31 december 2010


Zo, we kunnen nu rustig de laatste avond van het jaar vieren. De oliebollen zijn klaar. Ik mocht steeds een beetje van het beslag in de olie gooien. En lekker dat ze zijn geworden! Mjammie. Ik moet er maar niet te veel van eten, anders word ik nog ziek deze avond.
Ik hoop dat iedereen een heel gezellige avond heeft en ook hoop ik dat het nieuwe jaar heel knuffelig mag worden voor iedereen! l-)

30 december 2010


Annemarie heeft een heel grappig bordje gevonden. Ik kan er wel om lachen. Hoewel, ........ Ik hoop niet dat het ook op mij slaat, want zo oud ben ik nog niet.

29 december 2010


Mjammie, zelfs ik vind het lekker. Gefrituurde uiringen (met lekkere sausjes erbij).

28 december 2010


Eén keer moet de eerste keer zijn. In haar hele leven is het nog niet eerder gebeurd, zegt Hanny, dat ze in haar vakantie naar de kapper moest. Vandaag wel. De wilde haren zijn nu verdwenen. ;-)

27 december 2010


Ik moet nu toch eens precies uitzoeken bij al die huizen op de achtergrond in welke mijn vriendinnetje Koei woont. Ik heb haar nog niet gezien.

26 december 2010


Je bent toch niet helemaal goed bij je hoofd, als je duizend kilometer gaat rijden om een broodje kroket (iets typisch Nederlands, dat ze in Oostenrijk niet kennen) te eten, terwijl je dat op vierhonderd meter afstand van je huis ook kunt doen. Mensen zijn en blijven rare wezens.

25 december 2010


Gelukkig is er gisteren niets misgegaan en kon ik weer tevoorschijnkomen. En heel lief, ik mocht met de slee van de kerstman naar huis. Ik wens iedereen en met name alle konijntjes die net als ik de dag van gisteren hebben overleefd, heel knuffelige kerstdagen.

24 december 2010


Het is weer een gevaarlijke dag voor mij als konijntje. Ik ben daarom even verdwenen.

23 december 2010


Dit is Sebastian, maar ik mag Wastl zeggen. Hij leert mij Duits, zoals 'deer sjeunste man von tierool'. Wat het betekent, weet ik nog niet. Maar ik vind het toch knap van mezelf dat ik dat al kan zeggen. %-)

22 december 2010


Nou moe. Ben ik net aangekomen na twee dagen in een auto te hebben gezeten, moet ik meteen voor taxichauffeur gaan spelen.

21 december 2010


Ik heb een nieuw vriendje. Ze noemen het hier een Badeente, maar ik zeg 'gewoon' een eendje. Heel speciaal. Een kerstbadeendje. Zouden we met kerst samen in bad kunnen. Helaas, dan ben ik niet hier.

20 december 2010


Eindelijk had Hanny tijd om de kerstkaarten op te hangen. De hal gaat er daardoor zo gezellig uitzien.

19 december 2010


Zo'n lekker ijsje heb ik nog nooit gehad. Puur natuur!

18 december 2010


Petje was zo zielig. Ze is een hele nacht buiten geweest. Wij dachten dat ze, omdat ze al zo oud is, moeite met het kattenluikje had. Maar gisteren bleek dat ze wel vrolijk naar buiten kon door dat luikje. Toen hebben we eens goed naar dat deurtje naar de vrijheid voor haar gekeken en toen merkten we dat de magneet daarin stuk was, waardoor de klep blokkeerde. Zo zielig. Gelukkig konden we heel snel een nieuw luikje kopen. Ik heb het geprobeerd en hij werkt goed!

17 december 2010


Hanny stond te huilen in de keuken. Ik vond dat ze zich niet zo moest aanstellen. Dat vond ze niet leuk. Ik moest zelf maar eens boven die schillen hangen, dan zou ik wel merken wat er gebeurde. Oh wee, dat is heftig. Ik moest ook huilen. :,-(

16 december 2010


's Avonds is het al vroeg donker. In plaats van dat de mensen dan gaan slapen tot het weer licht is, blijven ze wakker en laten dan lichtjes branden. Als er dan eentje stuk gaat, moet die natuurlijk wel vervangen worden.

15 december 2010


Annemarie kan tevreden zijn. In de winkel waren uiteindelijk toch de pakken te koop voor van die ronde balletjes. Voor Hanny wat minder leuk, want nu moet ze toch bakken. Maar ik zal haar helpen met de pan uitlikken. :-)

14 december 2010


Vanavond gaat Hanny voor de laatste keer naar de kiekjescursus. Ze moest nog alle foto's sorteren die ze moet laten zien. Ik heb haar maar geholpen, want ze heeft het hartstikke druk met boodschappen doen.

13 december 2010


Overal zie ik in de huizen versierde bomen staan en bij ons staat niks. Dat vind ik helemaal niet leuk. Maar ik moet geduld hebben, zegt Hanny. Wij krijgen er ook eentje, maar niet hier. Nou ja, ik moet maar rustig afwachten. Wat ik wel leuk vind, is dat dit vogeltje bij ons in de boom komt wonen.

12 december 2010


Weet je wat nou zo jammer is. Hebben we eindelijk een slee bij huis en kan ik niet sleeën omdat de sneeuw verdwenen is.

11 december 2010


Het is weer die leuke tijd met allemaal lichtjes in het donker. Middenin het dorp staat een hele grote kerstboom. Het lijkt wel of er allemaal sterretjes in zitten.

10 december 2010


Er is mij gevraagd of ik op deze enveloppes met inhoud wil passen. Ze kunnen door een staking nog niet op de bus. Totdat de staking voorbij is, gaat niemand er met deze stapeltjes vandoor. Want ik zit er bovenop en blijf er bovenop zitten.

9 december 2010


Hanny heeft allemaal stukjes van kiekjes aan elkaar geplakt, zodat ze nu een heel lang plaatje heeft. Die moet volgende week mee naar de cursus. Zo'n lang ding is niet gemakkelijk om mee te nemen. Daarom heeft ze hem maar opgerold. Leuk kijkkastje voor mij.

8 december 2010


We waren er op uitgestuurd om iets te kopen dat elders niet te koop is. En we zijn geslaagd! Niet verklappen hoor wat het is. Het is een verrassing voor iemand en die iemand weet, bijna zeker weten, niet wat dit is.

7 december 2010


Iedere keer als de brievenbus kleppert, ben ik er als de konijntjes bij. Ik ben helemaal gek op al die blaadjes die nu in de bus gestopt worden. Veel en veel meer dan anders. Met allemaal leuke en mooie dingen. Maar ook hele dure dingen. Dat wil ik ook en dat ook, denk ik dan. Maar Hanny is helemaal niet blij met al die blaadjes. Het een nog weelderiger dan het ander. Veel te veel overvloed. We hebben toch al zo veel. Nou konijntjes hebben niet zo veel hoor.

6 december 2010


Of ik meeging naar de Eiffeltoren, vroeg Hanny. Nou die wilde ik best wel eens zien in Parijs. Ze reed echter helemaal niet naar die verre stad, maar bleef 'gewoon' hier in de buurt. Viel dat even tegen.

5 december 2010


Hanny zocht een letter. Nee, niet in haar schoen, want Sinterklaas kwam dit jaar hier niet. Ik snapte er niets van, want een letter is toch maar 'gewoon' een letter. Nou, zij zocht in een boek waar ontzettend veel verschillende soorten letters staan. En ze vond wat ze zocht. Gelukkig maar.

4 december 2010


Toen we thuiskwamen van ons uitstapje naar het midden van het land, was het nodig om sneeuw te scheppen. Ook voor Petje, zodat ze gemakkelijk de tuin in kan. Ik mocht helpen. Best wel leuk om te doen.

3 december 2010


Wat een heerlijke dag met al die sneeuw. Zo lekker, dat ik even mijn neus erin heb gestopt.

2 december 2010


Ik heb er alleen naar gekeken, maar ik ben er nog niet op geweest. Het ijs was veel te slecht. Jammer, ik was graag wat gaan glijden.

1 december 2010


Ja ja, ik ben gekke gerritje. Zeggen dat je bezig bent voor de kiekjescursus, maar ondertussen met blokjes spelen. En dat moet ik geloven. :-S

30 november 2010


Hiep hoi. Ik mag deze winter lekker buiten in de sneeuw bij de paarden lopen. Heerlijk! Zou ik toch een beetje een ijskonijn zijn?

29 november 2010


Ze zijn bang voor wat sneeuwvlokken op het raam van de auto en daarom krijg ik steeds een heerlijke glijbaan. ;-)

28 november 2010


Jammer genoeg zijn onze logés al weer op weg naar hun huis. Als je hard werkt, dan mis je ze wat minder. De logeerspullen zijn al bijna schoon en droog. Ze mogen van mij snel weer gebruikt worden.

27 november 2010


Echt waar, ik snap mensen nog steeds niet. Als ik iets wil drinken, zoek ik een plasje water op en lebber dat dan naar binnen. Mensen maken het water eerst hartstikke heet, zodat je zo ongeveer je pootjes verbrandt en dan stoppen ze daar ook nog eens blaadjes in. Blaadjes eet je toch zo op, die stop je toch niet in een kopje. :-S

26 november 2010


Wat een heerlijke verrassing vanmorgen. Alles wit. Een ijskonijn ben ik niet, maar dit witte spul vind ik heerlijk. %-)

25 november 2010


Nadat mijn vriendinnetje Koei eindelijk uitgeslapen was, heb ik haar eens lekker geknufd.

24 november 2010


Hartstikke leuk dat we vandaag een kaart uit een heel ver land kregen van Andi, Annemarie en mijn vriendinnetje Koei. Maar nog veel en veel leuker is het dat alledrie die wereldreizigers hier zijn. Wel een beetje jammer dat ik mijn vriendinnetje nog niet gezien heb. Die ligt nog te slapen, want ze moet een heleboel slaap inhalen na al dat gevlieg heen en weer.

23 november 2010


Vanavond mocht ik, oh pardon moest ik, mee naar de kiekjescursus. De mensen moesten toch zien hoe mijn oren gebruikt waren als omlijsting op die foto met de reeën. Maar wat een boel geklets over dat kiekjesapparaat. Dat is niets voor konijntjes. Eén keer mee, maar hierna nooit meer.

22 november 2010


Kuchekuche.
Ik ben helemaal schor. Zo hard moest ik naar die man roepen.
Kuchekuche.
Een beetje naar links, een beetje naar rechts. Recht zo die gaat.
Kuchekuche.
Eerst maar eens een slokje water drinken.
Kuchekuche.

21 november 2010


Vandaag bezochten we een mama- en kinderbeurs. En nee, er komen geen kleine konijntjes. Oudste dochter stond daar met haar kransen.

20 november 2010


Ha, een lekker bolletje om op te knabbelen, dacht ik. Maar ik had het mis. Ik moest er met mijn pootjes van afblijven. :-(

19 november 2010


Ik was even in de tuin toen het al donker was. Er was een licht boven in de lucht, maar het verdween ook wel weer als er een wolk voor kwam. Wat was dat mooi.
PS Dat ik er uitzie als een rood konijntje, komt door een rode straatlamp achter onze muur.

18 november 2010


Ik dacht dat we worteltaart of zo zouden eten vanavond, want Hanny ging met allemaal bakspullen weg. Had ik het toch helemaal mis. Ze had weer eens haar bloemenochtend en heeft niets gebakken. Ik geloof dat ik nu maar de bloemetjes en besjes ga opeten.

17 november 2010


Omdat Hanny vandaag steeds schuin bezig was, ben ik maar in de schuine mopjes gedoken. (blush) (blush) (blush)

16 november 2010


Eigenlijk is het een decembercadeautje. Maar er moet toch gekeken worden of het goed is, want met ruilen mag je niet zo lang wachten. Nou het is duidelijk zichtbaar dat het goed is, nietwaar. %-) Het wordt nu ingepakt en als het uitgepakt is, mag ik opnieuw op de foto.

15 november 2010


Weer was ik een proefkonijn. Die kiekjescursus doet wat. Nu moest Hanny iets van huis mee nemen dat als een lijstje gebruikt zou kunnen worden. Nou ben ik altijd bij Hanny, dus ze hoefde niks speciaals, zoals een wc-rolletje of zo, mee te nemen. Ik heb mijn oren naar elkaar gebogen en door het gaatje kon ze deze vogels fotograferen. Maarrrrr, er was nog iets veel leukers. Dat is dinsdag bij Hanny zelf te zien.

14 november 2010


Voor de cursus moest Hanny verschillende foto's met een model maken. Natuurlijk zou ze die foto's met Jan kunnen maken. Maar als een mooie jongedame wel wil helpen, dan kies je daar voor, toch?! Iedere keer weer bliksemde het in de kamer door het kiekjesapparaat. Dat vond ik niet zo leuk. Net of het onweerde. Maar een kiekje met iets schuins erop maken, is niet zo eng. Daar durfde ik wel bij te zitten. Zie je wel hoe scheef!

13 november 2010


Wat ziet deze man er woest uit. Ik durf haast niet te kijken. Hij schijnt in Amerika te wonen. Nou, als Annemarie daar dit soort mannen tegenkomt, moet ze maar snel terugkomen, want ik vind hem eng.

12 november 2010


Hanny moest net doen of het nacht was en dan foto's maken. Ik mocht meekijken hoe ze dat deed. Blauw is mooi!

11 november 2010


Storm. Regen. Koud. Ach wat zielig voor de kleintjes die met een lampion gaan lopen. Ik zal ze extra verwennen met wat snoep.

