31 december 2012Vanavond eten we gezellig met alle aanwezige familieleden bij Annemarie. Daarom heeft Hanny dit jaar bij haar oliebollen gebakken. En dat waren er toch veel! Je ziet mij amper achter die hoge berg.

30 december 2012Ook al is kerst voorbij, ik had nog een kerstbal voor Jennéh Rose. Die is gisteren ook gekomen. Vandaag krijgt ze deze bal. Ik denk dat ze hem best wel leuk en lekker vindt, zou het niet?!

29 december 2012Hartstikke gezellig. We hebben een logee gekregen. De oudste dochter! Er moest natuurlijk een schoon dekbed komen. En die dekbedden zijn zo dik en heerlijk zacht hier in Oostenrijk. Ik ben er zo op neergeploft. Ik lijk nu wel wat op het wasbeertje, alleen ben ik dan een waskonijntje. ;-)

28 december 2012Het is bijna oudejaarsavond. Vandaag hebben we de eitjes gekocht voor de oliebollen. Ik kan haast niet wachten totdat Hanny gaat bakken. Ze gaat er veel meer dan anders bakken, want er komt vandaag nog meer familie hier in Oostenrijk. Gezellig!

27 december 2012Ik geloof dat Koei met vakantie is, want ik heb haar nog helemaal niet gezien. Wel zag ik een nep-koe. Wel lief, maar niet zo leuk als de enige echte Koei.

26 december 2012Onder de kerstboom lag afgelopen dinsdag iets heel leuks voor ons. Vanavond gaan wij hem soldaat maken. %-)

25 december 2012't Is toch wat. Gisteren kregen we van Christl een schaal vol kerstkoekjes. Iedere huisvrouw bakt rond kerst deze overheerlijke koekjes. Zijn ze al bijna op. Dat is toch niet normaal. En ik heb er niet eens eentje gegeten.

24 december 2012Nou het klopte helemaal met die rode lucht van gisteren. Het was schitterend weer. Ik heb heel lang op een sneeuwbank in het zonnetje gelegen. Gelukkig ben ik niet verbrand.

23 december 2012Wat heb ik genoten vanavond van deze prachtige avondlucht! Zou dat nu echt betekenen dat morgen de zon gaat schijnen? Wel weet ik dat er een feun komt met hoge temperaturen. :-(

22 december 2012De kerstboom stond al een paar dagen op het balkon. Vandaag hebben we hem eindelijk versierd. Er zijn een paar kleinigheidjes onder de boom gelegd en ik ben aangesteld als bewaakster. Niemand mag er aan komen!

21 december 2012Vandaag ontdekte ik nog twee vriendjes. Ze worden hier sjneemenchjen genoemd. Het zijn maar dooie pieren. Ze doen helemaal niks.

20 december 2012Heerlijk om mijn vriendjes de boertjes weer te zien. Maar ze waren heel rustig vandaag. Ze hadden vast een 'luierdag'.

19 december 2012In dit kleine koelkastje op onze logeerkamer staan allemaal lekkere dingen. Ik kan 'gewoon' niet kiezen welke ik wil hebben.

18 december 2012We logeren vanavond bij de oudste dochter. Zij had een wurksjop kransen maken en daar mocht ik bij helpen. Er zijn mooie kransen gemaakt.

17 december 2012Vandaag was de finnisjing tudg van de nieuwe overkapping. Daarbij vielen er allemaal houtkrullen op de grond. Leuke dingen om mee te spelen.

16 december 2012Er bestaan kettinkjes met knijpertjes eraan, waaraan je kaarten kunt ophangen. Normale mensen hangen zo'n ketting 'gewoon' van links naar rechts. Hanny gebruikt de knijpertjes voor de kerstkaarten en die hangt ze altijd op aan de trapleuning. Ze hangen dan van boven naar beneden. Maar daaraan hangen de kaarten niet zo goed. Die draaien alle kanten op. Daarom hebben wij ze vandaag vastgeniet op rood lint. Ik mocht op het nietapparaat drukken. Best wel zwaar.

15 december 2012Hanny heeft weer eens voor thuiskapper gespeeld. En wie mag de boel opruimen? Juist ja, ikke. :-(

14 december 2012Zie ik er niet verfomfaaid uit op deze foto. Mijn oor hangt en wil niet meer omhoog. Mijn wangen zijn ingevallen. Tijd voor een opknapbeurt. Doen dames toch wel meer. ;-) Wat plastische chirurgie om de oren er mooier uit te laten zien en een spuitje met botoks hier en een spuitje daar en mijn ingevallen wangen zijn weer gevuld. Ben ik niet knap zo?

13 december 2012Het lijkt net of we een waterval in huis hebben. Hanny is weer eens met bloemetjes beziggeweest en die waterval is haar kerststuk.

12 december 2012Zoals beloofd zijn we aan het eind van de middag naar de lichtjes in het dorp gaan kijken. Ziet er gezellig uit.

Maar Hanny wilde me nog wat laten zien. In de stromende regen zijn we naar een wel heel rare kerstboom gereden. Ook al is hij raar, hij is wel mooi.


11 december 2012Vanmiddag liepen we in het dorp en de lichtjes brandden. Een mooi gezicht. Wilde ik wel mee op de foto. Hanny had echter haar kiekkaartje niet bij zich, dus een foto maken kon niet. Ze heeft beloofd dat we daar morgen wel een foto maken. Om toch wat lichtjes te laten zien, heeft ze deze foto thuis gemaakt.

10 december 2012Hanny wacht nog steeds op het telefoontje van de dokter. Dat er iets moet gebeuren, is wel duidelijk. We hebben het schijfje met de kiekjes van de schouder binnengekregen en op één kiekje is heel goed te zien dat er een deuk in een schroef zit. Duimen dat de dokter snel belt.

9 december 2012Het lijkt wel of we in Oostenrijk zijn. In de meeste Oostenrijkse huizen zie je deze 'bakken' bij de voordeur staan. Vonden Jan en Hanny wel slim. Iedereen die binnenkomt zet daar de 'sneeuwschoenen' op. Geen natte troep meer in de hal.

8 december 2012De kiekkast is binnengekomen. Het was best lastig om hem uit te pakken. Maar zo jammer, ze hebben niets gevonden. Nou zegt Hanny, dan ga ik 'gewoon' weer opschrijven hoeveel kiekjes ik kan maken voordat er op het schermpje staat dat het niet meer kan én hoeveel foto's ik daarna nog kan maken. Als het namelijk weer mis gaat, kunnen we naar een telefoonnummer bellen. Ik heb zo'n idee dat Hanny dat heel snel zal doen.

7 december 2012Vandaag alweer een leuk bericht voor Hanny. Haar kiekdoos is gemaakt. Ze kan hem snel weer gebruiken!

6 december 2012Ik zit op een heel strategisch plekje. Naar iedereen die langsloopt, gooi ik een sneeuwbal. Jammer genoeg lopen er niet zo veel langs. :-S

5 december 2012Vandaag werd een stapel pakjes bezorgd door een donkere en heel strenge man. We mochten deze pakjes niet uitpakken, maar moesten daarmee wachten tot zaterdag. Anders zouden we met de roe (wat dat dan ook is) krijgen. Laten wij nu altijd heel gehoorzaam zijn, ;-) dus we pakken ze niet uit. Maar we zijn zoooooo benieuwd.

4 december 2012Het is hartstikke gezellig dat Annemarie hier is. Ik kan alleen niet zo goed tegen de geur van haar thee. Ik ruik veel liever worteltjesthee!

3 december 2012Op verzoek van Annemarie is Jan vanmorgen heel creatief bezig geweest. Annemarie kan nu al haar armbanden goed weghangen. Maar wat zijn het er veel!

2 december 2012Annemarie is thuis en we worden meteen getrakteerd op een wonderschoon Sinterklaas- en kerstconcert. X-S

1 december 2012Flitsende actie vandaag. Vanmorgen bij de koffie besloten dat er een nieuwe wasmachine moet komen, vanmiddag draait hij al. Maar waarvoor dat nodig was, snap ik niet. Deze ziet er precies zo uit als de vorige. Door het glaasje kun je bij deze het wasgoed net zo zien ronddraaien als bij de oude. Ik kan er met mijn konijnenpet niet bij.

30 november 2012Het is helemaal niet gezellig. Hanny doet niet veel en snoept steeds van deze pilletjes, want ze heeft last van de zenuwen, of zoiets. :-(

29 november 2012Toch wel fijn om weer thuis te zijn. De tas is uitgepakt en nu een rustige avond voor de boeg.

28 november 2012We liepen in een bos en zagen een heel raar bouwwerk. Dat is nu een pyramide, zei Hanny. Jammer genoeg was hij afgesloten, want ik had wel even naar boven willen lopen.

27 november 2012Het was heerlijk om een tijdje bij het water te zitten kijken naar de langsvarende boten. Ik heb genoten!

26 november 2012Terwijl er foto's van Hanny werden gemaakt, heb ik me met de lachspiegels, die in de wachtkamer hangen, beziggehouden. Lachen! Zie ik er niet charmant uit?

25 november 2012Misschien een belangrijke mededeling, misschien ook niet. De komende dagen worden er wel foto's van mij gemaakt, maar ze zijn hier niet te zien. Dat komt later pas. Ook niet stiekem kijken hoor, zoals ik hier doe, heeft echt geen zin.

24 november 2012Het lijkt misschien wel zo, maar ik hoef echt niet in de zak. Ik was hartstikke lief geweest, zeiden de Pieten.

23 november 2012Iedere week kunnen we ons rijk krassen, want er zijn altijd drie dezelfde bij. Maar ga je verder lezen, dan blijk je toch niet zomaar wat te krijgen. Van ons hoeven ze voortaan niet meer in onze brievenbus gegooid worden.

22 november 2012Hartstikke lief van Hanny. Ik heb ook een vaasje met bloemen gekregen. En ze ruiken lekker! Hmmmmm.

21 november 2011Hanny heeft gelukkig een oplossing gevonden voor de kapotte kardrieder. Op de kamer van Annemarie was er geen te vinden. Toen zijn we naar een winkel gegaan met een blauwe kaart en toen kregen we dit witte apparaatje gratis mee. Fotokaartje erin en dan in het tikapparaat stoppen. Werkt perfect! Geen gezeur meer met kabeltjes.

20 november 2012Tikapparaten kun je gebruiken om iets te tikken (logisch hè ;-)), maar je kunt er ook allerlei leuke dingen op zien. In de lente kijken we altijd in de nesten van vogels. Leuk om te zien hoe kleintjes groot worden. Maar daar kun je nu niet meer kijken. We kunnen wel bij de olifanten kijken. Daar is ook een kleintje en daar moet ik af en toe heel erg om lachen. Ik ben alleen wel benieuwd wanneer we in een konijnenholletje kleine konijntjes kunnen zien.

19 november 2012Hanny zit niet zoveel bij de kijkkast, maar de laatste weken iedere maandagavond. Ze gaat dan terug naar de tijd dat ze jong was. Vindt ze hartstikke leuk. Maar ze is blij dat die tijd voorbij is. Meisjes mochten lang zoveel niet doen als jongens. Dat kun je je nu toch niet meer voorstellen. :-S

18 november 2012Jan had het laatst over een katapult, waar hij als kind wel mee speelde, toen hij een tak zag die zich splitste in twee takken. Vandaag vond ik ook zoiets. Nu nog een elastiekje en besjes om te schieten. Zoek maar snel dekking!

17 november 2012Wij konijntjes hebben het gemakkelijk. Onze haren zijn onze kleren. Schoonmaken doen we door te likken. Mensen moeten hun kleren wassen. En soms drogen ze die dan in een groot apparaat. Maar na het drogen blijft een hele pluk achter in dat grote apparaat. Als je veel droogt, heb je op een gegeven moment geen kleren meer, lijkt mij. :-(

16 november 2012Stiekem moeten we toch wel even lachen. Hanny laat op haar tikapparaat een foto zien van  stempels. Sommige mensen denken dat het oude stempels zijn, maar dat is niet zo. Het zijn rubberen speelgoedstempeltjes, die Annemarie als kind heeft gekregen.

