31 december 2013Van de week trok Jan geld uit de muur en toen kreeg hij een heleboel briefjes van tien euro. Blijkbaar had de bank deze groene niet meer in voorraad. Gelukkig kreeg hij later ook deze van honderd euro. Is niet zo dik in de portemonnee. Wel een raar briefje, want die zie je in Nederland heel weinig. Pffffff, een boel geld.

30 december 2013Ha! Leuk! Dacht ik. Jan en Hanny gaan naar hun bankje, dan kan ik daar lekker in de sneeuw spelen. Nou, vergeet het maar. :-(

29 december 2013We hebben van de familie symbolisch een doosje heerlijke chocolaatjes gekregen. Ik kan er niet van afblijven. Zeker niet op zo'n saaie dag als vandaag.

28 december 2013Hier in Oostenrijk geeft men elkaar op oudejaarsavond 'geluksbrengertjes'. Dat zijn meestal varkentjes, schoorsteenvegertjes of lieveheersbeestjes. Toen wij in een heel groot winkelcentrum waren in Salzburg lagen die in verschillende kraampjes uitgestald. Ik ben er bij gaan zitten, want ik wilde wel eens weten of ik ook een 'geluksbrengertje' ben. Hanny zag dat en heeft me daar snel weggehaald, want ze kan niet zonder mij.

27 december 2013De keukenkraan lekt steeds en daarom heb ik hulptroepen opgeroepen om mij te helpen met repareren. De huisbaas wilde mij wel helpen.

26 december 2013Het zou regenen en/of sneeuwen vandaag en hard waaien, maar bijna de hele dag heeft de zon geschenen. Aan het eind van de middag kwam er wat meer wind. Ik heb naar mijn vriendjes de boertjes aan de paal gekeken (helaas op de foto niet zo goed zichtbaar), of zij wel genoeg hun best deden. Dat deden ze, want ze wilden voor de regen klaar zijn. En dat is gelukt. Toen het rond vier uur begon te regenen, waren ze klaar met de arbeid.

25 december 2013Vorig jaar stond in dit hutje het kribbetje met het kindeke Jezus. Dit jaar staan er alleen de os en de ezel in. Het leukste vind ik het vogelhuisje aan de paal. Knap als je zo kunt houtsnijden.

24 december 2013Jan heeft zijn eerste verjaardagskado al binnen, ook al is hij pas in januari jarig. Christl, de huiseigenaresse, heeft een taart voor hem gebakken en daar 8 kaarsjes opgezet. Voor iedere 10 jaar een kaarsje. De hele groep komt daarom vanavond hier taart eten, want het is toch wel veel voor Jan, Hanny en mij alleen. Het leuke is dat er iemand komt die vandaag echt jarig is. Daar gaan we voor zingen. Laten we haar de kaarsjes uitblazen. Als je achttien bent geworden, moet dat een makkie zijn.

23 december 2013Het was zo'n schattig gezicht de sneeuwlaarsjes van de twee jongsten naast elkaar in de gang. Ik ben er maar bij gaan zitten en bedacht dat konijntjes in de sneeuw ook wel laarsjes zouden kunnen gebruiken. Want sneeuw is best koud tussen de nageltjes.

22 december 2013Ik zou daar maar snel weggaan Knuf, zei Hanny. Je zit bij de misseltoo. En iedereen die daaronder zit mag gekust worden. Dus pas maar op!

21 december 2013Mij lijkt het een beetje warm, maar Dorien vindt het heerlijk om de muts te dragen. Ook binnen. Ik begrijp het wel, want ze heeft hem van haar vriendje gekregen. Zo lief.

20 december 2013Hanny heeft niet alleen een ieniemieniekerstboompje in de vensterbank gezet. Ook een klein huisje. En ik maar gluren of er iemand thuis is, maar ik zie nooit iemand.

19 december 2013Het voordeel van een konijntje zijn, is dat je niet hoeft op te ruimen. Ik ben daarom lekker op de rand van het balkon gaan zitten kijken naar het sneeuwlandschap en heb de heerlijk frisse vrieslucht opgesnoven. Heerlijk om hier weer te zijn.

18 december 2013Grote verrassing vanmorgen. Gaan we uiteindelijk met nog weer een andere auto op stap. Snel alles vanuit de ene huurauto overgeheveld naar de andere leenauto en rijden maar. En rijden doet hij deze auto. Iedereen helemaal tevreden. Zo tevreden, dat vergeten werd dat we bij dit wegrestaurant niet meer zouden stoppen voor een kopje koffie, omdat Hanny dan misschien weer allemaal melkcupjes voor E. zou meenemen. Gelukkig kon ze dat niet doen, want er lagen dit keer geen bijzondere.

17 december 2013Hè hè. Het was me het dagje wel. De auto stuk, terwijl we er morgen ver mee moeten rijden. Het heeft wel even geduurd, maar de leenauto, hoge instap en ruime kofferbak, is gevonden en staat nu voor de deur. Ik moet er wel aan wennen, maar ik geloof dat we onze verre bestemming wel kunnen bereiken.

16 december 2013Ik zit op wacht. Ik moet controleren of dit nieuwe apparaat goed werkt. Het is een heel ander apparaat dan we hadden. Het moet zorgen dat het licht uitgaat. Als dat zo is, werkt dit apparaat goed.

15 december 2013Kijk dat vind ik nu leuk. Is weer eens wat anders dan normaal. Een blauwe kerstmuts. Eigenlijk veel leuker dan die rode.

14 december 2013Er moesten worteltjes worden gesneden. Ik mocht het doen van Hanny. En nee, ik heb er niet van gesnoept tijdens het snijden. Na afloop kreeg ik er wel een paar. Mjammie, lekkerrrrrr.

13 december 2013Hanny bracht een cadeautje mee naar huis, precies mijn kleuren. Ik vond het hartstikke lief van haar. Maar wat een afgang. Het cadeautje is niet voor mij maar voor een vriendin van Annemarie. Om mee te kunnen bellen of wotseppen.

12 december 2013Annemarie kan gerust zijn. De pakken staan klaar om meegenomen te worden.

11 december 2013We wisten niet precies hoe laat de bus van de kliniek naar het station zou vertrekken. Dat heb ik piekfijn uitgezocht

10 december 2013Ik heb een nieuw vriendje. Is hij niet schattig?

9 december 2013Iedere week krijgen we een paar pakken reclamefolders in de bus. Jan en Hanny willen eigenlijk alleen bepaalde folders inkijken. Maar als je dat wilt, moet je ze allemaal krijgen. Vandaag was het bar en boos. Twee hele dikke pakketten. En alles kerst wat de klok slaat. Waarom moeten er met kerst toch altijd veel en veel meer folders komen, met in de een nog duurdere spullen dan in de andere. Ik vind er niets aan en daarom heb ik ze allemaal in de papierbak gegooid.

8 december 2013Annemarie is weer vertrokken naar haar eigen leuke huisje en haar katten en heeft het lekkere kerstgeurtje meegenomen. Nu staat hier een ander geurtje op tafel. Hanny vindt dat wel lekker. Ik minder.

7 december 2013Annemarie heeft een heel leuk speelgoedje gekocht voor twee honden. Ik vind het zelf ook best leuk. Maar ja, het is wel wat groot om in mijn bekkie te nemen. Laat de honden dat maar doen.

6 december 2013Sinterklaas is een lieve man. We kregen nog een kaartje van hem. Daarom zijn we nu heel hard aan het roepen: Dank u Sinterklaasje!!! Misschien hoort hij het nog op de boot terug naar Spanje. l-)

5 december 2013Sinterklaas is bijna naar zijn warme thuisland vertrokken en wij hadden al wat kerstsfeer in huis. Annemarie heeft van de Sint een brandertje gekregen met een kerstgeurtje. Zelfs ik vond het wel lekker ruiken.

4 december 2013Het is heel klein en heel fijn en toch schijnt het onmisbaar te zijn. Die van Hanny was kapot en Annemarie was weer toe aan een nieuwe serie, want zij 'verslindt' ze. Daarom kocht Annemarie van deze dingen en gaf er Hanny eentje. Die is daar hartstikke blij mee.

3 december 2013Zal ik eens een geheimpje verklappen. Als je iets moet verstoppen, verstop dat dan in een fietstas. Dat is zo'n goed plekje, dat je na een paar dagen niet meer weet waar je het verstopt hebt. Dat gebeurde Hanny tenminste. Ze heeft een aantal dagen lopen zoeken.

2 december 2013Hartstikke leuk dat Annemarie weer thuis is. We zijn uiteraard meteen weer gaan winkelen, want ze had wat nieuwe kleurtjes nodig om weer andere armbandjes te kunnen knopen. Leuke vrolijke kleurtjes.

1 december 2013Hij was kapot mijn, zoals ze dat noemen geloof ik, elektronische oorwarmer. Gek hoor, want hij verwarmt helemaal niet. Ik luister ermee naar leuke liedjes. Nu was hij kapot gegaan, maar gelukkig heeft Jan een nieuwe gehaald. Nu hoor ik alle konijnenliedjes weer prima, als Jan naar het kiekkastje kijkt en Hanny achter haar tikapparaat zit.

30 november 2013Na wekenlang wat minder naar de planten te hebben omgekeken, heeft Hanny ze vandaag goed onderhanden genomen. De parapluplanten konden een goede snoeibeurt best gebruiken. Maar oeps, soms knipt Hanny wel eens wat teveel weg. Is niet erg volgens haar, de planten groeien als onkruid.

29 november 2013Hanny heeft een domme tikfout gemaakt. Ze is een letter 's' vergeten. Nu leek het net of ze maar 1 schoonzuster heeft. En dat is niet zo. Ik heb daarom maar een grote letter 's' voor haar gemaakt en op haar tikapparaat gezet, zodat ze die letter nooit meer vergeet.

28 november 2013Vandaag werd ik helemaal blij. Ik hoorde dat Annemarie over een paar dagen hier naar toe komt. Hanny is ook blij, want die heeft een apparaatje dat ze niet aan de praat kan krijgen. Annemarie is daar meestal erg goed in.

27 november 2013Er was een groot stuk van een broccolitaart over (mmmmmmmm heerlijk) en dat stond in de oven. Ik kon hem de oven wel uitkijken. Was wel een beetje heet trouwens. Ik moest in de gaten houden of het folie al van de schaal kon. Maar oh oh oh, wat is dat heet daar.

26 november 2013Er kwam een grote brief in de brievenbus met daarin de berg van Annemarie. Leuk dat ik die nu eens rustig van bovenaf kan bekijken.

25 november 2013We waren vandaag weer in het tuincentrum waar dat leuke kerstdorpje staat, maar wat Hanny nog helemaal niet wil zien, omdat de verjaardag van Sinterklaas nog niet is gevierd. Zegt ze tegen me dat ik in de kerstboom moet klimmen. Waarom? Ze wil toch geen kerstspullen zien? Daar ging het niet om, zei ze, ze wil wel sneeuw zien. En die lag op de takken. Net zoals bij Annemarie ook al ligt.

24 november 2013De meeste mensen drinken graag bruin vocht, dat ze koffie noemen. Nu hebben Jan en Hanny een apparaat dat dat vocht kan maken. Maar regelmatig moet dit ding schoongemaakt worden. Wat een werk voor zo'n beetje bruin water. Je kunt toch net zo goed 'gewoon' water drinken. Lijkt me veel lekkerder.

23 november 2013Hanny heeft zo'n apparaat waarmee ze met iemand kan praten, maar waar ze ook leuke plaatjes mee kan bekijken. Hartstikke tof, want nu kan ze zien wat Annemarie allemaal voor moois maakt. Zo'n apparaat wil ik ook wel hebben.

22 november 2013Jan en Hanny aten gisteren wat druiven. Die wilde ik nu ook wel eens proeven en daarom kreeg ik er ook eentje. Mmmm, niet vies, maar ook niet echt lekker. Geef mij maar een worteltje.

21 november 2013Wat heb ik genoten. Na ruim acht weken weer een eind fietsen. Het was wel wat koud voor mijn pootjes. Gelukkig gingen we naar Tjeerdsma Sfeerhaarden waar ik mijn pootjes kon warmen. En voor wie zich afvraagt of dat niet te heet en te gevaarlijk was. Nou nee, ik heb vuurvaste pootjes. ;-)

20 november 2013Vanavond ben ik me rot geschrokken. We moesten wat ophalen en toen we binnenkwamen stonden daar ineens twee hele grote honden voor mijn neus. Het leken wel monsters. Ik ben snel bij Melody op schoot gaan zitten, zodat zij me kon beschermen. Maar eigenlijk waren ze hartstikke lief. Zeker Noah die hier naast me ligt.

19 november 2013Toen Hanny terugkwam uit de kliniek zocht ze mij en ze kon me niet vinden. Ik had me dan ook heel goed verstopt tussen rode takken. Die heeft ze donderdag nodig voor een nieuw bloemstuk. Goede plek toch om te verstoppen. Niemand die me ziet.