10 november 2010


Het lijkt me afschuwelijk om een fietsenrek te moeten eten. Blijkbaar denken ze in Gouda dat een fiets dat wel lekker vindt. ;-)

9 november 2010


Hanny was boos vandaag. (devil) De foto's voor haar kiekjesles, die ze op tijd besteld had, waren er nog niet. Ze moest nu de foto's zelf uit een apparaat laten komen en dan zijn ze lang zo mooi niet. :-(

8 november 2010


We waren vandaag in een hal waar allemaal versierde kerstbomen stonden. Hanny wilde er niet naar kijken, want het is nog veel te vroeg, zei ze. Nou, ík wilde er wel naar kijken. En deze vond ik zo mooi. Met allemaal beestjes, lampjes en zo leuk, pindaslingers, zakjes met zonnebloempitten en vetbolletjes. Wat zullen de vogeltjes daar blij mee zijn als je zo'n boom buiten neerzet.

7 november 2010


Het schijnt dat het hier bij ons vannacht wat gaat vriezen. Ik hoop dat deze knoppen daar geen last van hebben. Het zou toch jammer zijn als de knoppen kapot gaan, waardoor we straks geen mooie bloemen hebben.

6 november 2010


Als mensen nu eens net als konijntjes op blote pootjes zouden lopen, hadden ze ook geen last van knellende schoenen.

5 november 2010


Werkelijk waar, ik dacht dat Jan en Hanny alweer een andere auto gingen kopen. Gaaf karretje. Wil ik wel in rijden. Maar het was helemaal niet zo. Ze moesten voor iets anders bij de garage zijn. Jammer.

4 november 2010


Het is nooit leuk om veel je neus te moeten snuiten. Maar als je dat dan kunt doen in dit soort papiertjes uit zo'n vrolijk pakje, dan lijkt het al wat minder erg.

3 november 2010


De eerste lading voer voor de vogeltjes hebben we vandaag gekocht. Hopelijk komen er heel veel naar onze tuin, want ik vind het altijd wel gezellig om naar die vrolijke fladderaars te kijken.

2 november 2010


Hanny ging alweer fietsen, maar ik wilde naar de speeltuin toe. Dat mocht. De loopbrug leek me altijd zo leuk om te doen. Maar die is voor kleine konijntjes best moeilijk. Ik heb me goed aan de kettingen vastgehouden.

1 november 2010


Ongelooflijk, wat een stank. Ik ben er niet blij mee dat de trap wordt geverfd. Dat dat zo stinkt. Mijn konijnenneusje vindt dat niet lekker. [-(

31 oktober 2010


Vanavond hebben ze afgesproken om dit voortaan ieder jaar te doen. Ergens gaan eten met de 'kleine' kinderen. Niet allemaal tegelijk hoor. Steeds in groepjes. Lekker slim van Jan en Hanny. ;-)

30 oktober 2010


Ik mag van Hanny vannacht een uur langer slapen, maar dan moest ik wel helpen om de klok een uur achteruit te zetten. Dat was zo gepiept. Zo, nu ga ik op één oor.

29 oktober 2010


Mensen hebben de gekke gewoonte om tussen stukken stof te gaan slapen. Die stukken stof moeten dan ook nog eens gewassen worden. Wat een werk. Wij konijntjes gaan 'gewoon' ergens liggen en dat is alles. Nu bleek na het wassen dat er in zo'n lap stof een scheurtje zat. Dat is niet goed. Jan en Hanny zijn nu op zoek naar nieuwe.

28 oktober 2010


Echt waar, mijn bekkie viel open van verbazing. Hanny had een poosje Petje gekamd, maar nog lang niet alle klitten uit haar vacht gekregen. Maar als ik de hoeveelheid zie die ze er in een kwartiertje heeft uitgehaald. Onvoorstelbaar. Sjiek hè zo'n bontje om me heen? %-)

27 oktober 2010


Hé, ga alsjeblieft weg. Hierbij kan ik helemaal geen pottenkijkers gebruiken. Het doet al zeer genoeg. Net als Petje had ik wat problemen met mijn oren. Gelukkig hoeven die van mij er niet af. Wel een heel klein stukje. En die operatie heeft Hanny vandaag uitgevoerd. Dus laat me nu alsjeblieft rustig bijkomen.

26 oktober 2010


Vanavond had Hanny weer les in plaatjes maken. Het ging onder andere over iets scherp maken. Toen ze thuis was, heb ik mezelf maar als proefkonijn aangeboden. Dat vond ik best goed van mezelf, want wist ik veel wat scherp maken is. Misschien moest ze wel iets van me afsnijden. Gelukkig was het niet eng. Ze heeft al zo vaak dat zwarte ding voor mijn neus gehouden en dat deed ze nu weer. Wat ben ik knap hè?

25 oktober 2010


Ik zat voorop de fiets. We reden recht op de zon af. Wat was dat mooi!!!!!

24 oktober 2010


Het was hier helemaal niet veilig. Het leek wel of ze mij moesten hebben. Steeds weer werd er rakelings langs mij heen een lading stenen in de aanhangwagen gegooid. Gelukkig ben ik er zonder bult op mijn kop vanaf gekomen.

23 oktober 2010


Annemarie had een nieuwe plant gekregen van Hanny toen ze de laatste keer thuis was. Omdat volgens Annemarie Hanny de vorige had laten doodgaan en omdat Annemarie hem vergeten is mee te nemen, zorg ik er nu voor. En dat gaat best goed volgens mij, want er komt een nieuwe bloem in.

22 oktober 2010


We hebben de kaarten van deze meneer teruggebracht naar de gulle gever. Deze meneer was ziek, waardoor ik niet kon horen wat hij met het houtje doet. Volgend jaar juni zouden we nu naar hem mogen luisteren, maar dan kunnen wij niet. We gaan dan iets nog leukers doen. Ik heb deze meneer dus maar geknufd, voordat we hem wegbrachten. Misschien is hij nu wel snel beter.

21 oktober 2010


Ik heb wat medelijden met Petje. Ze is bezig haar winterjasje aan te trekken en daardoor krijgt ze allemaal vettige klitten in haar vacht. Vandaag was hier iemand die meehelpt het huis schoon te houden. En dat is best lastig met al die haren van Petje en van mij. ;-) Maar zij kan niet alleen hard werken, ze heeft ook verstand van dieren, want ze heeft vroeger bij de dierendokter gewerkt. Zij vindt het hartstikke leuk om poesjes te kammen en te borstelen. En dat heeft ze Petje vandaag gedaan, waardoor er al veel klitten verdwenen zijn. Volgende week gaat ze verder.

20 oktober 2010


Wij konijntjes huppelen overal naar toe waar we willen. Mensen gaan regelmatig met grote rollende dingen op stap, waar ze ook nog eens voor moeten betalen. Jan en Hanny hebben een bejaardenkaart, waarmee betaald kan worden. Dat gaat niet zomaar. Ze moeten hem eerst voor een kastje houden. Dat hadden ze al eens gedaan, maar ze kregen bericht dat het niet gebeurd was (bejaard hè ;-) ). Vandaag dan maar opnieuw geprobeerd.

19 oktober 2010


Jan was het steeds maar weer scheuren van zijn laptop zo zat, dat hij een andere heeft aangeschaft. En wie is de klos om te installeren? Neehee, ikke niet. Maar ik help Hanny wel.

18 oktober 2010


Het moet toch niet gekker worden. Ik was proefkonijn vandaag. Hanny moet voor haar fotolessen verschillende kleuren voor haar flitser vastmaken om te zien hoe de foto's dan worden. Heeft ze mij met blauw gefotografeerd, omdat het haar lievelingskleur is. Ik vind het maar niks. Blauwe konijntjes bestaan toch niet. :-S

17 oktober 2010


Vandaag moesten de plantjes van Annemarie water hebben. Ze had geen tijd om die in de auto te zetten en mee te nemen, dus zorgen wij er nog steeds voor. Ik ging mee naar boven om te helpen. Maar van helpen kwam niets. Er stonden namelijk zoveel dozen boven. Die wilde ik wel eens bekijken. Ze moeten allemaal nog naar Oostenrijk. En een heleboel nog voor de kerst. Als konijntje denk ik zomaar dat die dozen nooit allemaal in de auto passen. Maar ik kan het mis hebben.

16 oktober 2010


Ik heb nooit geweten dat je leuke muziek kunt maken door met stokjes op vaten te slaan. Vanmiddag heb ik even om een hoekje gekeken en geluisterd naar de mensen die dat deden. Hartstikke leuk. :-)
Wil je horen hoe dat klinkt, dan moet je morgen (zondag) maar even bij 'gewoon hanny' kijken en luisteren.

15 oktober 2010


Op fotocursus leerde Hanny om te spelen met licht. Vandaag hebben ze een lamp gekocht en moest ik proefkonijn zijn.

14 oktober 2010


We keken onze ogen uit vandaag. En Hanny maar foto's maken. Steeds was er weer wat aparts te zien. En toen was haar fotokaartje vol. Gelukkig had ze een andere bij zich, zodat ze weer verder kon klikken.

13 oktober 2010


Vandaag komen er mannen één voor één met een soort lift naar boven. Ik ging ook naar boven met de lift. Maar deze was wel wat groter dan bij die mannen.

12 oktober 2010


Als je in Oostenrijk woont en je gaat boodschappen doen, dan ziet niemand dat je uit Nederland komt. Een beetje reclame maken voor ons mooie land is geen slecht idee. Dus als Annemarie weer thuiskomt, is deze boodschappentas voor haar.

11 oktober 2010


Het hele weekend hoorde ik niets anders dan boot, boot, boot.... Zullen we wel, zullen we niet. Het is wel geworden, want het is in het grote tikapparaat gezet. Ik heb er zin in. Zeker als het niet alleen overdag en maar ook 's nachts licht blijft. Maar oh, wat moet ik nog veel nachtjes slapen voor het zover is.

10 oktober 2010


Om eens ergens anders te fietsen, gingen Jan en Hanny met de auto op stap. Toen de fietsen eraf gehaald moesten worden, werd ik op de auto gezet, om niet in de weg te lopen. Nou zeg, net of ik ooit in de weg loop. Maar eerlijk is eerlijk, daarboven is het best wel een leuk plekje.

9 oktober 2010


Een uitgebloeide zonnebloem is ook best mooi. Heel veel rijtjes. En daar is Hanny gek op.

8 oktober 2010


Als je wilt weten waar ik woon, hoef je alleen maar op zoek te gaan naar het bordje dat boven mijn kop hangt. %-)

7 oktober 2010


Volgende week heeft Hanny wat schors nodig en daarom zijn we vandaag in het bos geweest. De stukjes schors moeten drogen. Eentje leek net een hangmat. Heerlijk om even in het zonnetje te liggen.

6 oktober 2010


H   I   K   H   I   K   H   I   K   H   I   K Dit smaakt naar meer. %-) H   I   K   H   I   K   H   I   K   H   I

5 oktober 2010


Poeh hé. Wat een huis. Wat zul je daar goed verstoppertje kunnen spelen. Jammer genoeg mochten we er niet dichtbij komen. Maar gelukkig kon ik het vanaf het hek toch bekijken.

4 oktober 2010


Eén van de kleine dochters maakt muziek. Ze blaast dan in een lange pijp. Ik heb het ook geprobeerd, maar ik kreeg er helemaal geen geluid uit. :-(

3 oktober 2010


Het leek wel alsof ik vandaag weer tussen de vlinders zat. Alleen hingen deze aan een struik. Wat zijn ze mooi gekleurd.

2 oktober 2010


Ik zag ze vliegen vandaag. %-)

1 oktober 2010


Het is best leuk dat Hanny wat meer leert over haar plaatjesding. Ze moet voor de volgende keer een heleboel verschillende foto's maken. Bijvoorbeeld 'letters'. Niet geschreven of zo, maar dingen die op een letter lijken. Ik ken alle letters ook best wel goed en ik vond er eentje voor haar.

30 september 2010


Dat je één rietje gebruikt, vind ik normaal. Maar zoveel???? Ik snapte het niet. Maar het bleek dat Hanny aan het experimenteren was met haar fliepsapparaat.

29 september 2010


Eindelijk trof Annemarie het en was het mooi weer. Daarom zijn we een eind gaan fietsen en een kopje thee gaan drinken met wat lekkers erbij. Helaas lag het terras op de wind en dat vonden de dames te koud. Nu moest ik binnen naar de bootjes kijken die langs voeren.

28 september 2010


Dan is er een Oostenrijkse op bezoek en dan wil die allemaal Hollandse pot eten. Ik moest daarom vandaag allemaal uien snijden voor de hasjee. Tranen met tuiten heb ik gehuild.

27 september 2010


Wat ben ik blij dat er een apparaat in huis is dat de borden en ander eetspul schoonmaakt. Nu hoefde ik alles alleen maar in het apparaat te zetten. En er was best veel, want we hadden vanavond mee-eters.

26 september 2010


Door alle drukte van de afgelopen maanden had Hanny nog steeds geen sjurtje bedrukt met het plaatje van het geboortekaartje. Vandaag hebben we eindelijk het strijkplaatje gemaakt en het sjurtje gewassen. Morgen kunnen we het erop strijken en het dan opsturen. Dat werd tijd.

