, dus laat ik me naar beneden vervoeren. Hartstikke gaaf! Op de glijijzers van een soort scootmobiel als een speer naar beneden en dan weer naar boven. Ik houd hiervan!

20 december 2009


Nu ben ik helemaal overtuigd dat het in de sneeuw heerlijk is. Zeker als de zon schijnt. :-) Dat kwam ook door een grote neef van mij, die heel vrolijk stond te zwaaien in de sneeuw. Hij zei dat ik maar eens in dat witte goedje moest rollen en dat ik dat verrukkelijk zou vinden. En dat klopt helemaal. Zie je wel hoeveel sneeuw ik in mijn vacht heb?!

19 december 2009


Of Hanny een keer gaat skiën, is nog onzeker. Haar skibril heeft ze wel alvast klaar gelegd. Staat mij ook wel, toch?!

18 december 2009


Ik ben maar in het vogelhuisje gaan zitten, want daar krijg ik tenminste geen sneeuw op mijn kop. Want sneeuwen doet het hier ook (een beetje). Het is hartstikke koud. Ik geloof dat mijn vacht nog niet winterhard is. Mooi is het wel. Echt anders dan in de zomer.

17 december 2009


Wat een verschil met afgelopen zomer. Toen was alles hier in de buurt groen en nu is het wit. Ik vraag me alleen af waarom we helemaal hier naar toe gereden zijn. Thuis lag veel en veel meer toen we vertrokken. Maar goed. We zijn nu hier. Ik ben hier zelfs voor de tweede keer. Zou ik nu ook zo'n medaille krijgen voor mijn bijzondere trouw?

16 december 2009 avond


Ik durf haast niet te kijken, want wat er nu naar beneden komt is zo wit, zo koud, zo eng. Maar Hanny is door het dolle heen. Sneeuw, sneeuw, sneeuw! roept ze steeds. Blijkbaar moet dit leuk zijn. Maar ik vind er niks aan. Komt nog wel, zegt Hanny. Je zult het nog vaak genoeg zien en merken dat het niet koud is. Het zal wel. :-(

16 december 2009 middag


Hanny heeft vandaag de hondenbrokken opgezocht die ze nog over had van afgelopen zomer. Hiep hoi, hiep hoi! Morgen zie ik mijn vriendje Bodo weer! %-)

15 december 2009


Wat is het mooi vandaag buiten. Nu begrijp ik waarom Hanny van dit weer houdt. Het is nog wel geen sneeuw, zegt ze, maar deze rijp is ook prachtig. Wel koud, maar daar wen ik al wat aan.

14 december 2009


Ik kijk momenteel mijn ogen uit. Er rollen allemaal kaarten uit een apparaat en dan nog eens plakkers. De kaarten moeten in een soort zakje gestopt worden en daar worden die plakkers opgeplakt en nog een andere. En dan moeten die zakjes ook nog eens in de brievenbus gestopt worden. Maar ook in de brievenbussen hier op het pleintje. Dat mocht ik doen. Maar het was zooooo koud. :-( Ik was blij dat ik weer binnen was.

13 december 2009


Jan en Annemarie hadden het plan vroeg naar Zeeland te gaan. Maar toen Jan zaterdagavond thuiskwam na voetbal, deed de blower van de auto het niet. Dat is een beetje lastig als het koud is, zeiden ze, want dan blijven de ramen beslagen en kun je niet rijden omdat je niets ziet. Daarom kwam vanmorgen heel vroeg iemand kijken of hij hem weer aan de praat kon krijgen. Dat is niet gelukt. Morgen gaat de auto maar weer naar de garage. En vandaag zijn ze toch op stap geweest, maar dan met Kaatje.

12 december 2009


Annemarie is gek op tuincentra en ze sleept Hanny en mij dan ook regelmatig mee. En zeker in december. Vandaag kon je bij eentje hier in de buurt gratis poffertjes eten. En je kreeg, als je chocomel bestelde, een gratis kerstbeker. Op een van de bekers is een beer te zien in een slee, wat dat nu precies is weet ik nog steeds niet, die aan het zwaaien is. Ik gebruik nu maar de beker als slee en zwaai naar iedereen.

11 december 2009


Ik ben niet blij. Pettefretje is naar de dierenarts geweest, want ze liep zo ongeveer leeg. Dat heeft ze de afgelopen tijd al vaker gehad. Ze weegt nog maar 3,28 kg. Dat is veel te weinig. Nu moet ze allemaal pilletjes slikken, korreltjes eten en speciaal water drinken. En dat is iets wat ze helemaal niet leuk vindt. Daarom is het zo moeilijk om wat bij haar binnen te krijgen. Omdat ze niet wil, ben ik wat verdrietig. Maar ik geloof dat Annemarie de oorzaak heeft gevonden. Ze dronk "roestig" water. Dat kan nu niet meer. Misschien dat ze nu snel opknapt.

10 december 2009


Hanny schrok zich wezenloos, want ik riep keihard STOP!!!! Ik zag allemaal lichtjes boven het water zweven. Vond ik zo apart, dat ik die wel eens wat beter wilde bekijken. Maar ze zijn niet zo bijzonder als ik dacht, want ze hangen er ieder jaar in deze tijd, zei Hanny. Nou, wat mij betreft mogen ze er altijd branden als het donker is. Een mooi gezicht.

9 december 2009


We liepen in een tuincentrum, want Hanny had nog wat kerstgroen nodig voor bloemschikken, zegt Annemarie ineens, kijk kerstkonijnen. Nou ja zeg. Dat zijn toch geen kerstflappies. Dit zijn sneeuwpoprendieren.

8 december 2009


Niet alleen in de dierentuin hangen lichtjes, hier thuis ook. Van de adventsster. Ik wilde ook wel een ster zijn en daarom ben ik erop geklommen. Zo is de ster toch veel mooier. :-)

7 december 2009


Wow, wat een lichtjes. We waren in een dierentuin, maar ik heb niet eens konijntjes gezien. Wel allemaal andere dieren, die zo mooi waren met allemaal lichtjes erin. Deze olifanten hadden de lichtjes op hun lijf zitten. En dat lijf was gemaakt van allemaal Chinese kommetjes en lepeltjes. Wel raar. Maar zoooooo mooooooi!

6 december 2009


Vandaag zag ik een rare wagen. Hij had geen wielen, maar een soort staven. Daarmee kan hij glijden in de sneeuw of op het ijs, zei Hanny. Maar wat is ijs en wat is sneeuw. Ik heb geen flauw idee. Als ik even geduld heb, zal ik dat binnenkort zien, zegt ze. Ik ben benieuwd. Misschien kan ik dan hiermee een ritje maken.

5 december 2009


We waren vandaag in een grote zaak met allemaal planten en bloemen. Daar zag ik toch een rare boom. Er hingen ballen, pegels, sterren en lichtjes in. Er lag wat wits op de takken. Sneeuw volgens Hanny. Maar wat het gekste was. Er zaten ijsberen in die boom. IJsberen leven toch niet in een boom! Raar hoor.

4 december 2009


Vorige week kregen we een stapeltje plastic zakken in huis, waarin we plastic moeten verzamelen. Een zak is hartstikke snel vol. Heerlijk, want nu is het een superrelaxte zitzak voor mij. %-)

3 december 2009


Hihihi, een beetje zeuren en je krijgt je zin. Het lawaaiapparaat zorgde ervoor dat ik verschrikkelijke pijn had aan mijn oren. Die hele hoge fluittoon was afschuwelijk. Gelukkig hebben ze naar mij geluisterd en nu is er sinds kort een nieuw lawaaiapparaat in huis. Vandaag is hij ingewijd door mij. Gelukkig geen fluittoon meer. Mijn oren hebben weer rust gekregen.

2 december 2009


Het kastje met daarin de Belg die ons de weg moest wijzen maar het niet deed, is vandaag opgestuurd naar, ik geloof, DomDom. In de winkel hier zeiden ze, dat alleen het onderzoek wat er aan de hand is, al € 60,-- zou kosten. Dat was veel te veel geld, zei Hanny. Want daaroverheen reparatiekosten, dan kun je net zo goed een nieuwe kopen. Ze heeft die DomDom geschreven en nu gaan ze toch voor niets onderzoeken wat er aan de hand is. Vandaag hebben we de Belg weggebracht.

1 december 2009 middag


Dit zijn een oude en een nieuwe zool van Hanny. Best wel verschil. Met het lichte stukje is de nieuwe. Waarom moeten mensen op die zolen lopen, vraag ik me af. Doen wij konijntjes toch ook niet.

1 december 2009 morgen


Zeg nou zelf. Naar iemand die zoiets in zijn wachtkamer heeft hangen, wil je toch niet gaan. Hanny wel. Die vind het heerlijk als hij haar "mishandelt". Mensen zijn toch rare wezens. Nou ja, Hanny in ieder geval. ;-)

30 november 2009


Niet normaal meer, zo lang als we moesten wachten. Ze waren Hanny vergeten en we hoefden alleen maar deze cd te krijgen.