15 november 2012Raar hoor. Zo is het stralend weer en zo kan ik amper de achterburen zien.

14 november 2012Daar snap ik nu niets van. Wie gaat er nu kaakkies eten die 125 jaar oud zijn!

13 november 2012Het leuke van Sint Maarten zijn de zingende kindertjes met hun lampionnen. Het slechte van Sint Maarten is het snoepgoed dat overblijft. Veels te lekker.

12 november 2012Hanny wilde naar het water toe. In de jachthaven waren een heleboel bootjes weg en op het water was het heel stil. Niks aan.

11 november 2012Op zeven juli heb ik verteld over een slotje van een fotokaartje dat was afgebroken in het tikapparaat. Hanny kon het uit de kardrieder peuteren en toen deed hij het weer. Maar nu is de veer kapot, waardoor het kaartje niet in het tikapparaat wil blijven zitten en moet ze toch met het kabeltje aan haar kiekapparaat werken. Ze gaat zo boven maar eens kijken tussen de spullen van Annemarie, of daar niet een losse kardrieder ligt. Want Annemarie had zo'n los apparaatje.

10 november 2012Mjammie!!!!! Ze waren er al een tijdje, maar nog niet gehad. Vandaag wel. Super lekker!!!!!

9 november 2012Soms zet Hanny een glaasje op haar fototoestel. Ik vroeg me af waarom ze dat doet. Vandaag liet ze het me zien. Door dat glaasje zie je alles om je heen veel en veel groter. Dat is handig.

8 november 2012Ik moest Hanny helpen met het voorlezen van cijfertjes. Maar hoe kan ik dat doen? Dit is toch niet te lezen.

7 november 2012Afgelopen zondag hebben we een mooie krans gekregen. Eentje met schelpen. Mmmmmm, ik ruik de zee. Nu moet die natuurlijk wel opgehangen worden aan de deur, maar Hanny heeft het veel te druk om naar het centrum te gaan en een lint te kopen. Ik schop haar er morgen maar naar toe, geloof ik.

6 november 2012Hoe moet dat nou? Ik eet helemaal geen pudding!

5 november 2012Terwijl het buiten regent, zit ik hier al middenin de sneeuw. En wat zijn ze lief deze hertjes. Ik mocht zomaar met ze op stap.

4 november 2012Ik ben alvast aan het oefenen voor kerstengel.

3 november 2012Vaak zie ik Hanny met een heel scherp houtjes tussen haar tanden peuteren. Dat heb ik ook eens geprobeerd, maar dat is niks voor mij. Veel te scherp. Daar gaat mijn bek zeer van doen.

2 november 2012Meestal geeft Hanny de bloemen en planten water met een gieter. Maar de bloemen op de kierlande zitten niet in een grote vaas, maar in kleine buisjes. Ik mocht vandaag helpen met water geven. Dat doen we met een hele enge spuit. Gelukkig zit de scherpe naald er niet aan.

1 november 2012Konijntjes hebben absoluut geen verstand van cijfertjes. Hanny ook niet zoveel. Jan is er gek op. De laatste dagen is hij dan ook in zijn element met alle cijfertjes die we voorgeschoteld krijgen in de kranten, op de kijkkast en op het scherm van het tikapparaat.

31 oktober 2012Jan heeft een klein tikapparaat. Een netboek, zoals hij het noemt. Werkt hij graag mee. Alleen kan hij er niet zo heel goed mee alle signalen uit de grote wijde wereld ontvangen. En dan gaat hij in de hal zitten. Nu is dat 's zomers niet zo erg, maar 's winters is dat wel een beetje koud. Bovendien, het is ongezellig om daar in z'n eentje te zitten. Er is wel eens gedacht aan een ander tikapparaat, maar dat is best duur. Nee, dan deze oplossing. Een klein stikkie voor niet zoveel geld en hij kan nu prima internetten.

30 oktober 2012Vandaag heeft Hanny alvast bloemen gekocht voor het bloemschikken. Bloemen die ook in haar trouwboeket zaten. Hoe zagen die dan eruit, wilde ik weten. Nou zo, zei ze en ze liet me een vies bossie zien, haar trouwboeket. En dat moet donderdag iets moois worden? Ik heb er een hard hoofd in.

29 oktober 2012Ik heb medelijden met de mannen. Ik zit hier lekker droog onder het zonnescherm en Jan staat droog onder de goot, maar zij werken in de regen. :-[

28 oktober 2012We wilden vanmiddag hier op bezoek gaan, maar er was niemand thuis. Heel jammer.

27 oktober 2012Als je vergeet de accu van je fiets op te laden, heeft zo'n knooppuntenroute geen zin. Daarom vandaag niet fietsen, maar lopen.

26 oktober 2012Het is 's avonds vroeger donker. Gordijnen dicht en kaarsjes aan. Gezellig!

25 oktober 2012Wat een heerlijke tijd. Overal blaadjes. Heerlijk om in en mee te spelen. Mij zie je overdag niet binnen.

24 oktober 2012Volgende week gaat Hanny weer naar bloemschikken. De opdracht is dan om een kierlande of zoiets te maken. Daarvoor moest ze een strokrans doormidden knippen en die moet iedere dag een stukje uitgerekt worden. Jan heeft een slimme oplossing gevonden om de rek erop te blijven houden. Iedere dag de ene spijker wat verder in het plankje slaan, zodat de krans steeds verder en verder uitrekt. Ik ben heel benieuwd hoe zo'n kierlande er gaat uitzien.

23 oktober 2012Annemarie is van plan haar oude dekbed mee naar Oostenrijk te nemen. Wij hebben daarom maar heel snel nieuwe dekbedden en kussens gekocht. Kan ze toch lekker warm liggen als ze hier komt logeren.

22 oktober 2012Allemaal vreemde mannen over de vloer vandaag. Eentje voor de kraan van de wasmachine die kapot was en twee anderen die gingen graven. Ik werd wat verlegen van al dat manvolk en heb me daarom verdekt opgesteld in het gegraven gat. Waarvoor dat gat is, snap ik trouwens nog niet. Maar ze komen later deze week of volgende week terug.

21 oktober 2012Knuf, ga jij maar bij de elfenbankjes zitten, terwijl ik wat paddenstoelen ga fotograferen, zei Hanny. Ik ben rustig bij die bankjes blijven zitten, maar elfjes heb ik niet gezien.

20 oktober 2012Dichtbij huis staat een hele mooie beukenboom. Hij is nu zo mooi met zijn gele blaadjes. Ik ben een eindje naar boven geklommen om er nog meer van te genieten.

19 oktober 2012Wat was het gezellig bij een kleindochter. Zij had samen met haar vriendin heerlijk gekookt voor Jan en Hanny. En ik mocht meesnoepen van dit toetje. Mjammie!

18 oktober 2012Vandaag heeft Hanny eindelijk met bloemschikken de lampionnetjes gebruikt die ze heeeeeel lang geleden van Jetske had gekregen. Wie wat bewaart, die heeft wat!

17 oktober 2012Is er misschien iemand die me kan helpen met zoeken? Ik ben Hanny kwijt en ik kan haar nergens vinden!

16 oktober 2012En ik maar wachten en wachten en .... Tot de kabouters tevoorschijn zouden komen om heen en weer te wippen. Ik heb in de tijd dat ik daar zat heel veel gezien, maar geen kabouters.

15 oktober 2012In de tuin staat een leuk boompje. Een bolletje op een hoge stam. Als de zon nog schijnt aan het eind van de middag gaat het bolletje helemaal gloeien. Zo'n leuk gezicht.

14 oktober 2012Er was vandaag bezoek dat heel graag met Lego speelt. Vind ik ook leuk. Ik heb daarom gezellig met haar meegedaan. En maar graaien en graaien in de grote hoop.

13 oktober 2012Een beetje pech voor Hanny. Woensdag kreeg ze ineens wat last van haar knie toen ze in Den Haag liep. Hij is ook wat dikker. Het is dus verstandig om te koelen. Maar nu heeft ze haar mooie koelbrees uitgeleend aan iemand die last heeft van twee knieën en ook moet koelen. Gelukkig waren er nog andere koelzakken in huis.

12 oktober 2012Hanny is ongelooflijk blij. De dokter heeft haar, zoals ze het zelf noemt, weer een jaar de wei ingestuurd. Ze moet, maar dat was vanaf het begin bekend, wel overstappen op andere pillen. In totaal moet ze 7 jaar pillen slikken. Daarvan zijn er nu 2 voorbij. Dat schiet al lekker op. Toch?!

11 oktober 2012Ik voelde me net de koningin. Alleen het muziekkorps en het vaandel ontbreken.

10 oktober 2012Ik wilde die troep in dat glazen doosje weggooien, maar dat was helemaal fout. Dat is geen troep, dat is barnsteen, zei Hanny. Nou en, het ziet er toch uit als troep. Het blijkt dat Annemarie dat heel heel lang geleden heeft geraapt op een strand in Denemarken. En barnsteen is super oud.

9 oktober 2012Deze week willen we iemand iets geven om haar te bedanken. Beetje lastig om iets uit te zoeken wat goed blijft tijdens een lange treinreis. Hanny had een idee. Ik stop jou in een lijstje samen met een bloem. Dat lijstje kan wel in mijn tas. Vind ik absoluut GEEN goed idee. (devil) Het idee alleen al, dat ik in een lijstje moet zitten. X-( Waarom neem je niet een foto van een mooie bloem en stop je die in een lijstje, was mijn idee. En dat gaan we nu doen.

8 oktober 2012Hè hè. Dat werd tijd. Hanny heeft eindelijk de lantaarn bij de voordeur aangepast. Eindelijk zijn de voorjaarsbloemen weg. Ik vind het kaboutermeisje op het schommeltje het leukste. Vannacht als niemand kijkt, ga ik - denk ik - maar samen met haar schommelen.

7 oktober 2012Hanny las op een log steeds over feesten op 3 October. Dat kennen we hier in Friesland niet. Hier gaan we zitten op 1 October.

6 oktober 2012Het leek vanmorgen een regenachtige dag te worden. Maar ineens was de zon daar. Dus snel genieten van zon en water. Heerlijk!

5 oktober 2012Ze zijn lekker bezig bij de post. (devil) We hebben maandag een pakje verstuurd en vanaf maandagavond stond op het tikapparaat te lezen dat het vrijdag zou worden bezorgd. Kijken we vandaag om te controleren of het echt bezorgd is, zien we ineens dat Annemarie het pas zaterdag krijgt. Zijn we niet blij mee. >-(

4 oktober 2012Wat hadden wij vandaag geluk. Het grootste deel van het land had regen en wij niet. 's Middags pas kregen we een klein buitje over ons heen. Mooi die donkere lucht daarvan, met die boom daarvoor die nog in het zonnetje stond.

3 oktober 2012We waren wat kwijt. Ze zaten in de deur.

2 oktober 2012Je zou er sikkeneurig van worden. Bel je naar het ziekenhuis: er zijn nog twee wachtenden voor u. Wacht je zo'n 20 minuten en dan wordt er gezegd dat je de eerstvolgende in de rij bent. Gaat de telefoon 'gewoon' over en denk je: ha, ik ben aan de beurt. Wordt er gezegd: er is een storing, het gesprek wordt afgebroken. Gelukkig werden we NIET sikkeneurig, maar hebben vanmiddag opnieuw gebeld en werden direct te woord gestaan. Gelukkig maar.

1 oktober 2012Er kwamen heerlijke geurtjes uit de keuken. Daar moest ik bij zijn. De tijd van mijn lekkere eten komt er weer aan. Ik heb snel een wortelstukje uit de pan gepikt. Mjammie!!!

30 september 2012Bij het tanken is benzine gemorst op een schoen. Wat een stank. Ik moest echt mijn neus dichtknijpen.

29 september 2012Als je iets tekent, doe je dat meestal met 1 potlood. Waarom we er dan tig naar Annemarie gaan opsturen, snap ik niet. Waarschijnlijk omdat ik een konijntje ben en konijntjes kunnen niet goed tekenen.

