31 december 2011Het is nog niet eens twaalf uur en we mogen nu al sterretjes laten branden. We moesten wel beloven heel voorzichtig te zijn, want die stokjes zijn best gevaarlijk heet.

30 december 2011Zo hé, gaat dat effe gemakkelijk. Een grote trekker die je parkeerplaats schoonmaakt. Knap zoals die jongen heen en weer reed zonder iets te raken.

29 december 2011Nou moe. We zouden bij Oostenrijkse vrienden hun totaal gerenoveerde woning bekijken en een kopje thee/koffie drinken. Stond de tafel gedekt met allerlei lekkers erop. Pffff, mijn buikje is kogelrond.

28 december 2011Zo, nu even de rug bijkleuren. Het ligt best lekker hier op de balkonrand in de zon.

27 december 2011Als er hier zo'n prachtige dag met een strakblauwe lucht is geweest, is er 's avonds niet echt een spectaculaire avondroodlucht, maar een heel zachte pasteltintenlucht. Daar heb ik naar zitten kijken. Zo mooi. Zeker ook met het maantje erbij. En een ster. Die volgens Hanny geen ster is, maar een satelliet. Nou ja, wat maakt het ook uit wat het is. Ik vind het prachtig.

26 december 2011Jan en Hanny zaten weer op 'hun' bankje. Te genieten van de zon. Zo saai. Ik heb daarom beschutting gezocht en ben ze gaan bekogelen met sneeuwballen. Vonden ze niet leuk. En ik, ik kon goed wegduiken als zij gooiden.

25 december 2011Het schijnt dat de kerstman gisteren aan een parachute hier in Ellmau is geland. Ik heb het niet gezien, maar geloof het best wel. Zeker omdat ik hem vandaag zag en ik met hem op de foto mocht. hahaha

24 december 2011Vanavond heb ik gezien dat de pisteverlichting het hartstikke goed doet in het kerstdorp van Annemarie.De skiers hebben genoeg licht om heelhuids beneden te komen.

23 december 2011Ik vroeg me al af hoe de kerstboom, die we gekregen hebben, versierd moest worden. De versiering kon niet mee in het vliegtuig. Vond ik wel jammer, want nu moest ik mijn vriendjes de vogeltjes missen. Maar ineens zaten ze hier op tafel. Hoe kon dat nou? Bleek dat Andi zo lief was geweest om ze alvast mee te nemen naar Oostenrijk. Dus daarom was Hanny op 16 november al bezig met kerstspullen. Best wel slim.

22 december 2011Er moest sneeuw worden geruimd en ik mocht helpen de gashendel bedienen.

21 december 2011Het sneeuwde de hele dag. Heerlijk vind ik het. Ben ik geen schattig sneeuwengeltje?!

20 december 2011De kerstboom stond al klaar voor ons op het balkon. Maar ik zie veel liever de 'gewone' bomen met sneeuw op de takken. Daarom ben ik in de kerstboom geklommen, zodat ik precies over de balkonrand naar de bomen kon kijken.

19 december 2011Het is wat ik dacht. Hieperdepiep! Wie wur haai in de skaai!!!

18 december 2011Ik word een beetje zenuwelappig en heel opgewonden. Ik heb mijn speciale dasje weer om gekregen. Als het is wat ik denk, wordt het hartstikke gaaf.

17 december 2011Wel een beetje raar. Wij krijgen hier een kerstkaart voor Annemarie uit Oostenrijk. Frohe Waainachten zeggen ze daar. Ik dacht dat iedereen wel weet dat Annemarie niet meer hier woont (en ook mijn vriendinnetje Koei niet meer). Nou ja, dan moeten we de kaart maar weer terugsturen naar Oostenrijk.

16 december 2011Hanny niet zo, maar wij schrokken wel een beetje deze week. Hanny had een rode plek op haar arm, die ook een heel heel heel heel klein beetje warm was. Gelukkig is het geen ontsteking, maar heeft ze te hard met haar arm gezwaaid. Nu legt ze regelmatig zo'n super koud ding tegen haar schouder. Brrrrrr, is wel koud.

15 december 2011Het wordt weer gezellig in de hal. De eerste kerstkaarten hangen al weer.

14 december 2011Hanny is aan het oefenen geweest, want morgen gaat ze weer naar bloemschikken. Nou dat zal haar vast wel lukken, want het aardappelkistje heeft ze toch maar mooi in kerstsfeer gebracht (met groente en fruit :-S ).

13 december 2011Vandaag waren de zus en zwager van Hanny op bezoek. Daarvoor, maar ook voor het feestje van Jan en Hanny, hadden we gisteren lekkere hazelnoottaart gekocht. Omdat ze wisten dat het geen zin had een bloemetje te kopen, hebben ze wat anders meegebracht. Eén keer raden wat. Goed geraden. Hazelnoottaart! %-)

12 december 2011Jan en Hanny hadden vandaag iets te vieren. Bovendien kreeg Hanny weer een jaar vrijaf van de hartendokter. Reden om samen uit eten te gaan in de buurt van deze lichtjes. Volgens mij waren die speciaal voor hen aangestoken.

11 december 2011Buiten staat een grote lantaarn met daarin een grote kaars. In die kaars is een elektrisch lichtje gezet, want een kaars buiten branden is best wel een beetje eng. We dachten dat de batterij leeg was en hebben een ander lichtje in de kaars gezet. Maar toen we het lichtje binnen nog een keer aanzetten, brandde het toch nog. En dat doet het nu al meer dan een week, zowel overdag als 's nachts.

10 december 2011Wat ziet het er gezellig uit daar binnen in de Kranserie. Er hangen, staan en liggen een heleboel kransen. De een nog mooier dan de ander.

9 december 2011We zijn hier op het pleintje hartstikke trots op ons zingende buurmeisje. Wat zong ze vanavond weer prachtig bij haar harp.

8 december 2011Hanny heeft haar armzak aan het haakje gehangen. Nog niet eens drie weken geleden geopereerd en nu al die zak niet meer gebruiken. Nou ja, 's nachts nog wel en als ze naar buiten gaat. Dan is het voor de veiligheid.

7 december 2011We zijn weer heel druk bezig geweest. Plaatjes maken, inpakken en postzegels plakken. We gaan ze zo naar de brievenbus brengen en ik mag ze erin stoppen.

6 december 2011Hanny en ik doen een paar keer per dag wie het beste kan touwtrekken. Toen we daar mee begonnen, won ik nog wel eens, maar inmiddels niet meer. Ze wordt beresterk.

5 december 2011Uit Oostenrijk kregen we een meeltje waarin gevraagd werd om een kiekje op het raam te plakken. Natuurlijk doen we dat, want wij vinden dat ons buurmeisje heel mooi zingt en dat ze best mag winnen. Jullie toch ook?

4 december 2011Van Annemarie hebben we een heel mooie houder voor vier kaarsen gekregen. Iedere zondag voor kerst mag er een kaars meer aangestoken worden. Vandaag dus de tweede erbij.

3 december 2011Rrrrrrrr, rrrrrrrr, ratelt het katrolletje. Op en neer, op en neer, gaat de arm van Hanny. Ik lift mee omhoog en omlaag, omhoog en omlaag. Het lijkt wel of ik aan een kermisding hang. Hartstikke leuk.

2 december 2011Wat een gezellige kleurtjes bij elkaar. Die banden gaan straks om de koffers, zei Hanny. Oh, we gaan blijkbaar weer op stap. Altijd leuk! Het duurt nog eventjes volgens Hanny. Maar ik kan niet wachten. Ik ben heel ongeduldig. Ik wil nu!!!!

1 december 2011Vandaag hebben we Annemarie en Koei naar het vliegveld gebracht. Nooit leuk als ze weer weggaan. Gelukkkig duurt het niet zo heel lang en dan zien we hen weer.

30 november 2011Nieuwsgierig ben ik echt niet. Nee heus niet. Maar toch wilde ik wel eens weten wat dat was achter het gordijn. Oh, ik zie het al, de adventsster is weer opgehangen. Foei, wel een beetje te laat.

29 november 2011Als Annemarie straks weer thuis is, gaat ze haar kerstdorpje opbouwen. In dat dorpje is uiteraard ook een skipiste. Tegenwoordig is het helemaal in om 's avonds te skiën, dus moest er verlichting komen. Niet TUV-gekeurd, maar KNUF-gekeurd en goed bevonden.

28 november 2011Oeps, deze kogeltjes zijn wel wat anders dan poffertjes en die heb ik geloof ik toch wel liever.

27 november 2011Mijn buikje is bol rond van de overheerlijke poffertjes. Zelfs mijn neus zit onder de suiker.

26 november 2011Annemarie heeft een nieuw speeltje en is daardoor helemaal verslaafd geraakt aan 'landjepik'. Blijkbaar heeft ze niets beters te doen..

25 november 2011Wat was het gezellig gisteren samen met Koei op bezoek bij Muis. We zijn nu weer thuis en daar is het ook gezellig met alle bloemetjes in de kamer. Een echte bloementuinkamer.

24 november 2011Drie kleine knuffeltjes die zaten voor een schaal
met een heerlijk maal.
Drie kleine knuffeltjes die zaten voor een schaal.
Op een moohooie herfstige dag in november.

Waarover spraken zij die drie daar voor die schaal
met dat fijne maal.
Waarover spraken zij die drie daar voor die schaal.
Op een moohooie herfstige dag in november.

't Was over worteltjes en uien en wat kaas,
't gras ontbrak helaas.
't Was over worteltjes en uien en wat kaas.
Op een moohooie herfstige dag in november.

23 november 2011Het typen op het tikapparaat kan Hanny wel. Maar als ze dat op haar eigen doet, zit ze veel te dicht op het beeld. Ze is daarom slim geweest en heeft een los tikgeval gekocht. En iets waarop haar tikapparaat omhoog kan staan. Een slimme meid......

22 november 2011Als je graag naar huis wilt, dan duurt het wachten op alle formulier zoooooo lang. Je zou er moe van worden. Maar gelukkig was uiteindelijk toch alles compleet en konden we naar huis. Hiep hiep hoera!!!!

21 november 2011Er is mij gevraagd of ik op wil letten dat Hanny de vensterbank wel goed afstoft. Eerlijk gezegd doet ze dat goed. :-)

En toen, vanuit het niets, kwam er de mededeling dat we de volgende dag naar huis mochten. We zijn toen nog snel een rondje door het ziekenhuis gaan maken. Leuk om van bovenaf in het winkeltje te kunnen kijken.

De allerlaatste nacht dat Hanny in dit bed ging slapen. Ze is blij dat ze morgen weer in haar eigen nestje kan liggen.

20 november 2011Eten schijnt in een ziekenhuis heel belangrijk te zijn. We hebben er heerlijk gegeten. En als er wat gesneden moest worden, deden de dames die het eten rondbrachten dat voor Hanny.

19 november 2011Persoonlijk moest ik er op toezien dat Hanny genoeg druppeltjes naar binnen kreeg in haar nek. Maar eigenlijk had ze ze allang niet meer nodig.

18 november 2011In dit halletje zaten we 's morgens vroeg gespannen te wachten op wat er ging gebeuren.

's Avonds mocht ik samen met Hanny, die aan allerlei slangen vastlag, naar tvoh kijken. Maar we hebben jammer genoeg ons buurmeisje niet gezien.