18 november 2013Mensen die zitten soms toch wel ingewikkeld in elkaar. Neem nu Hanny. Zij is een wintermens. Maar ze moet wel haar lippen insmeren als het kouder wordt, want die kunnen niet zo goed tegen de kou. Dat is toch raar?! Ik ben blij dat ik een konijntje ben, want die vieze smurrie zou ik niet op mijn snuit willen hebben.

17 november 2013Vreselijk saai weer vandaag. Nevelig, mistig, miezerig. Niks aan. Behalve toen het al donker was. Toen ging Hanny met haar kiektoestel naar buiten om de mist zichtbaar te maken. In het licht zie je dan allemaal druppeltjes. Dat lijken dan wel allemaal lichtjes.

16 november 2013Ik vind het zo raar. Liepen we in het centrum vanmiddag en werd gevraagd of we een abonnement op een krant wilden nemen. Daar kreeg je dan een aaiped bij. Jan en Hanny zijn al jaren geabonneerd op die krant en Hanny vroeg daarom of ze dan ook een aaiped kregen. Mis. Die kreeg ze niet. Wel een krant zoals de eerste krant die uitgegeven was. Wat heb je daaraan. (devil)

15 november 2013Laat maar komen die pizza. Ik lust hem rauw!

14 november 2013Hanny wist niet meer precies wanneer ze een afspraak had, maar was een beetje te lui om op te staan. Ze vroeg aan mij of ik wilde kijken. Dat wilde ik best, dus ik ben de paal ingeklommen om het voor haar op te zoeken.

13 november 2013Zaterdag komt Sinterklaas weer in ons land met een heleboel helpers. Wij zijn al in de stemming, want we kregen vandaag een voorleesboek met een leuk verhaaltje over hem.

12 november 2013We hebben heel hard gelachen achter het tikapparaat. Daarop kijken we vaak naar mooie foto's. Nu kwam er een foto tevoorschijn waarbij stond dat er sneeuw op een hulsttak ligt. Blijkbaar kent degene die de teksten verzint het verschil niet tussen een hulsttak en een waslijn met knijpers. :-S

11 november 2013Vanmiddag werden de kinderplakkertjes gebracht. Ik zit hier met mijn pootjes vol velletjes. Allemaal voor de kleinkinderen en 1 velletje voor Hanny. Wij waren de beste klant, zei het meisje dat ze bracht. Dat zal best. Maar wij kunnen er toch ook niets aan doen dat er negen kleinkinderen zijn.

10 november 2013Hahaha, ik lach me een deuk. Valt Hanny daar toch even door de mand. Loopt ze te mopperen op kerstdorpjes terwijl Sinterklaas nog niet eens in het land is, is zij al bezig met haar kerstkaart. Ze heeft dan wel een smoesje dat ze straks geen tijd meer heeft omdat ze dan weer mag fietsen en lopen zonder krukken, maar daar trap ik niet in. (jokerp)

9 november 2013In Oostenrijk woont iemand die heel goed kan rekenen. Maar ja, als je ziek wordt, klopt het sommetje niet meer en heb je er meer nodig. Daarom hebben we vandaag de thee die Annemarie zo lekker vindt naar haar opgestuurd. Nee, natuurlijk niet in het doosje, maar plat in een plastic zakje. Dan kan ze er mee vooruit tot ze weer naar Nederland komt.

8 november 2013Hanny en ik hadden het rijk alleen. Jan was naar voetbal. We zijn samen voor de kiekkast gaan hangen. Was best gezellig met z'n tweeën, ook al gebeurden er maar rare dingen in het kastje.

7 november 2013Een beetje pech. Hanny heeft een mooi bloemstuk gemaakt. Daarvoor had zij bloemen uitgezocht passend bij een schaal. Bij thuiskomst bleek de schaal lek. Het bloemstuk overzetten naar een andere schaal is niet te doen. Gelukkig was er nog een grote glazen schaal in huis waar nu alles in staat. Is de lekke schaal ook nog te zien.

6 november 2013Vandaag werden de speciale kinderpakseltjes, die op brieven geplakt moeten worden, rondgebracht. Jan en Hanny keken er al naar uit. Zij bestellen altijd 10 velletjes. Voor de 9 kleinkinderen en voor Hanny zelf. Maar helaas, er is niemand aan de deur geweest. Daarom liet Hanny mij de allereerste zien die zij in haar map heeft zitten. Uit het jaar waarin zij geboren is. Omdat ik maar tot tien kan tellen, weet ik niet hoeveel van die plakseltjes wel niet in haar map zitten.

5 november 2013We waren vandaag in een bloemenkraam om bloemen voor donderdag bloemschikken te kopen. Was lachen. Er liepen nog twee dames rond met hetzelfde briefje als Hanny in de hand ook bloemen te zoeken. Eentje van haar eigen groep. We hebben niet gekeken wat zij uitzochten. En dat hebben zij van ons ook niet kunnen zien. Dat is nog geheim. Voor iedereen!

4 november 2013Gisteren waren wij bij de oudste dochter op bezoek. Zij had een krans voor iemand gemaakt en die werd maar nooit opgehaald. Toen kregen wij hem mee. Dat mag best wel eens vaker gebeuren (dat niet ophalen).

3 november 2013Best wel eng waar ik naast zit. Dat ding lijkt me behoorlijk te kunnen prikken. Het blijkt dat hij alleen voor breien wordt gebruikt. Dat zegt mij als konijntje niet zo veel, maar er wordt wel een mooie das mee gemaakt. Ik moet Hanny maar eens lief aankijken, want zo'n das kan ik van de winter best wel gebruiken. Konijntjes hebben het soms ook wel koud.

2 november 2013Wij hoeven ons de komende donkere winteravonden niet te vervelen. We hebben een spelletje gekregen. Het is, volgens Hanny, een oud spelletje in een nieuw jasje. Het heet 'Pim Pam Pet'. Maakt mij niet uit, als ik maar antwoord weet te geven. En dat is moeilijk genoeg voor een konijntje.

1 november 2013Er waren viltrondjes losgegaan onder de poten van het voetenbankje. We hebben daarom op alle poten nieuwe geplakt. Dan krijgen we in ieder geval geen krassen op de vloer.

31 oktober 2013Helpen met het inruimen van de vaatwasser doe ik dus NOOIT meer. Omdat Jan naar voetballen was, heb ik Hanny geholpen met alle etensspullen naar de keuken te brengen en in de vaatwasser te zetten. Gooit ze de klep dicht. Gelukkig had ik kracht genoeg om de klep tegen te houden. Maar voor hetzelfde geld was mijn kop eraf geweest.

30 oktober 2013Onze taksusboom hing vol met rode besjes. HING. Nu niet meer. Door de storm zijn een heleboel besjes gevallen. Gelukkig zitten er nog genoeg in de boom voor de spreeuwen. Ik ben benieuwd wanneer ze komen en of ze de besjes die zijn gevallen ook opeten.

29 oktober 2013Vandaag belde de postbode aan. Hij had twee onnozele kaartjes bij zich die hij aan niemand anders dan aan Jan en Hanny mocht geven. Blijkbaar zijn het toch wel bijzondere kaartjes, want ik mocht er niet aankomen. Alleen maar naar kijken. Mijn pootjes zijn veel te magnetisch, volgens Hanny.

28 oktober 2013Zo hee, dat was een boel wind. Niemand vond dat leuk. Er zijn best gekke dingen gebeurd. Ik mag het misschien niet zeggen, maar ik vond het wel geinig. Nu kon ik mooi verstoppertje spelen tussen alle blaadjes die bij de voordeur lagen. Niemand die me zag.

27 oktober 2013Hanny moest wat uit een tas halen. Nieuwsgierig als ik ben, heb ik gekeken wat daar allemaal in zat. Er zaten twee doosjes in. Waarvoor zijn die, vroeg ik. Hanny deed er eentje open, prutste wat en toen zag ik dat er een inklapbare beker uit kwam. Best wel slim. Maar zou het echt niet lekken. Ik moet dat toch eens uitzoeken.

26 oktober 2013Jennéh Rose heeft de toverstaf van de goede fee in de auto laten liggen. Een gelukje voor mij. Nu kan ik er zo af en toe mee toveren, totdat hij opgehaald wordt.

25 oktober 2013Jan en Hanny moeten een andere bank. Het leek me leuk om er samen met hen eentje uit te zoeken. Maar ik had het mis. Het gaat niet om een zitbank, maar om een gebouw waar van alles en nog wat geregeld wordt met je centjes. Saai. Vandaag stuurde die bank een leuk apparaatje. Ik geloof dat het rendumrieder heet. Daar wilde ik wel mee spelen, maar dat mocht niet. Wat heb je nou aan een bank die iets stuurt waarmee je niet mag spelen. :-(

24 oktober 2013De buitenlantaarn is weer in herfstsfeer gebracht. Staat altijd gezellig. Ik vind het jammer dat ik te groot ben voor de kabouterschommel.

23 oktober 2013De spreeuwen hebben we al gesignaleerd. Ze hebben zich verzameld in een boom in de buurt. Van daaruit voeren ze verkenningsvluchten uit. Ik ben benieuwd wanneer ze met z'n alle tegelijk op onze boom afduiken en in één keer alle rode besjes opeten.

22 oktober 2013Het was leuk om er uit te zijn. Even een andere omgeving dan rond huis. Ook hartstikke gezellig om goede vrienden te ontmoeten. Kunnen we er weer een tijdje tegen. Wel gek om onder de fietsbrug door te rijden in plaats van er overheen.

21 oktober 2013We hebben al een paar jaar een eenvoudige houder voor een pindakaaspot voor de vogels. Jan vond het veel leuker om een soort huisje te maken. Dat heeft hij vanmorgen gedaan. Het wordt nog een keer netjes afgewerkt, maar de vogels kunnen nu in ieder geval weer snoepen van de speciale vogelpindakaas.

20 oktober 2013Jan bracht vorige week een leuk versierd pompoentje mee. Er zit veel lekkers op om te snoepen, maar helaas mag ik er niet aankomen. Alleen naar kijken.

19 oktober 2013We hebben een logee. Hij is gebracht in zijn eigen huisje. En dat vinden wij zooooooo zielig. Dat huisje is veel te klein.

18 oktober 2013Na enig aandringen zijn de plantenbakken toch volgezet met bergthee. Zou de tuin nu veranderd worden in een theetuin? ;-)

17 oktober 2013De tafel is gedekt. Er staat een overheerlijke kiesj op het menu. Laat de vogeltjes maar komen.

16 oktober 2013Morgen hoef ik eindelijk niet meer op de krans te passen, want dan gaat Hanny weer bloemschikken. Ik ben benieuwd wat het gaat worden.

15 oktober 2013Ik moet heel goed opletten dat de fles en de trechter niet vallen, anders stroomt er allemaal zeep in de gootsteenbak. De zeeppomp moet gevuld worden en dat is een precies karweitje. Echt iets voor mij.

14 oktober 2013De laatste weken doen Jan en Hanny samen boodschappen. Dat is maar goed ook. Jan kan heel goed hoofdrekenen en Hanny absoluut niet. Nu kreeg je bij iedere tien euro aan boodschappen een zegeltje. Met een heleboel van die zegeltjes kun je een doos krijgen waar een heleboel in zit. Met maar twee mensen in huis heb je niet zoveel boodschappen nodig. Jan rekende daarom tijdens het winkelen uit hoeveel geld ze aan de kassa zouden moeten betalen. Was er weer voor tien euro bij elkaar gezocht, dan gingen ze afrekenen. Ze hebben nu alle zegeltjes die er nodig zijn. Mooi op tijd voordat de actie volgende week dinsdag is afgelopen.

13 oktober 2013Het schijnt dat het in Nederland heel hard geregend heeft. Hier hadden we zon. Zoveel zon dat ik het gordijn naar beneden moest doen.

12 oktober 2013Ga weg! Ga nou weheg!! Ik ben boos. Ik wil niemand zien. Zijn we drie weken niet van huis geweest. Gaan ze weg en moet ik thuis blijven. Niet eerlijk. :,-(

11 oktober 2013Tot nu toe kon Hanny zichzelf aankleden, als haar ondergoed uit de kast werd gepakt. Ze liep alleen met het mooie weer op blote voeten in haar sandalen. Maar nu het kouder weer is geworden, heeft ze hulp van haar mantelzorgers (ik en Jan) nodig om haar sokken aan te trekken en haar schoenen vast te maken. Zijn wij blij dat wij eindelijk wat voor haar kunnen doen.

10 oktober 2013Het zou slecht weer worden. Okee, het heeft vanmorgen wat geregend. Vanmiddag hebben we heerlijk buiten gezeten. Nog een beetje bijkleuren voordat het echt slecht weer gaat worden.

9 oktober 2013Heel bijzonder. Jan en Hanny gingen vanmiddag boodschappen doen. Hanny lopend en Jan met de fiets (van Hanny want die heeft grote fietstassen). Hanny loopt het pleintje af en ziet iets geels op de grond liggen. Een smiley. Dé smiley die ze een paar weken geleden op Ameland had gekocht als sleutelhanger voor haar fietssleutel. Jan was vandaag nog niet die kant op gefietst, dus de smiley moet er sinds gisteren hebben gelegen. Daar lopen veel kinderen. Heel bijzonder dat niemand hem meegenomen heeft.