28 september 2012We waren in een leuk Mexicaans restaurant. Het was heel gezellig en we hebben lekker gegeten. Helaas was dit restaurant niet in Oostenrijk, want nu misten wij Andi.

27 september 2012Hanny is wel een beetje gemeen. Komt ze uit de winkel en vragen kinderen haar: mevrouw heeft u kookoos? Ja, zegt ze dan en dan gaan die kinderen toch glimmen van plezier. Maar zegt ze, niet voor jullie. Ik vind dat echt wel flauw.

26 september 2012Is dit een mooi stilleven, of is dit een mooi stilleven. %-)

25 september 2012We waren vandaag in een tuincentrum. Er moest weer wat gehaald worden voor bloemschikken. Maar we konden niet vinden wat we wilden hebben. Wel zagen we deze bolletjes, die vorig jaar per ongeluk niet besteld waren. Hebben we dus direct meegenomen, zodat we volgend jaar van de bloemetjes kunnen genieten. Ze zijn zo leuk met dat blauwe streepje.

24 september 2012Hanny moest vandaag haar 'fotostudiootje' weer eens gebruiken. Ik heb mezelf als proefmodel aangeboden. Wat ben ik toch knap, al zeg ik het zelf.

23 september 2012Kom op, zei Hanny, we gaan ramptoerist spelen Knuf. Ik wist niet wat ze bedoelde. Maar het werd me snel duidelijk toen ik deze puinhopen zag. Jammer dat we het fikkie gemist hebben vorige week, omdat we in Zeeland waren.

22 september 2012Hè wat vervelend. De fietsen staan op de auto. We gaan weer naar huis. Daar heb ik helemaal geen zin in. Het was hier zo heerlijk!

21 september 2012Zoekplaatje!

20 september 2012Ik heb Veere voor een ramp behoed. De Engelsen probeerden met dit achtergelaten kanon te gaan schieten. Maar ik heb de loop met mijn pootje dichtgestopt.

19 september 2012We fietsten langs water waar een heleboel eendjes (oh pardon, het zijn meerkoetjes, zegt Hanny) dobberden. Verscholen achter takken heb ik stiekem naar ze gegluurd.

18 september 2012Het is hier zo mooi om te fietsen. Langs akkers aan de weg staan allemaal bloemen. Het is dat we hier niet wonen en daarom geen bloemplukbon hebben, anders hadden we vast ook wel een bosje geplukt.

17 september 2012Dit vuurtorentje hadden we wel eens vaker gezien en daarom wist ik dat die niet zo hoog is. Het leek me wel leuk om eens naar boven te klauteren. Maar pffff, dat viel toch nog tegen.

16 september 2012Ik schrok me een hoedje. Gaat die gekke Michiel ineens een kanon op mij richten. Snel wegwezen dus!

15 september 2012Woorden zijn overbodig. HEERLIJK!!!

14 september 2012Konijnen slapen altijd in holletjes en dat had ik niet. Ik werd altijd maar zo in de tas gestopt. Maar Hanny was zo lief om een holletje voor mij te maken. Lig ik lekker beschermd tegen alle rotzooi in die tas. Om mijn oren niet in de kreukels te laten komen, laat ik ze lekker buiten hangen.

13 september 2012Eindelijk heeft Hanny weer grote fietstassen en daar is ze hartstikke blij mee. Kan ze weer veel meenemen uit de winkel.

12 september 2012Hihi. Hanny is blij dat ze een half jaar niet naar de tandarts moet. Hihi. Jan binnenkort wel twee keer. Hihi. Verschil moet er zijn, zegt ze.

11 september 2012Er was een paar schoenen wat vies geworden. Of we wel nieuwe wilden kopen en dan twee paar voor de prijs van één. Vandaag werden ze gebracht. Dan denk je twee dozen binnen te krijgen, maar deze zak kon bijna door de brievenbus. :-)

10 september 2012De plant op de tuintafel was uitgebloeid en daarom is er wat nieuws voor in de plaats gekomen. Dat Hanny dit mooi vindt. Ik vind het veel te pukkelig.

9 september 2012Tijdens het fietsen vandaag hebben we wat gegeten bij een brug. Altijd leuk om daar te zitten, want er is altijd wel wat te zien. Er was ook een echtpaar. Van hem mocht ik hengelen, maar ik heb niets gevangen. Bij haar heb ik de kunst van het schilderen afgekeken.

8 september 2012We hadden gevraagd of we voor Andi een nieuwe sportbril moesten kopen, want die van hem was kapot en een supermarkt had ze nu weer in de aanbieding. Kregen we het verzoek om er twee te kopen. Vreemd. Annemarie heeft een goede, dus voor wie zou die tweede dan moeten zijn. Voor Koei misschien? Maar die is toch veel te groot voor haar. :-S

7 september 2012Namen, namen, namen. Knuf ik word knettergek van al die namen, zei Hanny. Ze heeft geen flauw idee bij wie ze een rondje rood moet maken en ik kan haar daar niet bij helpen.

6 september 2012Regelmatig als men op de bel drukte, deed hij het niet. De mensen bonsden dan op de deur. En als we buiten zaten , hoorden we de bel helemaal niet, ook al stond hij dicht bij ons. Vanavond hebben daarom een nieuwe gekocht. Maar au, au, au, wat klinkt die hard. Hij doet zeer aan mijn oren. :-[

5 september 2012Het is vandaag een 'gewone' dag. Niets bijzonders. En toch kreeg ik zo maar een feestmaal! Smulluh!!!

4 september 2012Vandaag mocht ik Hanny helpen met het bedrukken van een T-shirtje. Altijd hartstikke leuk om te doen! :-)

3 september 2012Er was iets zo aan het glimmen in de zon, dat ik wilde zien wat het was. Jammer, geen goud. Wel een heel bijzonder hartje. %-)

2 september 2012Hanny wilde vandaag platte boten bekijken. Daar begrijp ik niets van. Ik heb toch gezien dat alle boten hoog zijn.

1 september 2012Vandaag zagen we een grote stapel enorme stenen. Schots en scheef door elkaar. Ik heb geprobeerd ze recht te liggen. Maar jongens nog aan toe, wat waren die zwaar.

31 augustus 2012Ik had zo graag de bruid en zeker ook de bruidegom (blush) willen kussen vandaag, maar ze zijn me ontglipt. Ze zullen vannacht vast laat thuiskomen, als ze al thuiskomen.

30 augustus 2012Er lag al een tijdje een bloemenbon. Vandaag hebben we daarmee olifantenoren gehaald. Zal Annemarie leuk vinden. :-)

29 augustus 2012Als een heel lief iemand een kijkoperatie aan haar knie heeft gehad, kan die wel een opkikkertje gebruiken. We hebben daarom wat bloemen in haar kleur uitgezocht en daar een boeketje van laten maken en naar haar toe gebracht. Logisch toch dat je zoiets doet?!

28 augustus 2012Hanny en ik zouden gaan fietsen. Toen we buiten kwamen, waren daar de buurkinderen aan het fietsen. Ik mocht met ze meefietsen. Dat is toch veel leuker dan met Hanny op stap.

27 augustus 2012Mijn buurmeisje krijgt een dikke kus van mij. Geweldig, wat kan zij zingen! Op haar ceedee staan hartstikke mooie liedjes.

26 augustus 2012Vanmorgen heel vroeg werd ik wakker door allerlei rare geluiden. Blurb, blurp en spetter, spetter. Daar moest ik meer van weten. Buiten goot het van de regen. En in de badkamer werd het ook bijna nat. De wc deed blurb, blurb en het water borrelde dat het een lieve lust was. Uit het doucheputje spoten allemaal druppels omhoog. Spetter, spetter. Ik ben maar niet meer naar bed gegaan, want ik moest in de gaten houden of er geen water naar binnen kwam. Dan had ik zandzakken neer moeten leggen voor de slaapkamerdeur. Gelukkig was dat niet nodig.

25 augustus 2012Hanny moet allerlei ingewikkelde oefeningen doen voor haar schouder en haar knie. Bij eentje moet ze een plankje, waar een stokje onderzit, van de grond zien te houden. De nieuwste oefening daarbij is, dat ze dat op één been moet doen, naar voren en achteren. Dat is hartstikke moeilijk. Ik kan dat echt niet. Als ik zit, krijg ik het plankje al niet eens los van de grond.

24 augustus 2012Jan dacht, als ik niet bij de zee kan zijn, dan haal ik 'gewoon' de zee in huis. Lekker pootjebaden.

23 augustus 2012Zoveel verstand heb ik er niet van. Ik weet wel dat Jan en Hanny de hele dag aan het mopperen zijn, omdat de verbinding tussen hun tikapparaat en een kastje in de gang steeds wegvalt, waardoor ze geen contact met de buitenwereld konden krijgen. Hanny zal dat kastje morgen uitzetten en weer aanzetten. Misschien dat het dan wel goed werkt. Als dat niet zo is, kruipt ze in de telefoon, zegt ze. Hihihi, ik zie dat al voor me.

22 augustus 2012We zagen vandaag een schattig heel klein hondje. Ik wilde er wel mee spelen, maar hij dacht dat ik een speelgoedbeest was en wilde me in zijn bekkie nemen. Ik ben maar gauw gaan liggen, om te laten zien dat hij de baas was. Want me kapot laten bijten, wil ik natuurlijk niet.

21 augustus 2012Wat een watje! Na het sporten had Hanny een douche genomen en wilde toen snel naar de winkel om draadjesvlees te halen. Dat zou nog net klaargestoofd kunnen worden voor etenstijd. Gaat het zo maar ineens regenen, zonder dat dat van tevoren te zien was op het tikapparaat. En dan blijft ze thuis. Nou, wij konijntjes gaan altijd naar buiten. Of het nu droog is of nat, dat maakt ons niets uit. :-p

20 augustus 2012Hanny is zo blij en dat om een paar stomme woordjes. Ik snap er niets van, maar zij is heel gelukkig dat ze uitgevonden heeft hoe ze die in een bepaalde volgorde moet zetten en met welke haakjes en zo.

19 augustus 2012Hanny zou het liefst met dit weer in een ijskast zitten. Brrrr, mij te koud. Om toch wat af te koelen in de hitte, neem ik wel een ijsje.

18 augustus 2012Oh oh. Als ik deze klep open doe, gaat ook de groentekliko open. En dan komt me er toch een partij wespen uitvliegen. Niet normaal meer. Als Jan weer terug is, moeten we maar actie ondernemen.

17 augustus 2012Een beetje medelijden heb ik wel met Hanny. Moet ze in deze hitte sporten. Maar zij zegt dat ik geen medelijden hoef te hebben. Het is voor het goede doel en daar mag best een zweetdruppeltje voor vallen.

16 augustus 2012Eindelijk mag ik zeggen wat Jan aan het knutselen was. De oudste dochter, die vandaag jarig is, kreeg van ons een weerstation. Een heel aparte. Eentje met een weersteen. Zelfs ik kan daarop zien wat voor weer het is.

15 augustus 2012Ik vond het maar griezelig. Moesten we hier helemaal naar boven met een van de liftjes om een hapje te eten. Het liefst zou ik beneden blijven.

Gelukkig ben ik meegegaan. Het is hier hartstikke mooi. De hele wereld draait om ons heen.

14 augustus 2012Annemarie was nog maar net vertrokken, of Jan ging hard aan het knutselen. Best geinig wat hij aan het maken is. :-)

13 augustus 2012Een hele grote verrassing. We gingen vanmorgen vroeg met de auto op stap en ik had geen flauw idee waarnaartoe. Tot we bij de aanlegsteiger van een mij heel bekende boot kwamen. Heerlijk een dagje naar het eiland. Fietsen en rondkijken. Zoals bij de hele oude reddingboten in de kleine haven, waar het eb aan het worden was.

12 augustus 2012Heerlijk was het vandaag. We zijn naar de waddenkust gereden. Ik heb heel stilletjes gekeken naar alle vogels die met hun pootjes in het water liepen. Eigenlijk had ik dat ook wel willen doen, want het was best warm.