25 september 2010


Nu Annemarie thuis is, hangt er heel ander wasgoed aan de lijn. Bijvoorbeeld vrolijk gekleurde sjurtjes met leuke figuurtjes erop. Maar, en dat is heel apart, ook iets met lange lappen. Ik heb het haar nooit zien dragen, dus ik weet niet hoe het er dan uitziet. Het schijnt iets Oostenrijks te zijn.

24 september 2010


Vandaag was ik bij heel lieve meisjes, Margit en Amber, op bezoek en heb ik gezien hoe 'Blauwe Hand' werd gemaakt. Dat je zo'n leuk poppetje kunt maken, vind ik hartstikke knap.

23 september 2010


Het is al behoorlijk vaak voorgekomen. Als Annemarie naar Oostenrijk terug wil rijden, is er een lamp van de auto kapot. Tot nu toe was het steeds een achterlicht en dan kon Jan de lamp vervangen. Maar nu was het een koplamp en ze zeggen dat het heel moeilijk is om die te vervangen. Nou, dat valt best wel mee. Ik ben er op mijn kop bij gaan staan en heb de helpmeneer aanwijzingen gegeven en het was zo gefikst.

22 september 2010


Hanny liep wat te mopperen vandaag. En dat is niet 'gewoon'. Normaal vindt ze het altijd hartstikke leuk om bloemen, takken, bessen en dergelijke te verzamelen voor bloemschikken. Maar vandaag vond ze niet helemaal wat ze zocht. Ik ben benieuwd met welk bloemstuk ze morgen thuis komt.

21 september 2010


Bij de voordeur liggen weer allemaal ballen, met en zonder pukkels. Het lijkt of er ook twee ganzen liggen. Heel apart, want ze gakken niet eens als ik eraan kom en ze lopen of vliegen ook niet weg. Saaie beesten hoor.

20 september 2010


En zo maar ineens is er een ander konijntje in huis. Fluf is de naam. Een schattig beestje.

19 september 2010


Nou moe. Ze hebben me opgesloten. Ik kan er niet uit want overal zijn tralies. En waarom? Ik heb geen flauw idee. Ik ben echt niet stout geweest.

18 september 2010


Dat was smullen! Andi had aan Annemarie zoete uiringen in bierbeslag meegegeven, omdat hij wist dat Jan en Hanny die zo lekker vinden. Ik heb ze voor hen gebakken en heb er zelf ook van gesnoept. Want wat bleek, konijntjes lusten die ringen ook wel.

17 september 2010


Afscheid nemen doet een beetje pijn, zegt men. Dat is ook zo. Maar gelukkig weet ik dat we volgend jaar weer gaan. Ik tel vanaf nu de dagen.
Zie je wel, ik had wel gelijk vorige week, toen Hanny van alles en nog wat uit de kamer boven ging wassen. Ineens was mijn grote vriendin daar. Wat ben ik blij dat ze hier is. Ik heb haar eens lekker geknuffeld.%-)

16 september 2010


In het algemeen ben ik zeer tevreden met mijn bestaan als Knuf het konijntje. Maar zo af en toe zou ik wel Hub het hondje willen zijn. Dan kon ik ook rondrijden in zo'n mooi wagentje in plaats van in een donkere jaszak of fototas.

15 september 2010


Wat moet ik nou. Als je van het strand afkomt, moet je je schoenen langs deze borstels halen voordat je naar binnen gaat. Maar ik heb geen schoenen. En mijn achterwerk eraan afvegen doet best wel zeer.

14 september 2010


Hijg. Hijg. Ik ben er nog niet. Ik moet naar boven want de golven komen er aan en het water is veel te koud om in te zwemmen. Hijg. Hijg.

13 september 2010


Het is hartstikke mooi om in de duinen te zijn. Ik had gehoopt dat ik neefjes of nichtjes zou zien, zodat we verstoppertje konden spelen. Maar ze hebben zich zo goed verstopt, dat ik ze nog niet gevonden heb.

12 september 2010


Heerlijk! De geur van net gemaaid duingras. Gelukkig is het hier goed weer, waardoor het lekker droog wordt.

11 september 2010


Gelukkig hoef ik me niet te scheren, want dat lijkt me heel vervelend. Zeker met dit scheermes.

10 september 2010


Ik heb een beetje verkeerd gedacht gisteren. Het duurt echt nog eventjes voordat ik mijn vriendinnetje weer zie. Want we gaan eerst wat anders doen. En dat vind ik helemaal niet erg. Dat vind ik zelfs hartstikke leuk. Het is nog hetzelfde als vorig jaar. Maar toen scheen de zon. Nu bijna niet. Maar dat is geen probleem. Ik vermaak me hier wel.

9 september 2010


Geheimzinnig hoor. Er worden allemaal spullen uit een kamer boven gewassen. Zou het echt waar zijn wat ik denk? Zou mijn vriendinnetje komen? :-)

8 september 2010


Gaaf joh! Ik heb nu mijn eigen telefoon!

7 september 2010


Mjammie! Ze zijn er weer. Lekker knabbelen!

6 september 2010


Er wordt gezegd dat het morgen herfstachtig weer zal zijn. De herfst heb ik al gezien aan deze bomen. En gevoeld heb ik hem ook. Mijn oren waaiden bijna van mijn kop af.

5 september 2010


Ik droomde ervan om vandaag mijn sprookjesprinskonijn te ontmoeten, maar dat gaat helaas niet. De baas van het kasteel is ziek en daarom kunnen wij er niet in.:,-(

4 september 2010


Opzij, opzij, opzij, is heb ongelooflijke haast. Mijn trein komt er al aan en die mag ik niet missen!

3 september 2010


Er staan allemaal lange slungels in een vaas. Een beetje saai. Maar ze schijnen nog allemaal te gaan bloeien en dan zie je alleen maar rood en rood en ro......

2 september 2010


Er is een heel lieve zelfgemaakte kaart binnengekomen. Daar zijn we reuze blij mee.

1 september 2010 (2)Het moet toch niet gekker worden. Hanny bakt ze altijd op de laatste dag van het jaar. Dat is traditie, zegt ze. In een heel erg grote winkel lagen ze vandaag al en kon iedereen ze zo pakken. Daarbij stond 'Gelukkig Nieuwjaar'. Ik snap mensen af en toe echt niet. :-S

1 september 2010


Volgens Hanny zit de 'R' weer in de maand, wat dat ook betekenen mag, en mag ik lekker op dennenappels gaan kauwen. Er liggen er genoeg om me heen.

31 augustus 2010 (2)


Dit vind ik zo zielig. Weet ie niet meer waar zijn huisje is. Ik hoop voor hem dat z'n baasje dit papiertje ziet.

31 augustus 2010


Afgelopen zondag lag bij de zus van Hanny een heel groot, zwaar en oud boek klaar om mee te nemen. Dat was van opa Knuf. Ik heb er eens ingekeken. Niet alleen letters stonden erin, maar ook plaatjes. En op een zo'n plaatje zag ik een konijntje staan.

30 augustus 2010


Luf voelt zich al helemaal thuis in onze tuin en daar ben ik blij om.

29 augustus 2010


Ik heb een nieuw vriendinnetje gekregen. Luf. Ik mag haar vertroetelen wat ik wil. Ik mag haar eten geven. Ze komt in onze tuin wonen. Als er geen wind is, mag ik haar een zetje geven, zodat ze toch kan draaien. Fijn om een ander vriendinnetje te hebben nu Koei zo ver weg is.

28 augustus 2010


Het zonnetje scheen zo lekker. Alle ligstoelen waren bezet. Ik zag wat anders waar ik wel op kon gaan liggen. Best slim van mij om dat op het anker te doen, vind ik zelf! :-)

27 augustus 2010


Sssssssst, niks zeggen. Ik zit te genieten.

26 augustus 2010


Namens Hanny heb ik de meisjes bij het straalapparaat bedankt voor hun goede zorgen en gezegd dat we hopen hen niet meer te zien. Nou ja, misschien ergens op straat. Maar niet in dat gebouw.

25 augustus 2010


Iedere woensdag krijgt Hanny een kaartje met daarop de tijden voor de komende week. Vandaag mocht ik het kaartje voor haar halen. En wat denk je, er staat nog maar één tijd op. Morgen dus voor de laatste keer naar Leeuwarden rijden. :-D

24 augustus 2010


Ik zat in de tuin wat uit te puffen van het fietsen. Toen zag ik iets voor me bewegen. Het bleken de schaduwen van mijn eigen oren te zijn, die de wind bijna van mijn kop afblies.

23 augustus 2010


Met dat saaie en slechte weer verveelde ik me. Tot ik ineens achter de muur van alles en nog wat zag bewegen. Daar moest ik natuurlijk met mijn grote neus bij zijn.

22 augustus 2010


Hanny en ik liepen naar de overkant van de weg. Petje kwam achter ons aan, maar bleef toch aan het einde van het paadje zitten. Goed van haar hè. Oversteken is veel te gevaarlijk voor poezen.

21 augustus 2010


Ik keek mijn ogen uit. We stonden bij een boom. De blaadjes waren de ene keer wit en de andere keer groen. Ik dacht dat de wind het groen wegblies. Maar de ene kant is 'gewoon' groen en de andere kant wit.

20 augustus 2010


De oude was kapot, maar gelukkig had een winkel ze in de aanbieding. Ik kan nu weer potloden slijpen voor Hanny.

19 augustus 2010


Hier snap ik geen hout van. Geduld, zegt Hanny. Je zult het vanzelf wel horen. Nou ik ben heel benieuwd.

18 augustus 2010


Ik dacht echt dat Jan lekkere eitjes ging halen. Komt hij eraan met alleen een kaartje in zijn hand. Waar blijft nu mijn eitje?

17 augustus 2010


Wat een vreselijk saai weer vandaag. Geen weer om buiten iets leuks te doen. Ik ben maar gaan helpen met strijken.

16 augustus 2010


De foto van vandaag, dat ik tortilla's aan het maken ben, kan niet geplaatst worden omdat Hanny het kaartje heeft laten liggen bij de jarige oudste dochter. Ik heb maar heel snel de telefoon gepakt om te vragen of ze heel voorzichtig zijn met dat kaartje.

15 augustus 2010


Gisteren heb ik leren zwemmen. Dan heb ik deze band toch niet meer nodig! :-S

14 augustus 2010


Vandaag heb ik leren zwemmen! %-)

13 augustus 2010


OEIIJOEIIJOEII. Nu is het de vijfde keer dat er een scheurtje zit in het huisje van het tikgeval. Helemaal niet leuk, want Jan zit nu weer een poosje zonder. Deze hoeft hij niet meer terug te hebben. Dan moet er natuurlijk wel wat anders voor in de plaats komen. Ik ben benieuwd wat ze hem gaan geven.

12 augustus 2010


Dat is leuk als je in Oostenrijk woont en er moet iets met je Nederlandse telefoonnummer gebeuren. Dat moeten wij hier dus regelen. Ik heb er helemaal geen verstand van en daarom ben ik er niet aangekomen. Maar ik zat er uiteraard wel met mijn neus bovenop.

11 augustus 2010


In het dorp zitten twee vrouwtjes onder een boom. En maar kwebbelen en kwebbelen. De hele dag door. Zelfs 's nachts. Ik wilde wel eens weten waarover ze kwebbelen. Helaas, ze schrokken zo van mij, dat ze stopten met kwebbelen. Snap je dat nou. Ik ben maar een klein konijntje en zie er toch niet uit als een monster? (devil)

10 augustus 2010


Al een hele tijd geleden hebben we een nieuw raamkozijn in de hal gekregen. Maar van schilderen was nog steeds niet gekomen. Nu moet je niet denken dat ik dat ga doen. Is veel te hoog voor kleine konijntjes. Bovendien vind ik het maar eng bovenop een ladder. Gelukkig durft iemand anders wel zo hoog te schilderen.

9 augustus 2010


Ik? Nieuwsgierig? Hoe kom je erbij. Ik wil wel graag alles weten. Daarom ben ik gaan kijken wat ze aan het uitspoken zijn bij het oude huisje van de vriendin van Hanny. Het is nu echt verkocht en het gaat helemaal weg. Maar dat duurt nog even. Tot die tijd staat deze schutting er en daar kun je nog mooi zien wat er uitgespookt wordt.

8 augustus 2010


We waren vandaag in een hele mooie tuin, waarin ook beelden stonden. Er was ook een beeld met een familielid en daar moest ik mee op de foto. Logisch toch.

7 augustus 2010


Gisteren ben ik toch zo vreselijk geschrokken. We fietsten naar het eethuisje en ineens was er een hartstikke harde knal. Hanny stopte meteen. Wist ik veel wat er aan de hand was. Bleek dat haar band kapot geknald was. Op de fiets van Jan is ze teruggefietst naar huis en Jan heeft haar fiets al lopend teruggebracht, want met zo'n zware fiets aan de hand gaat fietsen niet zo gemakkelijk. Straks brengen we de fiets naar de fietsenmaker, zodat hij dinsdag als eerste gemaakt kan worden. Een paar dagen dus niet fietsen. :,-(
Gelukkig hebben Jan en Hanny voor morgen al een ander plannetje. Moeten we alleen voor maandag nog iets verzinnen.

6 augustus 2010


We zijn blij voor Hanny. Ze is op de helft. Ik ga voor haar aftellen. Ze moet nog de tenen van mijn 2 voorpootjes (= samen 10) en de tenen van één achterpoot (= 4). Om een klein beetje te vieren dat het zo goed gaat en dat de weken voorbij vliegen, hebben we bij deze vrolijke man gegeten.