8 oktober 2013Voordat het gaat regenen hebben we snel wat (uitgebloeide) bloemen geplukt en opgehangen onder het afdak, zodat ze droog blijven. Kan Hanny volgende week gebruiken met bloemschikken.

7 oktober 2013Buurman en buurman hadden het druk vandaag. De heg van de buurman is gesloopt. Een zware klus. Maar buurman krijgt nu veel meer ruimte bij huis. En de straat is veel en veel breder nu. Ze hadden natuurlijk een opzichter nodig. hahaha

6 oktober 2013Hieperdepiephoera! Hanny is op de helft met spuiten. Niet dat ze het spuiten zo erg vindt, maar aan alle blauwe plekken heeft ze een hekel. Nog veertien krijgt ze erbij. De laatste spuit van de eerste helft mocht ik weggooien. Best wel een beetje griezelig met die scherpe punt.

5 oktober 2013Rara, hoe kan dit. Bijna twee weken geleden kreeg Hanny dit kalebasje met bloemetjes er op. De bloemetjes staan niet in water en ze bloeien nog steeds. :-?

4 oktober 2013Het was bijna half acht vanavond. Het was rustig in huis. Jan keek naar het kiekkastje, ik was wat aan het dutten en Hanny lag op bed oefeningen te doen. Gaat ineens de telefoon. Of we vanavond nog wat in de dierenwinkel wilden halen met grote korting. Leven in de brouwerij dus. Een avondwandeling. Helaas werd gezegd dat we onder andere een eenvoudige krabpaal moesten kopen. We hadden wat uitgezocht, maar dat vond mevrouw daar in Oostenrijk wat saai. Waar ik bij zit, viel wel in de smaak. Die krabpaal hebben we toch ook gekocht. Als ze eens hiernaartoe komt, ruilt ze hem zelf maar om.

3 oktober 2013Een mevrouw bracht een heel groot pak. Ik was reuze benieuwd wat daar in zou zitten. Nou, viel dat even tegen. Twee lampenglaasjes. Moet daarvoor zo'n grote doos gebruikt worden. Ze waren wel heel goed ingepakt in een heleboel papier. Dat was toch wel fijn.

2 oktober 2013Jan heeft vandaag een strokrans voor Hanny gehaald bij de eksjen. Ik moet erop passen totdat ze hem gaat gebruiken. Ik ben benieuwd wat ze ermee gaat doen.

1 oktober 2013Vandaag kreeg ik een hoedje. Ik zal er heel zuinig op zijn, zodat ik het volgend jaar met prinsjesdag kan dragen.

30 september 2013Iedereen die zo meeleeft met Hanny en met mij krijgt van mij een .... Oh weet je niet wat hier staat? Er staat tútsje. Weet je ook niet wat dat betekent? Een kusje!   %-)

29 september 2013Hanny en ik waren vanmiddag alleen thuis omdat Jan naar dat balletje trappen was. Hij kwam weer niet met lege handen thuis. Ook al is deze sjaal best lekker warm, dat cadeautje de afgelopen week vond ik veel leuker en lekkerder.

28 september 2013Er staat wat nieuws in de keuken en dat vind ik zo eng. Ik verstop me maar, want ik hou niet van die scherpe dingen.

27 september 2013Jan gaat graag naar voetballen. Voetballen interesseert mij helemaal niet. Soms krijgt Jan een cadeautje bij het voetballen. En kijk, dat vind ik veel leuker. Deze balletjes lust ik wel.

26 september 2013Saai. Het was vanmiddag heeeeeel saai. Jan was naar voetbal. Hanny druk bezig met haar tikapparaat. Ik moest me daarom zelf vermaken. Ik ben naar buiten gaan kijken of er nog fladderende beestjes te zien waren. Maar niks niet. Bovendien werd het al heel vroeg donker. 'Gewoon' saai.

25 september 2013Gisteren zei ik wel dat ik zo langzamerhand van alle markten thuis ben, maar dit probleem kan ik niet oplossen. De bottendokter kan Hanny een nieuwe heup geven, maar ik kan de tuinkikker geen nieuwe heup geven. Lijmen lukt misschien wel.

24 september 2013Zo langzamerhand ben ik van alle markten thuis. Ik mocht weer helpen met het schoonmaken van de verwarmingsketel. Ik heb heel goed opgelet wat er allemaal gebeurde. Een fluitje van een cent. Volgend jaar doe ik het zelf wel.

23 september 2013Zo leuk om op deze manier bloemen te krijgen. In twee vaasjes. Maar zijn eigenlijk geen vaasjes, maar kalebasjes. Heel mooi welkomstcadeautje van de gezamenlijke buren.

22 september 2013Het was jammer dat Hanny met geen mogelijkheid mijn verhaaltjes kon plaatsen vanuit het ziekenhuis. Ze heeft het echt vaak geprobeerd, maar het tikapparaat gaf telkens niet thuis. Vanaf nu is mijn koppie weer iedere dag te zien, want we zijn gelukkig weer thuis. Met krukken. Die moeten in ieder geval 6 weken worden gebruikt.

19 september 2013De koffer wordt weer gepakt. Ik ben er maar snel ingekropen, want ik wil natuurlijk mee. Ik ben heel benieuwd waar we dit keer naar toe gaan.

18 september 2013We zijn heel verdrietig toen we vanmiddag hoorden dat een heel goede vriendin plotsklaps was overleden. Samen hebben we naar foto's van de zee en de zonsondergang gekeken, want daar hield ze zo van.

17 september 2013Kijk eens aan. Dat vind ik nou lief van Hanny. Heeft ze een heleboel spruitkooltjes gekocht. Die vind ik super lekker.

16 september 2013Hè hè. Eindelijk weer eens normaal eten na al dat buitenlandse gedoe. Heerlijke boontjes!

15 september 2013Zo lief. Hanny heeft gisteren van Destin en Jennéh Rose tekeningen gekregen. Die hangt ze straks op boven haar bed.

14 september 2013Afgelopen woensdag naar een pietzeria, vanavond en morgenavond ook. Voor de broodnodige variatie heeft Hanny dit keer spagetti genomen. Jennéh Rose heeft wel een pietza genomen. Nou, geef mij maar een worteltje.

13 september 2013Hoe mooi ook, maar de zee had ik wel genoeg gezien. Ik heb een nieuwe manier ontdekt om de overtocht te maken. 'Gewoon' zitten op de vork van de vorkheftruuk met aanhangwagens die de bagage van de mensen meeneemt tijdens de reis.

12 september 2013IK en de kapitein hebben ervoor gezorgd dat iedereen veilig en goed naar de zeehonden kon kijken.

11 september 2013Heel gezellig met z'n vieren uit eten. Zo leuk dat we een logee hebben die helemaal uit België is gekomen.

10 september 2013Toen dit weekje besproken werd, dachten Jan en Hanny een relaxt weekje te krijgen en door de zeelucht energie op te doen voor de komende winter. Ze wisten toen niet, dat deze week ook gebruikt moest worden om de conditie van de spieren verder op te bouwen, zodat Hanny na de ingreep weer snel op de been kan zijn. Ik doe mee aan het conditie opbouwen. Ik ben vandaag tegen de vuurtoren opgeklommen en kom al hoger dan voorgaande jaren.

9 september 2013Jammer van dat ene buitje dat we onderweg hadden. Maar hahaha, IK zit hier heerlijk droog en Hanny staat in de drup te schuilen.

8 september 2013Aangenaam. Mijn naam is Knuf. Ik ben de nieuwe strandwacht van Ameland. :-D

7 september 2013Ik heb een hele tijd naar het draaien van de wieken gekeken. Het lijkt me heerlijk om met zo'n wiek mee in het rond te vliegen. De molenaar toch maar eens vragen of ik mee mag.

6 september 2013Wat was ik blij dat we gingen varen. Niet alleen omdat ik dat zo leuk vindt, maar ook om die rotvliegen te ontvluchten. Zoveel heb ik er nog nooit bij elkaar gezien. Op de boot gelukkig veel minder.

5 spetember 2013Ik zal een geheimpje verklappen. Hanny denkt dat ze veel verstand heeft van tikapparaten en bijbehorende kabels. Nou dat is helemaal niet zo. Ze dacht dat ze de goede kabel had om haar tikapparaat te gebruiken als het niet door de lucht kon. Helemaal fout. Dat was een telefoonkabel. Nu heeft ze de goede en nog heel voordelig ook. Gekocht bij de Eksjen.

4 september 2013Eindelijk weet ik nu waar de bijen wonen. Grote huizen voor die kleine beestjes. Bij de voordeur was het een drukte van belang. Ik durfde niet dichterbij te komen, want op bijensteken zat ik niet te wachten.

3 september 2013We hadden een mooie bos rozen gekregen. Nu weet ik dat de meeste rozen heel lekker ruiken, dus stopte ik mijn grote neus in die bos. Niks. Helemaal niks. Ik rook totaal niks. En ik ben heus niet verkouden. Jammer.

2 september 2013Het is mij echt een raadsel wat Hanny nu zo leuk vindt aan dit soort puzzels. Je hoeft alleen maar nullen en enen in te vullen (een kind kan de was doen) én je moet tot zeven kunnen tellen, om te weten te komen of er niet teveel nullen of enen op een rijtje of onder elkaar staan. Dat is toch geen uitdaging. Dat is een makkie.

1 september 2013Ik zit nu al 'uren' te wachten tot Jan met een pizza komt, want dan kan ik hem snijden. Wachten duurt lang.

31 augustus 2013Bij de brug en de sluis hing een bordje dat Ate er mee stopt en werd gevraagd wie nu de brug en de sluis gaat bedienen. Lijkt me niet zo moeilijk. Doe ik toch 'gewoon'. :-D

30 augustus 2013Ik hoop dat Hanny me morgen ziet als ze lege flessen gaat inleveren. Ik ben in de tas gevallen en kan er niet uitkomen. Ik moet er niet aan denken dat ze me in de flessenautomaat gooit.

29 augustus 2013Jan en Hanny zijn een beetje ouderwets. Ze gebruiken 'gewone' servetten in plaats van papieren. Ik vraag me alleen af waarom de servetring van Hanny een lintje heeft en die van Jan niet.

28 augustus 2013Na het avondeten vind ik het heerlijk om nog een tijdje in de tuin naar de vlinders te kijken. Druk bezig op de bloemen of rustend op de muur. Het zal niet lang meer duren, want de struik is bijna uitgebloeid. Maar wat hebben we een vlinders in de tuin gehad. Ontiegelijk veel.

27 augustus 2013De eikenbomen hangen vol eikels, de lijsterbessen stikken van de bessen en ook de vliesbesstruiken zijn behangen met bessen. We dachten dat in onze taksus maar weinig vruchtjes hingen. Dus weinig spreeuwen in de tuin dit jaar. Maar we hadden niet goed gekeken. Er zijn enorm veel vruchtjes, alleen ze zijn nog groen. Zo'n rode vind ik veel en veel mooier.

26 augustus 2013Ik dacht iets te gaan tekenen en pakte een stift die op de kast lag. Maar dat was geen tekenstift. Dat was er eentje voor lelijke nagels en daar moest ik afblijven.

25 augustus 2013Het moest wat snel gaan, het foto's nemen van de koeien op de weg, want we wisten niet wanneer ze weg zouden gaan. Er was daarom geen tijd om mij erbij te kieken. Geeft niet, zei ik, dan maak je maar een foto thuis als we de koeien op het tikapparaat bekijken. Was geestig om te zien hoe de mensen in de auto's er haast niet langs durfden te gaan. Voor Jan en Hanny geen probleem, die trapten rustig door. Ik was dan ook helemaal niet bang voor die grote beesten.

24 augustus 2013Ik ben nog aan het nagenieten van de heerlijke fietstocht door het Drents-Friese Wold.

23 augustus 2013Hanny heeft alles voor haarzelf klaargezet voor de buurtbarbekjoe. Jan eet, omdat dat al een tijdje geleden was afgesproken, ergens anders. Jammer, maar het is niet anders.

22 augustus 2013Tot nu toe waren er geen vervelende beestjes in huis. Zo langzamerhand sluipen (nou ja vliegen) ze naar binnen en steken Hanny. Het bestrijdingsmiddel tegen jeuk moest weer van stal worden gehaald.

21 augustus 2013Wij zijn de zonnetjes in huis. :-D

20 augustus 2013Je moet een gegeven konijn niet in de mond kijken, dus Jan en Hanny moeten niet zeuren. Ze vinden het maar weinig wat ze mochten scheppen. Ze zouden blij moeten zijn met wat ze gekregen hebben. Heel ondankbaar.

19 augustus 2013Jan en Hanny zouden vandaag gratis snoepjes gaan scheppen. Vergeten ze deze bon mee te nemen. Sufferds. Nou ja, morgen nieuwe ronde, nieuwe kansen.