11 augustus 2012Dat leuke telefoontje dat we deze week kregen, was van Annemarie, die alvast een bestelling doorgaf voor vanmiddag. En inderdaad, vannacht is ze gearriveerd. Wat ze besteld had, heeft ze inmiddels gekregen. Nadat ze uitgeslapen was, is ze het dorp ingegaan, waar ze ik weet niet wat allemaal heeft gekocht. Tsssss, wat een boel dingen.

10 augustus 2012We hebben 'opa's bloemetjes' gekocht. Die zullen vast wel mooi worden gevonden.

9 augustus 2012Vandaag kregen we zo'n leuk telefoontje. Ik werd er helemaal blij van. %-) Alleen mag ik nog niet vertellen waarover het ging. Dat vertel ik later wel.

8 augustus 2012We hebben een leuk fietstochtje gemaakt. Alleen open bruggen vind ik niet zo leuk. Dat hoort erbij in Friesland, zegt Hanny. Nou ja, dan kijk ik wel naar de bootjes die er varen.

7 augustus 2012Wat is dat knap zoals die man rond de stok draaide. Ik heb het ook geprobeerd, maar dat is best moeilijk.

6 augustus 2012Ik ben zo blij! Hanny had toch gezien dat ik mijn armbandje verloren was. Maar omdat de draadjes om te knopen bij Annemarie zijn, moest ze wachten tot ze daar was. En nu heeft ze de afgelopen week een nieuw armbandje gemaakt. Is het niet mooi?

5 augustus 2012Gelukkig ben ik vandaag niet vergeten en mocht ik mee naar de camping, waar wasgoed moest worden afgeleverd. We zijn er blijven eten. Heerlijk was het wat de kok, Marco di Pasta, voor ons had klaargemaakt.

4 augustus 2012Ik ben zooooo blij! Vandaag werd de tas weer opgepakt en meegenomen en opengemaakt. En wie zag ik? Hanny!!!!! Ik ben haar om haar nek gevlogen en laat haar voorlopig niet meer los. Ze heeft beloofd dat ze me nooit meer zo lang alleen in die tas zal laten zitten.

3 augustus 2012Ik krijg steeds meer nachtmerries. Ik zie allemaal enge beesten, die me proberen aan te vallen. Hellup! Ik wil eruit!

2 augustus 2012Zo langzamerhand krijg ik waandenkbeelden en denk ik dat ik tussen mooie blauwe bloemetjes lig.

1 augustus 2012Het is hier zo donker en benauwd en ik krijg zo'n dorst. Ik kan alleen nog maar denken aan water, water water! Wanneer mag ik er nu eindelijk uit?

31 juli 2012Nog steeds lig ik hier in het donker. Wat is er toch aan de hand? Ik kan niets anders doen dan dromen. Maar ook lig ik te denken aan mijn mooie armbandje. Ik had het nog niemand verteld, maar dat is bij die hele grote watertoestand waar we met Annemarie en Andi waren van mijn pols gewaaid. Ik mis het. Moet het toch maar eens vertellen aan Hanny. Misschien maakt ze dan een nieuwe voor me.

30 juli 2012Het is zo donker en zo stil hier. Ik ben hartstikke zielig. Geen mens die naar me omkijkt. Daarom ga ik maar weer slapen en dromen van, ja van wat? Misschien van de bergen en mijn vriendinnetje Koei.

29 juli 2012Mis. :-( Mijn tas werd opgepakt, dus ik dacht dat ik eruit mocht. Er werd mee gelopen en toen werd de tas weer neergezet en bleef dicht. Ik heb geen flauw idee of het buiten licht of donker is. Het enige dat ik kan doen is dromen van een wei vol mooie bloemetjes.

28 juli 2012Ik zit maar steeds in de donkere tas en die wordt maar niet open gemaakt of opgepakt. IK WIL ERUIT!!!!!

27 juli 2012De afgelopen dagen heb ik me steeds ingesmeerd met vieze troep. Dat moest van Hanny. Ze was bang dat ik zou verbranden. Maar ik heb helemaal geen vuur gezien. Wel de zon. Vandaag was die verscholen achter wolken en daarom wilde ik me maar niet insmeren. Fout gedacht. Juist nu moest dat wel, want er zat vocht in de lucht en dan verbrand je nog harder. Hoe kan dat nou. Water is toch geen vuur.

26 juli 2012Het was al een tijdje geleden dat wij over de grote rode fietsbrug fietsten. Ik ben er een beetje bang voor. Zo hoog boven de snelweg. Ik heb me heel goed vastgehouden, toen ik naar de voorbijrazende auto's keek.

25 juli 2012Voortaan moet ik u en mevrouw tegen Koei zeggen, want die laat zich straks toch in een slee van een wagen rondrijden! Ze lijkt dan wel de koningin.

24 juli 2012Het tikapparaat van Hanny wilde alleen nog maar wat doen als het met een snoer aan de muur vast zat. Ze hoort hem te kunnen meenemen en op haar schoot te leggen. Gisteren zouden we een nieuwe batterij bestellen via het tikapparaat en toen zagen we dat die firma heel dichtbij ons was. Daarom zijn we gelijk op de fiets gestapt en hebben er eentje gehaald. Inmiddels werkt die al en is het snoer weer uit de muur.

23 juli 2012Ik ben niet de koekenbakker. Maar degene die ze bakte, is dat wel. Ze waren heerlijk (op de camping)!

22 juli 2012Weer genieten aan de waterkant!

21 juli 2012Rare beesten, nachtvlinders. Die slapen overdag en vliegen 's nachts. Dan kun je toch niets zien?

20 juli 2012Lekker puh. Lange neus. Nadenken moet je, Hanny. Zet mij nou 'gewoon' in de zon en dan heb je een hele mooie schaduw.

19 juli 2012Hoera, ik kan veteren! Vandaag heb ik mijn veterdiploma gekregen!

18 juli 2012Wij konijntjes denken altijd heel goed na voordat we iets doen. Mensen niet altijd, geloof ik. Want hoe verklaar ik anders dat Hanny na het boodschappen doen pinda's in de koelkast heeft gelegd?! Beetje dom. :-S

17 juli 2012Bij de witte lavendel vliegen wel zo'n veertig hommels rond. Ik vind het prachtig om naar die beestjes te kijken. Ze halen de meest halsbrekende toeren uit om bij de bloemetjes te komen. Blijkbaar heeft deze hommel iets verkeerds gedaan, want hij is dood. Zielig.

16 juli 2012Hanny is altijd positief en optimistisch. Nou, ikke niet. Wat is er nu zo positief aan regen? Je hoeft nu de bloemetjes geen water te geven, zegt Hanny. Ja, als je het zo bekijkt, dan ben ik ook positief.

15 juli 2012Aangestoken door de wielrenners die de bergen op en af fietsen, zijn wij vandaag ook heuveltje op en af gegaan. Boven even rust genomen. Niet zo'n mooi uitzicht als de renners hebben.

14 juli 2012Hanny is druk bezig met haar blogjes over de dagtocht die we afgelopen dinsdag hebben gemaakt. Ze is best slim, want ze heeft de kaart, die we op het schip gekregen hebben, erbij, zodat ze weet waar wat was en waar we voeren.

13 juli 2012Zijn ze niet mooi deze oorbellen? Vond ik wel. Maar nou mag ik ze niet houden, want ze moeten opgegeten worden. Stom hè.

12 juli 2012De hulpvaardigheid en de creativiteit van de meneren en de mevrouwen bij de post is ver te zoeken. Hanny heeft 1 cijfertje verkeerd geschreven, omdat ze dat niet goed had doorgekregen. Zoeken ze niet eens uit wat voor nummer de straat in die bepaalde plaats heeft. Flauw hoor. Nu krijgt iemand zijn verjaardagskaart veel en veel later.

11 juli 2012Al een hele tijd kost het moeite om vanuit de bijkeuken naar buiten te gaan. De deur loopt vast tegen de goot. Ik heb al gekeken of ik daar iets aan veranderen kon. Maar dat was niet zo. Vandaag is er een heel knappe meneer bij geweest en die denkt dat hij wel kan zorgen dat de deur weer goed open kan.

10 juli 2012Vandaag had ik een heel belangrijke taak. Samen met de pandabeer moest ik controleren of de kapitein wel de juiste koers aanhield. Gelukkig deed hij dat.

9 juli 2012Sinds afgelopen zaterdag hebben wij er een racemonster bij op het pleintje. Zat ik laatst naar ons driejarig buurmeisje te kijken op haar fiets met zijwieltjes, ons nieuwe buurjongetje kan nu ook fietsen. Twee jaar oud en zaterdag fietsen geleerd ZONDER ZIJWIELTJES. En nu racet hij als een volleerd wielrenner over ons parcours. Toekomstige Tour de France-winnaar?

8 juli 2012Vandaag was er feest. De verjaardag van Jennéh Rose werd gevierd. De kamer was helemaal versierd. Ik wilde wel eens goed bekijken wat er allemaal hing. Als rasecht klimkonijn ben ik naar boven geklommen. Leuk hoor die ballonnen.

7 juli 2012Van een fotokaartje was het slotje afgebroken en dat was in het tikapparaat blijven zitten. Daarom moet Hanny een kabeltje aan haar kiekapparaat vastmaken, zodat de foto's van mij op het tikapparaat tevoorschijnkomen. Ze vindt het maar lastig.
Laatste nieuws: het is gelukt om met een speld het slotje uit het tikapparaat te peuteren! Alles is weer 'gewoon' zoals het hoort.

6 juli 2012We waren weer eens in Nijmegen. Een knots van een garage hebben ze daar onder de grond. Er staan allemaal rolstoelen klaar en ik wilde daar best wel eens in rijden. Maar dat mocht niet. Die zijn voor mensen die ze echt nodig hebben en dat heb ik niet. Hanny trouwens ook niet.

5 juli 2012Als Hanny achter haar tikapparaat zit, heeft ze vaak ook een, zoals zij het noemt, muis in haar handen (voor mij is een muis iets anders). Ze was er boos op, want hij deed niet wat zij wilde. Dan had ze bijvoorbeeld wat getikt en dan werd dat twee of drie keer neergezet. Niet leuk dus. Maar ze heeft nu een nieuwe. Een blauwe! En deze werkt weer goed, zegt ze.

4 juli 2012Het is zo zonde. Dit was altijd een heel mooi hoekje. Er hing al jaren een grote dikke tak in het water, die je door het spiegelen twee keer zag. En nu hebben ze hem afgezaagd. Jammer.

3 juli 2012Helemaal gek word ik van Hanny. Ze loopt maar te zingen:
Oh wat zijn we heden blij
't Spuiten is over 2x
Oh wat zijn we heden blij
Spuitjes zijn op
Geen blauwe plekker erbij!
Ik mocht voor haar het laatste spuitje in de spuitkonteener gooien.

2 juli 2012Toen ik gisteren met het tuinvogeltje aan het ronddraaien was, kreeg ik steeds een heerlijk geurtje in mijn reukorgaan. Daar wilde ik vandaag het fijne van weten. De geur kwam van blauwe bloemen. Ik ben er tussen gekropen en raakte helemaal bedwelmd.

1 juli 2012Ik wilde wel eens voelen hoe het voelt als het vogeltje, dat in de tuin staat, aan het ronddraaien is. Net een draaimolen. Ik moet er toch niet aan denken om dat dag in dag uit te doen.

30 juni 2012Hanny had het hartstikke fout. Het beeld was helemaal niet gepikt. Er werden nieuwe parkeerplaatsen aangelegd en daarom moest het verplaatst worden. Het nieuwe stekkie was klaar en nu staat het beeld er weer. Wel een beetje een rare meneer.

29 juni 2012Nou moe, wat hebben wij moeten fietsen om dat spul te krijgen. Hanny, maar ook Annemarie, gebruikt altijd wat in de wasmachine om het wasgoed wat zachter te maken. En dan wil ze per se een spulletje hebben dat niet ruikt. Maar het was maar steeds niet te krijgen. Gelukkig lukte het vandaag toch in een winkel. Nu hebben we er zoveel gekocht, dat ik ze niet eens kan vasthouden.