5 augustus 2010


Hanny heeft het muntje voor de winkelwagen aan haar fiets hangen, want haar sleutelbos ligt regelmatig thuis. Zo heeft ze er altijd eentje bij zich als ze boodschappen gaat doen. Vind ik best wel slim van haar. %-)

4 augustus 2010


Het werd tijd om wat aan de conditie te werken. Daarvoor hoef ik niet naar een gebouw waar veel apparaten staan. Die apparaten staan bij ons in het dorp 'gewoon' buiten met uitzicht op een vijver. Frisse lucht, water en dan wat bewegen. Beter kan toch niet?! :-)

3 augustus 2010


Ik zit hier bij een nieuwe weg en een fietspad. Die zijn hier gekomen, omdat er een nieuwe brug gebouwd zou worden over de vaart die weer uitgegraven zou worden. Zou, want dat gaat niet door (voorlopig). De mensen hebben geen centjes om nieuwe huizen te kopen aan die vaart. Zonde van het geld dat de nieuwe weg er al is, want auto's mogen hier niet op rijden. Fietsers wel.

2 augustus 2010


Ik verveelde me. Het was zulk saai weer. Grauw en grijs. Tot het ophield met regenen en de zon af en toe ging schijnen. Ik heb toen eens naar de lucht gekeken. Hanny is altijd zo enthousiast als er mooie luchten zijn. Dat begrijp ik nu want, zeg nou zelf, deze lucht is toch hartstikke mooi. Maar wat ik veel mooier vond, was een spinnetje dat haar web, dat kapot gegaan was door de regen, weer aan het weven was. Het is maar heel klein en staat maar als een stipje op de foto voor de uitrit van de overbuurman. Knap als je zoiets moois kunt maken.

1 augustus 2010


Zondagsmorgens heb ik altijd een leuk klusje. Ik mag dan vakkenvullen. Een paar weken geleden had ik wat minder te doen, want in een vakje mocht een pilletje minder. Maar vanaf vandaag moet er weer eentje bij. Ik moet dus goed mijn koppie erbij houden.

31 juli 2010


We zagen allemaal muziekkastjes. Om daar muziek uit te krijgen, moest je aan een hendel draaien. Dat leek me ook wel wat en ik mocht het ook proberen. Poeh, best zwaar.
Deze twee muziekkastjes zijn normaal te zien en te horen in Das Drehorgelmuseum te Marienheide-Kempershöhe. Een eindje weg dus. Daarom vond ik het leuk om ze nu bij ons te zien.

30 juli 2010


We kwamen op een fietsbrug over een heel brede weg waarop de auto's snoeihard reden. Ik wilde wel eens proberen of ik op een van die stangen kon lopen. Maar dat is toch wel moeilijk. Ik ben heel vaak gevallen. Gelukkig kon ik iedere keer de stang weer vastpakken, anders was ik wel heel diep gevallen.

29 juli 2010


Op het terrein achter onze muur is de nieuwe tuin gekomen waar kinderen kunnen leren hoe ze goed en veilig kunnen fietsen en lopen. Tot vorige week kon je daar zo naar toe lopen. Maar ineens is het hek dicht en moet je cijfertjes indrukken om het hek open te krijgen. Ik weet die cijfertjes niet, waardoor ik niet meer kan oefenen hoe en welk pootje ik moet uitsteken bij het oversteken.

28 juli 2010


Het leek net of ik op de markt stond. En maar roepen, steeds maar weer roepen: "Hier moet u zijn, hier zijn de mooiste, hier krijgt u waar voor uw geld". Ik hoop dat het geholpen heeft en dat er veel klantjes komen in de Kranserie.

27 juli 2010


Wat heb je toch een slimme mensen. Hanny is geen liefhebber van geurtjes. Naturel is haar leus. Maar ze verspreidt nu een bepaald geurtje, omdat ze niets onder haar arm mag smeren. Ze liep al met keukenpapiertjes, maar die vond ze soms terug op haar rug. Een lieve buurvrouw vertelde dat daar verbandjes voor bestaan. Hanny dacht dat ze de tijd van verband al ver achter zich gelaten had, maar met deze pad, vastgeplakt aan een t-shirt, is ze reuze blij. Wie deze dingen heeft uitgevonden, verdient een wortel!

26 juli 2010


Vandaag mocht ik ook op de tafel liggen waar Hanny nu iedere dag eventjes op ligt. Heb ik geen mooi kruis en lig ik niet hartstikke stil precies in het midden?!

25 juli 2010


Er schijnt een eend te zijn die gaat zwemmen in zijn eigen geld. Dat heb ik vandaag ook geprobeerd (met geld van iemand anders), maar ik vind er niets aan. Geld is veel te hard.
Samen steppen vind ik veel en veel leuker. Zeker met dit lieve meisje.

24 juli 2010


Hoe gek kun je doen. Zijn we op een boekenmarkt, kopen ze geen boeken. Nee, dan laten ze een sleutel bijmaken. Thuis mocht ik proberen of hij wel past. Gelukkig is dat zo.

23 juli 2010


Ik heb een heel belangrijke taak gekregen. Ik moet dit kaartje heel goed bewaren. Hiermee kunnen we gratis parkeren op het parkeerterrein van dat grote gebouw waar Hanny iedere dag naar toe moet. Een heel verschil met het ziekenhuis. Als we daar langer zijn dan 20 minuten, moeten we al centjes in een muntjesvreter gooien.

22 juli 2010


Hiep hoi, de fietsen zijn weer gerepareerd! Het heeft wel lang geduurd, maar het belangrijkste is dat ze er weer zijn. Nu kunnen we morgen weer op stap. Ik ga vannacht maar eens bedenken waar we naar toe kunnen gaan.

21 juli 2010


Wat een mooi uitzicht heb je hier op deze brug. Het huisje staat daar prachtig aan het water. Daar is van alles en nog wat te zien. We zijn er niet naar binnen geweest, want we moesten weer naar huis, omdat de fiets van Jan naar de fietsenmaker gebracht moest worden. Ook die van Hanny moet goed nagekeken worden. Morgen kunnen we daarom helaas niet fietsen. Maar dan is er vast wel wat anders leuks te doen.

20 juli 2010


Wat was het benauwd warm vandaag. Ik ben lekker koel binnen gebleven. Vanavond laat ben ik even naar buiten geweest, maar het was om 11 uur nog steeds 24 graden. Zelfs voor konijntjes veeeeeeel te warm.

19 juli 2010


Vandaag zijn Hanny en ik naar De Veenhoop gefietst. Een aardig eindje. Zij om haar knie te testen en vol te belasten en ik om te controleren of de schipper van het pontje nog steeds de juiste koers houdt. Hij had wel moeite vandaag om boten te ontwijken, maar de fietsers kunnen nog steeds veilig overgezet worden.

18 juli 2010


Ze mogen blij zijn dat ik geen hondje ben, want nu hoeft er van mij niets onsmakelijks opgeruimd te worden.

17 juli 2010


Sommige mensen snap ik niet. Kwamen Hanny en ik bij een mooi plekje aan de waterkant, staat er allemaal troep. Dat laat je daar toch niet zo maar achter, denk ik dan met mijn konijnenverstand.

16 juli 2010


Ik kan heel goed lijntjes trekken. Toch mocht ik dat niet doen bij Hanny. Ze moest per se naar Leeuwarden. Afgelopen maandag heeft ze namelijk allemaal streepjes en kruisjes gekregen en doordat ze in de warmte altijd zo veel zweet, waren die bijna verdwenen. Volgende week dinsdag moeten die nog goed te zien zijn, omdat ze vanaf dan iedere dag naar Leeuwarden moet. Dus zijn we vandaag daar ook maar naartoe gereden, waar ze de lijntjes en kruisjes weer goed duidelijk hebben gemaakt.

15 juli 2010


Hanny ging vanmiddag niet fietsen, want het waaide te hard volgens haar. Watje! Toen ben ik maar tv gaan kijken, want daarop werd wel gefietst. Nou ja, als je dat fietsen noemt, ben je niet goed bij je konijnenkoppie. Vrij worstelen lijkt er meer op.

14 juli 2010


Zomaar ineens heb ik een nieuw vriendje. Een soort helikoptertje. Hij is nog wel wat schrikachtig. Maar als we elkaar wat vaker zien, zal hij vast wel aan mij wennen. Het lukte nog net niet om hem een kusje te geven. Volgende keer beter.

13 juli 2010


Ik mocht in alle brievenbussen hier op het pleintje briefjes stoppen over de buurtbarbecue. Wat zijn er toch veel verschillende brievenbussen. Soms best lastig om hem te vinden.

12 juli 2010


Mijn plannetje ging niet door. Omdat het beesie eindelijk af mocht, was ik van plan onder de tuinslang te gaan staan om af te koelen, wanneer ik de bloemen water moest geven. Maar dat hoefde niet meer, omdat er genoeg water naar beneden is gevallen. Nou ja, volgende keer beter.

11 juli 2010


Wat zal ik blij zijn als die balschoppers vanavond voor de laatste keer hun kunstjes hebben laten zien. Dan hoef ik dat beesie eindelijk niet meer om mijn nek. Het kietelt en het is hartstikke warm in die hitte. Maar Hanny heeft geen medelijden met me. Het mag pas na het laatste fluitje af. :-(

10 juli 2010


Gisteren hadden we al zoveel gereden, dat we vandaag heel snel thuis waren. Een feestelijke thuiskomst, want de buurvrouw die voor Petje zorgt, had heel lief bloemen neergezet.

9 juli 2010


We slapen weer eens in een hotel. Hier hebben ze wel internet, zodat Hanny weer een foto van mij kan laten zien. Vandaag ben ik niet weg te slaan bij een schaaltje met verfrissende snoepjes. Normaal eten konijntjes geen snoepjes, maar deze waren wel lekker verfrissend in de hitte. Want wat was het warm. pfffffff En dan moet ik nog steeds met dat warme beesie om mijn nek lopen. Hoe eerder het zondagavond geweest is, hoe lief het me zal zijn.

8 juli 2010


Ik heb met mijn oren gezwaaid naar het huis en het werkterrein van Annemarie. Voor wie niet weet waar dat te vinden is. Links van mijn oren is een rood stipje zichtbaar. Daar is haar werkterrein. En haar huis, daarvoor moet je rechtsaf, linksaf , rechtsaf en nog eens linksaf. :-) Het is daar een mooi plekje aan de voet van haar geliefde 'Kaiser'.

7 juli 2010


Eerst dacht ik dat we weer op de grote boot waren, want het leek net of we weer door de fjorden voeren. Het bootje waarop we zaten, was absoluut niet groot en we voeren op de Königssee. Ook daar is het schitterend!

6 juli 2010


Volgens Hanny is deze de allerlekkerste die er bestaat. De Apfelstrudel van Sylvia. Zij was de allereerste skilerares van Annemarie en vandaag waren we daar op bezoek. Speciaal voor ons heeft ze hem vandaag gebakken. Om de pootjes bij af te likken, zo lekker!

5 juli 2010


Fantastisch om mijn vriendinnetje Koei weer te zien. We moesten er wel lang voor rijden. Maar ik heb de hele weg gegniffeld, want ze wist niet dat ik kwam. %-)

4 juli 2010


Samen met beesie op de foto met de (bijna) jarige Leeuw. Drie wildebeesten bij elkaar. :-)

3 juli 2010


Hiep hoi. Hanny kan weer fietsen. Weliswaar staat de fiets heel licht ingesteld, maar dat is ook fietsen. Ik heb meteen mijn plekkie voorop opgezocht. Heerlijk met de wind in mijn snoet eropuit!

2 juli 2010


Knuffies zijn geen musjes. Wij vallen dus niet van het dak. Maar heet was het wel. [-(

1 juli 2010


Hanny houdt van rijtjes. Die waren er vanavond genoeg bij de diploma-uitreiking aan de oudste kleindochter. Het was veel te warm voor die kopjes, vond ik. Ik had veel liever een bakje koel helder water.

30 juni 2010


Dat ik van Hanny met een oranje beesie om mijn nek moet lopen, is tot daaraantoe. Maar dat je je auto oranje spuit, vind ik toch wel een beetje overdreven.

29 juni 2010


Het lijkt hier in huis net een kermis met die lachspiegel. Lachuh om jezelf in tweeën gedeeld te zien. %-)

28 juni 2010


Afgelopen weekend heb ik ze zien razen. Platgelegen op hun monsters. Ik zag er eentje staan en wilde voelen hoe dat ligt. Voelde wel goed. Alleen het harde rijden was er nog niet bij. Moet ik eerst nog wat oefenen. Wie weet ben ik volgend jaar dan ook op het kijkkastje voorbijrazend te zien. ;-)

27 juni 2010


Ook al was het niet al te warm binnen, ik ben toch even op het balkonnetje een frisse neus gaan halen. Daar viel me op dat de jarige en haar man, samen al 180 jaar oud, niet achter de geraniums zitten. :-)

26 juni 2010


Hanny maakt driemaal per dag een therapeutische wandeling. Meestal blijf ik thuis lekker in het zonnetje zitten. Maar vandaag ging ik mee, want ik moest een klusje doen voor haar. Ik heb een kaart in de brievenbus gestopt voor iemand die geslaagd is voor haar vakdiploma. Van dit soort klusjes houd ik wel en dan wil ik wel mee.

25 juni 2010


Nu is het zo warm buiten en nu moet ik een beesie om mijn nek van Hanny. Net zolang als die gekken achter die bal aan lopen te rennen. Ik ben er niet blij mee. Maar, eerlijk is eerlijk, zo'n beesie zit wel lekkerder dan die bloemetjes die ik gisteren droeg.

