17 mei 2014Precies vijf jaar geleden op 17 mei (2009) was ik voor het eerst hier te zien. In die vijf jaar heb ik heel wat meegemaakt. Leuke dingen en minder leuke dingen. Ik ben in veel plaatsen en landen geweest. Het was leuk dat jullie met mij mee leefden. Maar er is meer dat ik nog wil meemaken. Meer dat ik nog wil zien. Bijvoorbeeld een onbewoond eiland. En daarom trek ik er alleen op uit. Zonder Hanny. Dat betekent, daar ik geen kiek-, tik- en praatapparaat heb, dat jullie niets meer van mij horen. Ik wens iedereen het allerbeste. Een dikke knuf van mij. Zwaai, zwaai, zwaai!!!!!

16 mei 2014Hanny heeft nu al kaartjes in huis voor een musical, die pas in oktober wordt opgevoerd. Ik mag niet mee. Vind ik niet zo leuk. Want hij heet 'Waanzinnig gedroomd'. En dromen doe ik ook wel eens. Bijvoorbeeld van een onbewoond eiland.

15 mei 2014Wat moet iemand in vredesnaam met 52 kleerhangers doen? Maar ja, zij vraagt, wij draaien.

14 mei 2014Mopper, mopper, mopper. Maar ik mag niet mopperen dat het zo saai is in huis. Steeds is er wat te doen, waardoor er geen tijd is voor leuke dingen. Maar ja, als je naar de tandarts moet om nu eindelijk de behandeling goed af te ronden, daaraan kan niemand wat doen. Dat begrijp ik wel. Maar voortaan moet Hanny maar heel goed poetsen. Dan heeft ze misschien die problemen niet meer. Lijkt me trouwens maar niets om zo'n borstel in mijn bekkie te krijgen. Ik eet wel worteltjes.

13 mei 2014Jan heeft een heel stevige ketting met een stevig cijferslot gekocht. Dan kunnen de twee fietsen aan elkaar vastgezet worden als ze eens op stap zijn. Ik heb wat met het cijferslot zitten spelen. Deze cijfertjes vind ik een mooie combinatie, omdat die cijfertjes voor mij best belangrijk zijn. Maar of deze combinatie het ook gaat worden, denk ik niet. Want dan zou iedereen het weten door deze foto. hahaha

12 mei 2014Vandaag hebben we weer door de regen een boodschapje gehaald dat straks naar Oostenrijk moet. Hanny vroeg zich af waarom deze koeken wel jodenkoeken mogen heten en waarom de naam negerzoenen niet meer gebruikt mag worden.

11 mei 2014We waren uitgenodigd bij de oudste dochter en haar familie om daar te komen eten. Een heleboel mensen hebben twee hele grote pizza's gemaakt en ik heb gekeken of alles wel goed ging. Dat was gelukkig zo. We hebben dan ook heerlijk gegeten.

10 mei 2014Het lijkt me heel vervelend om met de fiets naar het centrum te rijden om daar boodschappen te doen terwijl het motregent en je een bril draagt. Ik heb Hanny echter niet horen mopperen.

9 mei 2014Mijn pootjes zijn wat beter dan de benen van Hanny. Daarom ben ik naar boven geklommen om het doesjgordijn los te maken. Er waren wat scheurtjes bij de ophangogen gekomen en die heeft Hanny gerepareerd. Toen ben ik weer naar boven geklommen, maar nu om het gordijn weer op te hangen.

8 mei 2014Vreselijk naargeestig weer. Geen weer om naar buiten te gaan. Lekker met de verwarming aan spelletjes spelen.

7 mei 2014Zo hee, wat was ik blij dat we binnen waren. Een echte hoosbui.

6 mei 2014We waren een middagje weg. Een verjaardagspartijtje. En wat hoort er bij een verjaardag? Natuurlijk iets lekkers bij die grote M. En wat doe je als je iets gevraagd wordt. Natuurlijk parkeer je waar dat gezegd wordt, want dan krijg je tenminste wat je besteld hebt.

5 mei 2014De feestdag is extra feestelijk door de bloeiende klaprozen.