18 augustus 2013Lotte kwam de ketwolk op verstopt in een doos. Toen de doos openging, werd er allemaal confetti de lucht ingeschoten. Ik kwam onder te zitten en kon haar niet eens zien. :-(

17 augustus 2013Kijk zei Hanny, daar heb je aardappels. Ik mag een boon zijn als dit aardappels zijn, maar ik zie helemaal nergens van die knollen.

16 augustus 2013Heel bijzonder om mee te maken. Een generale repetitie voor een miss-verkiezing. Hele mooie dames aan de wandel in leuke en prachtige kleding. De leukste was natuurlijk de kleindochter. Ik duim dat ze zondag gaat winnen. Zo niet, jammer dan. Het was een heel leuk iets voor haar om mee te maken. En voor mij dus ook.

15 augustus 2013Heel apart. De kliniek waar Hanny straks naar toe gaat, heeft iets nieuws bedacht. Ze moet zich 5 dagen van tevoren wassen met een speciale sjampoo, om te zorgen dat ze niet ziek wordt en ze moet zalf in haar neus smeren. Het schijnt dat ze van de sjampoo wat bruin wordt. Ik ben benieuwd hoe ze er dan uitziet. Gelukkig mag ze haar haar nawassen met haar eigen spulletje. 't Zou toch wat zijn als ze ineens bruin haar zou hebben in plaats van grijs.

14 augustus 2013De kliniek waar we vandaag waren, is zomaar ineens een heel stuk groter gegroeid. Misschien komt Hanny wel in een van deze kamers te liggen. Nou ja liggen, als het aan haar ligt, loopt ze heel snel weer rond. Dan kunnen we buiten wandelen over het mooie terrein.

13 augustus 2013Hè hè, eindelijk kan het boekje opgeruimd worden. We hadden 9 juli al rondgelopen in die plaats en Hanny was nog steeds niet klaar met haar verhaaltjes op haar tikmachine. Maar vandaag dan eindelijk wel.

12 augustus 2013Is het ene probleem opgelost, want de sait van Hanny draait weer, is er een nieuw probleem. De dader vinden, die zulke krassen op de auto heeft gemaakt. Dat zal moeilijk zijn, want zeggen de mensen niet: de dader ligt op het kerkhof. (devil) (devil) (devil)

11 augustus 2013Normaal heeft Hanny grote fietstassen aan haar fiets hangen. Maar als ze op stap gaat met de fiets, vindt ze die niet leuk en heeft ze een mandje achterop. Daar zit ik dan ook in. Maar op de nieuwe fiets paste dat niet zo goed. Er was wat besteld om het wel te laten passen, maar er ontbraken twee schroeven. Hopelijk komen die op tijd, want ik geloof dat we aan het eind van de week weer een eind gaan fietsen.

10 augustus 2013Hanny heeft alweer een nieuwe bril. Van de andere nieuwe kreeg ze steeds beslagen glazen. Hoogst irritant, vond ze dat. Zij kan nu alles heel helder zien, zonder dat het mistig wordt. Maar ondanks die bril kan ze haar websait nog steeds niet zien. Niemand kan die zien. Dat vindt ze wel wat sneu. :\ :\ :\

9 augustus 2013Oeps, Hanny kan haar verhaaltje van de stadswandeling in Zaltbommel niet kwijt en ik kan wel laten zien dat we in Briltil waren. Verschil moet er zijn. Toch?!

8 augustus 2013Als Hanny straks weer geopereerd is, mag ze niet bukken. Dan moet ze hulpmaatjes gebruiken. Vandaag zagen we in een winkel zo'n hulpje. Ze kan me nu oppakken als ik gevallen ben. Lekker gemakkelijk voor haar. Maar ze moet niet al te hard knijpen, want dat is niet zo fijn.

7 augustus 2013We hebben hele leuke buurmannen. Met de een zijn we gaan zeilen. De ander legt allemaal stenen op de oprit. Die waren weggezakt in het zand, waardoor er een grote kier onder de garagedeur was gekomen. Beetje koud in de winter. Ik mocht de buurman helpen. Maar oeioei wat is die hamer zwaar.

6 augustus 2013Hanny had wat te vieren en daarom hadden we gebak. Ze mocht weer een jaar de wei in, zei ze. Nooit geweten dat Hanny een koe is. Die lopen toch in de wei???

5 augustus 2013We mochten vanmiddag meezeilen met een buurman. Ik had wel eens eerder gevaren, maar nog nooit op een zeilboot. Wauw, wat is dat mooi!

4 augustus 2013Stop! Ik zie zwanen! Tenminste dat verstond ik, maar ik zag helemaal geen zwanen. Bleek dat Hanny de zwanenbloemen bedoelde en die wilde ze graag fotograferen.

3 augustus 2013De was wapperde zo aan de lijn. Leek me ook heerlijk om uit te waaien. Want wat waaide het af en toe hard. Ik ben nu helemaal uitgewaaid.

2 augustus 2013Vandaag had ik een heel mooi koel holletje gevonden. Ik was er echter in slaap gevallen en toen ik wakker werd, kon ik er niet meer uit. Het heeft heel lang geduurd voordat ze mij hoorden roepen. Helemaal verkleumd hebben ze mij eruit gehaald. Bibberrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

1 augustus 2013Helemaal fout om hier naar binnen te gaan. Maar wel lekker tijdens een fietstochtje. :-p

31 juli 2013Dat is snel. Sneller kan niet. Gisteren stuurde de dokter via haar tikapparaat een briefje naar Nijmegen en vandaag had Hanny al een oproepbrief in huis voor half augustus. Ze heeft op haar tikapparaat gekeken en daar zag ze dat ze na die afspraak maar ongeveer 4 weken hoeft te wachten en dan is ze eindelijk de pijn kwijt in haar heup (hoopt ze).

30 juli 2013Oei oei oei. Dat vindt Hanny helemaal niet leuk. Ze wilde nu eens een jaar niet opgenomen worden in een ziekenhuis en dat gaat hoogstwaarschijnlijk niet lukken. Nou ja, dan viert ze 'gewoon' haar eerste opnamelustrum. Tenminste als Nijmegen een beetje opschiet. Dan kan ze precies met de kerst hersteld zijn van een heupoperatie. Ik help het haar hopen.

29 juli 2013Vandaag kwam de buurvrouw een pakje brengen dat in onze vakantie was bezorgd. Mmmm lekker, zei Hanny. Dat wilde ik ook wel proberen, maar het mocht niet. Ik moest heel snel met mijn pootjes uit de pot. Die dingen zouden niet goed zijn voor konijntjes.

28 juli 2013Heerlijk weer om vandaag buiten te zijn. Ik ben bij de witte lavendel gaan zitten, omdat die zo heerlijk ruikt. Dat vinden de bijen en hommels ook. Ze waren heel druk in de weer en vlogen me om de oren om maar zo snel mogelijk bij de bloemetjes te komen.

27 juli 2013Hanny gaat altijd heel graag naar huis, vanwege het wasgoed (maar niet heus). Door het warme weer waren er veel sjurtjes gebruikt en hing er behoorlijk wat aan de lijn. Binnen hield Hanny haar tikapparaat goed in de gaten of de regen al kwam, terwijl ik buiten aan het spelen was met de kleerhangers. Ineens komt ze naar buiten en pakt alles van de lijn en gooit het binnen op een stoel. Ze had niet eens in de gaten dat ik er tussen zat. (devil)

26 juli 2013We hebben verschillende watervallen gezien de afgelopen dagen. Ik vind het daar altijd heerlijk. Naar het geluid van het vallende water kan ik uren luisteren. Gelukkig kan dat thuis ook.

25 juli 2013Fantastisch was het. Ik mocht een stukje meevliegen. Wat ziet de wereld er mooi uit van bovenaf bekeken!

24 juli 2013Was best eng. We hebben op een bankje op de golfbaan gezeten en de ballen vlogen me om de oren. :-(

23 juli 2013Dat was lekker. Eerst een eind fietsen. Dat is veel minder vermoeiend in die hitte dan wandelen. En dan eindigen bij een meer. Heerlijk. Ik heb lekker in de schaduw zitten kijken naar de eendjes op het water en naar die hoge berg.

22 juli 2013Annemarie woont bij een golfbaan. Onder haar balkon is een veldje waar geoefend wordt tegen balletjes te slaan. Vanavond kreeg een mevrouw les van haar man. Ik vroeg me af of konijntjes ook tegen zo'n balletje zouden kunnen slaan.

21 juli 2013Het was heerlijk bij het water. Het water was zo helder, dat ik de vissen heel goed kon zien.

20 juli 2013We gaan nu een paar dagen ergens anders slapen. Daar wonen twee koekiemonsters. Die zijn hartstikke lief. Ze spelen heel veel en ik mag meespelen. Ze slapen ook heel erg vaak en dan ga ik 'gewoon' mee slapen. Doei.

19 juli 2013Jammer, jammer. Ik ontdekte vandaag pas dat er zulke lekkere bessen hangen. Morgen gaan we hier weg en gaan we bij Annemarie en Cookie&Monster slapen. Vanavond nog maar even mijn buikje vol eten.

18 juli 2013Hanny moest zo nodig in die hitte kleren passen. Niets voor mij, ik heb mijn eigen bontje. Ik heb daarom lekker op het boemeltreintje zitten wachten en gezellig met Toni zitten praten.

17 juli 2013Na die grote tocht van gisteren en omdat het zo warm was, had ik geen puf om iets te doen vandaag. Ik heb lekker de hele dag op een boomtak gelegen in de schaduw en met wat wind. Zo ben ik de dag prima doorgekomen.

16 juli 2013Wat een gedraai met de auto. De ene bocht na de andere. Ik was blij dat ik er even uit kon bij een waterval. Zo'n waterval is heel gezond voor mensen, maar ook voor konijntjes.

15 juli 2013Zo leuk. Dit jaar heb ik mijn eigen vakantiehuisje.

14 juli 2013Mijn vriendje Bodo denkt dat wij nog boven wonen en daarom kijkt hij naar boven voor snoepjes. Die mag hij echter niet meer hebben, want hij wordt oud en heeft iets aan zijn hart. Dat hij oud wordt, snap ik best, want hij heeft niet eens in de gaten dat wij nu beneden wonen.

13 juli 2013Hè hè, eindelijk zijn we uit de auto. Wat een reis. Wat een auto's om ons heen. Niet leuk meer. Gelukkig is hier frisse lucht. We wonen dit keer beneden. Hartstikke leuk, want nu kan ik heel gemakkelijk bij de glijbaan komen en kan ik heerlijk naar beneden glijden.

12 juli 2013Ik weet dat mensenkinderen wel eens beertjessnoepjes snoepen. Dat er ook slaapschaapjes bestaan, wist ik niet. Die vonden we op de kussens op onze bedden. Wat zullen we vannacht goed slapen!

11 juli 2013Nou zeg, er wordt heel wat in de auto gestouwd. Wordt er verhuisd of zo.

10 juli 2013Hanny is een grote zoetekauw. Ze gebruikt dan ook altijd van pilletjes in haar koffie en thee, maar dan wel een bepaalde soort. Want sommige pilletjes geven een nare nasmaak aan de thee, vindt zij. Ze heeft nu nieuwe pilletjes geprobeerd. Heel natuurlijke, zonder rare chemische rotzooi erin en die smaken heel goed. Bovendien hoeft er maar 1 pilletje in een kopje thee.

9 juli 2013Dat ging snel. Vannacht om een uur of half drie hoorde Hanny de auto van de buren vertrekken naar het ziekenhuis. Toen we vanmorgen rond acht uur naar het station vertrokken, kwam de buurman al weer thuis. Hij had een dochtertje gekregen, vertelde hij. Toen wij terugkwamen van Zaltbommel stond er een ooievaar in de tuin met in de luier het baby'tje. Dat hing maar raar in de luier. Ik ben daarom naar boven geklommen om te kijken of alles wel goed is met de kleine. Gelukkig alles was hartstikke goed. Het is een schattig meisje.

8 juli 2013Prachtig om hier een tijdje over het water te staren, terwijl de koeien op hun dooie akkertje aan het grazen waren.

7 juli 2013Heerlijk om onder een boom in de schaduw een ijsje te eten tijdens het fietsen. Wat een dag! (h)

6 juli 2013Vandaag wordt er hard gewerkt. Hanny wast de winterjassen en Jan maakt de oprit en parkeerplaats schoon. En ik? Ik heb het hartstikke druk, want ik ben de opzichter. :-p

5 juli 2013Terwijl we wachten tot de kleindochter terug is van foto's maken, vermaak ik me wel met duplo.

4 juli 2013Hellup, ik word bijna onder de voet gelopen. We waren bij de voetenmeneer om zolen voor Jan en Hanny op te halen. In zijn kamer waren twee reuzen en eentje daarvan probeerde mij de grond in te stampen. Gelukkig trok Hanny me net op tijd weg.

3 juli 2013Iedere keer als ik Hanny zie, schiet ik in de lach. Ze ziet er niet uit met die dikke en super blauwe wang. Maar ik ben de beroerdste niet en help haar met koelen.