28 juni 2012We wilden naar een heel oud meertje dat opgeknapt is, maar konden er niet bij komen, want het hek was afgesloten met een heel stevig slot.

27 juni 2012Het douchegordijn was kapot gegaan. Ik dacht te kunnen helpen met plakken, maar ik moest van die lijm afblijven. Anders zouden mijn pootjes aan elkaar komen te zitten. Oeps, dat zou natuurlijk niet zo leuk zijn.

26 juni 2012Nooit geweten dat er mensen zijn met 4 handen. Blijkbaar bestaan die wel. Eén hand om te sturen en drie om te bellen. :-?

25 juni 2012Er wordt aan gewerkt om weer meer konijntjes in de duinen terug te krijgen. Dat is best goed, want de laatste jaren hebben we daar niet veel familieleden rond zien huppelen.

24 juni 2012Het was weer heel gezellig in Briltil en super lekker wat André voor ons had klaargemaakt. Onze gasten hebben genoten! En ik ook.

23 juni 2012Ze zijn er weer! De zonnetjes in huis. De hele kamer fleurt ervan op!

22 juni 2012Na de pijn van gisteren had ik vandaag wel een extraatje verdiend. Ik ben weer helemaal schoon en ontspannen door een heerlijk bad. %-)

21 juni 2012Au, au, au. Dat doet zeer. Ik moest naar de orendokter, want er zat een rare knik in mijn oor. Dat iemand je zoveel pijn kan doen. :-(

20 juni 2012HEERLIJK! Weer een tochtje met de fiets naar 'ons' strandje. Het was er niet echt druk, maar er was genoeg te zien. Het smaakt naar meer.

19 juni 2012Ik schrok wakker van de ritssluiting. Eindelijk zou ik uit mijn slaapholletje mogen. Maar daar had ik totaal geen zin meer in. Zij bijna de hele dag weg en mij niet meenemen. Slaat nergens op. (devil) Ik ben dus maar gebleven waar ik was.

18 juni 2012Ik ben hartstikke blij. Jaha, ook omdat ik die gekke oranje das niet meer hoef te dragen. Maar veel blijer omdat Hanny weer op haar 'gewone' fiets fietst. Is veel leuker dan op de hoomtreener. We hebben vandaag een andere weg uitgezocht om bij het sportcentrum te komen, waar ze straks moet oefenen. We zochten een weg waar we niet over die hele hoge fietsbrug hoeven te fietsen of door het steile tunneltje. Die hebben we gevonden! Dat andere weggetje is prima en leuk ook nog om te fietsen. Tussen allemaal bomen.

17 juni 2012Vandaag kwam ik plotseling mijn oranje vriendje tegen uit de sleurhut. Samen zijn we nu aan het brullen en we hopen dat ze dat in dat verre land horen. Dat kan toch wel?! Dus als ze vanavond winnen, hebben wij daaraan meegeholpen. %-)

16 juni 2012Oeps, ik heb niet goed opgelet. Ineens was Hanny verdwenen. Was ze plotseling niet meer aan het steppen, maar zag ik haar boven mijn koppie de trap op een normale manier oplopen. Dat heeft ze zo'n drie jaar niet gekund. Het ging hartstikke goed, maar ik had toch beter op moeten letten. :-S

15 juni 2012Ik heb nooit geweten dat er verschil bestaat tussen steppen en steppen. Sinds vandaag weet ik dat. Hanny zei dat ze ging steppen. Huh wat? Ik heb hier in huis nog nooit een step, zo'n ding met twee wielen, zien staan. Die had ze ook niet nodig. Ze moet met haar geopereerde been ergens op gaan staan en daarna er weer afstappen. Dat heet ook steppen. Het gaat zo goed met de knie dat ze dit al mag doen van haar knijper. Best wel een beetje griezelig dat ze dit op de trap doet en daarom zal ik erop letten dat ze zich goed vasthoudt en niet valt.

14 juni 2012Ons buurmeisje is afgelopen zondag 3 jaar geworden en heeft een fiets gekregen. Ze is nu druk aan het oefenen op ons pleintje. Best wel moeilijk hoor, fietsen. Ik hoef het gelukkig niet te leren. Ik kan altijd meefietsen met Hanny, als ze tenminste weer mag fietsen.

13 juni 2012HUP HOLLAND HUP!!!

12 juni 2012Die mooie witte bergbloemen, edelwaais of zoiets, hebben de winter niet overleefd. Vandaag hebben we nieuwe gekocht voor in de rotstuin. Duimen dat het nu goed goed.

11 juni 2012Er zouden vandaag aardbeien worden gegeten en ik mocht helpen het kroontje eraf te halen. Die kroontjes zijn veel lekkerder dan die rode dingen. Mijn buikje is dan ook lekker gevuld.

10 juni 2012Opzij, opzij, ik moet er langs! Ik moet hier wegwezen. Hanny heeft weer eens van die saus gegeten en nu stinkt ze een uur in de wind. :-(
Ik bedenk ineens wat. Als we 'onze' jongens deze saus nu ook eens laten eten, vinden de Duitsers dat ook stinken en doen ze een stap opzij en kan 'Oranje' zo doorstomen naar het doel. En wie weet, schieten ze dan wel raak. hahaha

9 juni 2012 extra editieMijn heerlijk warme das van twee jaar geleden heb ik weer omgedaan en nu ben ik de weef aan het oefenen! Olé! Ik hoop dat de das nu meer geluk brengt dan de vorige keer. :-D

9 juni 2012De 'wilde haren' zijn eraf. Nu kan met een goed verzorgd hoofd naar Oranje gekeken worden. Olé!

8 juni 2012Het is buiten herfst, maar binnen ook. Prachtige gele blaadjes! :-S We zijn door 'de knie' helemaal vergeten de planten water te geven de afgelopen 2 weken. Er is daarom weer werk aan de winkel voor Hanny. Ze moeten er allemaal uitgeknipt worden.

7 juni 2012Net als Hanny vind ik blauw een mooie kleur. Waarom ze dan nu ineens oranje troep op dat mooie blauw plakt, snap ik absoluut niet.

6 juni 2012De knie van Hanny ziet er nog maar raar uit, ook al is al het ijzerwerk verdwenen. Ze is daarom steeds met een lekker zalfje aan het smeren om het er weer beter uit te laten zien en om het litteken los te maken, waardoor alles weer soepel kan bewegen.

5 juni 2012Hiep hiep hoera! Hanny is haar ijzerwinkel kwijt. Wat ging dat gemakkelijk met die tang.

4 juni 2012Ze zeggen wel dat brutalen de halve wereld hebben. Hanny heeft dus de halve wereld. Wat zij vandaag gedaan heeft, zou ik nooit durven doen. Zaterdag had ze iets niet gekregen bij de boodschappen en daar heeft ze vandaag 'gewoon' om gevraagd, zonder dat ze dat bewijzen kan. En zowaar, ze kreeg het. En dan nog wel de aanvoerder. Kunnen we weer iemand blij maken. Nee niet in Oostenrijk, maar hier in het dorp.

3 juni 2012Het is hartstikke makkelijk om leuke papieren uit de drukker te laten rollen. Maar waarom gaan de kleuren toch zo snel op. Nu moeten we al weer naar de winkel om zwart te kopen.

2 juni 2012Hihihihi. Hahahahaha. Hohohohooooo! Ze kietelen me zooooo. Ik zal blij zijn als ze straks de deur uit zijn.

1 juni 2012Daar zou ik niet goed van worden. Iedere dag prikken in mijn pootje. Hanny vindt het helemaal niet erg, zegt ze. Moet ik dat geloven?

31 mei 2012Ik heb maar heel snel een kusje gegeven op de knie van Hanny na de slapeloze nacht. Wie weet trekt de pijn van de pleister dan gauw weg. En die verbandpleisters mag ze van mij niet meer gebruiken. Oh zo!

30 mei 2012Wat is koken gemakkelijk. Je prikt een paar gaatjes in de deksels, zet de bakken in een apparaat en een paar minuten later is het eten klaar. Zo wil ik nog wel eens vaker koken voor Jan en Hanny. Moeten er natuurlijk wel weer restjes zijn van een vorige dag. ;-)

29 mei 2012GELUKT! Er is een vraag uit Oostenrijk gekomen om wat geluk te sparen. Zo'n vraag kunnen we natuurlijk niet negeren. En nu hebben we de eerste geluksvogel binnen! Hier is het verzamelpunt. Dus wie ook geluksvogels krijgt en ze kan missen, stuur ze naar ons, dan wordt er in Oostenrijk iemand heel GELUKKIG!

28 mei 2012Hanny heeft een koelbrees mee naar huis gekregen. Daarmee moet ze drie keer per dag 20 minuten lang haar knie koud maken. Maar ik snap niet waarom er een gat in zit. Moet wat er onder dat gat zit niet gekoeld worden dan?

27 mei 2012Wat is het heerlijk weer! Lekker de hele dag buiten gezeten en genoten van alles wat bloeit. Zo af en toe ben ik met Hanny meegegaan als zij haar oefenrondjes liep. Als we weer terug waren, ging ik tussen leuke bloemetjes zitten. Zo had ik wat schaduw. Zien jullie me wel?

26 mei 2012Vandaag mocht ik eindelijk de knie van Hanny zien. Wat een ijzerwerk zeg. Pfffff. Maar het belangrijkste is momenteel het kleine stipje onder op haar been. Dat is het dreengaatje en dat moet droog worden. Dat was het vanmorgen nog niet.

25 mei 2012Hanny slikt al veel pilletjes, maar nu heeft ze er nog meer. Ik zorg ervoor dat ze het juiste pilletje op het juiste moment slikt. Ik heb dus gelukkig wat te doen, terwijl Hanny in het ziekenhuis ligt. Heel verantwoordelijk werk.

24 mei 2012Ik werd een beetje boos op Hanny. Ze lag maar steeds te mopperen op die vervelende aanraaktoetsen, waardoor ze niet lekker iets kon tikken. Ze zou graag haar eigen tikapparaat bij het bed hebben. Ze moest blij zijn dat er zoiets bij haar bed was, zodat ze naar de televisie kon kijken, zodat ze kon telefoneren, zodat ze naar de radio kon luisteren, zodat ze spelletjes kon doen en zodat ze ook nog eens verbinding met de hele wereld kon hebben.

23 mei 2012Vandaag moest Hanny oefenen hoe ze de trap op en af moest lopen. Dat ging natuurlijk nog niet zo snel. Ik ben toen zelf heel snel naar boven geklauterd. Maar ik ben bijna gevallen. Gelukkig kon ik me nog net vasthouden.

22 mei 2012Gisteren ongeveer drie uur na de operatie liep Hanny al. Neeeeeee, niet alleen, maar in dit rolapparaat. Ze kan daar met haar onderarmen op steunen. Vandaag heeft ze dat ook nog een keer gedaan. Dat ging zo goed, dat ze haar krukken mocht gaan gebruiken. Ook dat ging super!

21 mei 2012Ik heb heel zachtjes over de knie van Hanny gestreken. Misschien helpt dat om sneller op te knappen.

20 mei 2012We zijn alles aan het verzamelen dat mee moet naar het 'zorghotel', zoals Hanny het noemt. We gaan dus uit logeren. Nu weet ik dat ik daar genoeg ga beleven en dat Hanny daar foto's van maakt. Die kunnen we echter niet meteen laten zien, omdat dat niet gaat op beveiligde tikapparaten. Zodra het weer kan, laat ik alle gemaakte foto's zien. Tot dan!

19 mei 2012Na een week vakantie moet er het een en ander gewassen worden. Dat moest dit keer heel snel, omdat we morgen weer vertrekken. Gelukkig kon de was naar buiten om te drogen. De lucht was zo nu en dan wel dreigend en daarom was ik aangesteld als bewaker van het wasgoed. Ik moest roepen als het ging regenen. Gelukkig heeft het niet geregend en scheen de zon redelijk vaak. Heerlijk zo bovenop de droogmolen in het zonnetje!