24 juni 2010


Ze hebben wat nieuws uitgevonden. Hanny hoeft helemaal niet met krukken te lopen. Ze mag zonder. Maar ze mag, als extra steuntje, ook haar stok tijdelijk gebruiken. Ik zal er persoonlijk op toezien dat ze haar stok bij zich heeft, want ze vergeet hem (expres).

23 juni 2010


Er viel een blauwe enveloppe in de bus en Hanny schrok daar wel een beetje van. Gelukkig viel het mee. Ze hoeft niets te betalen, maar kreeg geld terug. Een meevallertje kan ze momenteel wel gebruiken. :-)

22 juni 2010


De langste dag is voorbij en daarom kwam de buurman onze heg knippen. Wel gevaarlijk hoor. Hij had mij ook bijna te pakken.

21 juni 2010


Gisteren was het zeven weken geleden dat Annemarie dit leuke ballonnenbloemetje kreeg bij haar afscheid van familie en vrienden. Zulke bloemetjes kun je wel vaker krijgen, vind ik. Die blijven lang goed. En omdat ze hem niet meegenomen heeft naar Oostenrijk, kan ik er nog steeds naar kijken en een beetje aan haar en aan mijn vriendinnetje Koei denken.

20 juni 2010


Van een heel lieve buurvrouw mogen we blauwe krukken lenen. Ik heb vast even proef gelopen en dat gaat goed. Hanny zal hier vast vanaf dinsdag mee uit de voeten kunnen.

19 juni 2010


Moet ik ineens een oranje bloemetjesband rond mijn kop en een oranje bloemetjesketting om mijn nek. En dat alleen maar omdat er een stelletje mannen in het oranje tegen een bal loopt te trappen. Het moet toch niet gekker worden. :-S

18 juni 2010


We waren naar een verjaardag geweest en toen we thuis kwamen schreeuwde Petje moord en brand. Ze had honger. Ik heb haar snel wat eten gegeven. Dat ze die droge brokjes lust. -bleh- Geef mij maar een mals slablaadje of een worteltje.

17 juni 2010


Er hing iets aan de vlaggenstok en ik wist niet wat het was. Ik ben daarom maar naar boven geklommen om dat uit te zoeken. Het bleek een tas te zijn. De schooltas van de oudste kleindochter. Die heeft gehoord dat ze geslaagd is en niet meer naar die school hoeft. Ze krijgt daarom een dikke KNUF van mij! %-)

16 juni 2010


Een vreselijk saaie dag. Hanny deed niet veel anders dan slapen, slapen en nog eens slapen. Gelukkig mocht ik de broeder helpen met het uitdelen van medicijnen.

15 juni 2010


Hanny straalde vandaag aan alle kanten. ;-) Die stralen moesten op de foto gezet worden. Wat een groot apparaat zeg. Veels te groot voor konijntjes, die bovendien ook nog eens weinig straling hebben. :-)

14 juni 2010


Daar mag ik alleen maar naar kijken en aankomen niet! Maar wat is dat leuk om nu tijdens het rijden van alles en nog wat in het schermpje te zien. En niet alleen maar die stomme wijzertjes. Ik ben daarom best tevreden met deze nieuwe hoestbui op 4 wielen. :-)

13 juni 2010


Dit jaar kunnen wij niet met ons huisje op wielen op stap. Dat is wel een beetje jammer, want het is zo gemakkelijk. Je haakt het 'gewoon' aan je auto en rijden maar. Hoe zouden de bewoners van deze woonwagen dat doen?

12 juni 2010


Omdat alle pijpjes in de wc weggestopt zijn, zou het waterkraantje buiten niet meer leeg kunnen lopen. Dat moet geloof ik toch wel gebeuren als het heel koud wordt. De verbouwmannen hebben daarom een nieuw kraantje aan de buitenmuur gezet. Als de kraan dichtgedraaid wordt, loopt het water vanzelf weg naar buiten. De kraan gaat open met een losse sleutel en die moet naar binnen als het kraantje niet meer wordt gebruikt. En dat wordt vergeten. Ik zal de sleutel daarom maar onder mijn hoede nemen en er goed op passen.

11 juni 2010


Het heeft even geduurd, maar sinds vandaag weet ik waarom de klok zo raar is. Ik heb geen spiegeltje nodig om te zien hoe laat het is. Ik hoef alleen maar in de spiegel in de badkamer te kijken en dan weet ik het. :-)

10 juni 2010


Hoewel morgen de puntjes nog op de 'i' worden gezet, is het al zo netjes geworden in ons speciale kamertje. Alle buisjes in de hoek heb ik, geholpen door de vakmeneer, weggewerkt. Is veel gemakkelijker om schoon te maken.

9 juni 2010


Zo, ik heb mijn 'plicht' gedaan. Maar wat was het moeilijk om dat hele grote vel papier in de bus te krijgen. Die zat hartstikke vol.

8 juni 2010


Hoe ik het voor elkaar heb gekregen, weet ik niet. Maar met een hele hoge sprong kon ik een richel vastgrijpen, anders was ik geplet onder die hele grote rol.

7 juni 2010


Gelukkig dat er kniebeschermers bestaan, want pffff wat is dat zwaar om een tijdje op je knieeën te moeten werken. En gewerkt moest er worden. De verbouwmannen moesten door en konden niet op mij wachten.

6 juni 2010


We hadden Jennéh Rose nog zo gewaarschuwd: niet te dicht bij je hoofd draaien, want dan kun je een van de kralen in je oog krijgen. Probeer ik ook te draaitrommelen. En wat denk je. Precies! In mijn oog. :-(

5 juni 2010


Er was allemaal muziek in het dorp. Het was (ik geloof dat ik het goed zeg ;-) ) Paaie Daai, zo genoemd naar iemand die op een accordeon speelt. Ik mocht eventjes met hem meespelen.

4 juni 2010


Nou moe, nou breekt mijn klomp. Wil ik weten hoe laat het is, moet ik in de spiegel kijken. Raar hoor.

3 juni 2010


Een geluk bij een ongeluk. Vandaag zei iemand in een witte jas tegen Hanny dat ze, ondanks dat ze haar arm haast niet omhoog kan krijgen, hier toch geholpen kan worden. Dat scheelt een slok op een borrel.

2 juni 2010


Wat een verschil. Ik lag lekker in het lange gras van de mooie blauwe lucht, de zon en de bloemen te genieten en achter het hek werd hard gewerkt. Wat een bofkont ben ik toch dat ik lekker kan luieren.

1 juni 2010


OPEN BRIEF VOOR MIJN VRIENDINNETJE KOEI
Dag lieve Koei,
Wil je alsjeblieft aan jouw vriendin Annemarie zeggen dat de schaal gebruikt wordt. Er stonden hier steeds zoveel bloemen in huis die we van lieve mensen hadden gekregen, dat er geen ruimte was voor de schaal. Die bloemen waren nu uitgebloeid. Ik heb toen snel nieuwe bloemen gekocht en in de schaal gelegd. Het staat hartstikke mooi!
Groetjes en een knuf van mij!
Knuf

31 mei 2010


Het was niet duidelijk welk bloemetje op ons pleintje staat te bloeien. De een zei wilde postelein. De ander winterpostelein. Ik heb mijn grote neus er ook maar eens ingestoken en ik weet nu precies wat voor soort het is. De roze winterpostelein. En dat roze moet er echt bij, want er is ook een witte winterposteleinsoort en die heeft witte bloemetjes (logisch toch). Ik had het ook niet geweten hoor, als Klaproos en Hendrika mij niet de weg gewezen hadden. Dank jullie wel.

30 mei 2010


Ook al is Annemarie de deur uit, hier zijn nog wel spulletjes van haar. Zoals haar planten. Ik mocht Hanny vandaag helpen met water geven. Maar ik zag toen een heel zielige kikker. Die voelt zich zo alleen nu ook Koei weg is. Ik heb hem daarom maar eens lekker geknufd.

29 mei 2010


Ik moet nog een paar weken mijn mond houden. Maar ik zeg toch niets bijzonders als ik zeg dat ik deze kleur wel bij mij vind passen. :-p

28 mei 2010


Hiep hoi! Mijn verbouwvriendjes komen over een week weer. Dan gaan ze in het kamertje, waar ik niet mag komen als iemand daar een boodschap doet, de boel opknappen. Deze lelijke buizen zijn daarna gelukkig niet meer te zien en het schoonmaken wordt een stuk makkelijker.

27 mei 2010


Ik durf amper te kijken, want wat buurman doet is wel heel gevaarlijk.

26 mei 2010


Leuk joh, pluisjes blazen!

25 mei 2010


In de tuin moeten wat paadjes opnieuw bestrooid worden met boomschors. Poeh, wat zijn dat zware zakken. Ik heb bijna mijn rug erop gebroken.

24 mei 2010


Varen op de grote boot was hartstikke leuk. Maar ik krijg toch wel een beetje heimwee naar ons huisje op wielen. Zeker als ik er op ons pleintje eentje klaar voor vertrek zie staan. Eigenlijk wilde ik me wel verstoppen in die bak vooraan. Maar de buurman kwam waardoor het niet lukte. Dat is ook wel beter, want ik wil Jan en Hanny niet in de steek laten.

23 mei 2010


Een beest met acht armen kwam handen tekort. Ik heb een helpende hand geboden en hem geholpen met knippen.

22 mei 2010


We hebben rondgekeken op een markt waar ze van alles en nog wat maken. Er waren leuke hebbedingetjes bij. We hebben er een paar gekocht om weg te geven, maar ik laat lekker niet zien wat er in de pakjes zit. Dan zou het geen verrassing meer zijn als we ze geven.

21 mei 2010


Tijdens de fjordentocht heb ik zoveel stuurmanskunst opgedaan, dat ik vandaag het fietsveerpontje naar de overkant mocht varen.

20 mei 2010


Dat we een blauwe straat in ons dorp hebben, dat is al heel gewoon. Maar dat er nu overal rode mieren lopen, is ongewoon. Ik durf er niet zo goed dichtbij te komen, want ze zijn zo groot. Wie weet slokken ze me zo op.

19 mei 2010


Gewoon een lui dagje. Samen met Petje een lekker dutje doen.

18 mei 2010


Jan loopt regelmatig met een grote pijp over de stoep en het terras te zwaaien. Alle blaadjes verdwijnen dan daarin. Ik wilde wel eens zien waar ze precies gebleven zijn. Maar ik zag ze nergens. Ik wilde verder naar binnen kruipen, maar toen kwam Jan eraan. Ik wist niet hoe snel ik weg moest wezen, anders verdwijn ik ook zomaar in het niets. En dat wil ik niet. Ik vertel mijn verhaaltjes sinds gisteren pas één jaar en dat wil ik nog wel een jaartje blijven doen.

17 mei 2010


Vandaag ben ik bijna gepakt door een heeeeeeel groot paard. Wat is zo'n beest groot zeg. Gelukkig kon ik op tijd wegduiken.

16 mei 2010


De zon scheen regelmatig en er stond een lekker windje. Ideaal droogweer. Maar er moest wel iemand oppassen dat het wasgoed niet van de lijn waaide.

15 mei 2010


Een vriendin van Hanny, die ze al meer dan 50 jaar kent, wordt maandag 65 jaar. Haar kinderen hadden een surprisefeest georganiseerd. Iedereen had 1 bloem meegebracht, zodat Teen (wat een gekke naam) een reuze boeket mee naar huis kon nemen. Maar waarom Hanny steeds Hanneke Toen werd genoemd, snap ik nog steeds niet.

14 mei 2010


Morgenavond wordt een serie uitgezonden waar Hanny graag naar kijkt. Maar ze liep een aantal afleveringen achter door de reizen. Vandaag heeft ze de laatste bekeken op het tikapparaat. Wat ze eraan vindt, snap ik niet. Er wordt in geschoten. Dat is toch helemaal niet leuk. Ik heb mijn pootjes maar snel voor mijn ogen gedaan, want ik wil dat niet zien.

13 mei 2010


Het is tegen de principes van Hanny in om op een doordeweekse zondag naar een woonboulevard of doe-het-zelf-zaak te gaan. Veel te druk. Maar deze aanbieding kon ze niet laten lopen. Een mooie rode bloem, die je niet zo vaak ziet. Meestal zijn ze wit met paars. Als er een bloem aan komt, wil ik er weer mee op de foto. Tot die tijd zijn de krulletjes wel leuk om mee te spelen.

12 mei 2010


En Hanny maar zingen: 'Want Suikerbossie ek wil jou he, Suikerbossie ek wil jou he, Suikerbossie ek wil jou he, Wat ook jou ma daarvan sal se...' Ik snapte eerst niet dat ze deze mooie bloem met de zachte haartjes bedoelde. Die kregen we omdat we iemand met het tikapparaat hebben geholpen. Moeten we maar vaker doen, lijkt me. Want zo'n prachtige zachte bloem krijgen is hartstikke leuk.

11 mei 2010


Hanny vond dat ze een feestje verdiend had en gaf mij daarom trommelstokken, zodat ik wat leven in de brouwerij kon brengen.

10 mei 2010


Toch wel een beetje gek dat Annemarie nu definitief in Oostenrijk woont en dat mijn vriendinnetje Koei daar ook is. Gelukkig heeft Annemarie iets achter gelaten. Zij had een mooi bloemetje gekregen en dat is nu een beetje van mij.