29 november 2009


Hanny mag blij zijn dat ik mee was naar Zeeland. Op de terugweg zouden Annemarie en zij een kopje thee gaan drinken bij Marjolein. Daar waren ze nog nooit geweest. De vraag was hoe ze daar moesten komen. De Belg van Hanny weigerde nog steeds de weg te wijzen. Zijn taak heb ik daarom maar over genomen (met hulp van een leuke vrouwenstem). :-)

28 november 2009


HELP!!!!! Ik word gemolesteerd door een zwartharig monstertje. Scrabble genaamd. Wie bevrijdt me?

27 november 2009


Als we op reis zijn, hoor ik in de auto een Belg steeds zeggen: "Bij de volgende afslag rechtsaf", of "Bestemming bereikt". Hij weigert sinds kort de weg te wijzen. Hoe ze ook bidden en smeken, hij laat niets meer van zich horen. Ik heb geprobeerd om hem wakker te schudden, maar ook mij lukte het niet. Hij is diep in slaap. Hoe moeten ze nu de weg vinden?

26 november 2009


Hiep hoi, ik mocht mee naar bloemschikken. Ik moest me wel gedeisd houden, had Hanny van tevoren gezegd. Daarom ben ik in een bosje berengras gaan zitten en heb vanuit de hoogte al die kwekkende dames eens goed in de gaten gehouden. Het was geen normale les, zei Hanny later. Een combinatie van een knutsel- en bloemschikclub. Wel heel gezellig. Ik wil best nog wel eens mee. Kijken hoe het er aan toe gaat als iedereen alleen met bloemen en blaadjes en dergelijke bezig is.

25 november 2009


Ik hoor de laatste dagen steeds zingen "Zie de maan schijnt door de bomen". Dat schijnt iets met die man met de witte baard en de rode muts op zijn hoofd te maken te hebben. Het zegt mij niets. Ik weet wel dat ik vanavond de maan door de bomen heb zien schijnen. Is best wel een mooi gezicht. Maar het was wel koud om er naar te kijken.

24 november 2009


Brrrrr, wat had ik het koud. Ik moest zo nodig in bad. De vorige keer kon ik heerlijk in het zonnetje opdrogen. De zon was er wel even vanmorgen, maar het was veel te koud om buiten droog te worden. Hanny heeft mij ingepakt in een handdoek en op de verwarming gezet. Ik leek wel een mummy, zei ze, wat dat ook mag zijn. Zo ingepakt op de verwarming is het heerlijk warm. Ik geloof dat ik maar een dutje ga doen. I-)

23 november 2009


Nu breekt mijn klomp. Hanny gaat donderdag weer naar bloemschikken. Normaal haalt ze bloemen, bladeren en soortgelijk spul. Maar nu is ze heel andere dingen aan het verzamelen. Lijm, elastiekjes, vierkante plastic zuivelfles, wijnfles en een waterbuisje met dekseltje. Het lijkt wel of ze naar een hobbyclub moet. Ik hoop dat ik donderdag mee mag, want ik wil wel zien wat ze gaat doen.

22 november 2009


Vandaag hebben we bij de tweeling kinderlikplaatjes gehaald. Het lijkt mij niets om aan die plaatjes te likken en dan ergens op te plakken. Hanny doet dat ook niet. Die stopte ze heel snel in een groot boek.

21 november 2009


Eindelijk mocht ik het eens van dichtbij bekijken. Hanny zet vaak iets in een kastje en ze vond het veel te heet om het dichtbij te zien. Maar ik kan zeuren als de beste. Nou, het is inderdaad heet. En wat daarin staat is ook hartstikke heet. Dat ze dat lekker vinden om te eten. Je brandt je tong, lijkt me. Geef mij maar een worteltje.

20 november 2009


Even een kort berichtje om te laten weten dat ik weer thuis ben. Nu moet ik Hanny weer helpen de weekendtas uit te pakken.

19 november 2009


Vandaag heb ik geholpen met het schoonmaken van het huis. Ik mocht met het lawaaiapparaat aan de gang. Crisis, wat een herrie maakt dat ding. Tegen die hoge pieptoon kunnen mijn oren niet. Het wordt hoog tijd dat er een ander apparaat komt zonder bijgeluiden, want zonder geeft het al lawaai genoeg.

18 november 2009


Ik begrijp nu wat ze bedoelen met najaarsstorm. Wat ging het buiten tekeer. Gelukkig is alles heel gebleven. Hanny waaide wel haast van haar fiets af, maar ze kon gelukkig haar stuur recht houden. In huis is het absoluut geen najaar. Daarvoor ruikt het veel te lekker. Volgens Hanny een voorjaarsgeur door seringen. Mmmmmm, heerlijk. Laat het voorjaar maar snel komen. Ho ho ho zei Hanny, eerst nog de winter met sneeuw en ijs. Daar heeft ze zo'n zin in; dat is zo lekker fris. Ajakkes, dat lijkt me veel te koud. Ik moest maar afwachten en waarschijnlijk zou ik er ook van gaan houden. Nou ik geloof er niets van.

17 november 2009


Annemarie moest voor behandeling weer naar Joure. Er was daar ook iets te halen van babette of zo. Hanny had in een doosje nog een heleboel papiertjes zitten. Eén en één is twee (dat weten zelfs konijntjes). En daarom heeft Annemarie nu wat nieuwe dingen voor haar kamer. Die kun je vast zien bij Koei.

16 november 2009


Wat was het ongelooflijk saai vandaag. Smerig weer en Hanny druk bezig, waardoor ze geen tijd had om leuke dingen met mij te doen. Ik kan me heel goed voorstellen dat sommige dieren een winterslaap houden. Ik heb ook maar een holletje gemaakt en daar ben ik naar mijn eigen gesnurk gaan luisteren.

15 november 2009


Hanny riep mij vanmorgen dat ik eens moest komen kijken. In een schoen zaten allemaal centjes. Wie zou die daar nu in doen, vroeg ik me af. Hanny zei dat Zwarte Piet dat gedaan had, in opdracht van Sinterklaas. Dan ben je toch niet goed bij je hoofd, lijkt mij, als je alleen voor een liedje centjes in een schoen stopt. Maar het gebeurt ieder jaar, zei Hanny. Nou dat wil ik ook wel. Ik heb dan alleen een probleem, want ik heb geen schoenen. :-(

14 november 2009


Gisteravond heb ik zoiets leuks gezien door het kijkkastje. Het ging van prrrrrrrrrt er vielen een heleboel om. Domino werd het genoemd. Leek me leuk om ook eens te proberen of ik ze kon opzetten. Hanny had nog van dat soort steentjes in huis en het is me gelukt. Ze bleven staan! En je gelooft het of niet, maar ik kon ze ook omgooien. :-) En toen ging het ook van prrrrrrrrrt.

13 december 2009


Hanny was vandaag bij de bloemist. Ze heeft wat nieuwe bloemen gekocht voor de bloemstukjes. Ze zag ook een (sier)kooltje. Dat heeft ze voor mij gekocht. Lief hè. Dit weekend zal ik me waarschijnlijk niet zoveel laten zien, want hier heb ik een hele kluif aan.

12 november 2009


Vandaag waren we in een blauw/gele winkel. Hanny zag wat frutsels liggen en die heeft ze mee naar huis genomen. Voor in de kerstboom, zei ze. Nou heb ik nog nooit een kerstboom gezien. Bomen genoeg, maar geen kerstboom. Ik moest maar rustig afwachten, zei ze. Dat duurt nog minstens 30 dagen. Eerst komt Sinterklaas nog. Allemaal raadsels, want wie is nou Sinterklaas?

11 november 2009 update


Wat was dat leuk al die kinderen aan de deur en wat hadden sommigen leuke nieuwe versjes. Ik wilde ook iets ongezonds en iets gezonds uitzoeken van de schaal. Daarom heb ik als een razende een lampionnetje gemaakt en een versje gerijmd. Dat gaat zo:
Sinte Sinte Tortel
Geef me maar een wortel
Geef me maar een stukje kool
Dan ben je geen halve zool

Hanny fronste wel haar wenkbrauwen, maar ze vond het toch wel leuk en daarom mocht ik ook twee dingen uitzoeken. Het is dat ik dit kan typen, anders had ik dit niet kunnen vertellen, want ik heb een volle mond. :-)

11 november 2009


Ik ben toch zo benieuwd wat er straks gaat gebeuren. Hanny heeft een grote schaal in de hal gezet met snoep en mandarijntjes. Voor de kinderen die met lampionnen bij de deur komen. Ze gaan dan iets zingen van "Sinte Sinte Maarten, de koeien hebben staarten ....." Ja, da's logisch. Ik heb nog nooit een koe zonder staart gezien. Als je dat gaat zingen, krijg je dan snoep? Nou dan moet ik dat straks ook maar gaan zingen. Maar dat kunnen konijntjes niet. Hoe moet dat nu? :-S

10 november 2009


Het was weer een lange dag op en neer naar opa Knuf. Terwijl Hanny voor een kopje thee zorgde, heb ik de bloemetjes water gegeven. Ook al kan opa Knuf de bloemetjes niet meer buiten zetten, de bloemen binnen moeten er toch wel goed uitzien.