18 mei 2012Je mag hier niet lopen. Nou ik loop niet, maar zit! %-) Mooi plekje om naar de vogels te kijken en het eiland langzaam maar zeker kleiner te zien worden.

17 mei 2012Als je met koud weer aan het fietsen bent, moet je toch regelmatig een stop maken om iets kwijt te raken. Maar als Hanny me dan naar een openbaar konijnentoilet laat gaan en dat ook nog eens fotografeert, daar ben ik niet blij mee. X-(

16 mei 2012Ik geloof dat ze niet helemaal goed bij hun hoofd zijn. Wie zet mij nou in een kinderstoel om een pannenkoek te eten. Ik ben geen kind, maar een konijntje! (devil)

15 mei 2012Iedere dag is het weer de vraag of de fietsen wel in de stalling kunnen staan. Het is er propvol. Gelukkig is er tot nu toe nog steeds plek geweest.

14 mei 2012Al de hele tijd vraag ik me af waarom we naar het strand gaan om mooie of gekke schelpen en andere aparte dingen te zoeken, terwijl hier in huis de meest mooie schelpen liggen. Mensen, ik snap er niets van.

13 mei 2012Ik heb wel gelachen. Ik zat hoog en droog op een berg. Er kwam toen een golf aan en daardoor kregen Jennéh Rose en Hanny natte schoenen. Maar eerlijk is eerlijk, Jennéh Rose heeft me wel van de berg gered toen die helemaal in het water kwam te staan. Ik was daarom hartstikke blij dat ze bij ons op visite was.

12 mei 2012Hanny en ik zijn op onderzoek uit geweest in het gebouw. Als het morgen of te koud of te winderig is, of als het regent, dan kan ons bezoek in ieder geval hiermee spelen. %-)

11 mei 2012Het was heerlijk om een stukje te varen. We voeren het mooie weer tegemoet. Ik moest me wel heel goed vasthouden, want het waaide best wel hard en ik wilde niet overboord geblazen worden.

10 mei 2012Wat moeten we nou doen met zoveel koekies? Dat is om energie op te doen als we energie aan het tanken zijn, zei Hanny. Daar snap ik nou werkelijk niets van. Kun je energie tanken dan?

9 mei 2012Blijkbaar zit de kans erin dat we (te) hard de heuvel af gaan rijden. De remmen werden namelijk afgesteld. Ze waren te slap en dat is gevaarlijk als het stijl naar beneden gaat.

8 mei 2012Belofte maakt schuld, wordt wel gezegd. En Hanny had al heel lang, veel te lang geleden beloofd om melkbakjes op te sturen naar E. Vandaag heeft ze de melk eindelijk laten weglopen en nu liggen ze te weken. Ik dacht in water. Niet dus, want ohohoh wat stinkt dat. >-(

7 mei 2012Ze zijn al in huis. Het derde en het vierde been. De viezioteerapeut van Hanny wil er nog mee oefenen voordat ze over een tijdje echt gebruikt moeten worden en donderdag is de laatste keer dat ze hem ziet. Want nadat ze bij hem geweest is, gaat ze eerst nog iets leuks doen voordat ze dat derde en vierde been echt nodig heeft.

6 mei 2012Alleen maar tevreden gezichten hier in huis. Jan, omdat zijn kluppie, ook al heeft het verloren, toch in Europa een balletje mag gaan trappen. En Hanny, omdat haar kluppie heeft gewonnen en zeker weten ook op reis mag in Europa. En ik, omdat iedereen gelukkig is.

5 mei 2012Vandaag vieren wij feest!

4 mei 2012Van de week kwamen er twee meisjes aan de deur die snoep verkochten voor hun harmonieorkest. Pepermuntjes en een soort dropjes die helemaal uit Engeland kwamen. Ik dacht vandaag dat ik zo'n snoepje wel eens wilde proberen. Mooi niet dus. De zak was helemaal leeg. Hebben Jan en Hanny niet eens wat voor mij bewaard. (devil)

3 mei 2012Hanny kijkt ieder jaar met veel plezier in de nesten van diverse vogels op haar tikapparaat. Dit jaar is het in sommige nesten helemaal niet zo leuk. De ooievaar heeft een kleintje opgegeten. Ook was te zien dat een poes alle kleine mereltjes uit het nest haalde en waarschijnlijk opgeslokt heeft. En bij haar lievelingsvogel de slechtvalk heeft een slechte valk het vrouwtje dat eieren had gelegd verdreven, maar ze gaat niet op die eieren zitten. Daar komen vast geen jonkies. Voortaan kunnen ze beter kiekapparaten ophangen in konijnenholletjes, daar gebeuren niet van die rare dingen.

2 mei 2012Ik lach me een hoedje. Jan is voor de voetbalclub uit Heerenveen. Hanny is niet echt dol op voetbal, maar ze vindt die club uit Rotterdam wel leuk. Nou weet ik niet precies hoe het zit, maar wil Heerenveen in Europa gaan voetballen volgend seizoen, dan moeten ze zondag van die club uit Rotterdam verliezen. Volgens mij speel je toch altijd om te winnen? :-S

1 mei 2012Al een tijdje lekte er steeds water achter het doesjscherm. Dat moest gekit worden. Vandaag is de HB (handige buurman) geweest en heeft dat gedaan. Nu maar hopen dat het eindelijk echt helemaal dicht is.

30 april 2012Heerlijk, heerlijk, heerlijk. Dit is het weer waar we op hebben gewacht. Mij kon je vandaag aan de waterkant vinden, bij mijn nieuwe vriendje Pukkie.

29 april 2012Ik schrok me een hoedje. Kom ik in de tuin en zie ik de plantentafel staan die Jan heeft gemaakt voor Annemarie. En die is allang weer in Ellmau. Wat blijkt nou. Heeft die gekke griet een andere gekocht, een hogere. Daarom hebben wij er nu ook een in de tuin. Ik vroeg me wel af waarom er nog geen plantjes op staan. Eerst moeten de heiligen van het ijs verdwenen zijn, zei Hanny. Ik hoop dat dat heel snel gebeurt. Dan gaat de zon misschien ook wat meer schijnen.

28 april 2012Spring maar achterop, werd er gezegd. En dat deed ik. Alleen ik zat te laag en dat was niet zo lekker tegen het wiel aan.

27 april 2012Het is weer hartstikke stil in huis. :,-(. Annemarie en Andi zijn naar Oostenrijk vertrokken. Maar eerst moest de auto ingepakt worden. En dat was passen en meten, want Annemarie had heel veel nieuwe plantjes en spulletjes gekocht. Trouwens Andi ook. De kofferbak kon maar net dicht.

26 april 2012Vandaag een verjaardag bij iemand die 50 jaar is geworden en geen cadeautjes wil hebben. Met lege handen aankomen is toch niks. Wij vonden dit wel een toepasselijk cadeautje.

25 april 2012Vandaag werden er lange slierten gegeten. In het papje dat erbij hoort, wordt wat groen spul gegooid. Heel lief dat ik ook een bosje kreeg. Heerlijk!

24 april 2012Gelukkig hebben de bloemetjes van Annemarie er niet onder geleden dat we een paar dagen niet thuis waren. Straks gaan ze met haar mee naar Oostenrijk en kunnen ze verder groeien en bloeien op haar balkon.

23 april 2012Op de terugweg naar huis hebben we een kleine omweg gemaakt om bij nog wat molens te kijken. Terwijl ik naar die draaidingen keek, zag ik vanuit een ooghoek ineens drie mannen in oranje jurken. Ze vielen wel op met die vrolijke kleur.

22 april 2012We waren vandaag bij Neeltje Jans op visite. We hebben daar veel gezien. Het mooiste vond ik die dijk met gaten, waar het water zo hard doorheen stroomde.

21 april 2012In één woord HEERLIJK!!! Heerlijk langs het water fietsen over de dijk, waarop dit kleine vuurtorentje staat. Is zo leuk dat rood tegen het blauw van de zee.

20 april 2012We hebben vandaag heel lang in de auto gereden en zijn nu vlakbij de zee. Het was zo leuk dat we bij aankomst begroet werden door 'Koos'. Poe hee. Da's pas een groot konijn.

19 april 2012Door een speciale koerier uit Oostenrijk heeft Annemarie haar favoriete smaak gekregen. Hier in Nederland niet te krijgen.

18 april 2012Ik heb er heel goed op gelet dat Jan, Hanny en Annemarie goed insjekten, zodat ze door de poortjes naar binnen konden. Zelf kon ik er onderdoor kruipen.

17 april 2012En dat was de eerste. Er vloog een mug rond in de slaapkamer en daar zijn we niet zo dol op.

16 april 2012Annemarie is hier in het voor haar juiste seizoen aan het beter worden. Al die plantjes die te koop worden aangeboden. Daar smult ze van. En ze is goed aan het inslaan om straks het een en ander mee naar huis te nemen. In Oostenrijk zijn die plantjes niet te betalen. Maar ook doet ze leuke ideeën op. En dan heeft ze een vader die zo lief is om een plantending, dat ze gezien had in een tuincentrum, voor haar te maken en dan wel zo dat het gemakkelijk in de auto kan. Dan hoeft ze bij haar thuis maar een paar schroeven aan te draaien. Goed hè, zo'n vader.

15 april 2012We moesten op zoek naar een leuke tak of stronk. Deze was niet goed, maar ik vond hem toch wel mooi.

14 april 2012Wat is dit heerlijk! Liggend tussen de pinksterbloemen naar de voorbijvliegende wolken kijken.

13 april 2012De tulpen hadden al hun blaadjes laten vallen en moesten daarom worden opgeruimd. Een tulp stond apart in een vaasje, omdat hij gebroken was. Een leuk vaasje, want daarin kon ik mezelf eens goed bekijken.

12 april 2012Hanny mocht weer een bloemstuk maken en daarvoor had ze een dikke stronk nodig. Dat vond ik toch zo raar. Wat heeft een stronk nu met bloemen te maken. Maar eerlijk is eerlijk, het is wel een mooi stuk geworden. Ik mag nog niet teveel laten zien, want volgende week moeten andere dames nog met deze opdracht stoeien.

11 april 2012Het is altijd gezellig om bloemen in huis te hebben. Alleen jammer dat ze niet altijd blijven bloeien. Zijn ze uitgebloeid, dan moeten ze worden opgeruimd. En dan moeten ook de vazen (vaasjes) schoongemaakt worden. Gelukkig hoef ik dat niet te doen, want ik weet wel een leuker werkje.

10 april 2012Heel vaak heb ik gezien dat er iets wits uit een hulsje op de handen wordt geknepen. Dat maakt de handen zo lekker zacht, wordt dan gezegd. Dat wilde ik ook wel eens proberen op mijn pootjes. Maar bah, al mij haren plakken nu aan elkaar. Niets voor mij.

9 april 2012Hoe hebben we het zo voor elkaar gekregen. Op de laatste dag van het paasweekend hebben we de allerlaatste paaseitjes gegeten. Aan de ene kant jammer dat ze op zijn, aan de andere kant wel beter voor de lijn.

8 april 2012Leuk hoor (maar niet heus). Gaan Annemarie en Hanny op ooievaarsjacht en vergeet Hanny mij mee te nemen. Gelukkig is het heel gezellig met mijn vriendinnetje Koei.

7 april 2012Jennéh Rose had een tulp gekregen toen zij een bos tulpen voor Hanny uitzocht. Terwijl ze bij ons was, heeft hij in het water gestaan. Toen ze wegging, is ze hem vergeten mee te nemen en wij hadden er ook niet meer aan gedacht. Dat is een geluk bij een ongeluk, want nu kunnen wij genieten van de prachtige bloem.

6 april 2012Dit is mijn nieuwe vriendinnetje. Door Jennéh Rose getekend.