17 november 2011 avondIn plaats van dat ik Koei zag, was ik ineens in een vreemde kamer. Supergaaf bed was daar.

17 november 2011Hanny heeft bloemetjes gekocht voor boven. Zou dat betekenen dat Koei komt? Hanny zwijgt als het graf. Ik wil het weten. Ik wil het weten.

16 november 2011Ik geloof dat Hanny de kalender eens beter moet bestuderen. Het is vandaag 16 november. Hoe haalt ze het in haar hoofd om nu al kerstspullen te verzamelen. Dat is zeker een maand te vroeg.

15 november 2011Terwijl Jan en Hanny heerlijk zaten te smikkelen van een rijsttafeltje in Peking, heb ik naar het raam zitten kijken. Alle lichtjes uit de zaak waren daarin te zien. Dat was zo mooi.

14 november 2011Hanny is lekker slim bezig. In plaats van naaien, gaat ze figuurtjes strijken op de t-shirtjes. Scheelt een hoop tijd. En, hartstikke leuk, er komt ook een konijntje op. :-)

13 november 2011De t-shirtjes van Hanny zijn klaar. Pfff, wat een werk heeft Tes daarvan gehad. Nu mag Hanny aan de gang met de versiering erop naaien. Ik zorg dat ze de juiste kleur draad gaat gebruiken.

12 november 2011Dat is een leuk spelletje. Heel hard meppen tegen een bal. Ik zal eens kijken of er meer konijntjes zijn die dat willen doen.

11 november 2011Ik ben van mijn stokje gegaan, ook al hield ik mijn pootjes voor mijn neus. Wat een stank als er een pompoen wordt leeggelepeld. Niets voor konijntjes.

10 november 2011Hanny gaf de bloemen water met een prikapparaat. Leek me wel leuk om te doen en daarom mocht ik haar helpen. Ik vond het nog leuker om iedereen nat te spuiten. Maar daar moest ik mee stoppen, omdat anders het fototoestel nat zou worden. Nou en? Dat kun je toch afdrogen.

9 november 2011We hebben wat nieuws ontdekt. Lichtgevende steentjes. Bosjes bloemen geven we niet meer, maar wel een bolletje vol met bloemetjes op een schaaltje. En vanmiddag zagen we die steentjes. Zo zijn de bloemetjes 's nachts ook nog verlicht.

8 november 2011Ineens is er leven in de brouwerij in het huis naast ons, dat al maanden leeg staat. Ik heb stiekem zitten gluren, want ik ben zo benieuwd wie er komt wonen, maar ik heb nog niemand gezien.

7 november 2011 middagIk ben heel verdrietig. Dit is de laatste foto van mij en Petje samen. Ik moest vanmiddag afscheid van haar nemen, want ik zal haar nooit meer zien.

7 november 2011Ga daar eens gauw weg, riep Jan. Dat is geen konijnenspeelgoed. Nou rustig maar, ik ben al weg.

6 november 2011Het is leuk als je in Oostenrijk woont, maar je kunt daar niet alles kopen wat je lekker vindt. Geen probleem. Dan bel je toch 'gewoon' naar huis of zij voor jou dropjes willen kopen. Wat ze er lekker aan vindt die dame uit Oostenrijk, snap ik niet. Een worteltje is toch veel lekkerder. Maar ja, we hebben ze toch maar gekocht.

5 november 2011We waren vandaag op een plek waar voor zieke vogels wordt gezorgd. Andere dieren zijn er ook welkom. Zo werd er net een egeltje binnengebracht toen wij er waren. Ik heb het maar niet geaaid, want het heeft wel veel stekels.

4 november 2011Ik ben even gezellig bij Petje gaan zitten op haar favoriete plekje. Onder het dak, dus lekker droog als het regent. En in de schaduw als de zon te fel schijnt. Ik ben een beetje verdrietig, want vaak zal ze hier niet meer liggen. Heerlijk dat ze even tegen mijn oren aanschurkte. Dat moet ik straks missen. :-(

3 november 2011Foute boel. Hanny heeft ontdekt dat de oliebollenkraam weer in het centrum staat. Helemaal niet goed voor haar.

2 november 2011We waren weer eens bij de computervriendin van Hanny. Dat gaf mij de gelegenheid om bij het nieuwe huis te kijken, daar waar het oude huisje stond. Het wordt best mooi.

1 november 2011Hahaha, ik was Hanny te snel af. Ik was naar boven aan het klimmen en toen riep ze, dat er wel stroom op de draden kon staan. Nou niet dus. Ik heb niets gevoeld.

31 oktober 2011Af en toe twijfel ik toch aan het verstand van Hanny. Donderdag gaat ze weer bloemschikken. Daar heeft ze dan spul voor nodig. Maar als je denkt dat ze naar een bloemenwinkel gaat, dan heb je het mis. Ze was daarvoor in de groentewinkel. Heel apart.

30 oktober 2011Hanny mag het kiekjesapparaat van Jennéh Rose lenen, voor als ze met haar rechterarm niets mag doen. Dan is dat van haar te groot en te zwaar om met één hand vast te houden én te klikken. Nu is ze aan het oefenen met haar linkerhand. Dat is best moeilijk. Ze heeft wel ontdekt dat ze het gemakkelijkst kiekjes maakt als ze dat ondersteboven doet. Ik moet daarom op m'n kop staan om ze te zien.

29 oktober 2011Van Jennéh Rose mocht ik samen met haar knuffels in het ledikantje liggen. Slapen deden we niet, want het was veel te gezellig.

28 oktober 2011Vogeltjes schijnen dit spul lekker te vinden. Ik vind het helemaal niet lekker ruiken en ben daarom weer snel naar beneden geklommen.

27 oktober 2011We vonden een maiskolf. Ik mocht er van Hanny alleen aan ruiken. Niet van snoepen. Het schijnt dat het niet goed is voor konijntjes. Nou, dan hebben de vogels in de tuin geluk, want dan kunnen die er van pikken.

26 oktober 2011Jammer dat Annemarie er niet bij was, want die is hier gek op. In het tuincentrum is alles al weer ingericht voor de kerst en de winter. Voor Hanny hoeft dat nog niet zo nodig. Ik vind het wel leuk.

25 oktober 2011Het Vriendinnetje van Muis heeft heel veel genaaid voor Hanny. Muis was daardoor een beetje zielig, want ze was zooooooo alleen. Als troost heeft Muis een paar kaasstengels van mij gekregen.

24 oktober 2011Het is voor mij een groot raadsel. Stop je knolletjes onder de grond en over een tijdje zijn er dan allemaal bloemetjes in de tuin. Dat wil ik wel eens zien. Maar op die bloemetjes moet ik nog wel heel lang wachten, zegt Hanny.

23 oktober 2011Het was zo heerlijk in het bos. Er zijn al zoveel blaadjes al gevallen. Een zandbak om te spelen heb je dan niet nodig, want het is één grote blaadjesbak.

22 oktober 2011Het was best koud bij het water. Maar ik kon lekker beschut in de arm van Rolf, als ik tenminste goed onthouden heb hoe hij heet, naar alle boten kijken.

21 oktober 2011Als er straks sneeuw of ijs ligt, zou Hanny ondanks dat ze goede sneeuwlaarzen heeft, toch kunnen uitglijden. En dat mag helemaal niet als ze de kunstschouder heeft. Daarom heeft ze nu spijkers gekocht voor onder haar laarzen. Ze gaat dus niet op een spijkerbed liggen, maar erop lopen. hahaha

20 oktober 2011Koei wil je tegen Annemarie zeggen dat de boerenkool heerlijk smaakt. %-) hahaha

19 oktober 2011Jan is al druk bezig om uit te vinden hoe een rolding heb beste vastgemaakt kan worden in een deuropening, zonder te moeten boren in de deurpost. Hanny moet daar straks mee oefenen. Ik, als eksper, zeg dat hij het hartstikke goed heeft uitgevonden. Maar waarom moet ik nou ook vastgezet worden in een houtklem. Dat voelt echt niet lekker. (devil)

18 oktober 2011Eindelijk was er een brief van het ziekenhuis. Maar Hanny moet nog steeds geduld hebben voordat ze er naar toe kan.

17 oktober 2011Sssstt, niet aan Hanny zeggen hoor, maar ik ga me vanaf nu steeds zitten krabben. Als ze dan vraagt wat er aan de hand is, zeg ik dat ik iets aan mijn velletje heb waarvoor ik in het zoute water moet lopen. Net als deze paarden. Wat ben ik daar jaloers op. Daar wil ik ook zijn in de Waddenzee.

16 oktober 2011Ik dacht echt dat daar een tsjippie was en wilde het al pakken. Afblijven, zei Hanny, dat is een paddenstoel en ik weet niet of je deze kunt eten.

15 oktober 2011Oeps, ik was bijna in het water gevallen. De wind blies mij omver. Gelukkig was Hanny in de buurt, waardoor ik geen nat pak opliep.

14 oktober 2011Over een heleboel jaren kun je Hanny hier zien zitten, terwijl haar rollator gestald staat op de 'P'. hahaha De ontmoetingsplaats voor ouderen.

13 oktober 2011Heb je dat ooit gezien? Nou, ik niet. Een koe op zolder!

12 oktober 2011Buurman blijft aan de gang. Had hij eerder dit jaar een mooi 'buitenhuis' getimmerd, vond hij het nu alweer te laag. Ja, als hij dan weer gaat bouwen, is daar natuurlijk wel een opzichter bij nodig. Eentje die in de gaten houdt dat het dak niet te hoog komt. :-)

11 oktober 2011Het stonk zo in huis dat ik op onderzoek ben uitgegaan. Ik vond dit bakje. Bah, wat een stank. En dat alleen om een paar deuren een kleurtje te geven. Geef mij maar een konijnenholletje. Daar zijn geen deuren waar kleur op moet.

10 oktober 2011Ik zag schelpen bij het grote bloemstuk liggen. Ineens wilde ik de zee horen en Hanny zegt dat die te horen is in een schelp. Dat klopt helemaal. Ik heb de hele middag liggen luisteren. Heerlijk!

9 oktober 2010Zowel Petje als ik vonden het hartstikke leuk dat Jennéh Rose bij ons was. We vonden het echter veel te kort. Zij was zo weer verdwenen, samen met Jan en Hanny. En wij moesten thuisblijven. Dat is niet eerlijk. Want zeg nou zelf, wij zijn toch veel leuker dan Jip en Janneke.

8 oktober 2011Nergens was de kussensloop van 'vrouw Holle' te zien Er komt dus nog geen sneeuw. :-(

7 oktober 2011Hanny was wat aan het uitzoeken met een oude pen. Daar wilde ze foto's van maken voor de sursdee sjellensj. Nou geef mij maar een 'gewone' pen. Daarmee kan ik veel leuker krassen.

6 oktober 2011Omdat Hanny al zo'n 45 jaar problemen heeft met haar schouder, krijgt ze daar over een aantal weken een stukje kunst in. Omdat ik nog maar net wat problemen heb met mijn oren, krijg ik daar nu al stukjes kunst in. Verschil (in wachttijd) moet er zijn, toch?! %-)

5 oktober 2011Hanny vindt het heerlijk dat de warmte verdwenen is. Ik vind het maar koud. brrrr De vogeltjes zullen dat ook wel vinden. Het wordt tijd dat we ze weer gaan vertroetelen.