9 november 2009


Nu weet ik waarom zo veel mensen een bril op hun neus hebben. Wij konijntjes hebben die niet nodig. Wij eten veel wortels. Ik vond het dan ook hartstikke goed dat Hanny zei dat ze worteltjes had gekocht. Goed voor haar ogen en de mijne. Maar toen ging ze de wortels samen met uien in een pan gooien en die samen koken. Dat zijn toch geen wortels meer. Dat zijn woruitels. Dat voer hoeft ze mij echt niet voor te zetten. Geef mij maar een gewone wortel, dan heb ik echt geen bril nodig.

8 november 2009


Jan had met mooie felgekleurde steentjes een heel geheimzinnig bouwwerk voor Jennéh Rose gemaakt. Ik vond het een mooi konijnenholletje, waar ik me goed in verstoppen kon.

7 november 2009


Vandaag stond er hartige taart op het menu. Daarvoor moet je deeg rollen. Ik mocht Hanny helpen en dacht dat het een fluitje van een cent zou zijn. Niet dus. Dat was zwaar werk. Gelukkig ging het goed en hebben we van de taart gesmuld.

6 november 2009


Dat is maar een klein hokje waar je in moet om kleren te passen. Je kunt er amper je k*nt keren. Eigenlijk mocht ik daarom niet mee. Maar na een beetje zeuren ging Hanny overstag. Best wel benauwd. Ik ben blij dat konijntjes geen kleren hoeven te passen.

5 november 2009


Wat kunnen mensen af en toe toch dom zijn. In augustus had Hanny een kleinigheidje gekocht voor het vriendinnetje van Muis. Waren Muis en vriendinnetje gisteren hier op paddenstoelenjacht en wist ze niet meer waar ze het neergelegd had. Gelukkig dat er konijntjes zijn die wel goed kunnen zoeken.

4 november 2009


De blaadjes aan de boom leken allemaal wel lampjes door de zon. Ik wilde ook wel een lichtje zijn. Helaas. [-( Ik was daar best een beetje chagrijnig door. Gelukkig waren mijn vriendjes Muis en Koei in de buurt en die begonnen blaadjes te gooien in de bladbak. Dat was pas leuk. %-)

3 november 2009Ik heb mijn ogen uitgekeken. Wat een boel bladeren liggen er overal. Heerlijk om er mee te gooien en in weg te kruipen.

2 november 2009Annemarie en Hanny waren vanmiddag weer eens therapeutisch op stap. Annemarie met de benenwagen en Hanny met de fiets. Ik liet me lekker in de fietstas vervoeren. Dwars door de woonwijk, waar we liepen en fietsten, staan hele grote palen. Om ook wat beweging te krijgen, had ik bedacht dat ik wel naar boven zou kunnen klimmen. Viel dat even vies tegen. Er zaten allemaal griezelige pennen, waar je niet voorbij kunt komen. Zou ik dan bij de eigenaar een pleister kunnen halen, als ik het wel geprobeerd had en ik had mezelf daaraan geprikt?

1 november 2009Nu begrijp ik pas goed wat de herfst is. Het was bijna de hele dag droog weer, maar aan het eind van de middag begon het te waaien en te regenen. Niet zulk lekker weer om naar buiten te gaan. Maar wat is het dan gezellig binnen. Hanny stak kaarsjes aan. Ik had dat graag willen doen, maar dat mocht niet. Veel te gevaarlijk, zei ze. Ik wilde ze wel van heel dichtbij bekijken, maar toen kreeg ik op mijn kop. Dat was veel te gevaarlijk, zei ze. Nou ja, gevaarlijk of niet, het is wel hartstikke leuk. De schaatsers, waar we naar keken, hebben het vast niet zo knus als wij hadden.

31 oktober 2009Hanny begint nu echt af te tellen. Ongeveer een maand geleden moest ze de aanvraag voor haar AOW versturen. Vandaag de aanvraag voor haar pensioen. Nog ruim 5 maanden en dan is het zover, zegt ze. Dat zijn nog een heleboel dagen om te tellen en ze is al zo slecht in rekenen. :-S

30 oktober 2009Hier moet ik wel zo om lachen. Zijn de twee Japanners hier in huis steeds maar weer aan het lopen en fietsen om in de buurt allemaal paddenstoelen te kunnen fotograferen, loop je er zo tegen eentje aan als je de deur uitloopt.

29 oktober 2009Spanning en sensatie op ons rustige pleintje. Twee brandweerwagens met zwaailichten en sirenes. Later ook nog een politiewagen. En waarom? Gelukkig om niets. :-\

28 oktober 2009Ik viel om van verbazing. Zag ik ineens Kabouter Spillebeen op een grote paddenstoel aan het wippen. ;-)

27 oktober 2009Vanmorgen heeft Hanny nieuwe schoenen gekocht op advies van een "podoog", of zoiets. Toen we terugkwamen, wilde ik de aardbei plukken, maar die was verdwenen. Heeft er toch iemand zijn mond voorbij gepraat. (devil) Toen Koei naar de nieuwe schoenen kwam kijken, zag ik dat haar bek rood was en ze wilde me niet vertellen hoe dat kwam. Nou, ik ben niet op mijn achterhoofd gevallen. Leuk vriendinnetje die Koei. (cow) Niet dus! Maar ik krijg haar nog wel. Ik heb me maar even teruggetrokken in een schoenendoos om rustig na te kunnen denken hoe ik dat zal aanpakken. [-(

26 oktober 2009Kunnen jullie een geheimpje bewaren? Ja? In één van de hangende kruidentuintjes van Annemarie heeft ze aardbeiplanten gezet. De bladeren daarvan zijn zo mooi rood. Die wilde ik van dichtbij eens bekijken en toen zag ik nog een aardbei hangen. Nog net niet helemaal rijp. Morgen denk ik wel. Dan ga ik hem plukken en opeten. Dus mondje dicht! Anders wordt hij misschien door iemand anders geplukt.

25 oktober 2009Na een paar dagen "oppassen" hebben we het vandaag maar heel rustig aan gedaan. Beetje wassen. Beetje computeren. Beetje tijdschriften lezen. En toen las ik dit. Als we boodschappen gaan doen, zal ik zo'n bakje maar eens in het wagentje gooien voor Petje. Ze is zo zielig met haar dichte ogen, dat ze wel wat lekkers mag hebben.

24 oktober 2009Sssst, ik ben stiekem de "kranserie" ingeslopen. Daar worden zulke mooie kransen gemaakt. Deze vond ik de mooiste. Maar ik ben er snel weer uitgekropen, want anders zou ik ook vastgeplakt worden op een krans.

23 oktober 2009Ik was "ingehuurd" als babysit *hahahaha* (kinderen van 11 t/m 16 jaar) in het huis met de heeele grote tuin. Het fruit is of geplukt of gevallen. Aan de perenboom hing nog één peer. Ik geloof dat ze die voor mij hebben laten hangen. Ik ben de ladder opgeklommen, maar toen kon ik er nog niet goed bij. Als een aapje ben ik toen van tak naar tak geslingerd, tot ik de peer kon pakken. En lekker dat die was. :-)

22 oktober 2009In de centrale hal bij opa Knuf zwemmen allemaal vissen rond. Nee, natuurlijk niet zo maar in de hal, maar in een bakkie. Hartstikke mooi om te zien. Ik had er wel tussen willen zwemmen. Maar ik kan jammer genoeg niet zwemmen.

21 oktober 2009Ze waren in de aanbieding. Eerst wist ik niet wat het was. Tot Hanny er eentje heeft gehaald voor Annemarie. Die vond het lekker liggen. Daarom is Hanny nog een keer naar de winkel gefietst en heeft er nog een gehaald voor haarzelf (en voor mij). Wat ligt dat lekker. Een zijslaapkussen.

20 oktober 2009Hanny was weer simpele dingen op de vensterbank aan het fotograferen, toen Pettefretje er ineens bij kwam zitten. Die nam alle zon weg. Blijkbaar wilde ze wat aandacht. Ik heb haar toen lekker geknufd en haar naar haar mandje aan de verwarming gebracht. Nu ligt ze heerlijk te slapen en kan Hanny rustig verder.

19 oktober 2009Afgelopen weekend was er kermis in het dorp, maar omdat niet iedereen goed ter been was, zijn we daar niet geweest. Dat vond ik jammer, want ik had best in een draaimolen willen zitten. Hanny heeft toen wat bedacht. In de keuken staat ook een (koffie)molen en daar mocht ik vanmiddag rondjes mee draaien. Gaaf!!!!! Het ging zo hard dat Hanny moeite had om me op de foto te zetten.