5 april 2012We zijn gezellig uit eten geweest omdat Hanny jarig was. In Briltil (een heel aparte naam). We zijn daar wel eens vaker geweest. Nu vind ik majonezze helemaal niet lekker. Maar in dit restaurant hebben ze zelfgemaakte. Heel zacht en superlekker. Om mijn pootjes bij af te likken.

4 april 2012Hoewel ze nog niet jarig is, kreeg Hanny al een hartstikke leuk cadeautje vandaag van Annemarie. Morgen maar snel planten en dan naar buiten op de tuintafel.

3 april 2012Vandaag kregen we een nieuwe fiets. Annemarie en later Hanny kunnen hier goed hun knie op trainen. Ik zal er persoonlijk op toe zien dat ze lang genoeg fietsen en hard genoeg.

2 april 2012Ja, zo kan ik het ook. Om deze puzzels op te lossen, hoef je alleen maar tot drie te kunnen tellen. Da's toch hartstikke makkelijk. Dat is toch geen uitdaging?

1 april 2012Samen met Jennéh Rose kijken of Annemarie nu eindelijk naar binnen komt. Wachten duurt zo lang. :-(

31 maart 2012Hieperdepiephoera! Annemarie komt een paar weken thuis. Om haar kamer wat gezellig te maken, hebben we een bloemetje gekocht. En ook iets om haar wat afleiding te geven als ze moet uitrusten van haar oefeningen. Zou ze wel tot 1 kunnen tellen? ;-)

30 maart 2012Poeh hé, wat een zwaar ding. Je kunt hem verrollen, maar dat gaat echt niet gemakkelijk. De zon moet nu maar snel terugkomen, want dan kunnen we de parasol erin zetten.

29 maart 2012Vandaag ben ik in een heel oude appelboom geklommen en toen zag ik een groot gat. Ik heb erin gekeken, of er ook boommannetjes in zaten, die dat gat gemaakt hebben. Maar ik zag niemand.

28 maart 2012Als je door bepaalde omstandigheden een beetje flauw bent, heb ik ontdekt dat het heerlijk is om met dit kleine blokje iets pittigs naar binnen te krijgen. Je knapt dan meteen wat op.

27 maart 2012Als het heel hard geregend heeft, dan kun je op het terras zwemmen. Het water kan niet goed weg. Jan is nu druk bezig met de voorbereidingen voor een betere afvoer.

26 maart 2012Na een vervelende rit met files door ongelukken was het heerlijk om even van de zon te genieten voordat Hanny naar de dokter moest.

25 maart 2012Dat was even schrikken. Kom ik thuis uit de bergen, zie ik ineens mijn tweelingzusje. Is wel hartstikke leuk, maar ik heb haar toch wel even duidelijk gemaakt wie er de baas is in huis.

24 maart 2012Hè hè, dat werd tijd. Zijn we hier al bijna een week en hadden we nog niets lekkers bij de thee gehad (afgezien van een paar Hollandse paaseitjes en een paar koekies). De laatste dag dat we hier zijn, sluiten we goed af met een overheerlijk aardbeiencakeje.

23 maart 2012Het leven hier is zo slecht nog niet. Het mooiste weer van de wereld. Daar past een overheerlijk ijsje bij!

22 maart 2012Ik ben de dikste vriendjes met Maus. Zeker als ik haar wat brokjes geef. Ze was in het begin heel schuw. Maar hoe langer we er zijn, hoe gezelliger het wordt met haar.

21 maart 2012We kregen van Annemarie een echte Oostenrijkse krakeling. Mmmmm. Altijd gedacht dat dat een hard ding was, maar het is een lekker stukje hartig brood door het zout bovenop.

20 maart 2012Een heerlijke dag was het vandaag. We hebben veel tijd doorgebracht op terrasjes. Op een gegeven moment kwam een parasjuut van de berg af. Dat lijkt me zo geweldig. Zweven door de lucht. Hanny toch eens vragen of we dat niet eens een keer kunnen doen.

19 maart 2012Oh oh, wat hebben we het toch zwaar. Even een ritje met de auto en dan voordat we weer terug moeten rijden een overheerlijk kopje warme chocola mét. Jammer alleen dat het regende. Maar in de beschutting van de kerk is het ook goed te zitten, overdekt.

18 maart 2012Joepie! Ik heb mijn dasje weer om. We gaan weer vliegen! Op naar de bergen!

17 maart 2012Spannend! Er is een koffer tevoorschijn gehaald met een hollands lintje eraan. Zou ik ook weer zo'n lintje omkrijgen?

16 maart 2012Hoewel het nog steeds winter is en we nog 4 nachtjes moeten slapen voordat de lente begint, moeten we toch al op muggenjacht. Ze weten Hanny alweer te vinden.

15 maart 2012Dom, dom, dom. Dat krijg je ervan als je niet goed controleert. Er staat nu een verkeerde naam op het tiesjirtje. Daarom moet Hanny een nieuw tiesjirtje bedrukken. Toen ik het nieuwe plaatje zag, schrok ik, want de letters kon ik niet goed lezen. Maar het klopte nu echt, want de naam moet in spiegelschrift staan en dat staat ie.

14 maart 2012Hanny vond het heerlijk, zei ze. Maar hoe kun je het nou heerlijk vinden als er haren worden uitgetrokken.

13 maart 2012Vandaag zoiets vreemds gezien. Normaal lopen mensen met een klein praatapparaatje tegen hun oor, maar deze is groot en die zit vast. De kleine vind ik veel gemakkelijker.

12 maart 2012Stop, stop, stop, riep ik tegen Hanny toen ze door wilde fietsen. Ik zag allemaal groene en gele kolen en die lusten konijntjes wel. Nou ik was helemaal in de bonen, zei Hanny, want het waren geen kolen, maar versiering van de muur.

11 maart 2012Er kwam familie op bezoek en die wilden graag dat Hanny foto's van hen zou maken. Dat is best lastig hoor, als je geen echte fotograaf bent. Hanny wilde niet flitsen en daarom mocht ik helpen bij het opstellen van lampen.

10 maart 2012Ze zeggen wel eens: met de neus in de boter vallen.
Nou dat doe ik anders: met een oor in de chocoladefontein vallen. En lekker dat het was. %-)

9 maart 2012Uit de hele grote buitenlantaarn, die we van Annemarie hebben gekregen, hebben we de winterspullen gehaald en daarvoor in de plaats lentespul gezet met een heel lief kuikentje. Jammer dat het daarbinnen moet blijven, anders zou ik er mee kunnen spelen.

8 maart 2012Toen vorige week de noodkreet van Annemarie binnenkwam, waren we net in een tuincentrum bloemetjes aan het kopen. Deze hebben de hele week in de garage gestaan. Het is vandaag heerlijk weer om ze in de bakken te zetten. Geeft meteen kleur aan de tuin.

7 maart 2012Hanny zegt dat ze baalt als een stekker. Na maanden niet te zijn geweest, kwam vandaag eindelijk de ramenwasser. Konden we weer goed naar buiten kijken. Helaas is het gaan regenen en zitten er allemaal druppels op de ramen. (devil)

6 maart 2012Hahaha, Jan zou hier onderweg nooit meer koffiedrinken, omdat Hanny de vorige keer een aantal koffiemelkcupjes had meegenomen voor E. Wat doet die slimmerik. Bestelt hij chocolademelk. En wat dacht je. Hanny pakt weer een paar cupjes. Dat is toch lachen. %-)

5 maart 2012De controlearts, waar wij Annemarie vanmorgen naar toe hebben gebracht, woont niet gek. Dichtbij zijn toekomstige patiënten. Als iemand valt op de piste en iets scheurt of breekt, kan hij zo naar binnen gedragen worden.

4 maart 2012Niet aan Jan en Hanny vertellen hoor. Als zij 's nachts slapen, zit ik op de mountunbaik en maak een rondje over bergen en door dalen. De fiets van de collega van Annemarie, waar wij slapen, staat namelijk in de logeerkamer.

3 maart 2012Op het balkon van Annemarie staat een soort glijbaan. Het blijkt een krabpaal van Maus, de poes, te zijn. Binnenin zit een muisje. Daar heb me vandaag mee vermaakt, want men had het veel te druk om wat met mij te doen.

2 maart 2012Toen we Annemarie hadden afgezet bij de fysiotherapeut, konden wij wat winkelen. Ik zag een leuke broek hangen. Leek mij ook wel wat. Helaas hadden ze hem niet in mijn maat. :-(

1 maart 2012Terwijl Annemarie binnen is voor haar knie, wacht ik hier buiten op haar, lekker in het zonnetje.

29 februari 2012NIET STOREN svp!

28 februari 2012Lag ik gisteren te zwoegen onder het gewicht om sterker te worden, word ik ineens in de tas gestopt en gaan we heel lang autorijden. Overnachten we in een hotel en ben ik vandaag ineens bij Andi in de zaak. Eigenlijk wel leuk. Wat minder leuk is, is dat de sjaal van Heerenveen weer eens gepikt is. Moet ik toch maar heel snel een nieuwe gaan brengen.

27 februari 2012Hanny vindt mij maar een slap konijntje en daarom moet ik van haar spieren kweken. Maar poeh hé wat is dat zwaar.

26 februari 2012Heerlijk! In het zonnetje bij een fontein. Daar wordt je heel vrolijk van!

25 februari 2012Ze hadden gelijk! Honderdtweeëntwintig nachtjes geleden werden er knolletjes in de grond gestopt, waaruit bloemetjes zouden komen. En jawel, de eerste bloeit bijna! %-)

24 februari 2012De bloemen uit het bloemschikstuk waren na een week verlept. We hebben nieuwe gekocht en nu gaat Hanny ze erin zetten. En als het goed is, komen de foto's vanavond laat op de log.

23 februari 2012Wel een beetje een teleurstelling voor Hanny. Ze hoorde vandaag van het ziekenhuis dat ze niet eerder geopereerd kan worden dan in juni/juli. Dat betekent dat de al besproken vakanties naar Oostenrijk en naar Ameland niet door kunnen gaan. Daarom kan ze dan ook niet op de verjaardag van Annemarie zijn. Nou ja, er zijn erger dingen. Daarom werd vandaag heel driftig bekeken welke alternatieven er zijn om toch eventjes eropuit te gaan. En als ik het goed begrijp, dan betekent dit papiertje iets heel leuks. Ik wil best wel weer vliegen. %-)

22 februari 2012Alweer hebben we een geboortjekaartje gekregen. Hanny heeft het maar druk met het bedrukken van tiesjurts.

21 februari 2012We schrokken behoorlijk van het telefoontje uit de bergen vanmorgen vroeg. Een zere knie kun je niet gebruiken als je op de lange latten moet staan. Ik heb maar een pleister op mijn knie geplakt en geef regelmatig een knufje op mijn pootje. Misschien is de knie van Annemarie dan sneller beter.

20 februari 2012Het konijnenvoer staat klaar, zei Jan. Zoiets moet je niet zeggen met een konijntje in de buurt. Mjammie, dat was lekker.

19 februari 2012Ik denk steeds dat er een flesje water is omgevallen en dan wil ik het rechtzetten. Maar dat kan niet, want het flesje ligt vast.

18 februari 2012Er moet soms snel voor een bepaald persoon in een auto onderweg naar de bergen wat opgezocht worden met het kleine tikapparaat. In de kamer lukt dat niet altijd en dan gaat Jan naar de hal, waar hij het antwoord wel kan vinden.

17 februari 2012Eigenlijk had ik deze smaailie niet kunnen zien en was die op weg geweest naar de bergen en de sneeuw. Maar ja, als je niet zo lekker bent, blijf je nog even hier.

16 februari 2012Vandaag kwam er met de post een broekie. Het leek mij wel leuk om dat te gaan dragen, maar het was te groot. En toen zag ik dat het niet om te dragen was. Het was het 'geboortekaartje' van Destin. Heel origineel. Ik vraag me nu alleen af hoe het nu moet met het bedrukken van een tiesjirt?