4 oktober 2011Er was een feestje. Ik dacht dat het voor mij was, omdat het dierendag is. Maar dat was niet zo. Een kleine dochter werd een grote dame. Daarom stonden deze knabbels op tafel. Nou, geef mij maar wat anders om op te knabbelen. Kreeg ik ook hoor. Een heerlijk mals slablaadje. %-)

3 oktober 2011Ik ben zo blij voor mijn buurmeisje. Wat kan die zingen!!! Kijk maar op teeveeooha. In één klap is ze hartstikke bekend geworden. Zou ik nu ook bekend worden omdat ik met haar op de foto sta? (blush)

2 oktober 2011Pffffff, ik moet echt even uithijgen. Het was een hele klim naar boven in de uitkijktoren. Wel de moeite waard, want het is prachtig om ons heen.

1 oktober 2011Hoe ik ook zocht, ik vond Andi nergens. Terwijl we toch lekker Mexicaans aan het eten waren. Jammer.

30 september 2011Het was zulk warm weer dat ik medelijden had met de mannen in het veen. Daarom heb ik de lawei gehesen: einde werktijd! Oeps, Hanny zegt net dat er niet meer in het veen wordt gewerkt.

29 september 2011Zie je nou wel, ik had ook een zwemdiploma, net als Jennéh Rose, moeten hebben, dan had ik samen met deze leuke hond, Iris, in het water kunnen spelen. Want het was zo warm, dat ik best een duik had willen nemen (als ik het had gekund).

28 september 2011Er moesten nog wat spulletjes opgeruimd worden uit ons huisje op wielen. Zo ook dit schilderijtje. Voorzichtig Knuf, kreeg ik te horen, dit is uniek. Het enige dat door de schilderes ooit gemaakt is. Het lijkt me een mooi plekje. Daar zou ik best wel eens willen kijken.

27 september 2011Hanny baalde wel een beetje, want deze trekker was kapot gegaan. Hij zat aan een vest dat ze straks goed kan gebruiken na de operatie. Ik heb geprobeerd hem weer voor haar te maken, maar dat lukte niet. Ik geloof dat iemand anders dat wel kon. Gelukkig maar.

26 september 2011Ik dacht altijd dat melk direct in pakken vanaf de boerderij verkocht werd, maar dat is niet zo, zei Hanny vandaag. Vroeger ging de melk in deze bussen en tegenwoordig komt een grote tankwagen de melk halen om naar de melkfabriek te brengen. Een konijn is ook nooit te oud om te leren.

25 september 2011Wat een heerlijk plekje om uit te rusten van het fietsen. Ik kan hier uren blijven zitten, maar Hanny pakt de fiets al weer.

24 september 2011Zo'n mooi papiertje zou ik ook wel willen hebben. Helaas zal ik dat nooit krijgen. Ik zink namelijk als een baksteen. Gelukkig dat Jennéh Rose dat niet deed. Want nu heeft zij wel dat papiertje.

23 september 2011Er is een nieuw kijkkastje gekomen. Nou ja, zeg maar gerust kijkkast. Wat moeten er dan veel kabels aangesloten worden. Ik heb geen flauw idee waar alles ingestopt moet worden. Jan en Hanny ook niet. En de 'expert' die dat vroeger deed, woont niet meer hier. Ze waren dus blij dat er mensen de kijkdoos kwamen brengen die er wel verstand van hadden.

22 september 2011We waren er al een tijdje niet geweest. In die tijd is er een glijbaan geplaatst bij 'ons strandje'. De vakantie is voorbij en daarom hadden wij het strandje en de glijbaan helemaal voor ons alleen. Ik had niet zoveel zin om naar beneden te glijden, want ik had mijn badpak niet bij me. Maar daar bovenop is het ook een mooi plekje om naar de vogels te kijken.

21 september 2011Het leek een mooie ketting. Maar wat viel dat vies tegen toen ik hem om mijn nek deed. Al die knijpertjes voelen nou niet bepaald lekker aan. De ketting is ook niet om te dragen, zei Hanny. Daar komen straks de kerstkaarten aan te hangen. Annemarie had haar die tip gegeven.

20 september 2011Jan en Hanny hadden bloemen gekocht. Bij het schikken op de vaas bleek dat er een steel gebroken was. Hanny wilde de bloem weggooien, maar dat doe je toch niet. Zo'n mooie bloem. Gelukkig heeft ze het niet gedaan en heb ik de bloem gekregen. Ik zal er heel zuinig op zijn.

19 september 2011Straks komt die man met de feestmuts op zijn hoofd weer in het land en daarom stromen de dikke folders alweer de brievenbus in. Goed voor de oud-papier-bak.

18 september 2011Heerlijk dat Muis en ik konden bijkletsen. We hielden ondertussen ook in de gaten of er geen steekjes vielen.

17 september 2011Bij thuiskomst bleek dat ons oude Petje haar muisje kwijt was. Het magnetische muisje dat aan haar halsbandje draagt om door de kattenluikjes te kunnen. Best wel zielig, want ik weet niet hoelang het muisje er al af was. We hebben vandaag maar snel een nieuw muisje gekocht. Dan kan ze tenminste weer binnenkomen.

16 september 2011Eventjes dacht ik dat Petje ook op de boot naar huis was. Maar Snowy heeft nog wel oren en geen zwarte vlekjes. Ze is net zo lief als Petje.

15 september 2011Ik ben heel erg verdrietig. Zo verdrietig dat ik mijn oren laat hangen. We gingen de allerlaatste keer eten op Ameland. Maar ik wil helemaal niet weg, ik wil hier blijven.

14 september 2011Wat een joekel van een beest. Best wel een beetje eng. Gelukkig zat er water tussen ons in.

13 september 2011En ik maar roepen: hallo, hallo. En maar stampen met mijn pootjes. Het bleef helemaal stil. Niets of niemand te zien. Voor de zoveelste keer heb ik mijn familie niet gedag kunnen zeggen.

12 september 2011Au, au, au! Wat doet dat zand zeer. Ik draaide steeds mijn rug naar de wind en het rondstuivende zand. Echt niet lekker om op het strand te zijn. Ik heb medelijden met de hond die daar moest lopen van zijn baasje. Ik kon gelukkig weer heel snel in mijn tashuisje.

11 september 2011't Is dat ik geen vaarbewijs heb, anders zou ik meteen zo'n oude reddingboot kopen.

10 september 2011Verrukkeluk!!!!! Duinen, strand, zee, een beetje wind en een beetje zon. Meer is niet nodig om een konijntje gelukkig te maken. %-)

9 september 2011Wat een verrassing. Hanny had niet gezegd waar we naar toe gingen. Hier zag ik het. Daar kwam de boot aan die ons naar de overkant zou brengen. Heerlijk! Duin, strand en zee. Ameland, we komen eraan!

8 september 2011Je hebt niet alleen een tikapparaat nodig om iets op papier te krijgen, maar ook nog een drukapparaat. Maar daar moeten kleurtjes in en die waren bijna op. Gelukkig konden we nieuwe kopen en kunnen we weer afdrukken.

7 september 2011Het is weer eens zover. Allemaal kinderen, meestal jongetjes, blokkeren de uitgang bij de supermarkt. Er worden weer beessies uitgedeeld bij de boodschappen. Kokoos, of iets dergelijks. En een troep dat er dan ligt, want die kinderen gooien de zakjes op straat. Het moest verboden worden.

6 september 2011Jan en Hanny moesten wat spullen wegbrengen die overbodig en kapot waren. Ik ben daar wel geschrokken. Van alles en nog wat werd daar gebracht. Ik heb me maar een beetje verstopt, anders zou ik misschien ook weggegooid worden.

5 september 2011Als ik zou moeten kiezen tussen een slang in de auto en een trapleuningslang, dan wist ik het wel. De trapleuningslang natuurlijk. hahaha De autoslang verstopt zich (nog steeds) en deze zie je tenminste.

4 september 2011Hanny zit wel eens met een gek ding op haar hoofd. Dan kijkt ze televisie op haar tikapparaat. Maar waarom ze het voor haar oren heeft, wist ik niet. Vandaag mocht ik dat ding op mijn kop. Ik schrok wel een beetje. Ik hoorde allemaal mensen praten. Die hoorde ik anders nooit. Oh, nou weet ik het. Je kunt stiekem luisteren, zonder dat iemand anders het hoort. Best slim ding.

3 september 2011Wat hebben wij konijntjes het toch gemakkelijk. Wij hoeven geen schoenen aan. Hebben dus nooit iets wat onze pootjes afklemt. Dan hebben mensen het veel lastiger. Soms kopen ze schoenen die net iets te smal zijn en dan krijgen ze zere plekken. Gelukkig hebben wij een Baron in het dorp die daar wat aan kan doen.

2 september 2011Volgens Hanny groeien hierin gele korreltjes. En dat moet ik geloven. Ja, ja. :-S

1 september 2011Gelukkig hoeven konijntjes geen bril te dragen. Kunnen we hem ook niet verliezen.

31 augustus 2011Wachten, bloedprikken, wachten, gesprek, wachten, gesprek, wachten, gesprek en nog eens wachten en een laatste gesprek. Wel vermoeiend om zo ver te moeten rijden om zoveel en zolang te moeten wachten.

30 augustus 2011Jan heeft het voorjaar in zijn hoofd, zegt Hanny. Hij houdt grote schoonmaak in de kamer van Annemarie. Ladingen tijdschriften worden afgevoerd. Deze gaan naar de oudste dochter voor op school. Het zijn er wel heel veel.

29 augustus 2011Hanny vindt het altijd leuk als ze geboortekaartjes krijgt. Dan kan ze t-shirtjes bedrukken. Ik vind het zo'n hartstikke lief baby'tje op dit shirtje. Daarom een dikke knuf van mij.

28 augustus 2011Petje is heel moedig. Ze zit 'gewoon' buiten in een hele zware regenbui. Nou ja, ze zit onder het uitstekende dak. Maar toch, mij niet gezien. Ik blijf lekker binnen.

27 augustus 2011Ik dacht echt dat Karel de kater mijn pootje zou afbijten. Gelukkig is dat niet gebeurd. Hij wou alleen maar wat met me spelen. :-S

26 augustus 2011Hééé Knuf, ga weg van die rand, riep Hanny, straks lig je in het water. Nou moe, nou snap ik er niets meer van. Ik moet voor haar in de gaten houden of er al zwaantjes, of hoe het ook heten mag, boven water komen. Dan moet ik toch wel op de rand hangen, anders kan ik niets zien. Nou, dan zeg ik ook lekker niet dat ik een nieuw puntje zie naast de oude.

25 augustus 2011Hanny vindt het zo heerlijk. Haar hoofd is niet meer zo zwaar. Ze is van alle wilde haren verlost. De grond lag bezaaid met grijze en witte haren.

24 augustus 2011Zouden deze snoepjes lekker smaken, vraag ik me af. Ik zal het wel nooit weten, want Hanny heeft ten strengste verboden dat ik daar van snoep. Die zijn absoluut niet voor konijntjes. Die zijn alleen voor mensen met pijntjes.

23 augustus 2011Koei is zo langzamerhand een echte bergkoei geworden. Vanavond is ze weer teruggegaan naar haar bergen. Ik heb haar even lekker geknufd.