9 mei 2010


Zo, mijn reisstrikje kan af, want ik kan nu niet meer zoekraken. Lekker om weer thuis te zijn. En meteen hartstikke gezellig met wat bloemetjes van poes en onze hulp.

8 mei 2010


We liepen in een Duits stadje en ik had zo'n dorst. Op een pomp zag ik 'wasser' staan. Maar ik hoefde me niet te wassen. Maar volgens Hanny kon ik uit de pomp drinken, want op de pomp stond 'Trinkwasser' en ik weet nu dat dat drinkwater betekent.

7 mei 2010


Voortaan wordt het me niet meer groen en geel voor de ogen, maar zie ik alles zwart-wit. Ook kan ik niet meer spreken van het groene monster. Het is nu de zwarte duivel geworden.

6 mei 2010


Vandaag zijn we in een heel groot konijnenhol hoog in de bergen geweest. IJs, ijs en nog eens ijs is daar binnen. Wel mooi, maar ook heel koud. Blijkbaar was dit het hol van het ijskonijn. Ik heb hem jammer genoeg niet gezien.

5 mei 2010


Hele andere lucht om in te ademen dan de vorige week. Geen zeelucht, maar berglucht. Het is wel een beetje jammer dat de Keizer zijn ware gezicht nog niet toont. Hij bleef zijn kleren aanhouden in tegenstelling tot de keizer uit het sprookje.

4 mei 2010


Als een speer reden we door Duitsland. Alleen was het heel irritant hoeveel wegopbrekingen er waren. Maar dat was ik zo vergeten, toen ik mijn vriendje Bodo weer zag. Ik hou nog even afstand, want hij is zo enthousiast en neemt hij me in zijn bek en schudt me heen en weer. Ik wil liever niet schudziek worden.

3 mei 2010


Annemarie heeft alles wat ze mee wil nemen in de auto gepakt. We zijn klaar voor de reis. Haar droom begint morgen. Daarom krijgt ze een dikke knuf van mij.

2 mei 2010

Knufgezellig al die mensen die vandaag afscheid van Annemarie kwamen nemen. Het was hartstikke leuk dat mijn vriendinnetje Poes er ook was.

Maar buiten vond ik het het allerleukste. Met z'n allen stoepkrijten ....

en bellen blazen. Zo bliezen we Annemarie uit en we wensen haar veel geluk toe in het verre Oostenrijk.

1 mei 2010


WOW!!!!!

30 april 2010


Aan boord zijn genoeg reddingsboeien, maar Hanny vond het nodig om er zelf eentje te kopen. Vind ik niet erg hoor. Kan ik heerlijk op het water dobberen.

29 april 2010


Hanny heeft echt een tik. Overal waar we op vakantie zijn, gaat ze kijken of de medische zorg wel goed is. Nu ook weer. Ze had een pukkeltje (nou ja :-S) dankzij de 26 uur rijden in de bus en daar ze wilde graag dat de dokter naar keek. Ze kwam beladen met gaasjes terug. Ze was zeer te spreken over de Noorse hulpverlening. Morgen gaat ze kijken hoe de dokter in het ziekenhuis is.

28 april 2010


Het was hartstikke gemeen. We gingen tijdens een busreis met een veerboot over. Daar waren lekkere koeken klaargezet voor ons en koffie en thee. Voordat ik ook maar één hap kon nemen van een Noorse koek, waren ze al bijna op.

27 april 2010


Ik kom zo rond als een tonnetje terug. Het eten is overheerlijk. En een keus! Geweldig.

26 april 2010

Nee, het is niet wat het lijkt. Ik heb deze zak niet nodig gehad. Iemand anders wel.

25 april 2010

Hoewel een grote uitdaging om op deze bol te klimmen, ik heb het niet gedaan. We worden hier aan boord zo verwend, dat ik de puf niet meer heb om ook maar iets te doen.

24 april 2010


Sommige mensen vinden het leuk om in de kou in het water te gaan zitten. Mij niet gezien. Ik blijf liever gezond.

23 april 2010


Eerlijk gezegd heb ik helemaal geen cirkel gezien, maar het schijnt dat wij over de poolcirkel zijn gevaren. Er kwam toen een vreemde man aan boord, die iedereen ijsblokjes in de nek ging gooien. Vond ik eigenlijk wel leuk en daarom mocht ik hem helpen.

22 april 2010


In Noorwegen zijn ze geloof ik nog steeds bang voor de Mexicaanse griep. Iedere keer als we aan boord komen, moeten we onze handen wassen met het een of andere spulletje. Ook als we gaan eten, moeten we dat, voordat we het restaurant in gaan, doen. Als we weer thuis komen, hebben we geen handen meer over van al dat gepoets.

21 april 2010


Dat is makkelijk zeg. Op die hele grote boot waarop we varen, kun je een beker kopen en dan mag je net zoveel koffie of thee tappen als je zelf wil. En die blijft dan ook nog eens warm als je het deksel erop doet. We hebben dan ook vandaag heerlijk in de zon helemaal bovenop het schip de koffie gedronken. Maar ik heb morgen toch wel weer liever worteltjessap. Ik moet alleen nog wel even kijken of ze dat hier ook hebben.

20 april 2010


We waren al heel lang op weg, toen we in Zweden de zon zagen opkomen.

19 april 2010


De mensen in die hele hoge toren hadden een vliegtuig naar ons moeten sturen, maar het vliegtuig kwam helaas niet.

18 april 2010


In de tuin staat een struik die al heel lang dikke knoppen heeft. Hij had al moeten bloeien. Het is het eerste jaar dat hij gaat bloeien. Hanny vindt die bloemen zo mooi. Maar je zal zien dat ze de komende weken volop in bloei staan en dan kan ze ze niet zien. Ik heb daarom alle kamelenknoppen eens lekker geknufd en toegesproken en gezegd dat ze morgen echt open moeten zijn. Anders zal ik ze eens een poepie laten ruiken. Maar ja, als we niet kunnen vliegen, dan maakt het ook niet zoveel uit wanneer ze bloeien.

17 april 2010


Sinds een aantal dagen hebben we een logee. Annemarie vindt hem geloof ik wel heel aardig. Nadat ik hem eens goed bekeken had, vind ik dat ook. :-)

16 april 2010


Het is goed te merken dat Annemarie thuis is. Er drijven allerlei andere geuren dan normaal door het huis.

15 april 2010


De boot kwam inderdaad niet. En misschien kunnen we niet eens naar de boot, omdat er geen vliegtuigen de lucht in kunnen door een aswolk. Ik ben maar verstoppertje gaan spelen tussen mooie gele bloemen.

14 april 2010


Misschien helpt het dat ik vast op de steiger ben gaan zitten. Dan komt die hele grote boot misschien wat eerder. Maar Hanny lacht mij uit. We moeten eerst nog vliegen volgens haar. Nou ja zeg, vliegen. Ik ben een konijn en toch geen vogel. Omdat we bovendien pas volgende week weggaan, ben ik toch maar weer achterop de fiets gekropen. Maar wat is wachten vervelend. Ik wil nu weg!

13 april 2010


Mijn neefjes en nichtjes die niet in een huis wonen, houden hun nagels kort door veel te lopen en door holletjes te graven. Ik ben een verwend konijntje, want ik woon in een huis waar mijn bedje gespreid is. Nu zie ik Pettefretje steeds haar nagels scherpen aan een boom. Ik heb dat vandaag samen met haar gedaan. Is best wel lekker. Ik kan me weer goed uit de voeten maken.

12 april 2010


Binnenkort gaan Jan en Hanny vliegen en ik mag mee. Om de koffers te laten opvallen op de 'lopende' band (wat een raar woord, want ik heb nog nooit een band met pootjes gezien) gaat Hanny een lintje aan de handvaten knopen. Ik krijg er ook eentje, zodat ze mij niet kwijt kan raken.

11 april 2010


Ik hou er helemaal niet van. Maar de meeste mensen wel. Koffie. Als ze dat buiten de deur drinken, krijgen ze er meestal een kuppie bij. In Nederland zijn dat saaie dingen. Maar in andere landen schijn je soms wel heel mooie te krijgen. Nu zijn er mensen die de plaatjes van die kuppies sparen en Annemarie kent zo iemand. (Ik trouwens ook.) En daarom heeft ze er een heleboel meegebracht. Die zijn echt mooi. Allemaal bergen. Er is er eentje bij die ik ken, omdat ik daar wel eens geweest ben. De Wilder Kaiser. Daar gaat mijn vriendinnetje Koei trouwens heel dichtbij wonen.

10 april 2010


Ik moet zo lachen. Een hele tijd geleden heeft Hanny takken gekocht voor bloemschikken. Ze wilde graag rode kornoelie, of zoiets. Maar er waren alleen zwarte takken te krijgen. Een dag of wat later zag ze toch nog rode. De zwarte staan sinds die tijd in het water in de garage en daar komen nu bloemen aan. Ik zou denken dat ze de takken nu wel binnen zou halen. Maar dat doet ze niet. Dat is toch dom.

9 april 2010


Vandaag was ik op bezoek bij Gisella. Ik keek mijn ogen uit. Allemaal bolletjes wol scharrelden door hun eigen flatgebouw. En lekkere dingen dat ze te eten hadden! Ik moet Hanny maar eens lief aankijken, want ik wil ook wel mais en radijsjes.

8 april 2010


Een kopje thee of koffie roeren mensen met een lepeltje. Vandaag zag ik dat daarvoor iets met roerdraadjes gebruikt werd. Hoe komt men op zo'n idee!

7 april 2010


Wat een leuk spul is dit. Als je het aanraakt, word je helemaal geel. Hanny vond het minder geslaagd, geloof ik. Ze mompelde in ieder geval iets van in bad gaan. Nou dat vind ik helemaal niet erg. Ik heb het nieuwe konijnenbad nog niet getest.

6 april 2010


We hebben eindelijk weer eens gefietst en ook zijn we weer eens naar het water gereden. Zo langzamerhand kan ik al heel goed boomklimmen en daarom ben ik op een hoge tak gaan zitten kijken naar de avondzon in het water. Lekker rustig, na alle drukte van de verjaardag van Hanny.

5 april 2010


Hanny heeft heel leuke bloemetjes voor haar verjaardag gekregen. Ik noem ze tetterdetetbloemen, want het zijn net trompetjes.

4 april 2010


Ik ben zo blij, want mijn vriendinnetje is weer thuis.
Maar ook de grote vriendin van mijn vriendinnetje is een tijdje hier. En mijn kleine vriendin was hier vandaag op bezoek. Echt (paas)feest dus. :-)

3 april 2010


Wat moeilijk zeg, ik moet een geheimpje bewaren. Ik mag niet zeggen dat ik de paashaas gezien heb en dat hij me gevraagd heeft samen de eieren te kleuren, omdat hij tijd tekort komt. Dus ik zeg het lekker niet. Maar wat is dat een 'lekker' beest. Ik ben er dikke vriendjes mee geworden.

2 april 2010


Hihihi, ik had met lekker verstopt in de koelkast. Wel een beetje fris natuurlijk, maar er lagen zulke lekkere dingen in. Dan merk je niet dat het wat kouder is. Jammer genoeg miste Hanny mij en heeft me er heel snel uitgehaald. Er zou anders niets meer over zijn voor de visite dit weekend.

1 april 2010


Het is geen grap, want daar doe ik niet aan. Maar vandaag heb ik de oude blaadjes en bloemetjes uit de planten van Annemarie verwijderd, zodat ze er weer fleurig bij staan/hangen. Nog 3 nachtjes slapen en dan zie ik haar en Koei weer.

31 maart 2010


Oeps, betrapt. Ik dacht stiekem een paaseitje te pakken om nu eindelijk eens te proeven hoe dat smaakt. Hanny zag me en werd verschrikkelijk boos. Ze had me al eens gewaarschuwd om nooit en te nimmer chocola te eten. Daar kunnen dieren heel ziek van worden. Bovendien ben ik Knuf, zei ze, en niet het paaskonijn. Ik moet van die pot afblijven! Helaas. :-(

30 maart 2010


Vanavond word ik alleen gelaten. Ben ik niet blij mee. Ik had dat ook wel willen zien. Maar ja, konijntjes mogen daar absoluut niet naar binnen, heb ik begrepen. Misschien kan Hanny mij een volgende keer meesmokkelen.

29 maart 2010


Binnenkort gaan Jan en Hanny vliegen en varen. Ze hadden hun oude tassen mee kunnen nemen, maar dat doen ze gelukkig niet. Vandaag hebben ze nieuwe koffers opgehaald. En in die koffers is gelukkig ook een plekje voor mij. Ik mag dus mee!!!!

28 maart 2010


Wat een werk zeg om alle klokken en horloges een uur vooruit te zetten. En waarvoor eigenlijk. Het is toch idioot om de tijd zo te veranderen, dat je een uur eerder opstaat en een uur eerder naar bed gaat. Typisch iets voor mensen om zoiets te bedenken.

27 maart 2010


Oh bah, wat vies. Hanny heeft weer van die superzoete ballen gekocht. Daar kauwt ze altijd op als ze autorijdt. En stinken dat die dingen doen. Dat ze die lekker vindt. :-( Geef mijn portie maar aan Fikkie. Ik heb liever een worteltje.

26 maart 2010


Hanny had weer eens ruzie met de koekenpan. Er komt regelmatig water uit de steel als ze aan het koken is en dan sist het zo en dreigt de pan op het water van de plaat af te dansen. Ik heb haar vandaag maar eens geholpen met wegvegen van het water.