2 juli 2013Wat zijn koeien toch nieuwsgierig. Ik zat op een paal naar ze te kijken en ineens kwamen ze allemaal op me af. Vond ik toch wel een beetje eng, die grote beesten. Ik ben snel naar beneden geklommen.

1 juli 2013Ik ben boos. (devil) Gaan ze naar een feestje en moet ik thuisblijven. Dat is niet eerlijk. (devil)

30 juni 2013Ik wilde vandaag even aan het water voelen of het nog koud was. Ik kon mooi langs een paal naar beneden. Iedereen was bang dat ik in het water zou vallen. Nou dat gebeurt niet. Ik ben dan wel geen klimgeit, wel een klimkonijn.

29 juni 2013Vandaag was hier een mevrouw met haar man op bezoek, die net zoals Hanny veel met haar tikapparaat doet. Zo 'kennen' ze elkaar ook. Ze bracht een heel leuke hanger mee. Jan heeft hem opgehangen. Ik vind het geweldig. Nu kan ik rustig en hoog zittend over de muur kijken wat daar allemaal gebeurt. %-)

>

28 juni 2013Hanny wilde vandaag een nieuwe bril kopen, want ze was haar nog niet zo oude al spuugzat. Iedere keer weer lijkt het of ze in de mist loopt, omdat haar glazen nat worden als ze het warm heeft. Ze heeft veel te dikke wangen voor zo'n grote bril, waardoor het vocht niet weg kan. *hihihi* De brillenmeneer zei dat hij wel een oplossing had. Er zitten nu twee plakplaatjes op, zodat de bril wat hoger op haar neus staat. Ze is heel benieuwd of dat helpt.

27 juni 2013Ik geloof dat we binnenkort weer een reisje gaan maken. Er wordt van alles en nog wat verzameld en gekocht. Ook de zaadjes van dit plantje. Als je de blaadjes aanraakt, sluiten ze en dat is zo grappig om te zien. Cookie&Monster moeten dat maar niet in de gaten krijgen.

26 juni 2013Jan is gisteravond bijgepraat over de centjes die hij moet betalen om beter te blijven of te worden. Ze hadden het over gezond leven, zei hij. Hij kreeg een boekje mee hoe je allerlei lekkere dingetjes kunt maken. Maar of dat nu echt goed is om gezond te blijven, weet ik niet. Volgens mij kunnen de mensen veel beter knolletjes eten.
PS Hanny las net dat gisteren 32 keer naar mijn verhaaltje is gekeken, terwijl dat normaal zo rond de 10 keer is. IK WORD BEROEMD!

25 juni 2013Al sinds we thuis zijn vraag ik me af, of konijnenoren net zulke bloemen kunnen krijgen als olifantsoren.

24 juni 2013De leuke dagen hier in de bed end brekfust van de oudste dochter wilde ik niet vergeten. Ik wou daarom een vergeet-me-nietje plukken. Moest ik maar niet doen, zei Hanny, ze wilde er wel een foto van maken, zodat ik daar steeds naar kon kijken. Ik ben blij dat ik het leuke bloemetje niet geplukt heb, want er kwam een beessie op zitten. Had ik hem geplukt, dan had dat beestje er niet op kunnen zitten.

23 juni 2013Koei is mijn vriendinnetje, maar die woont jammer genoeg heel ver weg. Daarom vond ik het leuk om deze week echte koeien te zien. Die waren bruin met wit. Koei is zwart met wit. Hier in het stookhok zijn ook koeien. Koeien met leuke kleurtjes. Die vind ik heel grappig.

22 juni 2013Heel vaak als we fietsen volgen we een route aan de hand van de nummertjes langs de weg. Die zien Jan en Hanny zelf wel. Maar soms staat er ook nog een soort paddenstoel. Als ik die zie, spring ik van de fiets, ga erop zitten en zeg ik welke kant we op moeten.

21 juni 2013Vandaag waren we op bezoek bij een mevrouw die ook verhaaltjes met het tikapparaat maakt. Zij heeft koeien bij huis. Daar mocht ik even kijken. Wat zijn die beesten groooooot! Maar wel lief. Ze vonden mij geloof ik ook wel lief.

20 juni 2013Tijdens het fietsen zagen we een bordje 'kersen te koop'. Daar konden we natuurlijk niet zo maar voorbij fietsen. Ik kreeg mooie oorbellen.

19 juni 2013Hè hè, eindelijk hoeft Hanny niet meer te mopperen. Deze rits gleed altijd open als ze deze broek droeg. Heel irritant, vond ze dat en dan mopperde ze weer. Gelukkig heeft ze vandaag een andere broek gekocht. Toch wel gemakkelijk, dat je als konijntje geen broek aan hoeft.

18 juni 2013Iedere week fietsen we minimaal viermaal over de fietsbrug. Altijd jakkeren we door naar en van het sporten. Vandaag stopte Hanny ineens en haalde haar kiekapparaat tevoorschijn. Waarom ze van dit rare ding een kiekje wilde maken, snap ik niet. Maar ik hoor het nog wel eens.

17 juni 2013We gaan blijkbaar uit rijden. Hoe ik dat weet? Een heleboel mensen kauwen op kauwgom als ze in de auto rijden. Hanny zegt dat ze daarvan honger krijgt en daarom kauwt ze op deze stinkende ballen. Ze heeft weer een nieuwe lading gekocht.

16 juni 2013Ook al is het vaderdag en geen mannendag, Hanny heeft toch iets voor Jan gekocht. Eigenlijk is dat voor zijn telefoon of zijn zonnebril. Maar ik weet wat veel leukers. Nu kan ik, zonder bang te hoeven zijn om er vanaf te vallen, 'gewoon' op het desjboord zitten, zodat ik naar buiten kan kijken. %-)

15 juni 2013Er was een hoop kabaal buiten. Toen ik ging kijken, lag er een stoel om door de wind. Ik heb geprobeerd hem overeind te zetten, maar dat lukte niet. Dus ik heb snel hulp gehaald en nu staat hij weer op alle vier de poten.

14 juni 2013Er komt hier iedere week een geweldig hulp. Zij poetst nu ook het koper. In jaren heeft het koper in huis niet zo mooi geblonken als de laatste tijd. Zeker als de zon erop schijnt, is dat goed te zien.

13 juni 2013Na twee dagen waren de mannen uitgeschoffeld op ons pleintje. Vandaag kwam er een hele grote trekker met aanhangwagen en die nam alle rotzooi mee. Ik zou best wel eens op zo'n grote trekker mee willen rijden.

12 juni 2013Pioenrozen zijn prachtige bloemen. We vonden het dan ook hartstikke leuk dat we een grote bos kregen. Ze moeten echter niet te lang blijven staan. Dan is het op de grond veel mooier dan in de vaas. ;-)

11 juni 2013Hanny wint nooit iets. Maar nu had ze een goed gevoel bij deze cijfertjes en lettertjes. Zij vult ze in en dan krijgt ze de mededeling dat deze actiecode al door iemand anders is gebruikt. Rara hoe kan dat? Haar gevoel was dus niet goed.

10 juni 2013Ik heb met verbazing naar buiten zitten kijken. Waarom moeten er zoveel mannen op ons pleintje komen om het plantsoentje onder handen te nemen? En waarom is de helft maar aan het werk? Ik heb wel eens horen zeggen dat er bezuinigd moet worden. Nou ik weet wel waarop dat kan.

9 juni 2013Vlak voordat we eind vorig jaar naar Oostenrijk gingen, wilde Hanny een foto maken van het verlichte skûtsje dat midden in het centrum in een vijver lag. Maar de lampjes brandden niet. Ze heeft het nog een keer geprobeerd, maar weer was alles donker. Kregen we afgelopen zaterdag de gemeentegids in de bus en voorop staat de foto die Hanny had willen maken.

8 juni 2013Met vuur spelen is hartstikke gevaarlijk. En toch doet deze meneer dat. Ik ben maar snel weggegaan, want ik vond het best griezelig.

7 juni 2013Hanny 'wos not umjoesd' toen ze me met deze ketting zag lopen. Hij is niet van mij en het is geen speelgoed. Ik moet er dus van af blijven.

6 juni 2013In Rottevalle was een dag van het water. Dat zouden ze in Oostenrijk waarschijnljk niet leuk vinden. Hier wel. Er was van alles te beleven. Zo werd er een toneelstuk opgevoerd en de mensen keken en luisterden ernaar terwijl ze op een bootje zaten. Ik kan niet zwemmen en daarom ben ik maar op een hek blijven zitten.

5 juni 2013Hanny in de herkansing. Ik heb haar daarbij wel geholpen, door persoonlijk de pit lager te zetten. De boontjes waren nu tenminste niet aangebrand, dankzij mij.

4 juni 2013Als de zon schijnt, ligt Jan graag in een luie stoel in de tuin (meestal in de schaduw haha). Hij miste iets naast die stoel om zijn pet of kopje thee of .... op te leggen. Daarom heeft hij vandaag een tafeltje in elkaar getimmerd. Best handig. Dan kan ik naast hem zitten.

3 juni 2013Jan gaat regelmatig weg met een tasje in zijn hand waar een stok in twee stukken in zit. Ik ben nieuwsgierig, dat is bekend. Ik mocht daarom met hem mee en zag dat hij met ballen aan het spelen was. Lijkt me best lastig om die goed te raken.

2 juni 2013Waarom begrijpt Hanny niet dat ik, een heel lief konijntje, veel en veel liever in dit prachtige weiland zou rondspringen, dan in de fietstas zitten. Maar nee hoor, fietsen was belangrijker.

1 juni 2013Het was vreselijk saai vandaag. We zijn niet eens weggeweest. Zelfs het kiektoestel is niet gebruikt. Dat bleef mooi in de muts zitten. Ik ben er maar bij gekropen. Lekker warm.

31 mei 2013Als Máxima hoedjes draagt, vindt Hanny dat ik dat eigenlijk ook moet doen. En daar zat ik zo maar ineens met een hoed op de kop. Ziet er toch niet uit. Als Hanny niet kijkt, zet ik hem heel snel af.

30 mei 2013Ik was Hanny aan het helpen met het bijwerken van de agenda. Ze had nog niet alle afspraken daarin staan. Toen zag ik ineens dat ze voor de tandarts 24 uur van te voren af moet zeggen als ze verhinderd is, omdat de tijd anders in rekening wordt gebracht. Ze mag dus niet ziek worden de avond voordat ze daar naar toe moet.

29 mei 2013Omdat ik niet geloofde wat ik zag, ben ik op mijn kop gaan hangen om de bodem van de pan van heel dichtbij te bekijken, of er niet nog ergens zwart was te zien. Ik vond niets. De pan glimt aan alle kanten. De moeder van Hanny heeft haar goed geleerd om aangekoekte pannen uit te koken met soda. %-) %-)

28 mei 2013Als je zo dom bent om de pit onder de pan met sperzieboontjes laag te zetten, ja dan is er werk aan de winkel. Maar of het Hanny lukt om de pan schoon te krijgen? Ik betwijfel het.

27 mei 2013Toch apart dat weer. De ene dag loop ik te rillen van de kou, ondanks mijn wintervachtje, de andere dag vallen, zoals Hanny zegt, de mussen van het dak. Ik ben daarom maar eens op het dak gaan kijken of ik ook mussen zag. Maar die waren er niet. Blijkbaar allemaal al naar beneden gevallen. Toen ik naar beneden wilde, schrok ik me rot. Zo hoog. Gelukkig ben ik er afgehaald.

26 mei 2013Een hele grote verrassing. We kregen ineens bezoek. Kon ik samen met Destin met de auto's spelen.

25 mei 2013We hebben op de terugweg midden in het land het bordje voor Annemarie opgehaald. Maar ik wil het zelf houden. Die kikker is zo schattig.

24 mei 2013Zo jammer. Pas toen ons bezoek was weggegaan, werd het droog. En we hadden zo graag samen met haar naar het strand gewild. Het was helemaal niet zo leuk om hier in mijn eentje te zitten.

23 mei 2013Waar is het feestje? Hier is het feestje! Hanny loopt nu steeds te zingen: .... en naast het tuinpad van mijn vader zag ik de appelbomen staan ....

22 mei 2013Zo mooi het geluid van de aanrollende golven. Ik had hier nog uren kunnen liggen dagdromen. Helaas, er moest weer gefietst worden.

21 mei 2013Watjes! Gaan ze fietsen met handschoenen aan. :-S Maar ssssstt, niet verder vertellen. Het grootste watje ben ik. Ik ben thuis bij de kachel gebleven. :-p

20 mei 2013Gaaf joh! Met een vlieger de lucht in! Zeker zo leuk als met een vliegtuig.

19 mei 2013Het is en blijft leuk. Op een bankje op de boulevard van Vlissingen naar bootjes kijken. Zeker als de zon schijnt, hoewel het een beetje nevelig was.

18 mei 2013Jan en Hanny waren aan een weekje rust toe, hadden ze gezegd. Dat heb ik in mijn oren geknoopt. Toen we in de auto stapten, heb ik me helemaal opgekruld en heerlijk geslapen. Bij het wakker worden, zag ik bergen. ????? Hebben we dan zo lang gereden? Na nog eens goed gekeken te hebben, zag ik dat het de kleine bergen zijn die bij zee zijn. Hiep hiep hoera. We zijn bij de zee!!!!!!!