22 augustus 2011We liepen op een strekdam bij de Waddenzee. Maar het was heel gevaarlijk. Daar stond namelijk een baken op en daar hoort een licht in te branden. Maar dat deed het niet. Ik ben toen naar boven geklommen om de lamp te vervangen. Ik zit nu nog te puffen.

21 augustus 2011Mijn vriendinnetje Koei heb ik nog niet gezien, maar wel de overige veestapel van Annemarie. Gezellig dat ze er zijn.

20 augustus 2011Regeren is vooruitzien, zegt Hanny. Wat ze daar precies mee bedoelt, weet ik niet. Wel weet ik dat ze een heleboel klosjes in verschillende kleuren heeft gekocht en ook een stuk band. Dat laatste vind ik helemaal niet lekker. Dat haakt aan mijn velletje. Hanny gaat nu schrijven naar het Vriendinnetje van mijn vriendinnetje Muis, om te zeggen dat ze alles in huis heeft. Ik geloof dat dan de naaimachines op tafel komen en dat er hard gewerkt gaat worden. Ik ben benieuwd wat ze gaan maken.

19 augustus 2011Om dit piepkleine dingetje te krijgen, zou Hanny haar tikapparaat weer moeten opsturen (en drie weken kwijt zijn?). :-S Gelukkig bestaan er nog mensen die nadenken en die dat dingetje 'gewoon' opsturen via de post.

18 augustus 2011Ben ik me daar toch ingestonken. Ik wilde mijn grote neus al lekker in de slagroom stoppen. Zijn het nepdingen. :-(

17 augustus 2011Hanny is, zoals ze zegt, not emjoesd. Haar tikapparaat is terug. Maar ze hadden wat in het apparaat laten zitten en nu mist ze het afdekplaatje voor dat gaatje. Wil ze dat terugkrijgen, dan moet ze het tikapparaat weer opsturen. Amehoela, zei ze. Zij kunnen dat hele kleine dingetje wel opsturen. Ik ben benieuwd hoe dit afloopt.

16 augustus 2011Hoe ik ook mijn best deed, de slang kwam niet tevoorschijn. Ik heb hem dus niet gezien, noch gevangen. Jammer voor de familie, want nu kunnen ze de auto nog niet gebruiken.

15 augustus 2011Tijdens een verplicht rondje lopen voor de rug, kwamen Hanny en ik langs mensen die aan het proberen waren met zware ballen een heel kleintje te raken. Blijkbaar is dat moeilijk, want het lukte niemand. Ze blijven het iedere maandagmiddag proberen. Best wel leuk om te doen, lijkt me. Maar ook leuk om te kijken.

14 augustus 2011De kabouterhuisjes zijn wel heel erg groot dit jaar. Ze zijn bijna te gebruiken als konijnenholletjes.

13 augustus 2011Mijn Noorse vriendinnetje Knutje heeft een ongelukje gehad. Ze is haar neus (in Alkmaar?) verloren. Ik heb haar maar een dikke knuf gegeven om haar te troosten.

12 augustus 2011Dat was lekker. Een bordje kaassoep. Smulluh!

11 augustus 2011Ik heb een nieuw baantje: pludrager. Hanny wilde een foto maken van onder de plu. Dat lukte niet omdat het zo hard waaide. Nou dan houd ik hem toch vast. :-)

10 augustus 2011We moesten in een heeeeele grote winkel zijn voor een heeeeeel klein vraagje. Maar ja, in een heeeeele grote winkel lopen heeeeeel veel mensen rond. We moesten dus heeeeeeeeeeel lang wachten voor we aan de beurt waren. :-(

9 augustus 2011Onze overburen hebben krielkippies. Zo af en toe krijgen wij krieleitjes. Mmmmm, heerlijk. We sparen eierdoosjes voor hen. Deze uit Oostenrijk vind ik wel heel leuk. Blauw. Die zie je hier niet zoveel.

8 augustus 2011Misschien vraag je je af wat ik met deze plantenspuit doe. Nee, ik besproei geen bloemen. Wel spuit ik Petje op haar koppie als ze weer eens loopt te zeuren om eten als Hanny aan het koken is. Je wordt er horendol van. Misschien leert ze op deze manier rustig haar beurt af te wachten.

7 augustus 2011De vacht van Petje moest gekamd worden. Wat een haren komen daar uit. Gelukkig voor Hanny dat mijn velletje en dat van beer niet gekamd hoeven te worden.

6 augustus 2011Ik heb vanmiddag wat verrekt bij het zoeken naar vlinders in de tuin. Nu mag ik in het 'pittenkussen' liggen, om alle spieren lekker warm te laten worden.

5 augustus 2011De fladderaars zijn weer terug in de tuin. Hartstikke leuk. Kunnen we weer verstoppertje spelen.

4 augustus 2011Stekelig, maar wel lief dit heel aparte egeltje.

3 augustus 2011Vandaag grote schoonmaak bij huis. We kunnen gelukkig weer door de ramen naar buiten kijken. Wat er nog meer werd schoongemaakt, is morgen te zien bij Hanny.

2 augustus2011Laat iedereen maar lekker spelen in de zon, ik luier liever. Ik lig hier best goed.

1 augustus 2011Het tikapparaat van Hanny is weg. Ze moet het nu doen met het kleine van Jan. Beetje lastig, vind ze het soms. Ik vind het wel leuk, want ik kan mezelf tenminste weer zien. Op die van haar kon dat niet meer.

31 juli 2011Heerlijk het vaartochtje rond Sneek. Het was alleen jammer dat de kleine meid niet zo heel erg lekker was. Voor de gezelligheid ben ik maar bij haar gaan liggen.

30 juli 2011Ajakkes. Dat ze dit lekker vinden. Daar snap ik niets van. :-(

29 juli 2011Vanavond gaan we op bezoek bij iemand die heel erg van oranje en geel houdt. Het was dus niet zo moeilijk iets te kiezen om mee te nemen. ZONnebloemen!!

28 juli 2011Het lijkt misschien of ik aan het 'kletteren' ben, maar is het toch niet helemaal. Dit is geen steile wand van een berg. Dit is een tsjip, het brein van het tikapparaat. Ik wilde wel eens zien wat er aan de achterkant zat. Maar het lukte niet om boven te komen.

27 juli 2011Ik weet het niet hoor. Maar ik dacht dat een weg bedoeld is om op te rijden. Niet om er meer dan een uur op stil te staan.

26 juli 2011Net zoals de vorige keer dat we hier aten, ben ik weer in dat ronde ding gekropen en heb naar de grote stad beneden ons gekeken. Lang kon ik niet kijken, want we moesten weer verder richting huis en Petje.

25 juli 2011Hartstikke lief van de Hoeben Boeben om speciaal voor ons een afscheidsconcert te geven. Zo gaan we heel vrolijk op reis. %-)

24 juli 2011Ik herken mijn vriendinnetje Koei haast niet meer. Ze is een echte Tiroolse geworden met haar Tiroler hoed op en de schnaps in de hand. En een lol dat ze heeft. :-) Zou dat van dat drankje komen?

23 juli 2011Het werd vanmiddag even droog en toen zijn we met het treintje naar boven gegaan. We wilden Ellmis Zauberwelt wel eens zien. De kinderen kunnen daar hartstikke leuk spelen. Ik deed kruip-door-sluip-door met de vissen.

22 juli 2011Tussen de buien door hebben we een eindje gelopen. Als je van regenwolken houdt, is dit een mooi uitzicht. Ik zie liever de zon. Gelukkig scheen die zo af en toe tussen de buien door.

21 juli 2011We waren vandaag in een heel groot kasteel. Daar zag ik de paashaas zitten achter glas. Best zielig. Ook al is het geen pasen, zo'n beestje moet toch 'gewoon' rondlopen.

20 juli 2011Niet alleen gaan er mensen boven wonen, ook ons balkon is een stuk groter geworden. Ik vind wel dat ze ook wel voor wat zon hadden mogen zorgen. Want zeg nou zelf, in de regen op een balkon zitten, is ook niet alles.

19 juli 2011Heel raar. Zijn we in het huis waar we altijd wonen als we in de bergen zijn, zie ik ineens een trap. Ik wilde wel eens, nieuwsgierig als ik ben, zien wat daar boven is gekomen. Maar Hanny werd boos. Ik mag daar niet komen. Daar komen andere mensen te wonen.

18 juli 2011We hebben weer eens heel lang met de auto gereden en slapen nu ergens in een hotel. Wat zo leuk is, we zien vanuit onze kamer op het dak van de kerk een nest met 4 jonge ooievaars. De papa of de mama zit iets verderop. Nou, die papa of die mama zou die kleintjes eens wat beter moeten opvoeden, want wat maken die een troep op het dak.

17 juli 2011Er kunnen wel weer foto's op het tikapparaat gezet worden, maar het is absoluut nog niet goed. Het ingebouwde kiekjesapparaat is nog steeds verdwenen. En er werd ook al weer gezegd dat er geen stekkertje ingestoken kan worden. Ik blijf maar uit de buurt van Hanny, want die is niet echt vrolijk.

16 juli 2011Oef, ik moet me gedeisd houden. Het tikapparaat doet zo raar dat Hanny hem opnieuw moet inrichten. Wegwezen dus.

15 juli 2011Er was een klein feestje bij ons. Hanny had vandaag controle en die was goed. Ze hoeft pas over een jaar terug te komen. Reden om wat te zondigen. Een overheerlijk gebakje!

14 juli 2011Hanny was zo druk bezig een filmpje uit Noorwegen in elkaar te knutselen, dat ze niet veel tijd voor mij had. Ik heb mij toen maar vermaakt met mijn Noorse vriendinnetje, Knutje.

13 juli 2011Zo zonde. Alle bloemen langs dit paadje in de tuin van de oudste dochter hingen omlaag door de regen. Ik hoop dat de zon weer snel gaat schijnen.

12 juli 2011Omdat ze steeds rare berichtjes krijgt op haar tikapparaat, is Hanny aan het uitzoeken waar dat aan zou kunnen liggen. Bijvoorbeeld aan het kiekjeskaartje. Ze nam daarvoor een kiekje van mij. Maar waarom doet ze dat zo. Dat doe je een dame toch niet aan. (devil)

11 juli 2011De buren van dit kaartje hadden een vraag voor Annemarie. Ik ben benieuwd wat ze gaat zeggen.

10 juli 2011We hadden een nacht niet thuis geslapen en dat vond Petje helemaal niet leuk. Ze was hartstikke blij toen we er weer waren.

9 juli 2011Op de boot zei Hanny steeds dat ze geen kokteeljurk aan hoefde. Dacht ik vanmiddag echt dat ze er toch eentje ging kopen. Maar dat had ik mis. Ze was alleen maar op bezoek in die winkel bij een lieve vriendin.

8 juli 2011Geen gezicht. Echt waar niet. Morgen hebben wij een heel drukke dag. Bij een aantal oude vriendinnen langs en dan ook nog twee verjaardagen. Daarbij horen natuurlijk bloemetjes. Als je gezien had hoe Hanny die meegenomen heeft op de fiets. Dat was lachwekkend. Maar, dat moet ik eerlijk zeggen, ze is er mee thuisgekomen.

7 juli 2011We hebben zoveel watervallen gezien de afgelopen tijd, dat ik die van ons in het dorp ook wel weer wilde zien. Hij wordt opgeknapt. Ik dacht dat hij klaar was, maar dat is niet zo. Er wordt nog druk aan gewerkt en hij moet nog helemaal schoongemaakt worden.