18 oktober 2009


Koei heeft een nieuw shirtje gekregen, maar dat was een beetje te groot. Omdat ik al heel goed met de naaimachine overweg kan, heb ik het wat kleiner voor haar gemaakt. Koei zat er natuurlijk met haar snufferd bovenop. Gelukkig kreeg ze de naald niet door haar neus. Het aantrekken van een shirt is wat lastig voor koeien. Daar heb ik toen ook nog mee geholpen. Het staat haar hartstikke goed. Als je het wilt zien, kijk dan bij Koei.

17 oktober 2009Ik heb hard moeten werken om de pan op te tillen en de pannenkoeken een zwieper te geven en dan weer op te vangen. Dat is best moeilijk. Omdat het mis dreigde te gaan, heb ik het maar aan Hanny overgelaten en heb ik ze alleen maar opgegeten. Mjammie! Om m'n pootjes bij af te likken. :-D

16 oktober 2009Ik weet het naadje van de kous, ik weet van de hoed en de rand en ik weet waar Abraham de mosterd haalt. Ik mocht namelijk met Annemarie mee naar de radio. En daarom weet ik nu waar het lawaai uit onze radio vandaan komt. Hiervandaan!

15 oktober 2009Snap je dat nu. Ging Hanny speciaal woensdagmiddag nog elzenknoppen plukken, heeft ze die niet eens in haar bloemstuk gebruikt. Gelukkig iemand anders wel.

14 oktober 2009Hanny en ik zijn mee geweest met Annemarie toen die naar de man met de hamertjes moest. Het lijkt me maar niks om je te laten slaan en daarom ben ik maar weggezeild.

13 oktober 2009Hahaha, dat was een leuk gezicht. Lag Hanny daar met haar mond vol tanden (Jan ook trouwens). Ik heb me echt rot gelachen. Geen gezicht. Ze eten vast te weinig worteltjes, want heb je ooit een konijntje naar een tandendokter zien gaan. ;-)

12 oktober 2009Het was helemaal mijn eigen schuld. :-( Ik zat te zeuren dat ik naar buiten wilde, omdat de zon zo lekker scheen. Maar dat kon niet. Toen ik door bleef zeuren, heeft Hanny mij buiten in de gieter gestopt, om af te koelen zei ze. Gelukkig kon ik me nog net aan de rand vastpakken, zodat mijn staartje niet nat werd. En toen moest ik een hele tijd in mijn eentje buiten blijven en dat was echt niet leuk. Ik beloof dat ik nooit meer zal zeuren.

11 oktober 2009Af en toe word ik horendol in huis. Annemarie zit dan ergens op te timmeren waar lawaai uitkomt en dat doet verschrikkelijk zeer aan mijn oren. Konijntjes hebben namelijk een supergehoor. Ik wilde zelf ook eens proberen wat zij doet. Ik ben daarom naar boven geklommen en ben gaan timmeren. Er kwam wel lawaai uit dat zwarte ding met die witte en zwarte houtjes, maar niet zo hard als wanneer zij erop slaat.

10 oktober 2009


Misschien wat indiscreet, maar ik gun jullie toch een kijkje in het kamertje waar zelfs de koningin alleen is. Natazz heeft haar nummer 100 op Oudhollandse wijze aangekleed. Ik vind het wel grappig. Er is heel wat te bekijken als je daar wat langer moet zitten.

Bij Howy en Iloy ben ik maar even uit het zicht gaan zitten. Die twee zijn gek op knuffelkonijntjes en wilden me in de bek nemen. Hier hadden ze me niet in de gaten.

9 oktober 2009Vanavond pas ik een beetje op Annemarie en Hanny. Ze moeten allebei maar eens op het spreukenbord van Annemarie kijken. Daar staat iets wat zij ter harte kunnen nemen.

8 oktober 2009Alsof er nog niet genoeg "troep" in de garage ligt. En er komt nog steeds meer bij. Vandaag hebben we hop en kastanjes geplukt en geraapt. Wat dat moet worden volgende week bij bloemdingesen. Ik geloof dat ik ga zeuren dat ik mee mag. Want ik wil wel eens zien wat ze daar doen.

7 oktober 2009Ik heb zo gelachen. Hanny was én boodschappen aan het doen én aan het fotograferen. Ze was zo druk bezig dat ze mij vergat. Ik ben toen verstoppertje gaan spelen. Ik had me zo goed verstopt, dat het heel lang duurde voor ze me gevonden had. :-)

6 oktober 2009Ze zeggen dat het herfst is. Wat dat precies is weet ik niet. Iets met vallende blaadjes of zo. Nou afgevallen blaadjes heb ik genoeg gezien. Hanny gooide me zo in een soort bak waar heel veel van die dingen in lagen. Best lekker om daar in te spelen. Alleen er mag alleen maar blad ingegooid worden. Waarom gooide ze mij dan erin? :-?

5 oktober 2009Hanny was druk bezig om haar vriendin de computer te leren kennen. Ik verveelde me en ben naar buiten gegaan. Het is daar zo mooi. Als ik een dier was ;-), zou ik wel weten waar ik wilde wonen.

4 oktober 2009Tijdens de verjaardagsvisite bij mijn "oudste nichtje" zag ik in hun tuin iets moois hangen. Dat wilde ik wel eens van dichtbij bekijken. Wat is het moeilijk om daar bovenop te komen. Het schommelt heen en weer. Denk je dat je erop bent, kiept het zo maar ineens weer om. Volgende keer als we er weer zijn, nog maar eens proberen.

3 oktober 2009Annemarie, Hanny en ik gingen boodschappen doen. Ineens reed de auto niet rechtdoor, maar sloeg rechtsaf. Het was om een uur of half twee en Annemarie had nog niet ontbeten. Ging ze hier doen. Ons liet ze maar in de auto zitten. Ze bracht wel een ijsje voor ons mee en dat was best lekker.

2 oktober 2009Hanny heeft het weer goed gemaakt met mij. Ik mocht gisteren niet van de boontjes snoepen en nu heeft ze wat anders voor mij. Ze gaan iets met lange slierten eten en daarvoor gebruikt ze ook worteltjes. En daar lusten konijntjes wel pap van. Laatst mocht ik ze niet uitgraven in de tuin van Callemie en nu kreeg ik er "gewoon" eentje.

1 oktober 2009Is Hanny naar bloemdingesen geweest. Komt ze thuis met de fruitschaal vol bloemen, slierten, en ook boontjes. Ha lekker, denk ik. Leuk dat bloemdingesen. Wordt ze toch kwaad op me dat ik aan de boontjes wil gaan knabbelen. Mensen, ik begrijp er niets van.

30 september 2009Morgen gaat Hanny iets met bloemen doen. Ik snap daar niets van. Bloemen zijn toch mooi genoeg. Daar hoef je toch niets mee te doen. Nou ja, ik zal wel zien. Alleen ik mag niet mee. Dat is niet eerlijk. Als zoethoudertje mocht ik blaadjes knippen bij de overburen. Ik heb toen lekker een slakje mee naar binnen gebracht. Was Hanny niet zo blij mee.

29 september 2009Wat een leuk tentje is dat. Hanny heeft een nieuwe jas gekocht met een capuchon, maar ze heeft een hekel aan die dingen. Ze knoopt ze direct los. Ik vond het wel een leuk ding om in te spelen en ik zit bovendien nog droog ook.

28 september 2009Hanny heeft heel veel foto's met dit fototoestel van mij gemaakt. Fotograferen wilde ik ook wel eens. Dat mocht vandaag van Hanny, omdat er iets hartstikke leuks was gebeurd. Ik mocht de allerlaatste foto met dit toestel maken, want zij kreeg zo maar ineens heel onverwachts een nieuw toestel. En terwijl zij daarmee aan het spelen was, heb ik een foto gemaakt. Of hij gelukt is, weet ik niet. Maar ik geloof dat Hanny hem laat zien.

27 september 2009We gingen vanavond gezellig uit eten, dacht ik. Nog voor de verjaardag van Jan. Nou het werd een nachtmerrie voor mij. Mijn oren waren bijna verbrand.

26 september 2009Makkelijk dat Annemarie thuis is. Kan zij zo af en toe op Petje passen en kan ik mee met Hanny boodschappen doen. In de buurt van de winkels staat toch een raar beest. Die heeft net als Petje geen oren en hij heeft maar één poot. Zoiets vreemds heb ik nog nooit eerder gezien.

25 september 2009Petje gaat zich wat beter voelen. Alleen die kap. Ze weet inmiddels hoe ze obstakels moet vermijden. Vandaag wilde ze ook weer in haar eigen mandje liggen. Het erin springen ging prima. Het op haar zij gaan liggen, ging niet zo goed, omdat die rotkap bleef haken. En bedenken dat ze haar koppie een beetje moet optillen, komt nog niet in haar poezenhersentjes op. Ik heb haar daarom maar geholpen. Met haar "zuigdoekje" onder haar kop ligt ze weer lekker te slapen.