17 mei 2013Poe hee, wat een stapel. Ga je een paar dagen op stap, dan moet er een enorme stapel snoeren mee. Dat is toch niet normaal?!

16 mei 2013Toen wij vandaag terugkwamen van de tandarts, zagen we ineens iets boven onze muur uitsteken. Ik ben best wel nieuwsgierig, dus ik ben op onderzoek uitgegaan. Blijkbaar gaan ze iets aan de weg doen achter de muur. Er is zelfs gefluisterd dat er fluisterasfalt zal komen. Ik ben benieuwd.

15 mei 2013Het is wat met Jan en Hanny. Heeft Hanny rare beestjes in haar kaak, bakteriejen of zoiets, waardoor ze een ontsteking rond een wortel (zou ze een peentje in haar mond hebben?) heeft, Jan heeft het nog gekker. Die heeft ook van die enge beestjes en die eten zijn wortel op. Nu moet hij ook al pilletjes slikken. Het lijken mij nu niet bepaald lekkere wortels om te eten. :-( Maar goed, morgen gaan ze hand in hand weer naar de tandarts (of moet ik zeggen wortelarts?).

14 mei 2013Die lange witte stengels eten is best leuk. Maar wat een werk om de schilletjes eraf te halen en wat een hoop troep na het schoonmaken. Zeker als er een mee-eter komt. Gelukkig heeft Hanny een mes 'dat aan twee kanten snijdt'. Dan gaat het schillen heel snel.

13 mei 2013De lievelingskleur van Hanny is blauw. Maar of ze deze blauwe dingen leuk vindt? Ik geloof het niet. Naar mijn idee moet ze meer worteltjes eten, dan heeft ze niet zoveel problemen met haar gebit.

12 mei 2013Wat is er nu leuker om op moederdag naar pasgeboren waterjuffertjes te kijken. Alleen jammer dat de moeder nergens te zien was.

11 mei 2013Sommige liggen er al een hele tijd. Andere hebben we net gekregen. Tijd om schoon te maken en naar E. op te sturen voor zijn verzameling.

10 mei 2013Altijd als we in de bergen zijn geweest, hebben we last van onze neuzen. Nu las Hanny kortgeleden dat daar een middeltje voor bestaat. We gebruiken het net en ik vind nu al dat het hartstikke goed helpt. Geen zere neuzen meer door de korsten en vrij kunnen ademhalen.

9 mei 2013Tsjonge jonge, wat is dat zwaar. Ik wilde een glaasje water uit de kraan halen, maar ik ben jammer genoeg niet sterk genoeg om de zwengel heen en weer te bewegen.

8 mei 2013Eindelijk, eindelijk, ziet de douche boven er weer fatsoenlijk uit. Er liep over de schuine kant van het dak een vieze bruine streep door de lekkende schoorsteen. De schoorsteen is al heeeeel lang geleden gemaakt, maar de bruine vlek bleef maar steeds zitten. Sinds vandaag is hij verdwenen.

7 mei 2013Dat is snel. Vandaag kwam er een boekje in de brievenbus waarin staat wanneer je naar dat hele grote gebouw kunt gaan om iets moois te bekijken. Dat doet Hanny ook altijd met de grote kleine dochters. Maar om nu al uit te zoeken wat ze misschien over 365 dagen wil zien, is toch wel een beetje vroeg, denk ik als simpel konijntje.

6 mei 2013Er lopen hier in huis ondeugende kaboutertjes rond, volgens Hanny. Eerst was Jan zijn pen kwijt en toen Hanny die van haar ook. Het hele huis is al ondersteboven gekeerd, maar nergens hun pennen te zien. Gelukkig zijn er nog andere om te gebruiken.

5 mei 2013Nu de zon volop schijnt, doen we het gordijn naar beneden. Je kunt er doorheen kijken, dat is wel gemakkelijk. Maar het gordijn vangt ook insecten en dat is minder leuk. Niet voor het gordijn, want ze kunnen niet weggehaald worden, maar ook niet voor de beestjes zelf. Die worden geplet.

4 mei 2013We hebben een fantastische fietstocht gemaakt vandaag. Nou ja, ook heel veel stilgestaan, omdat we zoveel moois zagen. Prachtige bloemenschilderijen. Zo knap dat mensen zoiets moois kunnen maken!

3 mei 2013Hiep hoi! De koudhoudfles is uit de kast gepakt. Dat betekent dat we een wat langer durend fietstochtje gaan maken. Ik heb er zin in!

2 mei 2013Ik en Hanny moesten even wachten op Jan die in een 'fabriek' iets moest halen. Er stonden allemaal vrachtwagens buiten. Ik heb eens goed naar een wiel van een van die wagens gekeken. Wat zijn die groooooooottttt!!!.

1 mei 2013Als er verbouwd wordt, heb je een opzichter nodig. Toch? Dat doe ik dus bij de buren. Tot nu toe verloopt alles vlekkeloos.

30 april 2013Ook de fonteinen spuiten weer oranje. Echt Oranjefeest!

29 april 2013Overal zie ik oranje. Ook de tompoes die op tafel stond vanavond. Maar waarom staat er geen worteltaart voor mij?

28 april 2013Het is leuk om te kijken naar boten die voorbij varen, zoals we gisteren deden. Veel leuker is het om zelf mee te varen. Dat hebben we vandaag gedaan. Gelukkig ging alles goed en hoefden we niet een noodstop te maken.

27 april 2013Op de glijbaan bij 'ons' strandje zat ik eerste rang om naar de passerende skûtsjes te kijken. Geweldig gaaf om die schepen langs te zien glijden.

26 april 2013Nu kan ik dubbel en dwars feestvieren met ook nog eens het appeltje van oranje. :-)

25 april 2013Ik ben helemaal klaar voor het feest!

24 april 2013Hanny is zo blij met haar grote droogmolen. Tot nu toe gebruikte ze er eentje die ze voor de kemping had, want dan kon ze met haar slechte schouder toch de was op de lijn hangen. Die was eigenlijk veel te laag, waardoor broeken over de grond sleepten. Toen zag ze nog niet zo lang geleden een molen die hoger en lager gezet kon worden. Helemaal goed voor haar. De ski-jas van Annemarie droogde daaraan prima in het zonnetje vandaag.

23 april 2013Zo sneu. De verhuizing van Annemrie is zonder brokken verlopen. Nou ja, bijna dan. Er is één bordje gesneuveld. Een heel leuk Babette-bordje met een kikker erop. Hanny heeft vandaag naar het koffiecentrum gebeld en gevraagd of er ergens in een winkel in Nederland nog zo'n bordje te koop is. Maar helaas, helaas, dat is er niet. Wie weet is er iemand via internet die zo'n bordje heeft en het wel wil verkopen.

22 april 2013Pas op voor het speenkruid, riep Hanny. Wat nou, speen. Ik zie helemaal geen spenen.

21 april 2013Ssssttt, niet praten. 'Gewoon' stil genieten van deze prachtige avondlucht.

20 april 2013Op het vliegveld hebben we een heeeeele grote doos after eet gekocht voor een lieve oppas van het huis. Eigenlijk zou ik er best wel eentje lusten. Maar ja, je kunt toch niet een doos weggeven die opengemaakt is.

19 april 2013Vlak voordat we naar Oostenrijk gingen kreeg Hanny een nieuw praatapparaat. Niet zo eentje als ze had, maar een heel ingewikkelde. Omdat het de hele dag vervelend weer was, nevelig en regenachtig, heeft ze de handleiding tevoorschijn getoverd op haar tikapparaat en is ze aan het leren wat ze er allemaal mee kan en hoe ze iets aan de praat moet krijgen. Het gaat steeds beter, maar ze weet nog lang niet alles.

18 april 2013Het balkon is inmiddels een weerstation geworden. Een windmeter (hoe harder hij ronddraait hoe harder het waait ;-)), een thermometer en het weerglas, dat we zo lang voor Annemarie bewaard hebben. Het hing nog maar net en het weer ging veranderen. Ik kon dat goed zien, want ik ben naar boven geklommen om er met mijn neus op te zitten. We wachten nu op de regen die eraan komt.

17 april 2013Annemarie is helemaal klaar met inrichten. Hartstikke gezellig is het geworden. Een ding vind ik wel jammer. Ik zie overal koeien, maar Koei zie ik nergens. :,-(

16 april 2013Er moest het een en ander gekocht worden in de blauw-gele winkel. Ik vond de ballenbak het leukste. Maar waarom zijn die ballen niet blauw en geel?

15 maart 2013Terwijl Annemarie en Hanny aan het sjouwen zijn, zit ik heerlijk in het zonnetje op het balkon en geniet ik van het mooie uitzicht.

14 april 2013Het was super gezellig met de familie en het was super super heerlijk.

13 april 2013Voordat we gaan vertrekken, moet natuurlijk alle was nog schoon zijn. Maar ja, we waren veel op stap, dus moest het wassen op het laatste moment gebeuren. Gelukkig hebben we verwarming in huis, waarop het wasgoed heel goed droogt.

12 april 2013Hanny had het vogeltje dat Annemarie gemaakt had, buiten gehangen. Dat viel helemaal niet op aan het grote vogelhuis. Ik heb het daar weggehaald en op het stokje van het ieniemienie vogelhuisje dat binnen hangt gezet. Dan kunnen we het leuke vogeltje tenminste goed zien.

11 april 2013Ik heb een lief zusje gekregen. Is ze niet schattig?!

10 april 2013Oh oh, Hanny heeft nu ook zo'n apparaat wat tegenwoordig haast iedereen heeft. Ik vraag me af of zij er ook constant op zit te gluren, erop zit te timmeren met haar duimen en of ze verslaafd raakt aan spelletjes. Zou ik helemaal niet leuk vinden, want dan wordt het voor mij maar erg saai.

9 april 2013Jan en Hanny hadden de stofzuiger van Annemarie ingepikt, toen die van hen kapot was. Maar ja, Annemarie krijgt haar eigen huisje en heeft een stofzuiger nodig. Gelukkig zijn die overal te koop. ;-)

8 april 2013Hanny moest vandaag iets achteruit een kast hebben en daar zag ze een doos staan. Blijkt van Annemarie te zijn. Had ze jaren geleden een keer gekocht. Misschien kan ze nu dit weerglas in haar nieuwe appartement ophangen.

7 april 2013We waren vandaag in een hutje waar je vogeltjes kunt kijken. Het was maar stilletjes. Heel in de verte zwommen twee ganzen. Meer vogels heb ik helaas niet gezien.

6 april 2013Vandaag kregen we een lief vogelhuisje. Mét kleurtjes erbij om het huisje leuk te versieren.

5 april 2013Leuke nieuwe hobby van Annemarie. Met kraaltjes dierfiguurtjes maken. Misschien maakt ze nog wel eens een konijntje voor mij.

4 april 2013De twee dames bleven maar lopen en rondneuzen, lopen en rondneuzen. Ik werd er moe van. Ik ben lekker op een muurtje gaan zitten, paste op de tas van Hanny en genoot van de zon, met daarbij vrolijke klokkenklanken. Heel wat beter dan winkel in en winkel uit.

3 april 2013We zijn vandaag naar de berg gereden waar veel neefjes en nichtjes van mij zouden moeten wonen. Maar die zie ik daar nooit. Wel zag ik vandaag een aardige meneer die met Jan onderhandeld heeft over een nieuwe camera voor Hanny. En de allerallereerste foto die ze daar mee gemaakt heeft, was van mij! Da's hartstikke mooi toch?!

2 april 2013Dit is een olifantsoor. Ja, nee, natuurlijk niet van een 'gewone' olifant, maar van een plant. Wat zijn die oren toch prachtig aan de onderkant!

1 april 2013Hanny heeft gisteren alle klokken een uur vooruit gezet. Dacht ze. Maar vandaag vond ik er nog een die achterliep.

31 maart 2013Toen deze foto werd gemaakt, lagen er nog vier eieren op de schaal. Toen ik er eentje wilde oppeuzelen, lag er geen eentje meer op. Da's ook wat. Is het Pasen en kan ik niet eens een eitje eten. :-S

30 maart 2013Dit noemen ze geloof ik hergebruik. Spulletjes opnieuw gebruiken. Dit keer zijn er narcissen in gezet. Die kan ik goed voor mijn paaswens gebruiken.

29 maart 2013Altijd leuk om een verjaardag, ja zelfs een dubbele verjaardag te vieren. Maar oh oh oh, wat moet er na afloop veel opgeruimd worden.

28 maart 2013Het is dat ik als konijntje hele goede ogen heb, anders had ik het nooit gezien. Er vielen sneeuwvlokken uit de hemel. Dat vind ik eigenlijk best wel leuk. %-)

27 maart 2013Hahaha, heel apart. Ik vraag me af of we nu achterlopen, of voorlopen. Het is bijna Pasen en op de piano staan nog Sinterklaas- en Kerstliedjes. :-S Nou ja, we laten ze maar staan. Annemarie komt volgende week thuis en die ragt alleen maar deze liedjes.