15 februari 2012Annemarie heeft het hartstikke druk. Ze wil geloof ik iedereen die ze hier kent bezoeken voordat ze weer teruggaat. Vandaag was ze bij de radiomensen die ze kent en daar kreeg ze een cadeautje van. Een muts. Maar wat moet ze nu nog met een muts. De winter is voorbij. Zolang ze nog hier is, gebruik ik hem maar als slaapzak.

14 februari 2012En toen was ineens Annemarie thuis uit Oostenrijk. Om op kraamvisite te kunnen gaan. Hartstikke gezellig. Alleen vraag ik me af waarom ze zich achter haar tikapparaat moet verschuilen.

13 februari 2011Ik zag vandaag een mooie rammelaar. Echt iets voor mij, dacht ik. Maar ik had het mis. Dit is een rammelaar voor baby's en géén rammelaar. Ja, als je niet weet wat dat is, moet je het maar opzoeken.

12 februari 2012Eindelijk zitten er bloemen aan die lange stengel. Ik wilde wel eens zien waar die 'slangetjes' nou eigenlijk uitkomen en dat heb ik nu gezien.

11 februari 2011Koei en haar vriendin vinden het leuk om te klimmen in een klimhal. Ik woon in Holland. Wat is er dan leuker dan klimmen in een oer-Hollandse klompenboom.

10 februari 2012We waren weer een hele lange middag in de bekende kliniek. Het leuke was dat we er waren tijdens de 'week van de gastvrijheid' en daarom kregen we gratis drinken. Dat konden we best gebruiken tijdens het lange wachten.

9 februari 2012Het lijkt wel of we op wintersport zijn. Lekker buiten in de zon een kopje thee drinken.

8 februari 2012Als je bij een supermarkt hier in de buurt voor tien euro boodschappen deed, kreeg je 1 voetbalplaatje tot vorige week zaterdag. De plaatjes zijn nog niet op en daarom krijg je er nu veel meer voor hetzelfde bedrag.
:-) :-) Heeeeeeeeeeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeeeeeeeeeel meeeeeeeeeeeeeeeeeeer. :-) :-)

7 februari 2012Eerlijk waar, ik heb het geprobeerd, maar het lukte me niet. Hoe kun je nu nagels knippen met dit ding als je geen nagels hebt. Hanny moet voortaan ook maar op haar blote pootjes buiten gaan lopen. Slijten haar nagels ook, net als die van mij.

6 februari 2012Het is jammer dat het tiesjurtje dat Hanny bedrukt heeft voor mij veel te groot is. Anders had ik het best wel willen hebben.

5 februari 2012Hanny laat me alleen. >-( Ze gaat met de grote kleindochters op stap. (devil) En dat is niet eerlijk. Ik ben toch ook groot!? :,-(

4 februari 2012We hadden een eindje gelopen en wilden wel even uitrusten. Wat een pech. Er lag nog allemaal sneeuw op het bankje. :-(

3 februari 2012Hanny lustte hier vroeger wel pap van, zei ze. Ik vind het maar droge dingen. Vogels schijnen het ook lekker te vinden. Omdat die het nu moeilijk gaan krijgen met de sneeuw en de kou, hebben we vandaag havermout gestrooid. En ook wat krenten, rozijnen en stukjes appel.

2 februari 2012Niet normaal meer. Dat Hanny dit weer lekker vindt, snap ik echt niet. Toen we thuiskwamen ben ik meteen diep onder het dekbed gekropen en daar lig ik nu nog te bibberen. Ik ben niet in de wieg gelegd voor ijskonijn.

1 februari 2012Dan moet je toch wel heel knap zijn, als je al deze stangetjes en hamertjes uit elkaar kunt houden. Ik snap er geen biet van.

31 januari 2012We waren bij een hele grote winkel met allemaal bloemen en planten. Buiten stond een boom waar deze vlindervogelhuisjes in hangen. Ik heb even gekeken of er ook iemand thuis was, maar dat was niet zo.

30 januari 2012Mijn vriendje Dukkie is vastgevroren in het ijs. Ik wilde hem een beetje opkikkeren en daarom heb ik een glijbaan voor hem gemaakt. Wanneer hij loskomt, kan hij ook lekker spelen in de sneeuw op het ijs.

29 januari 2012Hanny houdt helemaal (niet meer) van voetbal. Toch heeft ze nog een zwak voor een club. En laat die nu vandaag gewonnen hebben. En het mooiste, gewonnen van dat kluppie met die naam van een schoonmaakmiddel.

28 januari 2012We hadden een logee en die zat steeds met een koptelefoon op haar kop hoofd. Nou, die wilde ik ook wel eens op mijn kop hebben, om te horen wat zij hoorde. Dat was best leuke muziek.

27 januari 2012Hanny was wat aan het spelen met schaduwen en ik mocht proefkonijn zijn. %-)

26 januari 2012Diverse mensen hebben rond kerst een amaryllisbol van ons gekregen. Bij sommigen, zoals bij mijn vriendinnetje Koei, zijn er drie bloemstelen uit de bol gekomen. Bij ons, heel zielig, maar eentje. Ik persoonlijk waak over deze ene steel. Dat er niets mee gebeurt. Want het zou toch heel sneu zijn als die ene stengel ook nog eens niet gaat bloeien.

25 januari 2012Wat is er nu zo moeilijk aan om te onthouden dat je iemand moet bellen. Ik snap echt niet dat Hanny dat nu al twee dagen lang vergeten is. Om haar bij de les te houden, heb ik op een briefje geschreven dat ze moet bellen en dat briefje bewaak ik als een waakkonijn. Zo moet het wel lukken dat ze morgenochtend gaat bellen.

24 januari 2012Er werden in huis nog wat laatste klusjes gedaan. De mannen hadden grote dozen en een grote bak bij zich, waar de heerlijkste geurtjes uitkwamen. Ik was wel benieuwd wat voor lekkers erin zat, maar ik heb niet erin gekeken. Goed hè!

23 januari 2012We waren vandaag weer op een heel bekend plekje. In deze gang en die daarboven hebben Hanny en ik veel heen en weer gelopen, om de conditie wat op peil te houden. Nu werd de schouder alleen maar van alle kanten gefotografeerd en bekeken én in orde bevonden. We liggen goed op schema. Daar moest op gedronken worden. Een kopje thee. hihihi

22 januari 2012Ik weet wel dat Hanny uitgebloeide tulpen ook mooi vindt. Maar als de blaadjes gevallen zijn, dan moeten ze toch opgeruimd worden. Is tenminste mijn idee.

21 januari 2012Hanny was druk bezig met de was. Daar in de bijkeuken zag ik een heerlijke plaats om eventjes te liggen, want ik was best wel moe na de korte nacht. En toen ben ik in slaap gevallen. Bleek dat ik op de vlag heb liggen slapen. :-S

20 januari 2012YES!!!!! YES!!!!! YES!!!!!

19 januari 2012Wat was het saai vandaag. Ik ben de tas niet uit geweest. Zo af en toe stak ik mijn koppie eens omhoog om te kijken of er iets te beleven viel. Helemaal niets. Een dag om snel te vergeten.

18 januari 2012Op de grote kiekkast werden vanavond allemaal vragen gesteld, zodat je kon bekijken of je slim bent. Nou, die vragen zijn niet besteed aan konijntjes. Ga maar na, er bestaat niet eens een konijnenschool, dus hoe zou ik de antwoorden kunnen weten. Hanny had er wel een stuk of wat goed. Die is best slim.

17 januari 2012Wat een verrassing. Vandaag kreeg ik een hele dikke brief. Daar zat onder andere een gekke bril in. Eentje met rood én groen. Dat is voor speciale voetbalplaatjes. Maar moet je zien. Ik kan er niet door kijken. :,-( Dat is wel een beetje jammer. Zouden er ook konijnenbrilletjes bestaan? Dan kan ik die plaatjes ook bekijken.

16 januari 2012Ja,ja. En maar lachen terwijl ik met mijn snufferd op het ijs lig. In plaats van dat ze me nu helpt om overeind te komen, want dat gaat wat moeilijk door de gladheid.

15 januari 2012Deze bloedmooie dames lagen op de grond gezellig met elkaar te kwebbelen. Leek me veel leuker dan al het voetbalgepraat van de mannen in de kamer. Ik ben er daarom bij gaan liggen. Waarover we het hadden, weet ik echt niet meer. Maar gelachen dat we hebben. %-)

14 januari 2012Mensen, ik snap er soms niets van. Kopen ze bloemen, knippen ze een heel groot gedeelte af om weg te gooien. Dat is toch zonde. :-S

13 januari 2012Met alle buren hebben we het huis van Iris versierd. Hartstikke gezellig zo met elkaar. Ik moest de boom inklimmen om ballonnen en bloemen vast te maken. Gelukkig heb ik geen hoogtevrees.

12 januari 2012Nu kan ik helemaal niet meer winnen van Hanny met touwtrekken. Ze heeft een nieuwe gekregen van haar knijper en die is dikker. Daarvoor moet je sterke spieren hebben en die heb ik (nog) niet. Maar ik blijf proberen.

11 januari 2012Op het kiekkastje heb ik wel eens gezien dat een beertje zich laat vallen op een stapel wasgoed. Heb ik vandaag ook geprobeerd en dat is vet gaaf! :-)

10 januari 2012Waren we nu maar niet zo hard aan het touwtrekken geweest, dan was de band niet ingescheurd. Jammer, jammer, jammer, nu helaas wel. Ik heb er al een heleboel knopen ingelegd, zodat hij niet verder kan scheuren. Eerlijk gezegd denk ik dat er een nieuwe moet komen.

9 januari 2012Ik ben er maar bij gaan liggen. Ik word er wel een beetje moe van. Het draadloze internet doet het niet goed op het tikapparaat van Jan en met dit stekkertje aan een draadje lukt het wel. Steeds maar weer proberen of het zonder kan. Maar ja, als het stekkertje uit het apparaat is, dan valt het op de grond en daarom moet ik het vasthouden.

8 januari 2012We waren bij een gebouwtje waar steeds een grote grijper in het water verdween. Ik snap nog steeds niet helemaal waarom. Hanny moet het nog maar eens uitleggen.

7 januari 2012Pfff, even bijkomen. Gelukkig dat ik die boom te pakken kreeg en zo naar het vasteland dreef. Vaste grond onder mijn pootjes is heel wat beter dan in het water spartelen.

6 januari 2012Als persoonlijke oppasser van Hanny heb ik er heel goed op gelet dat zij zonder rare fratsen uit te halen weer kan fietsen. En ik moet zeggen, het ging fantastisch goed het eerste ritje. Zij helemaal blij, want dan hoeft ze niet meer zo veel te lopen en kan ze haar knie ontzien. En ik ook helemaal blij, gaan we tenminste weer leuke fietstochtjes maken.

5 januari 2012Als alle troep van de vakantie is opgeruimd, gaan we weer een tiesjurtje bedrukken. Terwijl we weg waren, is er een geboortekaartje in de bus gestopt. Leuke naam: Sven. Dat is ons nieuwe buurjongetje.

4 januari 2012Wat een verschil met Schiphol. Hier zijn mooie bergen heel dichtbij en er staan maar een paar vliegtuigen. Toch heb ik me helemaal niet verveeld tijdens het lange wachten. Er was genoeg te zien.

3 januari 2012We waren voor de laatste keer uit eten en Koei was er nu ook bij. We kregen iets heel aparts. Verschillende stukjes vlees die boven een vuurtje hingen, dat midden op tafel in een kommetje brandde. En lekker dat het was! En gezellig dat het was. %-)

2 januari 2012Nou, ik geloof dat ik krom zou gaan lopen van deze sleutelhanger. Er hangt zoveel aan. Maar hij is wel leuk. Zeker met dat zwemdukkie erbij. Is trouwens ook nog wel handig, want nu weet je of je wel de goede kant opgaat. :-)

1 januari 2012We hadden een paar oliebollen gebakken voor een goede vriendin van Annemarie. In ruil daarvoor kregen we een lekker gebakje en een kopje thee. Mjammie. Lief hè. %-)

Archieven

2013
2011
2010
2009
  XML: RSS Feed