25 maart 2010


Bij de boodschappen krijgen we tegenwoordig steentjes met allemaal plaatjes erop. Ik spaar alleen de steentjes met de koeien. Als ik alleen maar koeien heb, win ik het spelletje dat je ermee kunt spelen altijd. En bovendien doen die koeien me aan mijn vriendinnetje denken, die over 10 nachtjes slapen voor eventjes weer naar huis komt.

24 maart 2010


Ik weet niet of er paalklimwedstrijden zijn. In ieder geval heb ik vandaag geprobeerd om in een paal omhoog te komen en ik moet zeggen dat het hartstikke goed ging. En dat voor een konijntje. Nu maar eens kijken of ik aan een wedstrijd mee kan doen.

23 maart 2010


En alweer lopen er vreemde mannen rond en op ons huis. Ik vind het maar eng wat ze doen. Voor geen goud zou ik daar op het dak willen lopen. Maar ja, ze moeten wel. Anders kan het raam niet vernieuwd worden.

22 maart 2010


Vanmiddag moesten wij naar het huis dat van ons allemaal is. Daar staan twee grote glijbanen. Ik moest even buiten blijven wachten en daarom heb ik me daarop vermaakt. Poehé, wat ging dat hard.

21 maart 2010


Ik kijk mijn ogen uit. Overal verschijnen bloemetjestapijten. Wat mooi is dat.

20 maart 2010


Ook al woont Annemarie in Oostenrijk, er is regelmatig (telefonisch) contact. Vandaag bleef de telefoon maar rinkelen. Overleg met het thuisfront. Moet het rood worden, of blauw, of zwart. Binnenkort zullen we het weten.

19 maart 2010


Hanny was wat aan het spelen met haar fototoestel. Ze 'moet' zwart-wit foto's maken voor de uitdaging. Omdat ik altijd en overal mijn neus insteek, heeft ze mij ook in zwart-wit gefotografeerd. Nou, ik zie mezelf toch liever in kleur.

18 maart 2010


Het is weer weer om buiten te spelen. Nu lagen er in huis ineens allemaal rolletjes. Het leek me wel leuk om daarmee te gaan rollen. Maar ik kwam helemaal in de knoop te zitten met al die wieltjes. Rolschaatsen is niets voor Knuf. :-(

17 maart 2010


Heel vreemd. Wordt het wat warmer, dan gaat Jan ineens in de grond woelen en plantjes afknippen. Had hij dat mij nu maar gezegd, dan had ik die plantjes wel kaalgevreten.

16 maart 2010


Ze zeggen wel eens dat iemand op een houtje moet bijten. Maar ik heb nooit gehoord dat je op gaasjes moet bijten. Toch moet Hanny dat doen. En ik zorg ervoor dat ze regelmatig een nieuwe neemt.

15 maart 2010


Eigen schuld dikke bult. Had Hanny maar meer worteltjes moeten eten, net als de konijntjes. Dan had ze nu waarschijnlijk niet zo'n last van haar kiezen gehad. Er moest vandaag een gaatje dichtgemaakt worden, maar omdat ze zo'n kiespijn had aan een andere kies, is dat niet gebeurd. Nu moet ze morgen eerst naar de kiezensnijder en die haalt de zere kies eruit, ondanks dat het eigenlijk niet kan en mag. Hopelijk gaat alles goed en bloedt het niet te veel. En dat gaatje dat wordt pas veel later dichtgemaakt.

14 maart 2010


Ik ben magnetisch en daarom heb ik geprobeerd met mijn magnetisme de pijn uit de kaak van Hanny te verdrijven. Dat lukte niet. Zelfs met een knuf niet.

13 maart 2010


Blauwe druifjes had ik wel eens gezien, maar witte nog nooit. Hanny kreeg er gisteravond een paar. Die zijn hartstikke mooi en ruiken heerlijk.

12 maart 2010


Ik heb toch maar mooi ontdekt waar de lekkage bij de nieuwe wastafel vandaan kwam. Volgens Hanny wordt zoiets een 'maandagmorgenkraan' genoemd. Daarna was het een fluitje van een cent voor me om een nieuwe kraan te plaatsen. Nu kunnen we eindelijk de vernieuwde badkamer gaan gebruiken. Dat werd tijd. *zucht*

11 maart 2010


De takken waarmee Hanny wat geprutst heeft op haar bloemetjesochtend waren prima voor mij om te leren hoe ik in een boom moet klimmen. Dat gaat al best goed. Als we weer eens in een bos zijn, kan ik vast wel in een grote boom naar boven.

10 maart 2010


He he, eindelijk is bekend wie de mooiste van het land is.
IK! :-)

9 maart 2010


Ik had stilletjes gehoopt dat ik de opperbazin van Nederland zou zien. Maar jammer genoeg was ze er niet. Ik heb daarom maar voor haar een minuut stil gestaan bij die grote pilaar.

8 maart 2010


Werk aan de winkel voor Annemarie. Ik heb de tafeltjes, die opa heeft gemaakt, heel stevig vastgehouden in de auto, zodat ze heelhuids zijn thuisgekomen. Nu kan ze gaan schuren, maar dan moet ze wel snel thuiskomen.

7 maart 2010


De moeder van Jennéh Rose heeft zo'n mooie speelhut voor haar gemaakt. Daar speelden we vanmiddag verstoppertje. Ik wil wel eens vaker in dat gezellige huisje spelen.

6 maart 2010


Het is dat er geen sneeuw lag, anders had ik gedacht dat ik in Oostenrijk was. Maar ik heb geen glijlatten, dus ik had toch niet kunnen afdalen.

5 maart 2010


Toen we van ziekenbezoek terugreden naar huis viel er behoorlijk wat sneeuw. Hanny wilde dat wel fotograferen en daarom zijn we een parkeerplaats opgereden. We kwamen midden in een groep zwanen terecht. Veel meer dan er hier op de foto staan. Het zijn mooie beesten, maar ik was toch blij dat ik veilig in de auto zat.

4 maart 2010


Hoewel het hartstikke mooi weer was, had Hanny geen tijd om met me naar buiten te gaan. Vond ik niet aardig. Ze had het veel te druk met het weer op orde brengen van de linnenkast. Die had een grote schoonmaakbeurt gehad. Achteraf was ik wel blij dat dat gebeurde, want zodoende heb ik een vriendinnetje erbij gekregen. Een konijntje dat altijd bij Annemarie in de wieg stond, vertelde Hanny, zodat ze wist op welke zij Annemarie had gelegen. Nou, ik maak zelf wel uit op welke zij ik ga slapen. Daarvoor heb ik geen konijntje nodig. Ik ga er lekker mee spelen. :-)

3 maart 2010


Vandaag was het kleurdag. Met een rood potlood een vakje kleuren. Maar welk vakje wist ik echt niet. Ik heb maar gekleurd bij Klaver, want klaver is toch goed voor konijntjes?! Wat Hanny gedaan heeft, weet ik niet, want dat mocht ik niet zien. Best wel gemeen eigenlijk. Zij wel bij mij koekeloeren, maar ik niet bij haar.

2 maart 2010


Nu het bijna lente is, heerst er woningnood bij de vogeltjes. Ons vogelhuisje miste een stokje om te landen. Het was lastig om een nieuwe landingsplaats te maken. Gelukkig was Jan creatief en zo kunnen de vogeltjes hun huisje weer veilig bereiken. Ik heb stiekem even gekeken of er toevallig al huurders waren. ;-)

1 maart 2010


Er moest faiberfil, of iets dergelijks gehaald worden. Daarmee kan heel goed boenwas uitgewreven worden. We kwamen toen in een winkel waar heel veel rollen lagen. Om die rollen zat stof gedraaid in ik weet niet hoeveel kleuren. Sommige zagen er zo lekker zacht uit. Ik moest natuurlijk even proberen hoe zacht. Nou, echt heerlijk zacht. Het kriebelde wel een beetje.

28 februari 2010


Vanmiddag hebben we naar de samenvatting van de Spelen gekeken.

BIZAR

27 februari 2010


Ik moest me hier heel goed vasthouden, anders zou ik naar beneden vallen midden op een rotonde. Want ik kan hier wel tussendoor vallen. Kleine kinderen niet meer, omdat er hout om de spijlen is gedaan een paar jaar geleden. De situatie bovenop de fietsbrug was toen te gevaarlijk voor de kleintjes. Waarom denken ze niet aan konijntjes?

26 februari 2010


Spiegeltje, spiegeltje aan de wand
jij bent niet meer de mooiste van het land.
Wat gebeurde was domme pech.
Er is al weer een nieuwe onderweg.
Dan vraag ik, spiegeltje aan de wand,
wie is de mooiste van het land.
Ik weet zeker dat ik dat ben,
want iedereen is toch mijn fan.
:-p

25 februari 2010


De buurvrouw is een paar dagen op stap naar Parijs. De buurvrouw van de buurvrouw, tevens onze buurvrouw, gaat ook een paar dagen op stap. Een tweede buurvrouw van ons, maar niet van de buurvrouw die naar Parijs is, is al een tijdje weg. En daarom, omdat de twee andere buurvrouwen het normaal doen, mogen wij de post verzamelen voor onze buurvrouw. %-)

24 februari 2010


Er ligt nog maar heel weinig sneeuw in de tuin. Omdat we er eigenlijk nog geen genoeg van hebben, zijn we naar een donkere zaal gegaan om daar naar sneeuw te kijken.

23 februari 2010

Oh, dit is wel heel erg privé. Eigenlijk wil ik het niet laten zien, want ik zit er wel bijzonder raar bij. De badkamer is verboden terrein voor onbevoegden. Als je denkt dat je bevoegd bent, klik dan op de afbeelding, maar schrik niet hoe ik erbij zit. Ik kan me best voorstellen waarom Jan en Hanny dit hebben laten plaatsen. Je wordt er lekker schoon van. :-)

22 februari 2010


Ook al is de badkamer nog niet helemaal klaar, hij werd vandaag wel schoongemaakt. Ik mocht helpen. Hartstikke leuk met zo'n stok. Geen ijshockey, maar dweilhockey.

21 februari 2010


Wat een stomme mensen wonen er toch in de autoradio. We rijden terug van een verjaardagsfeestje en toen zei de meneer van het nieuws dat het in Nederland regent. En wij rijden in een lekkere sneeuwbui. Dat is toch stom! Om te laten zien dat die man geen gelijk heeft, ben ik thuis maar meteen in de sneeuw gaan zitten.

20 februari 2010


Het wordt een latertje vannacht. We gaan naar de 1500 m schaatsen van de heren kijken. Hanny heeft er voor gezorgd dat ik helemaal in de stemming ben! Wie aar de sjempjens! Oranje boven!

19 februari 2010


Jan en Hanny zijn toch wel hartstikke aardig. Voor later gebruik hebben ze alvast een douchestoeltje laten aanbrengen in de douche. Aan mij hebben ze ook gedacht. Ik heb mijn eigen zitplaats gekregen. :-)

18 februari 2010


Het moet toch niet gekker worden. Wordt er een vuurtje gestookt in de kamer. En konijntjes houden niet van vuur. Dat is toch hartstikke gevaarlijk.
Mmmmm, het is trouwens wel lekker, omdat de "gewone" verwarming uitgeschakeld is in verband met de verbouwing. Ik durfde er wel dichtbij te komen, want het vuur brandt achter glas.

17 februari 2010


Nou moe, wat moet ik hier nu mee. Mag ik alleen maar op het plaatjesapparaat bekijken wat er vanmiddag te zien was op het ijs. Was Hanny me vergeten. En ik had net zo graag ook even op het krakende ijs gestaan. De volgende keer zal ik háár maar eens vergeten. (devil) (devil) (devil)

16 februari 2010


Volgens Hanny kun je hier óf een heleboel geld winnen, óf een heleboel verliezen met gokken. Zij ging vast voor het eerste, dacht ik, want een badkamer verbouwen is geen konijnenpis. Maar ik had het mis. Ze waren alleen maar in de garage van die gokhal om daar de auto neer te zetten. Het tikkastje van Jan moest opgehaald worden. Dat is weer eens gemaakt. Ik hoop voor Jan dat het deksel nu niet weer gaat scheuren.

15 februari 2010


Konijntjes graven holletjes om erin te wonen. Mensen hebben huizen. Ook een soort holletjes, maar dan veel groter. Maar dat is niet genoeg. Die huizen moeten versierd worden. Er moet papier op de muur geplakt worden bijvoorbeeld. Dat gebeurde vandaag en ik mocht kijken of het allemaal goed ging. Gelukkig liep alles op rolletjes.

14 februari 2010


Soms zit het mee en soms zit het tegen. En dat laatste is nu. Het nieuwe warmhoudtoestel doet het niet. En de oorzaak zit ergens in dit stukje. Het pijpje naar beneden is warm, maar daar boven is het koud. Ik heb geprobeerd het warme water naar boven te sturen, maar het lukte niet. Morgen moeten de mannen er maar naar kijken.

13 februari 2010


Ik heb een beetje Engels geleerd en gedaan vandaag. Leezie setterdee. I-)

12 februari 2010


Ik lach me rot. :-) Is het grote bad weggehaald en komt er een konijnenbad voor in de plaats. Het is wel zo groot, dat ik hierin mijn zwemdiploma kan halen. :-)

11 februari 2010


Na een stamppottenparty aan de andere kant van een grote plas water reden we terug naar huis. We zijn wel even gestopt, omdat tommetje niet goed ingesteld stond. Hij schakelde niet automatisch over naar de nachtverlichting. Ik heb dat even geregeld voor Hanny, zodat zij zonder problemen naar huis kon rijden.