26 maart 2013Vanmorgen kwam Hanny thuis met de mededeling dat ze kupkeeks had gemaakt. Mjammie, die zijn best lekker. Nou viel dat even tegen. Die van haar zijn echt niet lekker. :-( Die zijn niet om op te eten.

25 maart 2013Het is zo mooi wat de wind gemaakt heeft aan de waterkant. Dat wilde ik wel van dichtbij zien. Ik kwam in een soort ijskamer. Zo mooi kan niemand anders het maken.

24 maart 2013Ook al voelt het buiten heel koud, de bloemetjes trekken zich er niets van aan. Die gaan 'gewoon' bloeien. Leuk toch.

23 maart 2013Voordat we met het vliegtuig terugvlogen naar huis, zijn we in een heel groot winkelcentrum geweest. Ik heb daar mijn neefje en nichtje paashaas gezien.

22 maart 2013Laat Jan en Hanny maar op 'hun' bankje zitten, ik klim veel liever in een boom. Raar gezicht hoor al die groene plekken, waar met kerst allemaal sneeuw lag. Nog even en dan zien we hier zonnebloemen bloeien. %-)

21 maart 2013Ik heb een vriendschapsbandje dat Hanny voor me heeft geknoopt. Annemarie vindt dat ook leuk om te doen. Ze heeft een boekje van een vriendin te leen gekregen met allemaal nieuwe figuurtjes. Omdat we hier geen skenner hebben, heeft Hanny ze allemaal gekiekt. Eentje in dat boekje lijkt wel heel veel, op de kleurtjes na, op die van mij.

20 maart 2013Hanny kan niet tegen kleren waar kunststof in zit. Ze kocht dan ook graag in een winkeltje in ons dorp, waar in de meeste kleding geen kunststof zit. Helaas is dat winkeltje gesloten. In Oostenrijk bestaan die winkels nog wel en daarom hebben we daar vandaag gesjopt.

19 maart 2013Raar praatje vandaag, maar toch ook wel leuk. In een appartement moet je voor je eigen spulletjes zorgen. Als je met het vliegtuig gaat, kun je niet zoveel meenemen, dus moet je boodschappen doen. Als konijntje zijnde had ik het niet nodig. Maar ja, mensen gebruiken het wel. Toiletpapier. Nu is dat hier in de supermarkten alleen maar in hele grote hoeveelheden te koop. Behalve het kinderpapier. Dus gebruiken ze nu poppetjes om de billen af te vegen. hihihi

18 maart 2013Vandaag mocht ik mijn neef de paashaas helpen met het ophangen van mooie paaseieren.

17 maart 2013In Oostenrijkse huizen is het heel vaak erg warm. Ook in ons appartement, ook al hebben we niet eens de verwarming aan. Ik ben maar buiten een frisse neus gaan halen. Heerlijk die koude berglucht en mooi al die lichtjes tegen de berg op.

16 maart 2013Bij Annemarie kunnen we niet met drie personen slapen en het appartement bij Christl was pas zondag vrij. Jan heeft daarom in een soort computerkamer/logeerkamer geslapen en Hanny en ik bij Annemarie. Annemarie wilde graag wat op haar televisie zien en ik heb meegekeken. Maar dat was best moeilijk, want haar apparaat is super groot.

15 maart 2013Jan wil wat geluid op dit hele kleine dingetje hebben. Hanny heeft geprobeerd het erop te zetten, maar het lukte niet. Nou ja, maar aan Annemarie vragen, als we haar zien. Dat is morgen al, zei Hanny. Huh, wat???? Jippieeeeeee!!!!. Moet ik straks maar gauw mijn speciale strikje omdoen. :-)

14 maart 2013Hanny had wat last van stijve nekspieren en toen legde ze een zak in haar nek. Die was warm en dus goed voor zere spieren. Dat wilde ik ook wel eens voelen. Mmmmmmmmmmmmm, dat is heerlijk zeg.

13 maart 2013Gisteren heb ik de kikker in onze tuin gekust, maar het is blijkbaar niet goed gegaan, want prins Rammelaar verscheen niet. Vandaag zag ik de kikkerprins op de boulevard in Scheveningen, in gezelschap van een prinses. Ik ben de enige echte konijnenprinses, dus ik ben tussen hen in gaan liggen, zodat zij hem niet meer kussen kon. En nu maar duimen dat de kikkerprins in prins Rammelaar veandert.

12 maart 2013Wat viel me dat nou tegen. Ik heb de kikker gekust en hij veranderde niet eens in prins Rammelaar.

11 maart 2013Dit vind ik leuk. Winter en lente bij elkaar.

10 maart 2013 (2)Gezellig met de meisjes naar de drukte onder ons kijken. Als ik goed naar de foto kijk, vind ik mezelf toch wel wat zielig. Ze hebben alle vier van dat prachtige lange haar en ikke niet. Da's niet eerlijk.

10 maart 2013Oeps. Foutje. De parapluplant heeft droog gestaan en daar kan hij absoluut niet tegen. Hanny heeft daarom alle gele parapluutjes eruit geknipt.

9 maart 2013Hanny heeft helemaal niks met cijfers. Die gaan bij haar het ene oog in en het andere uit, zegt ze. Ze was gisteren in de winkel voor haar kiekdoos en toen zag ze doosjes aan de wand hangen waarvan zij er ook eentje moest hebben voor het afdrukapparaat. Nu dacht ze dat ze die ene moest hebben. Maar dat klopte natuurlijk niet. Ze moest de andere hebben. Nou ja, is niet zo erg. We moeten toch een keer terug om haar kiekapparaat weer op te halen en dan ruilen we hem wel. Ze heeft vandaag wel een goede gekocht, want het afdrukapparaat wilde niet zo goed meer.

8 maart 2013De kiekdoos van Hanny is weer weggebracht. En nu was er iemand die een heel goed idee had wat er mee aan de hand kan zijn. Daar wil hij eens rustig over gaan praten met de maker van de kiekdoos. Dat kan een tijdje duren. En omdat wij eind volgende week gaan vliegen (hiephoi!!!), heeft Hanny een kiekdoos te leen gekregen. Niet slecht toch?! :-)

(meer)

7 maart 2013Hanny heeft wat nieuws bedacht. Ze gaat vogelhuisjes sparen om daarmee de schutting op te leuken. Gisteren zag ze een blauwe. Ja, en die kon ze natuurlijk niet zomaar voorbijlopen. Daarom hangt hij nu aan de schutting.

6 maart 2013Ik wilde nu toch wel eens zien waarom Jan 's avonds steeds naar boven gaat en daarom ben ik daar maar eens een kijkje gaan nemen. Blijkt dat hij heel lui onderuit naar voetbal ligt te kijken. Ik heb maar even met hem meegekeken, maar ik vind dat spelletje helemaal niet leuk. Dus snel maar weer naar beneden gegaan.

5 maart 2013Het is zo leuk! Door het warme weer schieten de krokusjes in de bermen in bloei. Om blij en vrolijk van te worden!

4 maart 2013Met het heerlijke weer van vandaag is het prima om buiten te werken. Er komt een nieuwe omhulling voor de afvalbakken. Daarvoor moet heel zorgvuldig gemeten worden. Twee zien altijd meer dan één, vandaar dat ik meekijk.

3 maart 2013Jennéh Rose was echt wel een beetje jaloers dat ik in de auto mocht meerijden en zij niet.

2 maart 2013Heerlijk om een warm kopje thee in Het Witte Huis te Olterterp te drinken tijdens een koud fietstochtje.

1 maart 2013Vandaag mocht ik Jan helpen (van de wal in de sloot). Samen hebben we getallen ingevoerd met het tikapparaat en die hebben we daarna opgestuurd. Waarnaartoe dat is veel te moeilijk voor mij. Maar ik geloof dat hij nu wat centjes krijgt.

28 februari 2013Om wat warm te worden, want het was zo koud op de fiets, ben ik in een boom geklommen. Leuk zeg. Tussen het mos waren er al nieuwe scheuten te zien. Dan kan het niet anders dan dat het snel warmer gaat worden. Mag van mij wel.

27 februari 2013Dat heb ik nu altijd willen doen en toen we er vandaag langsfietsten, heb ik Hanny gevraagd om te stoppen. Heerlijk! Schommelen in zo'n groot net. Jammer dat er niet meer konijntjes waren, dan was het gezelliger geweest.

26 februari 2013Ik heb Hanny gezegd dat ze maar snel kaarten of brieven moet versturen. Deze postzegels kunnen straks niet meer. Dat zou ze doen.

25 februari 2013Nee, ik ben niet de paashaas. Ik ben Knuf, het konijntje. De paashaas is er nog helemaal niet. Er zijn alleen wel paaseitjes te koop. Ik let er heel goed op dat Jan en Hanny er niet teveel van snoepen. Maar tot nu toe valt het mee. De smaak die zij het lekkerste vinden, is hier in de buurt niet te koop.

24 februari 2013Hier is echt helemaal niets aan! :-( Wat is dit nu voor sneeuw. Het lijkt wel regen. Ik heb mijn neus even buiten de deur gehad, maar ik ben snel weer naar binnen gegaan.

23 februari 2013We kregen vandaag zomaar een paar van deze bekers in een woonwinkel. Ik vind ze hartstikke leuk. Het zijn net bekers voor klouns, maar hier in huis wonen die niet. Hoewel, ik ben het wel een beetje. Toch?!

22 februari 2013Lekker kek kleurtje. Past wel bij mij. Ik mag ze jammer genoeg niet houden. Moet ik straks ook naar Annemarie brengen.

21 februari 2013Was niet zo leuk vandaag. Jan en Hanny hebben afscheid moeten nemen van een vroegere buurtgenoot, die ze nog niet zo lang geleden gesproken hadden. Toen was er niet veel bijzonders met hem aan de hand. Alleen rug- (oud) en knieproblemen. Maar die laatste konden verholpen worden. En nu, zomaar ineens is hij overleden. De man waar Hanny bloemetjes kocht. De man die iedere dag door weer en wind de krant kwam brengen. De man die voor ons mollen ving. De man die onze tuin verzorgde als wij weer eens weg waren. En bovenal de man die altijd vrolijk was, ook al had hij pijn. Zijn familie zal hem missen en wij ook.

20 februari 2013Oh oh. Ik ben weg. Hanny heeft de piano opengemaakt en dat betekent dat de tingeltangelmeneer er weer aankomt. Konijnenoortjes kunnen absoluut niet tegen dat akelige geluid.

19 februari 2013Binnenkort mag ik weer postbode zijn. Annemarie kijkt graag naar Nederlandse series in Oostenrijk. Daar wil ze dan ook de deeveedee van hebben. Nu liggen er verschillende klaar om naar haar te brengen. Het duurt alleen nog een tijdje voordat we weggaan, maar eigenlijk wil ik nu wel al weg.

18 februari 2013We hebben vandaag een paar boodschappen gehaald bij de winkel waarin veel blauw te vinden is. Ze geven daar bij het betalen allemaal kookspullen weg. In konijntjesformaat. Nu kan ik een lekker potje koken voor mezelf.

17 februari 2013Het was niet in het hoofd van Hanny opgekomen om ons samen op de foto te zetten. Ze maakte alleen foto's van haarzelf. Ze had nog nooit een foto van ons samen genomen. Daarom heb ik er wat van gezegd. Dat heeft geholpen, want voilà, hier zijn we samen.

16 februari 2013De hele week was achter onze muur een kraan heel druk bezig. Ik ben vandaag maar eens op de muur geklommen om te zien wat daar nu precies gebeurde. Nou, dat gaat ook snel. Daar stond eerst geen huis en nu zit al bijna het dak erop.

15 februari 2013Normaal kookt Hanny zoveel eten, dat Jan en zij daar precies genoeg aan hebben. De laatste tijd kookt ze ineens veel meer en doet ze wat over is in een bakje. Ik vroeg me af waarom. Is heel simpel, zei ze. Over een paar weken gaan wij een weekje naar de bergen. Het bleek dat ze met wij, mij en zichzelf bedoelde. Jippie!!! Jan blijft thuis en daarom kookt ze nu vast voor hem en doet het in de diepvries, zodat hij dat dan kan eten.

14 februari 2013Ik wist niet wat ik zag. Heeft Hanny in het bloemstuk, dat ze vandaag gemaakt heeft, een vogelhuisje opgehangen. Denkt ze nou echt dat ze hiermee binnenshuis vogeltjes kan lokken, terwijl dat niet eens buiten lukt? Beetje dom hoor. Vogeltjes vliegen toch niet binnen.

13 februari 2013Hanny en ik zijn naar 'ons' strandje gefietst. Ik ben toch zo blij dat ik een konijntje ben, want dan mag ik daar komen. Hondjes niet.

12 februari 2013Uitgebloeide tulpen vind ik wel mooi. Maar uitgebloeide narcissen die vind ik hartstikke lelijk.