6 juli 2011Dit vind ik niet leuk. Ik ben er zelfs wat bang voor. Daarom doe ik mijn pootjes voor mijn ogen. Hij komt eraan, zegt hij. Nou dan ben ik gauw weg. Wat een engerd.

5 juli 2011Wat ik me nu toch steeds afvraag. Toen wij thuiskwamen na onze reis, stond er als welkom dit Kaaps viooltje. Zou dat er speciaal zijn neergezet omdat wij een reis om de kaap hebben gemaakt? Eén ding weet ik wel en dat is dat ik het een prachtig bloemetje vind met dat blauw en geel.

4 juli 2011Volgens mij ben je niet goed in je hoofd als je voor je beroep aan hardfietsen doet. Voor je het weet lig je op de grond en ben je helemaal kapot. Ik fiets liever mee met Hanny. Dat gaat een stuk rustiger.

3 juli 2011Wat een schatje! Noepie heet ze. Ze is nog een beetje bang voor mij. Maar ik denk dat we wel vriendinnetjes kunnen worden.

2 juli 2011Een beetje raar. Binnenkort gaan we op verjaarsbezoek in het land van de bergen. Daarvoor doen we al boodschappen. Er was gevraagd om iets te kopen. En de naam daarvan is in de taal van dat bergland. Waarom moeten wij het dan meenemen? Dat zullen ze daar toch ook wel verkopen?

1 juli 2011Er wordt er eentje binnenkort VIJF jaar. Dan moet je natuurlijk een cadeautje geven. Dat hebben we vandaag gekocht. Bij die winkel zat een heel lieve hond. Die heb ik maar even geknufd, want hij keek zo zielig.

30 juni 2011Ik heb stiekem zitten gluren naar de moeders die wachtten op hun kinderen. Leuk zo vanaf een balkon naar beneden kijken. Ik heb me wel goed vastgehouden, want ik wilde niet vallen.

29 juni 2011Nou dacht ik toch dat het aan mij lag. Maar dat is niet zo. Hanny kan haar eigen schrijfsels ook haast niet lezen. Ze hoopt daarom dat na de operatie het schrijven weer een stuk beter zal gaan.

28 juni 2011Daarnet, om kwart over zeven, was het in de schaduw nog eenendertig komma zes graden in onze tuin. Pffff. Zo warm hebben we het zo laat nog niet vaak gehad. Ik hoopte op een flinke plensbui, maar er zijn tot nu toe maar drie hele kleine druppeltjes gevallen. Ik ben benieuwd wat we vannacht over ons heen krijgen.

27 juni 2011Wat een weer. Veel en veel te warm. Een heel rustig fietstochtje kon nog net door de wat verkoelende wind. En daarom konden we toch genieten.

26 juni 2011Gelukkig dat het hier thuis niet zulk mooi weer is geweest als wij op de boot hadden, want nu bloeien de bloemetjes nog volop.

25 juni 2011Het was leuk om tijdens de reis te zien waar we waren. Maar dat pijltje naar beneden wil ik eigenlijk niet zien. Ik zal de kapitein vragen of hij ervoor zorgt dat het pijltje weer naar boven wijst. Voor een konijntje doet hij toch alles?!

24 juni 2011Zo leuk al die trappetjes en bloemetjes bij de huizen. Maar ik moest eventjes zitten, omdat ik zo moe werd van het lopen.

23 juni 2011Water, water en nog eens water. Niet alleen in Oostenrijk zijn mooie watervallen, ook in Noorwegen.

22 juni 2011Oef, wat zijn ze groot. Veels te groot om mee te spelen.

21 juni 2011Een saaie dag. Het enige dat boeiend was, waren de golven. Gelukkig kunnen wij morgen weer aan land.

20 juni 2011Vandaag waren wij op de thee bij een heel aardige mevrouw. Ze vond mij wel grappig. Ze heeft me even lekker op mijn buikje gekriebeld.

19 juni 2011Nou moe. Iedere keer als we van boord zijn geweest, moet ik door zo'n donker en griezelig kastje. Dat ze nu nog niet weten wie ik ben. :-(

18 juni 2011Heel raar. Normaal is het om deze tijd donker en slaap ik al en nu mocht ik opblijven en schijnt de zon nog. Raar, maar wel heel mooi!

17 juni 2011Mmmmmm!!! Iedere dag hebben we stralend weer en dan is een ijsje heerlijk! %-)

16 juni 2011Een overheerlijk, mooi opgemaakt kopje koffie in een heel oud straatje, lekker in de schaduw. Heerlijk!!!

15 juni 2011Iedere avond komen twee mannen onze kamer klaarmaken voor de nacht. Zij maken dan ook van twee kleine handdoeken een figuur. Heel creatief. Vanavond was het een pinguïn.

14 juni 2011Ik wist niet dat je zulke mooie beelden kunt maken uit stukken steen. Als je deze poort voorbij bent, zijn ze in dit park te bekijken. Fantastisch.

13 juni 2011Wat een boel mensen aan boord. En allemaal willen ze hetzelfde: reisjes bespreken. Jan en Hanny hadden dat gisteren al gedaan. Wel zo slim. Hoefden ze niet in de rij te staan.

12 juni 2011Vandaag mocht ik in de auto op schoot zitten bij Jennéh Rose. Samen met haar ouders bracht ze ons weg naar een heeeeeeele grote boot. :-) %-)

11 juni 2011Spannend! Ik heb weer dezelfde das om gekregen als ik vorig jaar had op de boot. Wat zullen we nu gaan doen?

10 juni 2011De afgelopen tijd waren we haast niet in een tuincentrum geweest. Hanny had daarom nog steeds Suzanne niet gezien. Vandaag liep ze er zo maar tegenaan. Als je nu denkt dat ze haar meenam, dan heb je het hartstikke mis. Ik kan er de komende tijd niet goed voor zorgen, Knuf, zei ze. Volgend jaar misschien weer wel.

9 juni 2011Zo mooi! Een ritje met een treintje langs onder andere hele grote watervallen. Samen met Hanny heb ik een filmpje daarover bekeken en daar wil ik ook rijden. Pliesssss!

8 juni 2011Zo, Petje kan er de komende tijd weer tegenaan. Wat ze lekker vindt aan die droge brokken, snap ik niet. Geef mij maar een mals blaadje.

7 juni 2011Poeh hé, wat duurt wachten lang. En ik voor Hanny maar allebei de telefoons in de gaten houden. Want welk apparaat gaat rinkelen, was de vraag. Gelukkig was de dokter ons toch niet vergeten en belde hij heel laat, met hieperdepieperdepiephoera een goed bericht.

6 juni 2011Het is best spannend voor Hanny. Wat krijgt ze morgen te horen. Ik ga heel hard duimen dat het een goed bericht is, zodat ze misschien haar arm weer 'gewoon' kan gaan gebruiken.

5 juni 2011Het is wel leuk dat Jan en Hanny puzzelboekjes met pennen krijgen om verloren uurtjes mee te vullen. Maar ik dan? De puzzels zijn voor mij veel te moeilijk. En als zij puzzelen dan verveel ik me dood. :-(

4 juni 2011Leuk werkje! Zomerkoninkjes ontkronen.

3 juni 2011Voor Koei hoef ik die pioenrozen niet te kopen en ook hoef ik er geen foto van te maken voor Annemarie. Maar zelf vind ik ze zo mooi en daarom ben ik ertussen gekropen. Een bloemetje tussen de bloemen, toch?! :-)

2 juni 2011


En alweer zijn we met een pontje overgevaren. Maar eigenlijk was dat voor niets. We wilden een kopje thee drinken op dat terras, maar alle stoelen waren bezet.

1 juni 2011


Wat een uilskuiken ben ik toch. Ik wilde zo graag op de boot komen en had ervoor gezorgd dat ik vooraan stond, had ik niet gekeken of ik wel bij de goede boot stond. En dat was dus niet zo. De andere mensen gingen al aan boord en ik was nu een van de laatste.

31 mei 2011


Hanny is helemaal blij. Nadat ze jarenlang geen fatsoenlijke broek kon dragen, alleen maar slobberbroeken, lukt dat nu weer wel. Ze had daarom dringend behoefte aan een aantal nieuwe. Die heb ik voor haar uitgezocht.

30 mei 2011


Raar weer hoor vandaag. Warm en meestal zon. We dachten dat we vanavond de tuin weer moesten sproeien, zo hard droogde die uit. Maar we hebben het maar niet gedaan toen we deze donkere wolken zagen aankomen.

29 mei 2011


Hanny houdt van blauw. Ik vind blauw ook wel mooi. De vliegende beestjes zijn helemaal gek op blauw. Ze vliegen af en aan.

28 mei 2011


Ik heb het maar druk deze dagen. Nu mocht ik Jan ook al helpen om lampjes op zolder op te hangen. Best lastig hoor om schroeven erin te draaien.

27 mei 2011


Emiel kwam vandaag en ik mocht hem helpen. Laat de winter nu maar komen, onze verwarming is weer helemaal schoon. Nou ja, na de zomer natuurlijk. ;-)

26 mei 2011


Er zijn weer van die hele grote mooie rozen te koop. Hanny heeft gelijk een paar bossen gekocht. Ik vind het alleen wel jammer dat Annemarie ze waarschijnlijk niet kan kopen, want die vindt ze ook zo mooi. Als de bloem open is, zal ik Hanny vragen er een foto van te maken en die op te sturen naar haar.

25 mei 2011


Het was zo lekker warm in de tuin, dat ik op de rand van de vijver in de zon ben gaan liggen en me daar steeds omdraaide om aan alle kanten te kleuren. Helaas wil het bruin worden niet lukken. Gezellig was dat Dukkie dicht bij me kwam liggen.

24 mei 2011


We gingen vandaag een stukje varen. Hartstikke leuk. Het was alleen jammer dat we de auto niet uit mochten.

23 mei 2011


Mijn oren heb ik maar dubbel geklapt, omdat er veel te veel herrie uit dat windorgel kwam.

22 mei 2011


In het hotel waar we sliepen ontdekte ik Carmen. Volgens mij heeft E. die nog niet. Ik heb de ober eens lief aangekeken en toen kreeg ik haar voor E. ;-)

21 mei 2011


Het is zo'n komisch gezicht. Het ijs was zo hard, dat de lepel helemaal verboog toen we het uit het doosje schepten. Maar lekker dat het ijs was. Mjammie!

20 mei 2011


Ik weet niet wat het betekent, maar de ijsheiligen zijn geweest, zegt Hanny. Daarom kunnen er nu allemaal leuke plantjes naar buiten. Ik heb een paar hele leuke uitgezocht voor aan de schutting. Staat veel gezelliger.

19 mei 2011


Dit is een hartstikke leuk huisje. Zou ik best wel als konijnenhol willen gebruiken. Daar was Hanny het niet mee eens. Ik moest mee naar huis. :-(

18 mei 2011


Ik heb wel gelachen vanavond. Zat iedereen met een heel serieus gezicht achter een tikapparaat de meest gekke plaatjes te maken.

17 mei 2011


Wat kunnen konijntjes toch onnozel zijn. Ik dacht echt dat we naar de robben gingen. Maar nee, daar is het de tijd nog niet voor. Pas over een paar maandjes.