24 september 2009Ik heb het druk gehad vandaag. Op klompen mee de tuin in met Petje. Waakzaam blijven als ze buiten een tukje doet. Hanny schopt dan de klompen van Jan uit en doet ook een tukje, zodat ik op én Petje én op de klompen van Jan moet passen.

23 september 2009Petje is weer thuis. Ze ziet er niet uit, kaalgeschoren en met dat rode spul op haar kop en de oortjes eraf. Ze voelt zich ongelukkig met de kap rond haar snoet. Ze loopt overal tegenaan. Ze weet niet wat ze wil. Ik vind haar zielig en zal goed op haar passen.

22 september 2009Petje komt morgen pas terug. Ik moet er toch niet aan denken om een stuk van mijn oren te moeten missen. Maar ja, wat moet dat moet. Als het beter voor de gezondheid is, dan heb je weinig keus. Om haar toch een beetje bij me te hebben, heb ik haar halsbandje maar om gedaan.

21 september 2009Omdat ik medelijden met Petje heb, heb ik wat bij haar gezeten, zodat zij lekker kon slapen. De komende dagen worden heel moeilijk voor haar. Voor Hanny ook, denk ik.

20 september 2009Vandaag zijn we naar de duinen geweest. Nee, niet op Ameland, maar bij Bakkeveen. Een ideaal plekje om verstoppertje te spelen tussen de boomwortels.

19 september 2009


Ik ben een beetje gaar. Heen en weer naar opa Knuf gaat je niet in je lekkere velletje zitten. Een voordeel is wel dat je oh zo gezond een appelbad kunt nemen. Je zou kunnen zeggen dat ik Dagobert Knuf ben. ;-)

18 september 2009Wat jaloers betekende, wist ik niet tot vandaag. Nu wel. Ik was jaloers op de mensen op deze boot, die naar het eiland voer. Ik wilde mee! Helaas :,-(, wij gingen de andere kant op. Morgen zou ik best weer willen overvaren. Wachten op volgend jaar duurt zoooo lang. :-(

17 september 2009Ik zal duimen dat het vanaf morgen heel hard en heel veel gaat regenen, want dit lijkt nergens naar. Ik heb eens opgemeten hoe hoog het grondwater hier op het eiland staat en dat is bedroevend laag. Ideaal voor hier is tussen de -25 tot -50 cm onder de voeten en op dit plekje is het -140 cm. Volgend jaar wil ik hier op het eiland toch ook nog wel plantjes en dieren zien en niet alleen zand.

16 september 2009Wat zijn ze groot en wat zijn ze sterk. Moet ook wel als je zo'n zware kar met een boot erop het water in moet trekken. Ze zijn zo groot, dat Hanny me moest optillen om ze te aaiknuffen.

15 september 2009Ik ben een mazzelknuf, want ik mocht vandaag al weer met de boot naar de hondjes. Het was niet erg dat ik nog niet kan zwemmen, want daarvoor was het veel te winderig en te koud. Zelfs de hondjes speelden amper in het water.

14 september 2009Na een stevige trap in de duinen tegen de harde wind (6 of zoiets) in kwamen we op een mooi plekje. Daar kun je door een klein rondje heel ver weg kijken. Prachtig. Alleen dat gekke grote ding past daar niet. Maar Hanny zegt dat zonder dat ding mijn holletje niet verwarmd kan worden. Nou, dan hoeft dat niet voor mij. Geef mij maar een extra deken.

13 september 2009


Tweemaal naar de boot vandaag. Vanmorgen de komende man, vanmiddag de gaande vrouw.
Zij was niet de enige die vertrok. Wat zal het stil worden hier op het mooie stukje Nederland.

12 september 2009Wat vond ik het jammer dat ik niet zwemmen kan. Anders was ik naar deze lieve hondjes gezwommen en had wat met ze gespeeld.

11 september 2009Het "zit tussen mijn oren". ;-) Daar is de zee te zien. :-) Ik heb zo'n zin in om er naar toe te gaan. In Zoutelande was het zomaar ineens afgelopen. Nu in de herkansing. :-) :-)

10 september 2009:,-( :,-( :,-( Au, au, au. Wat ben ik toch dom. Hanny zei nog, je moet niet helpen. Dat is niets voor konijntjes. Maar ik was eigenwijs en deed het toch. Toen kwam mijn pootje onder het voetje van de naaimachine en de naald ging er dwars doorheen. Au, au, au. :,-( :,-( :,-(

9 september 2009Het leek wel of ik vanmorgen vroeg in de dierentuin kwam. Allemaal beestjes. Blijkt het dat Annemarie in de auto allemaal beestjes bij zich heeft. Ik wist niet dat ze zoveel vriendjes heeft.

8 september 2009Snap je dat nu. Gaan Jan en Hanny weg vanavond naar iets kleurigs. Daarvoor hoeven ze toch niet weg te gaan. Vergeten ze soms dat IK er ben met al mijn kleurtjes.

7 september 2009Zo maak ik toch iedere dag iets anders mee met Hanny. Waren we gisteren op het water. Vandaag zijn we door het bos gefietst. Gelukkig waren er geen jagers. ;-)

6 september 2009Wat is het toch een eigenwijs schatje. Ze wilde absoluut niet dat ik zonder zwemvest uit varen ging en daarom heeft ze mij bij haar in haar eigen zwemvest gehesen. Dan kon mij niets gebeuren, want zij kan al heel goed zwemmen.

5 september 2009Ben ik blij dat ik een konijntje ben. Moeten we een boodschap bij de schoenmaker doen, zie ik dit bord achter het raam. Hij kan een knellend probleem soepeltjes oplossen. Maar ik heb helemaal geen probleem. Konijntjes hoeven geen schoenen aan. En als je geen schoenen aan hebt, kan er ook niets knellen. Toch?!

4 september 2009Help!!!!! Hellup!!!!! Is er nu niemand die mij redt?! De campingstoeltjes waren uitgezet en ik dacht dat er visite zou komen. Maar de lopertjes waren alleen maar gewassen en moesten drogen. Maar ja, ik wilde wel proberen hoe die stoeltjes zaten en nu ben ik er tussen gezakt. Op de camping mocht ik er nooit op zitten, omdat dat te gevaarlijk zou zijn. En ze hadden gelijk. Help!!!!! Help me nou!!!!!

3 september 2009Zoek me dan, als je kan, je kan me toch niet vinden! :-p

2 september 2009Het leek zo'n mooi idee, maar wat viel dat tegen. Voor het kamerraam hangt een "wervelding". Dat heeft Annemarie ooit een keer op een Franse markt gekocht. Als er wat wind staat, draait en draait het maar in het rond. Dat wilde ik ook wel. Net of je in een draaimolen zit. Nou, dat doe ik NOOOOOOIT meer. Ik ben er nu nog beroerd van.

1 september 2009Deze foto is echt niet gemaakt op het strand hoor. Deze foto is gemaakt in het dorpje Gieten en dat ligt beslist niet aan de kust. Daar staat een groot bouwwerk van zand. Hoe dat kan zonder dat het in elkaar stort, weet ik niet, maar het blijft wel staan. Kijk woensdag maar op de log van Hanny. Ik heb ook geprobeerd om iets te maken. Vind je ook niet dat dit net Hanny is?! *hihihi*

31 augustus 2009Ik heb geholpen met het neerzetten van de pompoenen die we hebben gekregen. Hanny gaf me wel op mijn kop, omdat ik niet door mijn knieen zakte bij het dragen. :-(

30 augustus 2009Soms vergissen konijntjes zich wel eens. Ik zei gisteren dat ik niet meer in die grote stad zal komen, maar die uitspraak was te voorbarig. Want waar worteltjes groeien, wil ik heel graag blijven komen.

29 augustus 2009Nou vraag ik je. Ben je in een vreemde stad op bezoek en wordt er op je kop geplast. :-( Nou, mij zien ze daar niet meer.

28 augustus 2009Ik mocht de pillen van Hanny in haar medicijndoos stoppen. Moet heel precies gebeuren. Dat is konijntjes wel toevertrouwd. Nu kunnen we met een gerust hart op stap naar de zuiderburen. :-)

27 augustus 2009Oh oh oh. Wat moet je nou met zo iemand. Gaan we boodschappen doen, ligt er een lijstje vol met dingen die gehaald moeten worden, wil ze wegfietsen zonder dat lijstje. Als ze mij ook niet had, fietst ze nog eens een keertje weg zonder fiets. :-S

26 augustus 2008Als vriendinnetje van Hanny maak ik nogal eens wat mee. Zo moest ze vandaag naar een pedifrutsel, of zoiets. Wist ik veel wat dat was. Nou, het leek me maar niets. Eerst met het een of andere stokje bij de nagels langs, dan met een heel scherp mesje en als klap op de vuurpijl kwam er een boor aan te pas. Ik ben maar snel weggelopen, want zoiets wil ik niet bij mijn nagels hebben.