10 februari 2010


Het is niet mijn bedoeling om iedereen in de schijnwerpers te zetten. Ik wil alleen maar laten zien dat het veel eenvoudiger is om een konijntje te zijn dan een mens. Konijntjes wassen zich overal en nergens. Het maakt niet uit of het donker of licht is. Mensen moeten zo nodig een speciale kamer hebben en het moet licht zijn. Ja, dan moet je als mens een lamp hebben en als konijntje niet.

9 februari 2010


Vandaag hebben we bericht gekregen in welk kamertje wij mogen slapen straks op die grote boot. Ik sta wel niet op de lijst met namen, maar ik mag van Hanny mee als verstekeling. Lijkt me konijnegezellig!

8 februari 2010


De filters van de afzuigkap heeft Hanny gewassen. Mooie gelegenheid voor mij om daar boven eens rond te snuffelen. Regelmatig horen we daar wat geluidjes. Een muis, denkt Hanny. Maar ik heb mijn vriendinnetje Muis daar niet gevonden.

7 februari 2010


Bij ons thuis is bijna alle sneeuw weg, op een paar hopen na die van het dak zijn gevallen. Vandaag was ik ergens waar op het waterterras nog steeds sneeuw, nou ja helemaal ijzig, lag. Best wel leuk om even mee te spelen.

6 februari 2010


Konijntjes schoppen wel eens tegen een spruitje aan. Zo maar, voor de lol. Dat kan iedereen zo maar gratis bekijken. Mensen, en dan met name mannen, schoppen tegen een bal. Maar dat je, om dat een keertje te kunnen zien, zoveel kaartjes moet hebben, vind ik wel gek. En als het nou nog leuk zou zijn. :-(

5 februari 2010


Vandaag is het leuke werk begonnen. De tegels gaan aan de wand. Die moeten natuurlijk heel recht op de muur komen en dat moet precies uitgemeten worden. Heel belangrijk werk en daar mocht ik bij helpen.

4 februari 2010


Konijntjes hebben een gevoelig reukorgaan. We moeten namelijk goed oppassen dat er geen roofdieren in de buurt zijn. Nu zijn die er niet bij Hanny, want Pettefret is heel lief, maar toch blijft het oppassen. Ondanks mijn goede neus heb ik echt niet geroken dat het af en toe niet zo lekker rook in de hal. Die lucht kwam dan uit de toilet. Het raampje daar ontlucht niet zo goed onder de autopoort. Er is nu een apparaat opgehangen, dat vieze luchtjes goed afvoert naar buiten, in combinatie met die van de badkamer. Als het klaar is, ga ik meteen ruiken wat voor luchtjes er voortaan vrij komen.

3 februari 2010


Een variatie op het liedje "Lief klein konijntje ..."

Knuf het konijntje heeft een mofje op haar oor 3x
Dan is het niet zo koud. :-)

2 februari 2010


Ik heb samen met Hanny een dutje gedaan. Ze was zo moe van de pijn in haar kinnebak, dat ze overdag haar ogen even dicht deed. En dat is iets wat ze anders noooooooit doet.

1 februari 2010


Wat een lekker dagje. Klabam. Kaboem. Nog een mep. En scheppen maar. Alles moet eruit. Ook het luie zweet. Nu ben ik moe en ga een dutje doen. Morgen verder.

31 januari 2010


Na mijn dutje van gisteren in de zon was ik weer zo fit dat ik vandaag mijn pootjes uit de mouwen kon steken. Jan en Hanny konden wel wat hulp gebruiken met het leeghalen van de badkamer en het "inpakken" van de slaapkamer. Dankzij mijn hulp ;-) vanaf het hoge plekje was dat zo gepiept.

30 januari 2010


Niet storen svp.

29 januari 2010


Vandaag waren we bij de slaapopwekker. Hanny kan niet zomaar geopereerd worden. Daarvoor moet er eerst met de hartendief en de beenhouwer overlegd worden. Een prik in haar rug mag ze in ieder geval niet hebben. Ze krijgt daarom een prikje in haar hand. Ik ga alvast maar oefenen, zodat ik de slaapopwekker kan helpen.

28 januari 2010


Kssst, ga weg. Ik mag hier toch wel even rustig zitten. Zelfs voor de koningin is dit de enige plek waar ze ongestoord haar werk kan doen. Weg nou toch, ik heb geen pottenkijkers nodig bij wat ik doe.

27 januari 2010


Ook al was gisteren het grote stoomapparaat ingeleverd, de muur was nog niet helemaal behangvrij. Vandaag mocht ik Jan helpen met afstomen met het kleine apparaat. Het liep als een tierelier. De muur is nu helemaal schoon.

26 januari 2010


Ik ben zo blij dat ik bij Hanny woon, want nu hoef ik in de sneeuw mijn kostje niet bij elkaar te scharrelen. De vogeltjes kunnen hier binnen niet wonen en daarom heb ik weer lekker eten voor ze klaargelegd. Rozijntjes, havermout, stukjes brood en vet met gedroogde insecten. Ik hoop dat de vogeltjes hun buikjes weer vol eten. En als het op is, nou dan krijgen ze weer nieuw. Logisch toch?!

25 januari 2010


Oh, oh, oh. Au. Was Annemarie maar weer hier. Daar kun je beter naar luisteren. Als zij speelt, doen de oren niet zo'n zeer als vanmorgen het geval was. Ping. Ping. Ik werd er horendol van. Ik mocht wel helpen, maar ik ben snel weggeroffeld. Niets voor konijntjes.

24 januari 2010


Ik had het al zo lang willen doen, maar het kwam er steeds niet van. Vandaag wel. Sneeuwballen gooien. Er was wat nieuwe sneeuw gevallen en daar kon ik mooie ballen mee maken. Toen Hanny naar buiten kwam, ben ik haar direct gaan bekogelen. Midden in de roos! Ze was er eerst niet zo blij mee, omdat er een bal tegen haar camera aan kwam. Maar later kon ze er toch om lachen.

23 januari 2010


Er is een lekkage in de slaapkamer vanuit de badkamer. De badkamer wordt binnenkort helemaal opnieuw ingericht, dan verdwijnt het lek. Nu moet het behang eraf in de slaapkamer, zodat de muur kan drogen. Vind ik leuk werk. Lekker scheuren met die handel.

22 januari 2010


We maken ons zorgen om Petje. Ze eet niet. Of dat komt omdat ze de brokjes niet zo lekker vind als blikvoer, weten we niet. De brokjes heeft ze toch al met smaak zitten eten. Nu ineens niet meer. Zelfs niet als ik haar een brokje kom brengen. En ze wordt zo mager. :-(

21 januari 2010


Konijnenkinderen nog aan toe. Wat een boel vragen. Je zou er tureluurs van worden. Daarom help ik Hanny maar even.

20 januari 2009


Dat is ook raar. Hanny heeft al heel lang geleden leren schrijven. Maar vandaag moest er in een groot gebouw bekeken worden of ze wel de goede lettertjes en cijfertjes op papier zette. En ik mocht niet eens mee naar binnen. Gek hoor. Van mij had ze thuis wel mogen schrijven, dan had ik ook wel kunnen controleren of ze het goed deed.

19 januari 2010


Bah, geef mij de sneeuw maar weer. Wat saai is het buiten. Zo donker. Zo vies.

18 januari 2010


Het was vandaag een verdrietige, maar mooie en warme dag. Rust zacht opa Knuf.

17 januari 2010


Ik dacht dat ik Koei zag, maar ik vergiste me. Omdat ik zo ver over de balkonrand hing, ben ik naar beneden gevallen. Mijn rechter achterpootje lag heel raar, maar gelukkig heb ik niets gebroken. Ik ben alleen een beetje stijf.

16 januari 2010


De visite is weg en nu moeten de handen uit de mouwen gestoken worden. Maar ik help heel goed mee en dus is het klusje snel geklaard.

15 januari 2010


Buiten was het zulk triest weer, dat Hanny behoefte had aan wat vrolijke bloemen in huis. Die zijn mooi en ruiken lekker zeg. Die mag ze van mij wel vaker in huis halen.

14 januari 2010


Niet schrikken hoor. Dit is niet de voet van Hanny. ;-) Zij moest naar de podomegoog voor haar zolen en op het bureau van die man lag deze voet. Ziet er maar raar uit. Zulke poten heb ik gelukkig niet. Toen we daar weer weg waren, reden we naar een soort tunnel. En daar ben ík toch geschrokken. Het leek wel of we in een wervelstorm terecht waren gekomen. Hopen water vlogen over de voorruit en er kwamen allemaal rode flappen op me af. Dat was nodig, zei Hanny, om de auto weer schoon te krijgen. Na, in een maand tijd, ruim 4000 km gereden te hebben met sneeuw en regen en in de pekel was de auto zo ontzettend vies geworden. En zelf wassen is geen pretje met deze kou, zei ze. Nou ja, ik had het graag willen doen voor haar en Jan. ;-)

13 januari 2010


Ik had gisteren zo'n plezier met het glijden van de hoop sneeuw. Maar het ging mis. Ik viel hard en heb mijn knie ontzettend zeer gedaan. Omdat ik een topsporter ben, mocht ik vandaag al voor onderzoek. Maar toen ik het grote apparaat zag, heb ik gezegd dat ik daar niet in wil. Dan maar geen onderzoek. Ik heb mijn beurt afgestaan aan Hanny, die er geen problemen mee had om naar binnen te schuiven.

12 januari 2010


In de tuin liggen hopen sneeuw. Ideale glijbanen. Voorlopig hoef ik me niet te vervelen.

11 januari 2010


Wat ook "gewoon" is op onze reizen, is dat er gas getankt moet worden. Ik kan dat al heel goed. Je wordt er alleen soms wel vies van, zoals vandaag. Ik denk dat ik vanavond weer in bad moet.

10 januari 2010


En weer gingen we in een hotelletje slapen. Dat wordt al bijna "gewoon".

9 januari 2010


Ik was heel benieuwd hoe het met de tuinbeer ging in de kou. Nou, die maakt het prima. Die geniet van de kou en de sneeuw. We hebben lekker gespeeld samen. Ons deert de kou niet. Wij zijn ijsbeer en ijskonijn.

8 januari 2010


De keus is eindelijk gemaakt. Dit worden de tegels voor de badkamer. In februari zal het grote breken en opbouwen gaan gebeuren. Ik geloof dat ik dan maar een winterslaap ga houden.

7 januari 2010


Er vond aflossing van de wacht plaats en daarom zijn we weer thuis. Daar was ook een zieke die wel wat aandacht kon gebruiken. Gelukkig hebben we iemand gevonden die heel handig is om haar pilletjes in het bekkie te stoppen, waardoor ze langzaam maar zeker opknapt. Ze maakt het huis gelukkig niet meer zo vies. Ik ben lekker tegen haar aan gekropen om een tukje te doen.

6 januari 2010


Wij logeren dichtbij het geboortehuis van iemand die heel leuke verhaaltjes en gedichtjes heeft geschreven. Nu hadden ze daarvan kortgeleden een "kopstuk" geplaatst, maar dat is verdwenen. Daarom ben ik maar op het paaltje gaan zitten. Hebben ze toch wat te zien in Kapelle. :-)

5 januari 2010


Op onze hotelkamer kan ik mezelf heel goed verzorgen met deze mooie oude waskom, waskan, zeepbakje en kammenbakje.

4 januari 2010


Hanny had het hartstikke druk, omdat we morgen voor ??? dagen weggaan naar Zeeland. Annemarie kookte daarom en ik mocht haar helpen.

3 januari 2010


Vanmiddag zijn Annemarie, Hanny en ik met de auto op stap geweest om maar zoveel mogelijk sneeuw te zien. Wat was het mooi. Alles zo wit. En wat het nog mooier maakte was de nevel boven de weilanden. Ik had een beetje pech. Ik zou een engeltje maken in de sneeuw, maar ik viel voorover met mijn snoet in de sneeuw. Dat was eerst even schrikken, want het was best koud. Maar als je er even in ligt, ga je vanzelf gloeien. Dat is toch ook wel lekker. Maar wat nog beter was, was dat ik boven op het blaasgedeelte van de auto mocht liggen om droog te worden. Mjammie, heerlijk warm en een prachtig uitzicht.

2 januari 2010


Na een hele lange dag in de auto zitten, zagen we bij huis zoveel sneeuw, als we de hele vakantie haast niet hadden gezien. Ik zal Hanny daarom maar voorstellen om nu hier verder te gaan met vakantie vieren. Maar eerst moet ik me door de hele stapel kaarten worstelen, die binnengekomen is terwijl wij niet thuis waren. Het waren er zoveel, dat ik er helemaal door bedolven werd. Leuk om ze allemaal te bekijken.

1 januari 2010


Nadat alles weer ingepakt was, zodat we morgen naar huis terug kunnen, is Hanny nog een eindje gaan lopen. Nou ja lopen, op het eerste het beste bankje is ze gaan zitten en hebben we naar de bijna groene piste zitten kijken. Maar ook hebben we naar het kapelletje gekeken, waar vanavond lichtjes ontstoken worden, die samen het getal 2010 vormen. Lijkt me wel mooi. Maar of het mooi wordt, is de vraag, want het is ontzettend nevelig. De cijfers zullen wel te zien zijn, maar of het vuurwerk zichtbaar zal zijn, lijkt me sterk.

Archieven

2010
2009
  XML: RSS Feed