16 mei 2011


Hanny zou strijken vandaag. Maar iedere keer kwam er weer wat tussen. Ik heb geprobeerd het voor haar te doen, maar dat is veel te zwaar voor konijntjes. Jammer.

15 mei 2011


Als we voortaan op stap gaan, hoef ik niet meer in de donkere tas van het kiekjesapparaat te zitten. Ik heb nu mijn eigen uitkijkplekje.

14 mei 2011


Na een korte nacht, omdat ze per se het oude tikapparaat van Annemarie weer draaiend wilde hebben voor de kleindochter, kon Hanny wel een oppepper gebruiken. Daarmee hoopte ze de dag treinen en lopen goed door te komen.

13 mei 2011


Uren en uren draait het oude tikapparaat van Annemarie al. Alles moest eraf, want een kleindochter gaat er mee werken. Maar alles wat er maar fout kan gaan, gaat fout. Hanny krijgt er een punthoofd van, want ze had gehoopt er gisteren al mee klaar te zijn. Maar nee, weer alles eraf en erop. Oh oh oh, wat duurt dat lang.

12 mei 2011


Ajakkes, wat stinken die dingen. Gauw mijn neus dichtknijpen. Geef mij maar een boontje.

11 mei 2011


Het was een leuke verrassing (maar niet heus) deze week toen Hanny aan het wassen was en spullen in het droogslingerapparaat wilde drogen. Doe het zelf maar, zei het apparaat, ik heb er geen zin meer in. Vandaag zijn we daarom een nieuwe gaan uitzoeken. Best lastig als er zoveel keus is.

10 mei 2011


Er moesten twee mooie verftekeningen op de foto gezet worden. Daar was tijdens de vakantie naar gevraagd. Hanny vond het best lastig, omdat ze iedere keer weer een andere spiegeling in het glas zag. Er was ook gevraagd of Jan en zij erbij op de foto konden. Ik vond het wat flauw, dat niet gevraagd werd dat ik er ook bij op moest. Dat wilde ik wel en daarom heeft Hanny mij ook op de foto gezet.

9 mei 2011


Iedereen wilde heel graag regen hebben. Hanny ook, zodat ze de tuin niet meer hoefde te besproeien. Dan regent het en dan vindt ze het niet leuk. Wat moet je daar nu mee. Maar een klein beetje gelijk heeft ze wel, want de was wil niet drogen, ook al staat het rek onder het zonnescherm.

8 mei 2011


Vakantie ver weg is hartstikke leuk, maar weer thuiskomen is ook fijn. Gelukkig doen alle plantjes het geweldig dankzij de buurman. Ik kan me heel goed voorstellen dat poezen het heerlijk vinden om in dit mooie bloemetje te gaan liggen, want het ruikt heerlijk.

7 mei 2011


Hè hè, eindelijk uit de auto. Nog wel niet thuis, maar hier is het ook hartstikke leuk onder de parasol.

6 mei 2011


Voor de laatste keer op ons bergweitje genieten van de zon en de bergen. Heel gek, ik word niet bruin, maar juist wit in de zon.

5 mei 2011


Want ik is klein en hij is groot. Door de verrekijker is de berg nog groter dan hij al is.

4 mei 2011


We waren in een heeeeeeele grote stad en daar zag ik allemaal neefjes en nichtjes. Hartstikke gezellig zo'n familie.

3 mei 2011


Wow, wat een water. En het bleef maar naar beneden vallen en vallen. Daar spatte het zo hoog op, dat ik 'gewoon' nat werd. Ik ben maar iets verder weg gaan kijken, maar daar werd ik nog steeds nat.

2 mei 2011


Best wel een beetje griezelig waar we vandaag waren. We liepen tussen hele hoge rotsen door terwijl beneden ons water naar beneden donderde. Ik had er op een gegeven moment genoeg van en ben in een boom gaan zitten, terwijl ik me goed vasthield om niet in het water te vallen.

1 mei 2011


Het is hier hartstikke gezellig. Ik heb er allemaal nieuwe vriendjes bij gekregen. Bo, Mo, Papegaai, Vogeltie, Meneer Sprinkhaan, Winnie de Poeh en Vissie.

30 april 2011


En het duurde maar en duurde maar. Het leek wel of de auto van de mensen, waarin ik meereed, nooit stopte. Toen we eindelijk stilstonden en ik om een hoekje keek, zag ik ineens Jan en Hanny. Toen was ik direct de lange tocht vergeten.

29 april 2011


Ik heb toch zo moeten huilen. Er waren haast geen zakdoekjes meer om mijn tranen te drogen. Dat huilen kwam niet door die trouwerij. Wel omdat ik zo zielig ben. Ik en het fototoestel zijn nog op tussenstop 1 en Hanny en Jan zijn al op de tweede tussenstop. Ik mis ze zo. Hoe moet dit nu?????

28 april 2011


HIEP HIEP HOERA, (andere) JAN IS 50 JAAR!!!!!

27 april 2011


Als dit grote ijsje er niet had gestaan, had ik niet zo gezeurd dat ik ook een ijsje wilde. Maar ja, het stond er en ik kreeg zo'n zin. Maar nee, ik kreeg het niet. Zo flauw. Daar was geen tijd voor, werd gezegd. Poe hé, ik had het best op de fiets op kunnen likken.

26 april 2011


Jan had een nieuw hemmetje gekocht en daar zaten allemaal spelden in. Ik hielp hem met uitpakken, maar prikte me. Dat deed zo'n zeer, dat ik schijnbaar ben flauwgevallen. Want dat ik zo gevloerd lag, daar kan ik me niets van herinneren. :-(

25 april 2011


Zoveel fietsen van zoveel mensen bij elkaar. Wat een drukte. Iedereen was geloof ik op de fiets gestapt, net als wij.

24 april 2011


Wat was ik bang. En Jennéh Rose maar lachen. Ze nam me mee naar boven een trap op en toen ging ze heel hard naar beneden glijden. Eng dat het was. Maar ik vond het nog veel enger toen ze op allemaal touwen naar boven ging klimmen. Dat is niets voor konijntjes.

23 april 2011


Het hulpje van mijn vriendje de paashaas was hier in huis en die gaf mij de groeten van hem. Lief toch.

22 april 2011


We zaten buiten te eten en ineens zagen we een bij verdwijnen in een van de stoelen. Dat mag natuurlijk niet. Stel je voor dat ze daar gaat wonen. Ik ben met mijn koppie voor het gat gaan hangen. Hopelijk is ze zo geschrokken, dat ze nu wegblijft.

21 april 2011


Na een lange reis en een intensief gesprek waren we echt toe aan een kopje thee. De koek was niet zo goed voor mijn lijn, maar wel lekker. En daarna konden we vrolijk weer naar huis. En heel, heel misschien zal ik hier vaker een kopje thee drinken.

20 april 2011


Hanny heeft een engeltje op haar schouder, geloof ik. Dit kettinkje hoort twee keer zo lang te zijn. Haar polsbandje zit hiermee aan haar kiekapparaat vast. Maar het brak doormidden. Gelukkig viel haar apparaat niet op de grond, maar op een kast waar ze bij stond. Hij doet het gelukkig nog helemaal.

19 april 2011


Ik heb op dit moment zo'n leuk klusje iedere dag. Ik mag de nieuwe plantjes water geven. En lekker dat ze dat vinden.

18 april 2011


Naar dit doosje mag ik alleen maar kijken en aankomen niet.

17 april 2011


In de vensterbank staat een bol op een pootje. In die bol draaien vier plaatjes rond. Hoe meer de zon schijnt, hoe harder. Best spannend om naar te kijken. Ik werd er alleen heel draaierig van. :-S

16 april 2011


Ik schrok me naar. Kwam er ineens een grote vogel op mijn kop zitten.

15 april 2011


Hiep hiep hoera! Het opbouwen is klaar. Nu kan het afbreken beginnen.

14 april 2011


Zo langzamerhand komen steeds meer spullen van de schoorsteenbouwers naar beneden. Dat vind ik hartstikke leuk, want zo kan ik mijn conditie op peil houden door steeds naar boven te klimmen en weer af te dalen. Net of ik in de bergen loop.

13 april 2011


Morgen moet Hanny kronkeltakken gebruiken. Gelukkig kon ze die van de buurman krijgen. Maar wat ik nou niet snap, is dat ze alle blaadjes en sliertjes eraf gehaald heeft. Die takken zijn toch veel mooier als er wat groen aan zit. Of zie ik dat verkeerd, als konijntje zijnde.

12 april 2011


Hartstikke gezellig. In de vijver zwemt een nieuw vriendje van mij. Dukkie.

11 april 2011


Hijg, hijg, hijg. Ik dacht even naar boven te klimmen in de steiger, maar die is toch wel erg hoog voor konijntjes. Hijg, hijg, hijg.

10 april 2011


Voor Hanny de thee. Voor mij het Friese dúmke. Goede deal toch?

9 april 2011


Door die te gekke actie van Annemarie kreeg Hanny een prijzenpakket van de radio. Daar was ook een rugzakje bij. Ik hoopte dat ik dat zou mogen hebben. Maar helaas, helaas, het is veel te groot voor mij.

8 april 2011


Ik was weer eens dom. In het nieuwe tuinvijvertje drijft een eilandje met planten. Op een gegeven moment kon ik er zo opstappen. Maar door de wind dreef het eilandje naar het midden van de vijver en kon ik er niet meer af. Gelukkig waren hulptroepen in de buurt om mij er uiteindelijk, nadat ze me uitgelachen hadden, vanaf te halen.

7 april 2011


Nee, ik vergeet echt niet dat we op 7 april heel veel bloemen hebben gezien. Maar ook geroken. Sjongejongejonge, wat ruiken sommige bloemen sterk. Gelukkig waren deze reukloos.

6 april 2011


Vanaf een van de palen heb ik zitten bekijken hoe de mannen in heel korte tijd de planten op hun plaats hebben gezet. Zo lijkt het tenminste weer op een tuin.

5 april 2011


Mijn vriendinnetje Koei is hier te logeren. Hartstikke gezellig. Maar ze heeft een ander koetje meegebracht. Nu is het echt feest met z'n drietjes.

4 april 2011


Een grote verrassing. Annemarie die ineens ons pleintje opreed. En wat wilde ze graag als een van de eerste dingen doen? Naar een tuincentrum! Nou, ik heb haar rustig naar bloemetjes en plantjes laten kijken. Ik vond de konijnen veel leuker.

3 april 2011


Jennéh Rose heeft voor Hanny een hartstikke mooie slinger gemaakt.

2 april 2011


Er moesten madeliefjes geplukt worden vandaag. Nou, mij niet gezien. Ik lag veel liever lekker lui in het gras van het zonnetje te genieten.

1 april 2011


Hanny kon niet meer zien hoe hard ze fietste, want het draadje was stuk. Gelukkig had de fietsenwinkel een nieuw draadje. Maar toen deed het kastje het niet meer. Dus moest er een hele nieuwe komen. Ik heb mijn ogen uitgekeken in die grote winkel.

31 maart 2011


Het is maar goed dat Petje niet weet wat er aan haar halsbandje hangt. Als ze dit muisje te pakken zou krijgen, kan ze helemaal niet meer door de luikjes. Vandaag zijn er twee nieuwe gekomen. Ze moet nu met dit muisje naar binnen kunnen. Ik zit heel hard te duimen dat dat gaat lukken.