25 augustus 2009Een gewone droogmolen is te hoog voor Hanny. Ze gebruikt die van de camping. Maar die staat niet zo stevig. Daarom maakt Jan voor haar een zeer speciale op maat gevormde voet, zodat de molen niet meer om kan waaien. Ik mocht helpen de keilbouten in het net gestorte beton te plaatsen.

24 augustus 2009Hanny moest vanmiddag naar het ziekenhuis en ik mocht mee. De echografie laborant had een stagiaire en die moest oefenen. Ik heb me meteen aangeboden als proefkonijntje. ;-)
Wooow, echt gaaf man hé!

23 augustus 2009En weer was ik bij een pontje vandaag. Ik ben er niet mee heen en weer gevaren. Maar ik mocht voor iemand op de bel slaan om de veerman te waarschuwen dat hij over wilde. Ik heb dat zo goed gedaan, dat ik een worteltje kreeg van die meneer. Aardig hè.


22 augustus 2009Vandaag zijn we met een pontje de IJssel overgevaren. Ik mocht de kapitein de weg wijzen.

21 augustus 2009Ik heb er al weer een nieuw vriendje bij. Een mooi zwart paard. Hij was wel wat verdrietig want er was, tot ik kwam, niemand die met hem wilde spelen. Ik heb hem daarom maar een dikke knuf gegeven.

20 augustus 2009Mag ik alweer in een hotel logeren. Hier stonden lekkere bad gel, shampoo, luxe zeep én een douchemuts klaar voor gebruik. De douchemuts heb ik ingepikt. Kan ik tenminste douchen zonder dat mijn oren nat worden.

19 augustus 2009Mispoes. Ik ben niet alweer in de bergen. Ik ben nu het hunebed in Borger aan het beklimmen. :-)

18 augustus 2009Gelukkig mocht ik vandaag frisse lucht happen. Ik heb genoten bij het meer met de prachtige wolkenpartijen erboven.

17 augustus 2009Dat was ook wat. Ik moest de hele dag op mijn plekje in de tas blijven zitten. Hanny had het te druk met strijken. Dat had ze zaterdag zullen doen, toen zowel Jan als Annemarie niet thuis waren. Maar ze had toen verschrikkelijk last van haar rug. Omdat ze dan vandaag gaat strijken, hoef ik toch nog niet in het donker te blijven zitten. Ik had best een beetje willen zonnen. Ik heb net zo lang gewurmd tot ik wat kon zien. Wat ik zag was eigenlijk helemaal niet zo mooi. Helemaal geen zon, zelfs niet een klein straaltje. Ik ben maar snel weer teruggekropen in mijn holletje.

16 augustus 2009Dit is niet wat je misschien denkt. We doen hier niet "konijntje over". We waren "gewoon" lekker aan het springen op de trampoline. Nu hoefde ik er niet onder te schuilen voor de regen,zoals een week of wat geleden in Oostenrijk, want het was heerlijk weer.

15 augustus 2009Het was zulk lekker weer vandaag. Wel wat warm, maar er was een heerlijk windje. Ik heb mijn luie stoel gepakt, de parasol erop gezet en ben heerlijk buiten gaan zitten. Ik moest de parasol wel vasthouden met 1 oor anders zou hij omwaaien. Mijn andere oor woei zowat van mijn kop.

14 augustus 2009Hihihi. Het bad was lekker gisteren en ik ben weer schoon geworden. Maar zelf vond ik het veeeeeeel te schoon. Daar moest ik wat aan doen. Meteen greep ik vandaag mijn kans in de Kale Duinen bij Appelscha. Ik ben middenin de schapenkeutels gaan zitten om de schapen goed te kunnen bekijken. Hanny vond het niet leuk, maar ik moet er wel om lachen. Ik ruik een uur in de wind en dat vind ik heeeeeerlijk.

13 augustus 2009Het was zulk lekker weer vandaag, dat ik hoopte dat we een eind zouden gaan fietsen. Mis. Hanny vond het juist nodig om me met dit weer in bad te stoppen. Kon ik lekker in de zon opdrogen. Ik baalde als een stekker. Alhoewel, in bad wat poedelen is toch ook wel lekker.

12 augustus 2009Heel gek. Ik mocht vanmiddag niet mee met Jan en Hanny. Ze gingen iets doen met een citroentje of zo. Ik begreep er niets van. Daarom ben ik maar onder de dropplant van Annemarie gaan liggen. Wel een beetje jammer dat de slakken de plant hebben ontdekt. Zo af en toe ging ik met mijn pootje over een blad en dan kreeg ik een heerlijke dropgeur in mijn neus. Het is een mooi en geurig plekje om de langsdrijvende wolken te bekijken.

11 augustus 2009Vandaag moesten we even wachten op Jan die over de airco aan het praten was. We zagen een heel klein vlindertje vliegen, maar weten absoluut niet wat voor soort. Maar dat vliegen leek me ook wel wat. Ik heb het geprobeerd met mijn oren en pootjes, maar ik kwam helaas niet van de grond.

PS We wilden toch wel graag weten welk soort vlindertje het is en na wat zoekwerk kon ik tegen Hanny zeggen dat het waarschijnlijk de zuringspanner is.

10 augustus 2009Hihihi, het is gelukt. Ik ben erg goed in doordrammen. Hanny wilde ze niet fotograferen in hoogzomertijd. Ik wilde er wél mee op de foto. Paddenstoelen schijnen ze te heten. Rare naam, want ik zag helemaal geen padden op stoelen zitten. Ze zijn wel leuk om je erachter te verstoppen. Jammer daarom dat Koei, Muis en Poes er niet waren. Met z'n vieren verstoppertje spelen, is veel spannender dan in je eentje.

9 augustus 2009Nu dacht ik toch echt dat "blikvangers" bedoeld zijn om blikjes in te gooien. Ik heb dat vandaag gecontroleerd, maar dat blijkt niet zo te zijn. Het was plastic en karton wat de klok sloeg. Zelfs een krop sla lag erin. Als ik eens een keertje erge trek krijg, weet ik waar ik naar toe moet. ;-)

8 augustus 2009Gelukkig was het vandaag niet meer zo warm. Lekker temperatuurtje om boodschappen te doen. Dat vind ik altijd geweldig, omdat ik dan in het kinderzitje mag zitten en alles goed kan zien.

7 augustus 2009Ik ben weer van de berg afgedaald en aan het bijkomen van de lange reis. Dacht ik dat ik de warmte achtergelaten had, is het hier ook warm. Niet lekker. Blijkbaar vinden de planten dat ook niet, want daaraan zaten veel gele blaadjes. Nou, die lusten konijntjes wel. Ik kan mijn buikje rondeten.

6 augustus 2009We waren vandaag in een plaatsje met allemaal mooie huizen. Op een marktplein stond iemand met een karretje waar muziek uitkwam. Dat vond ik leuk. Hij liet kinderen aan een wiel draaien met zijn hoed op. Daarvoor ben ik te klein. Ik mocht wel op de schouder van een aapje zitten. Had ik dat maar nooit gedaan. Wist ik veel dat die man met stokjes op een grote plaat boven mijn kop ging slaan. Ik ben nu nog hartstikke doof.

5 augustus 2009 's avondsOp de laatste avond in Ellmau hebben we heerlijke ijsjes gegeten. Nu kan ik met een vol buikje gaan slapen. Morgen zal ik waarschijnlijk ook wel de hele dag slapen. Dat is het beste wat je kunt doen als je zo lang in de auto moet zitten.

5 augustus 2009 's middagsHanny heeft wat goed gemaakt. Was ze me bij de Hintersteinersee vergeten, vandaag bij de Achensee mocht ik gelukkig ook naar het water kijken. Dat is mooi zeg, zo'n bergmeer. Daar wil ik nog best wel eens een keertje kijken. Heel misschien volgend jaar weer, zei Hanny. Ik houd haar daaraan.

5 augustus 2009 's morgensEindelijk heb ik kunnen doen wat ik graag wilde. Ik mocht naar boven klimmen in de mast om de "boertjes" te helpen wind te maken. Mijn dag is helemaal goed. Als jullie willen weten waar de "boertjes" te vinden zijn, dan moet je zelf maar naar Ellmau gaan, naar Ferienwohnungen Hochfilzer. Ik kan het aanbevelen. Heerlijke omgeving, maar vooral een bijzonder aardige gastvrouw en -heer.

4 augustus 2009Ik had al veel over het bankje gehoord, maar vandaag heb ik het pas gezien en heb ik er opgezeten. Ze kunnen me veel wijs maken, maar dat ze daar altijd in de sneeuw zitten, geloof ik pas als ik het zelf zie. Wat ik nu wel geloof, is dat je er heerlijk kunt zitten, hoewel de golfballen me zowat om de oren vlogen.