11 februari 2013Gisteren vroeg iemand of ik vandaag in mijn log ook geheimtaal zou gebruiken. Nou, dat wilde ik best proberen en dat is gelukt. Het blijkt dat zelfs konijntjes gemakkelijk geheimtaal kunnen maken.

10 februari 2013De supermarkt bij ons in de buurt geeft weer wat weg bij de boodschappen. Ik word gek van alle kinderen die bij de deur staan en vragen: hebbu ook een boekie? Ja, dat hebben we, maar niet voor de kinderen bij de deur. Hoewel, ik vraag me af wat we met dit boekje moeten doen. Voor de spiegel lezen gaat ook niet zo gemakkelijk.

9 februari 2013We hadden een leuk ritje vandaag naar Groningen. We gingen bij een neef en zijn vriendin kijken, die daar in een hele grote hal reclame maakten voor hun kemping in Frankrijk. La Sjoderie of iets dergelijks. Hanny vindt dat ik Frans moet leren, om de naam goed te zeggen. Nou vooruit dan: La Chauderie. Ik heb heel goed naar de plattegrond gekeken. Wat een bergen zijn daar in de buurt. Het is er vast hartstikke mooi.

8 februari 2013Het was hartstikke leuk dat er vandaag steeds sneeuwbuien waren. Maar jammer genoeg bleef de sneeuw niet liggen.

7 februari 2013Hoe hard ik ook trek aan de hendel, het water gaat niet harder lopen. Er schijnt ergens verderop in het dorp iets kapot te zijn. Hopelijk wordt het snel gemaakt, want dit is niet leuk.

6 februari 2013Weet je wat ik zo gek vind. IJs is hartstikke koud. En toch staan de meeuwen erop. Zouden zij dat echt lekker vinden om op te staan? Of zijn ze zo dom dat ze het water niet zien om in te zwemmen, of het gras om op te staan.

5 februari 2013Iedereen vindt de nieuwe bril van Hanny leuk, maar zelf was ze er niet zo gelukkig mee. Iedere keer weer zag ze alles wazig, omdat de bril besloeg als ze het warm kreeg. Bovendien zat het leesstukje niet goed, waardoor ze de bril afzette om te kunnen lezen. Gelukkig dat ze dat nog goed kan. Vandaag is ze teruggeweest naar de opticien en die heeft het een en ander veranderd. Ze kan nu met bril goed lezen. En, heel belangrijk, ze kan er ook mee sporten. Hoeft ze haar oude brilletje niet meer op te zetten.

4 februari 2013De tweede amaryllis bloeit nu ook. We hebben nu 'Klein Duimpje' en de 'Reus' in de vensterbank.

3 febuari 2013Het was zo vroeg donker vanmiddag, dat we heel snel de kaarsen hebben aangestoken.

2 februari 2013Vanavond zag ik iets op de kast liggen, wat ik niet kende. Dat wilde ik eens goed bekijken, maar Hanny schoot bijna in de stress. Daar mag je niet aankomen Knuf, zei ze, alleen maar naar kijken. Nou dat wilde ik toch ook alleen maar doen. Zijn grappige dingen met die 'kraaltjes' eraan. Wat er nou zo speciaal aan was, snapte ik niet. Het bleek dat, als ik er per ongeluk iets kapot aan zou maken, Jan dan niet meer goed kan horen. Oeps, dat zou natuurlijk heel vervelend zijn.

1 februari 2013Zullen we met z'n allen heel hard duimen voor Hanny?! Ik ben hier bezig om haar camera uit te pakken en ik duim dat hij nu goed gemaakt is. Doet iedereen mee met duimen?!

31 januari 2013De eerste van de lange lijzen is gaan bloeien. Heel apart dat er zulke lange stengels uit de bol groeien en daaraan zulke grote bloemen. Ze zijn prachtig! De stengel aan de andere bol wordt geloof ik niet zo groot. Die bloemen zijn ook bijna open.

30 januari 2013Ja, je ziet het goed, dat ben ik, Knuf. Niet zo goed te zien, maar ik ben het echt. Hanny was wat aan het proberen met een lampje. Ik mocht het voor haar vasthouden, maar zo af en toe vergat ik goed te richten. :-S

29 januari 2013Voor van alles en nog wat moet (soms mag) je een pasje hebben. Dat zijn er dan op een gegeven moment zo veel, dat ze niet meer in de portemonnee passen. Hanny heeft een hekel aan haar dikke beurs, terwijl er niet eens veel geld in zit. Vandaag zag ze dat er een hoesje is voor pasjes en dan ook nog blauw. Duidelijk toch dat zij er eentje gekocht heeft.

28 januari 2013Toch wel een tegenvaller voor Hanny. Ze dacht vanmiddag een stukje te gaan fietsen. Als er sneeuw ligt, gebruikt ze haar fiets absoluut niet. Toen er nog geen sneeuw lag, maar alleen vroor, heeft ze niet veel gefietst want haar accu deed raar. Van de kou, dacht ze. Maar vanmiddag was het weer hetzelfde verhaal. Terwijl de accu helemaal is opgeladen, gaan na ongeveer 100 m vier van de vijf lichtjes uit en gaat het trappen ook heel moeilijk. Morgen maar naar de fietsenwinkel!

27 januari 2013De weermensen hebben helemaal gelijk gehad. Het was vies weer en ik kon daarom ook niet meer in de sneeuw spelen. Ik ben alleen maar binnen geweest en heb naar het smelten van de sneeuw gekeken. Niet leuk. :,-(

26 januari 2013Een ijskonijn ben ik niet. Wel een sneeuwkonijn. Toen Hanny zei dat vandaag misschien wel de laatste sneeuw van deze winter gevallen was, ben ik snel naar buiten gegaan om nog in de sneeuw te spelen. Ik heb ook een sneeuwkonijnengeltje gemaakt, omdat ik dat tot nu toe nog niet gedaan had.

25 januari 2013Deze week konden we eindelijk een kussentje ophalen. Daar hadden we november vorig jaar een bon voor gekregen. Toen waren ze echter binnen de kortste keren op. Annemarie mocht het hebben en ze had een zwarte uitgezocht, of een grijs met wit. Jan heeft het opgehaald, maar die kleuren waren er al niet meer. Ach, dit is ook best wel een leuk kleurtje. In ieder geval ligt het heerlijk op het kussentje.

24 januari 2013Jan kreeg deze week nog voor zijn verjaardag een bosje blauwe druifjes. En die ruiken toch lekker!!!!! Zo lekker, dat ik er steeds mijn neus in stop.

23 januari 2013Nu de camera van Hanny naar de fabriek terug is, gebruikt ze haar oude. Het nadeel is dat er geen accu in kan, maar batterijen en daar kun je niet zoveel foto's mee maken als met de accu. Ik vind dat ze niet zo moet zeuren. Ze kan foto's maken en dat is toch het belangrijkste. Dan laadt ze de batterijen maar vaker op.

22 januari 2013Best vervelend als er een lamp stuk is en de winkel in de buurt heeft die lamp niet (meer). Nou ja, morgen moet Hanny toch het centrum in en daar zal die vast nog wel verkocht worden.

21 januari 2013Gelukkig, toen ik vanmorgen wakker werd lag er sneeuw. Eindelijk is hier de wereld ook wit. Alleen jammer voor de schaatsers, want de sneeuw is niet goed voor het ijs. Ik wilde zelf wel eens zien hoe het ijs eruit zag. Maar toen ik op de vijver klom en op het ijs wilde stappen, zakte ik weg in de sneeuw. Ik ben niet door het ijs gezakt, dus dat is hier dik genoeg.

20 januari 2013Nou nou. Hè hè. Het is bijna bedtijd en nu sneeuwt het hier eindelijk ook. Geweldige hoeveelheden (maar niet heus). :-( Ik ben reuze benieuwd of de weermeneren het voor morgen wel goed hebben. Ik wil ook best wel een dikke laag sneeuw.

19 januari 2013Hanny loopt al jaren in de sneeuw met een paar simpele laarsjes. Het profiel is zo goed, dat ze zelden uitglijdt. Alleen zat er dit jaar ineens een scheur bovenop de voet. Dat kan natuurlijk niet, want dan krijgt ze natte en koude voeten. Daarom zijn we vandaag naar de 'Vrijbuiter' gereden, een mega winkel. Het kostte wat moeite om de juiste laarsjes te krijgen. Jan moest heel diep in de bak met laarsjes duiken, om een tweede bijpassende laars te pakken te krijgen. Gelukkig is het gelukt en kan Hanny over 56 nachtjes slapen weer veilig in de sneeuw lopen.

18 januari 2013Onze dokter heeft een nieuwe mooie grote praktijkruimte gekregen. Alles op de grond. Geen trap meer naar boven voor de assistente en de verpleegkundige. Hartstikke goed. Alleen..... Het is niet meer zo dichtbij. We moeten veel verder fietsen. Dat is niet zo erg. Maar als het regent of sneeuwt moeten we de auto pakken en dat doen we liever niet.

17 januari 2013Jan kreeg gisteren Drentse turfjes. Die zijn me toch een partij lekker. Ze moeten ze voor mij verstoppen, want ook al ben ik een konijntje, ik kan er niet van afblijven.

16 januari 2013Hanny en ik hebben Jan rozen gegeven. Hanny zeven rode en ik één witte. Je moet wel verstand hebben van hogere wiskunde om dit aantal te begrijpen. En dat heb ik niet. Anderen misschien wel. Een rode betekent 10 jaren en de witte 9 jaar.

15 januari 2013Nu het zo koud is, komt er wat vocht op de ramen achter de gordijnen. Die worden nu een beetje opengelaten. Daarom kan ik nu spioneren wie er 's avonds allemaal op ons pleintje komen. Eerlijk gezegd, heb ik niemand gezien.

14 januari 2013Au, au! Wat is ijs glad. Ik ben op mijn bekkie gevallen en mijn oor knakte helemaal dubbel. Au, au.

13 januari 2013Jan en Hanny keken vandaag naar het schaatsen. Steeds maar rondjes achter elkaar. Hartstikke saai. Ik mocht met de koptelefoon naar 'Sterren dansen op het ijs' kijken. Worden ook wel rondjes geschaatst, maar daarbij wordt ook nog gesprongen en opgetild en .....

12 januari 2013Vandaag hebben we een gedeelte van het brood gesneden. De vogeltjes kunnen nu wel wat gebruiken nu het aardig koud is en er een beetje sneeuw ligt.

11 januari 2013Jippie! Het sneeuwt! Oh wat sneeuwt het. Morgen kunnen we vast sneeuwballen gooien en sneeuwpoppen maken (maar niet heus).

10 januari 2013Er was in Oostenrijk toastbrood over en ook krenten, rozijnen en gedroogde stukjes appel. Wie wat bewaart, die heeft wat, zei Hanny en ze nam het mee naar huis. Het komt nu goed van pas nu het kouder gaat worden. De vogeltjes zullen er blij mee zijn.

9 januari 2013Het lijkt deze dagen net of ik op de keukenhof ben. Rare naam trouwens, want keukens vind je er niet, wel bloemen. Bij thuiskomst vonden we deze bloemen. Omdat het buiten niet bepaald vrolijk is door het grijze weer, zit ik nu veel tussen de mooi gekleurde bloemen.

8 januari 2013Ik had al eens op het tikapparaat van Hanny gelezen dat iemand bepaalde bloemen ammedingesen noemt. Nou, die hebben wij op dit moment in huis. Jan had ze al in december gekocht, maar we hadden ze nog niet in de aarde gezet, omdat we de kerstdagen niet thuis waren. Eén bol was al een beetje uitgelopen. Bovendien heeft hij twee knoppen. Dus straks hebben we twee mooie ammedingesen.

7 januari 2013Iiiieeeeuwww. :-( Wat ziet dit er smerig uit. Dat vogeltjes dit lekker vinden. Geef mij maar een koolblaadje.

6 januari 2013Ieder jaar denkt Hanny als we op vakantie gaan, dat ze iedereen een kerstkaart heeft gestuurd en ieder jaar blijkt bij thuiskomst dat dat niet zo is. Gelukkig hadden we nog wat decemberzegels, zodat we toch nog nieuwjaarskaarten op de bus konden doen.

5 januari 2013Ik vind het maar niks hier in ons kikkerlandje. Niet getreurd, zei Hanny. Nog 70 nachtjes slapen en je mag weer naar de witte wereld. Oh, wat ben ik nu blij.

4 januari 2013Toen we thuiskwamen lag er een enorme stapel kerstkaarten. Ik heb ze allemaal bekeken. Hartstikke leuk om een kaartje van iedereen te krijgen.

3 januari 2013We hebben zo'n leuk balkon bij onze hotelkamer. Helaas regende het. :-(

2 januari 2013Oh, wat was ik bang. Dat rotjoch wilde mij wegslaan met zijn golfstick. Gelukkig kon ik nog net die stick vastpakken.

1 januari 2013Ik mocht vandaag gezellig met Jennéh Rose aan haar skistok meeskiën. Ze kan het al zo goed! 't Is dat mijn pootjes niet in skischoenen passen, anders zou ik het ook willen leren.

Archieven

2013
2012
2011
2010
2009
  XML: RSS Feed