30 maart 2011


Vandaag zag ik jonge geitjes en daar wilde ik wel mee op de foto, maar dat kon niet omdat de accu van het kiekjesapparaat leeg gegaan was en de andere niet in de fototas zat. Dan ben je lekker bezig. Toen we thuiskwamen, vond Hanny hem niet direct. Gelukkig heeft ze mij nog, want ik ben hartstikke goed in zoeken. In een andere tas vond ik de accu. Maar ja, toen waren we niet meer bij de jonge geitjes. (devil)

29 maart 2011


Nog heel eventjes en dan hebben we onze eigen waterval bij huis.

28 maart 2011


Ik wilde wel eens weten hoe het voelt als je de hele dag met een halsband moet lopen met daaraan een magneet. Nou, dat is niet zo fijn. En het wordt nog minder als je, ondanks dat je de magneet draagt, niet eens het huis in kunt komen, omdat een lipje niet losgaat. Ik heb medelijden met Petje, die niet naar binnen kon.

27 maart 2011


Komt dat zien! Komt dat zien! Knufke Zonderland aan het rek!

26 maart 2011


Vandaag werden de planten uitgezocht. Als het goed is, bloeit er altijd wel wat. Zal er vast gezellig uitzien.

25 maart 2011


Hanny is weer eens aan het sparen en nu moet Jan een heleboel kaas eten.

24 maart 2011


Best wel een beetje eng zo'n scherpe zaag. Ik ben er maar niet te dichtbij gekomen.

23 maart 2011


Beetje flauw. Hadden we zo'n eind gefietst en ik dacht dat we met het pontje zouden gaan. Maar die vaart nog niet volgens Hanny. Ik wilde toch proberen of ik kon bellen, maar de bel hing er niet. Toen ben ik zelf voor bel gaan spelen. Het pontje kwam echt niet. Daar moet ik nog even op wachten.

22 maart 2011


Vandaag is het nog mogelijk om naar de lege vogelhokken van de buurvrouw te kijken. Dat is morgen afgelopen. Vind ik helemaal niet erg.

21 maart 2011


Ik had graag een hapje meegegeten met deze paarden maar ik durfde niet. Wat zijn die groot zeg.

20 maart 2011


Het was vreselijk saai vandaag. Bijna de hele dag was Hanny niet thuis. En toen ze eindelijk thuiskwam, kroop ze achter haar tikgeval en ging heel snel zitten tikken en lijntjes trekken voor haar computervriendin, omdat die heel graag foldertjes wil maken. Ik geloof dat dat best lastig is om uit te leggen.

19 maart 2011


We stonden stil op een station, toen er ineens een heeeeeele lange trein voorbij denderde. Hij reed zo snel voorbij dat ik de wagons niet kon tellen.

18 maart 2011


Wat een verrassing! Zag ik ineens op dat tikapparaat van Hanny het Vriendinnetje van Koei! Ik heb haar een dikke knuf gegeven!

17 maart 2011


Mijn ogen zijn geopend. Ik dacht altijd dat Hanny een mens was. Maar ze blijkt een vis te zijn. Ze heeft me namelijk vandaag steeds met een vissenoog bekeken. Maar zeg nou zelf, dat is toch helemaal niet leuk. Ik zie er niet uit. De middelste foto dat ben ik, in volle glorie. Die is pas mooi!

16 maart 2011


Het leek me wel leuk om bovenop het dak op het gras te gaan spelen. Maar Hanny had geen veiligheidsharnas bij zich. Snap je dat nou dat ze zonder op stap gaat. :-S

15 maart 2011


Ik ben zo blij, zo blij. Want er is een zandbak voor mij!

14 maart 2011


Ik mocht vandaag de knuppels bedienen in de graafmachine. Machtig mooi!

13 maart 2011


Hellup! Een hazeninvasie in huis. Ik kan nergens lopen zonder over zo'n beest te struikelen. :-(

12 maart 2011


Zulke logees mogen hier wel vaker in huis komen, als ze overheerlijke paaseitjes meebrengen. %-)

11 maart 2011


Wow, dat is mooi man. Je stopt een hele boom in een apparaat en hij komt er in duizenden stukjes uit.

10 maart 2011


Zo vrij als een vogeltje in de lucht voelde ik me. Heerlijk zweven op de wind. Ik wilde naar de wilgenkatjes kijken, maar omdat het zoooo hard waaide, leek het me veel leuker om met de takken mee te vliegen.

9 maart 2011


Zit ik een beetje voor me uit te soezen en te bedenken hoe de tuin er straks uit komt te zien, verschijnt er ineens een zwarte toeter voor mijn kop. Doodeng vond ik het. Ik heb gauw mijn pootjes voor mijn ogen gedaan.

8 maart 2011 (2)


Nu dacht ik toch echt dat daar een berg konijnen zouden wonen. Helemaal mis. Allemaal van die zwarte kiekkasten. Dat is toch helemaal niet leuk. Maar Hanny was wel blij toen we weer naar buiten gingen.

8 maart 2011


Wat mij betreft mag de tuin wel blijven zoals hij nu is. Kan ik heerlijk in die grote zandbak spelen. %-)

7 maart 2011


Tuinbeer heeft een dikke knuf van me gekregen, omdat er zware tijden voor hem aanbreken. Zijn tuin wordt helemaal overhoop gehaald.

6 maart 2011


Nog heel even kan vogel blijven vliegen waar hij nu vliegt. Maar als de stoere mannen komen, moet hij weg. Ik moet nog een nieuw vliegplekje voor hem bedenken.

5 maart 2011


Nu er waarschijnlijk al heel snel met de tuin begonnen wordt, is het de hoogste tijd om een definitieve voorziening voor de kleine droogmolen te maken. Daarvoor moet eerst de buis precies opgemeten worden. Dat moet je aan experts overlaten, vind ik. En laat ik daar nu net een kei in zijn. ;-)

4 maart 2011


Ik zit hier tussen hele leuke zakjes. Nog een week of acht en dan kunnen we ze weggeven. %-)

3 maart 2011


Ik ben heel demonstratief bij de thermometer gaan zitten om te laten zien hoe koud het was. Veel te koud om te fietsen voor mij. Zeker als je bedenkt dat het eigenlijk 2 graden lager is, omdat de buitenvoeler onder een overkapping hangt. De zon scheen wel flauwtjes, maar er zat nog heel veel vocht in de lucht en de wind blies ook best hard. Dan ga je toch niet fietsen! :-S

2 maart 2011


De nevel verdween vandaag steeds meer en eindelijk was hier dan ook de zon. Omdat ik de afgelopen dagen steeds 'yiennnnnnnng yiennnnnnnng krakkkkk krakkkkk' hoorde, ben ik maar eens op onderzoek uitgegaan. Ik schrok wel toen ik bij het schelpenpaadje kwam. Een heleboel bomen waren verdwenen. En er was iemand bezig om er nog meer om te zagen. Maar ik geloof dat de mensen die langs het paadje wonen heel blij zijn dat ze meer licht en lucht krijgen.

1 maart 2011


Vandaag mocht ik op een zebra(stoel) zitten. Zat best wel lekker.

28 februari 2011


Het leek wel alsof ik in Oostenrijk was. Best zwaar hoor dat bergbeklimmen.

27 februari 2011


Hihihi, het sneeuwt! Jammer genoeg niet voldoende om sneeuwballen te kunnen gooien.

26 februari 2011


Oei oei, Hanny kon de verleiding niet weerstaan en heeft paaseitjes gekocht. Ik zal de pot bewaken, zodat ze er niet teveel van snoept.

25 februari 2011


Werd ik toch ineens zomaar tussen de boodschappen gedouwd in de fietstas. Vind ik niet aardig. Ik zie graag iets als er gefietst wordt.

24 februari 2011


Vandaag was het knikkerdag. Ik heb samen met Hanny geknikkerd. Ik rolde de knikker weg en Hanny maakte kiekjes. Leuk spelletje!

23 februari 2011


Voor de zoveelste keer zijn we vandaag naar de tandarts gereden. Hanny heeft een vulling die iedere keer loslaat als ze met dit borsteltje tussen twee tanden ragt. Gelukkig heb ik daar nooit last van.

22 februari 2011


Vandaag was de dag dat het rijdende huisje echt werd verkocht. Daarom kwam de oudste kleindochter (wat een raar woord, want ze is hartstikke groot) met het boemeltje naar De Westereen om uit te zoeken wat zij kan gebruiken voor als ze haar eigen kamer krijgt.

21 februari 2011


Ik mocht in een ruimtewerkplaats samen met een ruimtevlieger in zijn slaapzak slapen. Hij hield me gelukkig goed vast, anders was ik weggezweefd.

20 februari 2011


Laat Hanny het maar niet zien. De paaseitjes zijn er weer. Als ze dat weet, gaat ze vast op zoek naar de krispie eitjes.

19 februari 2011


Geniet er nog maar van Knuf, zei Hanny. Over niet al te lange tijd gaat de hele tuin op de schop en dan zijn ze weg. Wat voor grote schop moet je wel niet hebben om de hele tuin daarop te kunnen nemen? *hihihi* Hanny zei nog wel, dat er in het najaar weer een heleboel nieuwe worden geplant, zodat ik volgend jaar in de lente weer kan genieten.

18 februari 2011


Ons rijdende huisje werd leeggehaald. Daarin hingen kaarten van iedere kampeerplaats waar dat huisje geweest is. Wat een boel kaarten zeg. Veel meer dan waar ik met dat huisje ben geweest. Dat waren er maar twee. En het zal bij twee blijven, als ik het goed gehoord heb.

17 februari 2011


Ik heb dit huis gekraakt. Ja zeg, ze zouden het ophangen voor vogels. Die zouden dan wél een huis krijgen en ik heb dat niet eens. Dus vanaf nu woon ik hier.

16 februari 2011


Hellup, we worden bedolven onder de voetbalplaatjes. Hartstikke goed! Wat zullen de jongens blij zijn (ze weten nog van niets, als het goed is). We zijn er nog wel niet helemaal, maar er zijn ook dubbele bij. Zij kunnen dan misschien nog met vriendjes ruilen.

15 februari 2011


Hanny is op bomenjacht en ik speel verstoppertje.

14 februari 2011


En er moest gestreken worden. En er moest gevouwen worden. En er moest opgeruimd worden. En er moest naar de tandarts gegaan worden. En er moesten boodschappen gedaan worden. En er moest een beetje aandacht zijn voor mij. Ja, had je gedacht, die was er niet. Ik ben maar tussen het wasgoed gekropen, zodat ze me op een gegeven moment wel zou zien.

13 februari 2011


Hanny was vandaag tijdens het fietsen op zoek naar rode dingen. Ik heb ook uitgekeken. Op een gegeven moment zag ik wat. Maar, ze wilde die rode dingen niet fotograferen. En ik moest daar heel gauw weggaan, want die waren vies, zei ze, van alle troep van de auto's die langsrijden. Nou moe. Zie ik eens wat en is het weer niet goed.

12 februari 2011


Het apparaat dat plaatjes kan maken, een skenner of zoiets, werkte niet goed meer. Ik moest proefkonijn zijn op de nieuwe. Vond het best wel wat griezelig zo met die lamp die heen en weer ging. En het plaatje vind ik niet eens mooi. :-[

11 februari 2011


Het Vriendinnetje van mijn vriendinnetje was jarig en daarom hebben wij in een gezellige winkel wat leuks voor haar gekocht.