3 augustus 2009Gelukkig is het noodweer bij ons uitgebleven. Wel is het weer omgeslagen. Gelukkig niet zo heet meer. Het regent inmiddels. Dat is goed voor de natuur. Ook voor konijntjes, want dan wordt het gras weer groener. Toch ben ik maar even gaan schuilen onder de trampoline die in de tuin staat.

2 augustus 2009Niet normaal meer, zo warm en vochtig. Vanochtend ben ik meegelopen met Jan en Hanny langs de beek in de schaduw. Toen we terugkwamen droop het zweet van ons af. We hebben toen de tafel en stoelen in de schaduw van een boom gezet en zijn daar de hele middag blijven zitten. Lekker koel, met een fris windje. Ik heb Hanny geholpen met borduren. En nu, om 17.00 uur zijn we in afwachting van het noodweer dat er aan schijnt te komen.

1 augustus 2009Pfffffff, wat was het heet vandaag. In de schaduw 32o. Ik kon wel wat afkoeling gebruiken. Gelukkig vind je in Ellmau op meerdere plaatsen dorpspompen met stromend water waar je je even kunt verfrissen. Zelfs konijntjes vinden dat lekker op hete dagen.

31 juli 2009Wat heb ik mijn ogen uitgekeken vandaag in München. Zulke grote gebouwen en zoveel mensen. Ik heb me er vooral over verbaasd dat iedereen die de leeuwen voor het stadhuis passeert, even de leeuwenbek op de sokkel aanraakt. Dat is wel te zien, want daar glimt het koper helemaal. Hanny heeft aan een mevrouw gevraagd waarom ze dat deed. Dat bracht geluk, zei ze. Daarom heb ik die snuit ook maar aangeraakt. Wat zal ik een gelukkig konijntje worden. :-)

30 juli 2009Konijnen vinden wortels lekker, of boerenkool en ook wel paardenbloemen. Maar vandaag heb ik bij de Mac iets gegeten dat eigenlijk niet goed is voor ons. Curley fries. Mmmmmmm, wat was dat lekker.

29 juli 2009Als konijntje maak je ook van alles en nog wat mee. Vandaag was ik tussen hele steile rotsen en diep beneden me kabbelde water rustig, of het donderde met een enorme kracht naar beneden. Er was geen normaal pad, maar een soort hele smalle loopbrug, waarop regelmatig gebukt moest worden, anders stootte ik mijn kop. Schitterend was het.

28 juli 2009Vanavond was het "Sommerfest" in het dorp en daar speelde ook een band uit Holland. Ik mocht mee en ik mocht op het drumstel zitten. Man oh man, wat een herrie. Mijn grote oren deden er zeer van. Maar dat mocht de pret niet drukken.

27 juli 2009BOOS. (devil) Ik ben wel zo boos. Waren we vandaag bij een prachtig bergmeer, zegt ze, en heb ik er niets van gezien. Ik zat op mijn vaste reisplekje in het donker. Was ze me vergeten. Ze heeft wel geprobeerd het goed te maken met een roos. Maar daar koop ik niets voor. Ik wil het meer zien!

26 juli 2009Nee, dit is niet de Mont Ventoux waar ik op de beschadigde bus van de RABO naar de Tour zit te kijken. Ik zit hier op een fonkelnieuwe bus op de Kitzbüheler Horn van het prachtige uitzicht te genieten, als er ineens een fietser langszoeft. Wat is dat knap wat die mensen doen, op een tweewieler omhoog rijden. Ik heb me lekker, heel langzaam voor Hanny, omhoog laten rijden. En mooi dat het was onderweg. Wel 16 haarspeldbochten. Dat is heel wat anders dan over een brede snelweg rijden. Veel leuker.

25 juli 2009Niet alleen Hanny zag vandaag iets moois vliegen (kijk morgen maar op haar log), ik ook. Annemarie leek wel een zweefvliegtuig.

24 juli 2009Ik heb er alweer een nieuw vriendje bij, Bodo. Snap je dat nu. Hij moest eerst niets van me hebben. Maar nadat hij me goed had besnuffeld, was alles OK. We zijn nu Knuf en Snuf. :-)

23 juli 2009Wat overkomt me toch. Ik zit nu echt tussen hoge bergen. Wel wat anders dan mijn knollentuintje. Wat is dit mooi!

22 juli 2009Konijntjes zoals ik maken toch wel veel mee. Zit ik zomaar ineens een hele dag in een auto. Eerst naar opa Knuf. En toen de bergen in. Nou ja, bergen zijn hier niet, maar het hotel waar ik mag slapen heet zo. Het zal je maar gebeuren als Knuf om in een hotel te mogen slapen. Ik wrijf in mijn pootjes van plezier. En wat zal ik er van genieten. :-)

21 juli 2009Het was zo'n leuke dag. Met twee zeer vrolijke Belgen (Callemie en P-ter) op stap door zuidwest Friesland. Lekker eten aan het water bij de brug/sluis van Stavoren. Kijken naar de stuntelende bootjes. En Hanny uitlachen. Ze kwam blauw aan, maar ging geel/groen weg door de honing/mosterdsaus. Niet alleen konijntjes knoeien dus.

20 juli 2009Hiep hiep hoera Annemarie is jarig vandaag. Er kwam allemaal bezoek en er blijven zelfs Belgische vrienden van haar logeren. Daarvoor moet gekookt worden en dus heb ik een lekkere goulash gemaakt.

19 juli 2009Vandaag heb ik een nieuw vriendje gekregen. Muis. Ter ere van de "verjaardag" van Annemarie hebben we, samen met Koei, een rondedansje gemaakt.

18 juli 2009Vandaag was ik op bezoek op een boot. Dat was hartstikke gezellig. En er is van alles en nog wat te zien. Neem nu deze toeter. Is een mooie spiegel toch?! Ik ben blij dat er niet getoeterd hoefde te worden, want daar hadden mijn oortjes vast niet tegen gekund.

17 juli 2009Wat is dat leuk om vanuit het bagagerek in de trein alles en iedereen te bekijken. Je kunt er ook lekker slapen.

16 juli 2009Annemarie was zo druk bezig met het schoonmaken van de auto, dat Koei een beetje zielig was. Ik ben naar haar toe gegaan en heb gevraagd of we samen wat zouden gaan doen. Dat wilde ze wel. We hebben hartstikke gezellig "Deze poot op deze poot ....." gedaan, terwijl we heel hard geloeid en gesnufd hebben.

15 juli 2009Petje wilde niet in de reismand en daarom heb ik maar even geholpen. Daarna heb ik haar een hart onder de riem gestoken. Ze moest naar de dierenarts, want ze is absoluut niet lekker. Nu heeft ze pilletjes en korreltjes gekregen. Maar de dierenarts zei wel dat ze een oud katje wordt. Zielig hè.

14 juli 2009Waar dat voor nodig was, snap ik eigenlijk niet. Kreeg ik een verhaaltje over bloemetjes en bijtjes te horen. Maar een konijntje hoef je toch niets te vertellen. (blush)

13 juli 2009Ik had zin in een sigaar. Yuri van Gelder was de sigaar.

12 juli 2009Gisteren aan het eind van de middag kocht Hanny wat bloemen. Bij het weggaan kreeg ze een heleboel roosjes in haar handen geduwd. Zomaar. Lief hè?!

11 juli 2009Heerlijk zo'n zaterdag. Opstaan zonder wekker. Ochtendkranten lezen. Puzzelen. Lekker lui zijn.

10 juli 2009Pffff, ik dacht echt dat ze me vergeten waren uit het "rommeltjesmandje" te halen. Maar op het laatste moment werd ik gelukkig verlost. De caravan is weg en nu kan ik weer heerlijk tijdens het koken naar buiten kijken zonder dat die sleurhut voor het keukenraam staat.

9 juli 2009Ik werd vandaag in het "rommeltjesmandje" gelegd om niet in de weg te liggen bij de schoonmaak van de caravan. Nu hoop ik maar dat ik niet vergeten wordt, anders lig ik de hele winter hier.

8 juli 2009Waar ik zit, had een kruidentuintje moeten hangen. Maar dat kon niet tegen wind en regen. :,-(

7 juli 2009Als je in Friesland woont, moet je kunnen fierljeppen. Ik heb vanavond laten zien dat ik dat kan.

6 juli 2009Voordat het herfstweer komt deze week zijn Jan en Hanny weer eens een eind gaan fietsen. Naar het strandje. Daar is altijd wel wat te beleven. Ik heb verstoppertje gespeeld.

5 juli 2009Het was zo druk op het verjaardagsfeestje van Jennéh, dat ik me even teruggetrokken heb op de boot. Lekker mijmeren boven het water. Jammer dat er geen netje was, dan had ik nog lekkerder kunnen liggen.

4 juli 2009Bij het tuincentrum zwom een grote dolfijn rond. Ik mocht een stukje mee. Wat zwom hij hard. Ik viel bijna in het water.

3 juli 2009Gelukkig! Eindelijk regent het! Nu zal het ook wel koeler worden. Die warmte is maar niks voor Knuf. Petje wilde niet naar binnen komen. Die had meer interesse in een huisspin en het hoekje waar ze zit blijft helemaal droog. Nou, zij liever dan ik. Ik blijf lekker binnen.

2 juli 2009De mussen vielen van het dak. Zo warm was het. Knuf viel ook. :-(

1 juli 2009Ik wist niet dat ik zulke leuke familie had. Toch ben ik blij dat ik niet bij hen woon. Ik denk niet dat zij de kerst halen.

30 juni 2009Ze zijn druk bezig met plannen maken voor de opknapbeurt van de badkamer. De tegels moesten al worden uitgezocht. Ik heb mijn ogen in de tegelwinkel uitgekeken. Zoveel soorten en maten. Ik zou niet kunnen kiezen. Zij eigenlijk ook niet. Maar ik geloof dat deze het gaan worden.

29 juni 2009Dat is een leuk spelletje. Net doen of je aan het vliegen bent. Super man %-) !

28 juni 2009Eerst waren we hier op bezoek vanmiddag.

Daarna kreeg ik de schok van mijn leven. Hij is zoooooo groot. Hij wilde met me spelen. Was best wel eng. Maar wat is hij lief.

Howy, l-).

27 juni 2009In het ziekenhuis had Hanny allemaal sleutelhangertjes geknoopt voor in de caravan. Zo'n bandje vond ik zo leuk, dat ik net zo lang gezeurd heb dat ze er ook eentje voor mij maakte. Ik mocht de kleurtjes zelf uitkiezen. Nou dat was makkelijk zat. "Gewoon" mijn eigen kleurtjes. Mooi geworden hè?

26 juni 2009Vandaag heb ik "geholpen" om de laatste restjes van de vakantiewas te wassen. Ik werd kotsmisselijk van het draaien.

25 juni 2009Zo heerlijk rustig ..... bij de dobbe. Genieten van het moerasvergeet-mij-nietje.

24 juni 2009Vandaag hebben we "rammelsokken" voor ons nieuwgeboren buurmeisje gekocht. Gaaf zeg. Zou ik ook best willen hebben.

23 juni 2009Hanny redt zichzelf wel met haar medicijnen. Maar Jan moet geholpen worden. Daarom heb ik een spoedcursus oogdruppelen gevolgd.

22 juni 2009Even wat kleur ophalen met Petje als kussentje.

21 juni 2009Ook al ben ik een konijntje, in bomen klimmen vind ik erg leuk.

20 juni 2009Niet alleen stromen kaarten binnen. Ook veel bloemen. Het lijkt wel een bloementuin hier in huis. Daar hou ik als konijntje wel van.

19 juni 2009Zijn we onderweg naar huis, gaan ze lekkere broodjes eten en moet ik toekijken. Dat is niet eerlijk. (devil)

18 juni 2009Vanmorgen zag het er in eerste instantie nog naar uit dat we niet naar huis mochten. Gelukkig waren de laatste uitslagen goed en kunnen we vannacht weer heerlijk in de caravan slapen.

17 juni 2009Eindelijk tijd om alle lieve berichtjes, die Annemarie had meegebracht, te lezen. Zo kom je saaie dagen door.

16 juni 2009Deze bel heb ik vaak ingedrukt voor Hanny toen zij plat moest blijven liggen.

15 juni 2009Cool. Meerijden met een ambulance. Gelukkig hadden we dit keer dit zuurstofapparaat niet nodig.

14 juni 2009Een regendag meemaken in het ziekenhuis is nog triester dan thuis.

13 juni 2009Regelmatig even een medepatiënte, die het roken niet kon laten, begeleiden naar buiten . Zij in de rookzone, wij in de frisse lucht.

12 juni 2009Ook in het ziekenhuis konden we genieten van mooie zonsondergangen.

11 juni 2009Het was een zwarte nacht, die geleidelijk aan overging in licht.

10 juni 2009Het tuinpad van ......

9 juni 2009Gaat ze fris en fruitig op bezoek bij een medeblogster, komt ze terug met tape om de enkel, terwijl ze niet gevallen is of zo. Zou dit haar dan eindelijk na ruim 2 jaar van haar pijnlijke been verlossen? Ik hoop het van ganser harte!

8 juni 2009Hijs de zeilen en kies het ruime sop!

7 juni 2009Ik kon eigenlijk niet kiezen wat ik het mooiste vond. Blauw of wit.

6 juni 2009Hoogstpersoonlijk heb ik vandaag gecontroleerd of de laadscheppen wel goed aan de grondverzetmachines waren bevestigd.

5 juni 2009In Domburg kwam ik mijn grote broer tegen. We hebben samen een tochtje gemaakt.

4 juni 2009Ook al is Annemarie naar huis, dankzij haar pioenrozen is zij nog een beetje bij ons. Om haar te ruiken, stop ik mijn neus zo af en toe even in zo'n mooie bloem.

3 juni 2009Is ie niet mooi, mijn nieuwe auto?! :-)

2 juni 2009Hanny houdt van de palen op het strand omdat ze in rijtjes staan. Ik vind het mooi om er bovenop te zitten en naar alle pokjes etc. te kijken.

1 juni 2009An icecream everyday, keeps the doctor away!

31 mei 2009.....Wie gaat er mee naar Terschelling varen.

30 mei 2009Vandaag was ik lui. Ik heb me lekker laten rijden door een riksja.

29 mei 2009Voor het eerst in ruim 50 jaar is de Militaire Willemsorde uitgereikt. Ik heb er eigenlijk vandaag ook een verdiend, want ik heb volk en vaderland behoed voor een ramp. Ik heb persoonlijk een Sherman-tank tegengehouden.

28 mei 2009Het was markt- en stadswandelweer. Dus op naar Middelburg. Ik moest natuurlijk de trap even bekijken van het stadhuis waar opa en oma Knuf gefotografeerd zijn nadat ze in de echt waren verbonden. En wat zie ik uit een ooghoek. Koei probeert langs het stadhuis omhoog te klimmen. Dan is er toch een steekje bij je los als je dat probeert, vind ik. :-)

27 mei 2009We wilden met de fiets naar het bunkermuseum te Zoutelande. Bij het wegrijden kregen we ineens bezoek. Dan blijf je thuis, toch?! :-) Toen het bezoek weg was, ging het regenen en zijn we met de auto gegaan. Vind ik eigenlijk wel zo lekker. Worden mijn oren tenminste niet nat. :-p

26 mei 2009Het toppunt. Ben ik rustig aan het bijkomen na een zware nacht met veel regen en nog meer onweer, word ik op de fiets gezet voor een tochtje tegen de wind richting Westkapelle. Tot overmaat van ramp moet ik bij het water zitten. Mijn enige redding was een rietstengel, anders was ik het water ingeblazen.

25 mei 2009Wat ze me nu weer hebben aangedaan. Onvoorstelbaar. Ben je op de terugweg van opa Knuf en komt er stoom uit het ventilatiesysteem. Dus auto op de vluchtstrook en motorkap open. Moest ik eronder kijken. Mijn conclusie was dat de airco het nog niet goed doet en "stoom afblies". Volgende week woensdag moet ik helpen in de garage.

24 mei 2009Knuf is helemaal in zijn nopjes. Na een lange reis en een bezoek aan opa Knuf slaapt hij heel dicht bij zee, onder aan de duinen. Alleen het klimmen naar de top van het duin is zoooooo vermoeiend.

23 mei 2009Ik had me lekker verdekt opgesteld, zodat ik niet onder gespuugd kon worden. :-)

22 mei 2009Iemand had zijn pet thuis laten liggen. Daarvoor zijn we naar Hoogeveen geweest. Meteen maar verkoeling gezocht bij het water.

21 mei 2009Eind goed, al goed. Ten langen leste zijn we toch op de camping te Ruinen gekomen. :-)

20 mei 2009Snuf, snuf, snuf. Knuf is zoooooo verdrietig. We hadden allang op stap moeten zijn met de sleurhut. Alles is ingepakt. De fietsen staan op de rekken. Maar zonder auto kun je niet weg. Die staat nog bij de garage. Een onderdeel dat er in moet, is per ongeluk in Roermond bezorgd. De koerier is net gearriveerd en de garage doet zijn best. Misschien dat we over ongeveer een uur kunnen rijden. Duimen maar.

19 mei 2009Ik schrok vandaag. Ik nam een kijkje in mijn tijdelijke huisje voor een paar weken en toen zag ik daar een raar oranje wezen. Gelukkig doet hij alleen maar alsof hij kan brullen, maar het lukt(e) hem niet. Hij is heel aardig en daarom ben ik blij dat ik een vriendje heb voor de komende weken.

18 mei 2009Vandaag moest er worden gestreken.

17 mei 2009Kiekeboe. Zie je me wel? Knuf is de naam.

Archieven

2014
2013
2012
2011
2010
2009
  XML: RSS Feed