10 februari 2011


Vandaag mocht Hanny weer met de bloemetjes aan de gang. Nou ja, ze moest meer groen dan bloemen hebben. Maar, en nu komt het, ze zet de foto's pas eind volgende week onlain (ja, ik ken best wel wat Engelse woorden). Ze hoorde bij de eerste groep die het bloemstuk maakte. En haar groep vindt het niet leuk als er 'afgekeken' wordt. Flauw hè?! :-@

9 februari 2011


We zijn vandaag nogal aan het sjouwen geweest. Ik heb daarom het voetenapparaat maar eens gebruikt. Daar schijnen je voeten weer energie van te krijgen. Eerlijk gezegd merk ik nog niets aan mijn pootjes..

8 februari 2011


Nog nooit heb ik zo'n klein bloemetje gezien. Wat een schatje.

7 februari 2011


Er zijn dan wel heel weinig vogeltjes buiten in de tuin, binnen des te meer. En allemaal proberen ze een graantje mee te pikken.

6 februari 2011


Als Jan en Hanny eten, mogen Petje en ik niet bij de tafel bedelen. Wij zitten daarom in de vensterbank te wachten tot we de vla/ijsbakjes uit mogen likken. Maar oh, wat duurt het soms lang voor ze klaar zijn.

5 februari 2011


Heel sjiek. We hadden vanmiddag een hai tie. Een lekker dat het was. :-p

4 februari 2011


Weer om lekker naar buiten te gaan was het niet. We hebben ons daarom binnen vermaakt. Eindelijk heeft Hanny het karton op maat gesneden voor haar kiekjeshokje. Ik heb geholpen met ophangen.

3 februari 2011


Vet gaaf, om zelf achter het stuur van een auto te zitten! %-)

2 februari 2011


Nu hoor je het eens van een ander. Konijntjes zijn warme, vriendelijke diertjes. Intelligent bovendien. Dat stond in de krant vandaag, omdat morgen het jaar van het Konijn begint.

1 februari 2011


Ik heb Hanny geholpen met het sorteren en opruimen van kaarten, die ze vorig jaar gekregen heeft voor feestelijke gebeurtenissen en toen ze in het ziekenhuis is geweest. Ineens vond ik aparte kaartjes. Het blijken bloemenbonnen. Daar was ze hartstikke blij mee. Binnenkort gaan we naar de winkel om er wat moois voor te kopen.

31 januari 2011


Er lag een nagelknipper op tafel en die wilde ik wel eens proberen. Als je veel binnen zit, groeien de nagels toch wel erg hard. Ik vond het niet lekker om te doen. Ik vraag het wel aan de mevrouw die ook de nagels van Petje knipt.

30 januari 2011


De wolken hingen af en toe zo laag, dat we moesten oppassen niet te verdwalen. Ik ben voorop de fiets gaan zitten om de weg te wijzen.

29 januari 2011


Iedere keer weer lachte ik tranen met tuiten als ze thuiskwamen met tranen in de ogen van het fietsen. Wie is er nu zo dom om de antitraanbrillen kwijt te raken. Na lang zoeken zonder te vinden is de knoop doorgehakt en zijn er nieuwe brillen aangeschaft. Ze hadden er voor mij ook wel eentje mogen kopen, voor als ik weer zo hard moet lachen.

28 januari 2011


Hanny heeft een vandaag een heel apart ding gekregen. Morgen moet ik toch eens uitzoeken wat dat precies is.

27 januari 2011


Helaas, ik denk dat Koei helemaal door de kou bevangen is, zodat ze niet meer weet wat ze zegt. Want wie gaat er nu sneller? Wij toch zeker! Ik raad Koei aan vooral haar muts weer op te zetten nu het weer kouder is bij haar, zodat ze niet meer van die rare uitspraken doet.

26 januari 2011


Er moet heel wat gebeuren voordat er bij mij weer een haar wordt uitgetrokken. Dat doet mij hartstikke zeer en waarvoor is dat nodig. Haren heb je niet voor niets. Daarom snap ik Hanny niet die dat regelmatig laat doen. Ze kan het niet zelf met haar slechte arm, zegt ze. Nou dan doe je het toch niet. :-S

25 januari 2011


Eindeloos hebben we gefietst. En ontzettend veel winkels binnen geweest. Maar nergens was te krijgen wat Hanny nodig had voor haar bloemetjesochtend. In nog één winkel zou ze het vragen. Tot ze een dwaze ingeving kreeg, toen ze langs een winkel fietste waar allemaal brei- en borduurspul verkocht wordt, maar ook verf. En zowaar, daar hadden ze de buisjes die ze moest hebben. Helemaal gelukkig fietsten we weer naar huis.

24 januari 2011


Het gaat mijn konijnenverstand te boven waarom je, als je een slechte knie hebt, het stuk been daarboven sterker moet maken. Maar ja, mensen doen wel vaker rare dingen. Om het extra zwaar voor Hanny te maken, ben ik ook aan de tas met flessen gaan hangen. Want konijntjes zoals ik zijn hartstikke zwaar. hihihi

23 januari 2011


Nu begrijp ik waarom ik niet aan die grote bol mocht knabbelen. Had ik dat gedaan, dan was er niet zo'n mooie bloem uitgekomen. Wow, wat een lange stengel.

22 januari 2011


Voor haar plaatjesdoos heeft Hanny wit tekenpapier gekocht. Leuk zo'n rol. Ik wilde erin kruipen, maar dat lukte niet, omdat ik veel te groot ben.

21 januari 2011


Het was weer een enorme drukte vandaag bij de ingang van het winkelcentrum. Gek genoeg allemaal jongens. Nooit meisjes. En de één schreeuwt nog harder dan de ander: Knuf heb je plaatjes? Ja, die heb ik. Maar ze krijgen ze niet. Die houd ik zelf. Lekker puh.

20 januari 2011


Hanny liep wat te mopperen. De batterijen van haar kiekjesapparaat waren leeg en dus pakte ze andere. Maar daar kon ze maar een paar foto's mee maken en toen deden ze ook niets meer. Nu weet ze niet of ze versleten zijn, of dat het komt door de kou.

19 januari 2011


Wat ben ik blij dat ik geen hond ben. Nu mocht ik tenminste meer naar het water.

18 januari 2011


Het was al een hele tijd geleden dat we bij de bouw achter ons huis hebben gekeken. Ze zijn nog steeds druk bezig. Vandaag werd de hijskraan weer gebruikt. Lijkt me maar niks om daar de hele dag bovenin een hokje te moeten zitten.

17 januari 2011


Ik ben niet nieuwsgierig. Helemaal niet. Ik wil wel graag alles weten. Daarom was ik benieuwd wie nu eigenlijk de papiertjes voor de mond naar buiten duwt. Ik ben gaan duwen en duwen. Ineens zat ik klem en kon niet verder. Nu weet ik nog niet wie er tegen die mondpapiertjes duwt.

16 januari 2011


Jennéh Rose had een prachtige tekening voor haar opa gemaakt. Die was opgerold en met hartstikke mooie bandjes vastgemaakt. Ik heb ze ingepikt. Heb ik nu geen mooie sjaal?!

15 januari 2011


Ik dacht dat de stapel kaarten die in de bus viel nu de feestdagen voorbij zijn wel zou stoppen. Maar vandaag kwamen er weer binnen. Die zijn alleen voor Jan. Toch gek.

14 januari 2011


Morgen moet, nou ja gaat, Hanny een aantal hartige taarten bakken. Ik ben vast de dingen die ze daarbij gebruiken kan aan het verzamelen.

13 januari 2011


Fietsen zit er met dit grauwe vochtige weer niet in. Ik breng mijn dagen daarom door bij het raam in de hoop vogeltjes te kunnen zien. Maar ik zie ze niet vliegen.

12 januari 2011


Op 16 december ben ik al eens te zien geweest toen er een statiefoto van mij gemaakt werd. Ik mocht niet vertellen hoe dat gebeurde. Vandaag had Hanny de tijd om het ding in elkaar te zetten en van alles en nog wat te gaan proberen. Ik mocht haar helpen met het richten van de lampen op het fotokamertje.

11 januari 2011


Een ongelooflijk saaie dag. Ik heb niets anders gedaan dan op mijn pootje liggen zuigen. Zo verschrikkelijk saai was het.

10 januari 2011


Had ze nu maar meer worteltjes gegeten, dan had Hanny nooit een bril nodig gehad. Want wat is dat een onding om op je neus te hebben, ook al is hij hartstikke nieuw.

9 januari 2011


Ik zie Jan en Hanny heel vaak cijfertjes zetten in hokjes. Er is nu een speeltje waarmee je cijfers kunt verdraaien. Schrijven kan ik niet, maar draaien wel. Zo kan ik ook wat doen.

8 januari 2011


De stapel met de groene balletjes is gemaakt. Leuk om in te klimmen. Kan ik oefenen voor als we weer eens naar de bergen gaan.

7 januari 2011


Al een hele tijd geleden had Hanny een leuk fruitstuk met minstens dertig groene bolletjes gezien. Dat wilde ze ook eens maken. In Ellmau waren die bolletjes spotgoedkoop. Ze zijn heel goed ingepakt in een dikke laag krantenpapier, want ze moesten in de auto overnachten. Gelukkig waren ze niet bevroren. Morgen worden ze op elkaar gestapeld.

6 januari 2011


Jan schaamde zich voor Hanny en wilde eigenlijk niet aan hetzelfde tafeltje als zij zijn chocolademelk opdrinken. Zij had namelijk een heleboel melkcupjes gepakt. Niet om in haar chocolademelk te doen, maar om mee te nemen voor E. die ze spaart. Ik moest er wel om gniffelen.

5 januari 2011


Vandaag zijn we in dierdorf. Rare naam, want ik zie er helemaal geen dieren. Er was nog wel een mooi versierd boompje te zien. Toch nog een beetje gezelligheid.

4 januari 2011


Heel saai. De lichtjes en de versiering zijn uit de boom gehaald, die meteen is afgevoerd. Het was zo gezellig. En toen moest alles weer in de doosjes. De versiering ging wel. Maar het snoer met lichtjes heb ik helemaal in de war gemaakt. Was Hanny niet blij mee.

3 januari 2011


Wat ze nu weer hebben gekocht. Een sjoetablet. Die zie je veel in Oostenrijkse huizen. Natte sneeuwschoenen kun je daarop zetten, dan wordt de hal of gang niet nat. Maar wat heb ik daaraan. Ik draag geen schoenen. Of zou het de bedoeling zijn dat ik in die bak ga zitten? :-S

2 januari 2011


Woef, gaat het iedere dag. Maar ik ben niet gek. Ik ga niet naar beneden om Bodo hondenkoekjes te geven. Hij is gek op beestjes zoals ik. Daar loopt hij altijd mee rond in zijn bek. Ik geef hem daarom wel van een veilige afstand zijn koekjes. En lekker dat hij ze vindt. Hij likt zijn bek ervoor af.

1 januari 2011


Na een knetterende nacht was het heerlijk om, met Jan als steuntje in de rug, in de zon bij te komen van al het lawaai. Een goed begin van het nieuwe jaar.

Archieven

2012
2011
2010
2009
  XML: RSS Feed