4 mei 2014Ik was al naar boven geklommen om de vlag hoger aan de stok te hangen, maar dat mocht niet. Hij moest zo laag blijven hangen omdat het 4 mei is. De dag dat de oorlogsslachtoffers herdacht worden. Dat was mij nog nooit verteld. Ik ben daarom maar weer snel naar beneden geklommen.

3 mei 2014Zie je wel, de papa van Hanny had gelijk. En hij had er verstand van. Nooit een appel eten zonder deze te wassen en/of te schillen. Het blijkt dat appels de meest vervuilde fruitsoort is. Gelukkig hebben we goed naar hem geluisterd.

2 mei 2014Da's nou ook jammer, dacht ik, kan ik niet eens helpen bij het stemmen, want die dag zijn we niet thuis. Heb je mis Knuf, zei Hanny. We halen een andere stempas, waarmee we in het hele land kunnen stemmen. Oh, dat is leuk. Zie ik ook eens een ander stemburo.

1 mei 2014Zo hee, hier kun je lekkere drankjes mee maken. Maar het is niet voor ons. Het gaat naar Oostenrijk. Neeeeee, niet naar Annemarie, maar naar een vriendin. Blijkbaar verkopen ze dat daar niet.

30 april 2014Een krioelende massa. De kraamkamer van een spin. Er waren niet eens beschuiten met muisjes.

29 april 2014Wat moet je doen op een regenachtige middag als Hanny naar het sportcentrum is. Zelf ook gaan sporten. Goed voor de spieren. Ik kan de spagaat al. Niet slecht toch?

28 april 2014Hanny had de keus: of een grotere kopen (een feblet), of een stikkie kopen. Dat stikkie is veel en veel goedkoper dan een feblet, dus de keus was niet moeilijk. Nu kan zij gemakkelijk op het apparaat tikken. Met haar vingers gaat dat wat moeilijk, want die zijn daarvoor eigenlijk te dik.

27 april 2014Ze noemen het wel het zwarte goud. Kan wel zijn, maar naar mijn idee kun je beter 'gewoon' water drinken, dan hoef je niets steeds het koffiezetapparaat schoon te maken.

26 april 2014Ik heb ervoor gezorgd dat volgend jaar weer allemaal van die mooie gele bloemen bloeien. Ik heb de pluizen weggeblazen.

25 april 2014Kom op Jan, ik ben er klaar voor. Zeg maar wat ik moet verven.

24 april 2014Jan 'moet' weer aan de bak. Annemarie heeft hem dat heel lief gevraagd, dus is hij weer druk bezig met bakken voor op haar balkon.

23 april 2014Vandaag zie ik alles dubbel. :-S

22 april 2014Ik heb Hanny maar even geholpen met het schillen van deze witte staken. We kregen eters en daarom moest ze er extra veel schillen.

21 april 2014In het vijvertje bij de oudste dochter zaten diverse kikkertjes. Zo leuk om te zien. Ze waren wel schrikachtig, want als iemand even bewoog, sprongen ze in het water.

20 april 2014Ze zeggen wel dat de paashaas de paaseieren brengt. Nou ik weet wel beter. Hier zijn toch echt de paashaan en -kip.

19 april 2014Ik had best wel even willen zwemmen, maar dat mocht niet. Er schijnt te veel poep in het water te zitten. Wie doet dat nou?

18 april 2014Het lijkt net een zuurstok. Je zou er zo aan likken. Maar het is een gedeelte van een bloem.

17 april 2014We zijn er nog stil van.

16 april 2014Jan had iets anders te doen en dus zijn Hanny en ik met z'n tweetjes op stap geweest met de fiets. Ze zag op een gegeven moment een leuk paadje en daar wilde ze in fietsen. Maar ik zag dat het verboden terrein is voor fietsers.

15 april 2014We hebben veel familieleden als vrienden op feesboek en verschillende daarvan laten momenteel oude foto's zien. Eén van die foto's hebben wij hier ook. Toen ik die zag, moest ik toch wel een beetje lachen. Wat ben ik blij dat ik een konijntje ben en dat ik mijn haren heb en houd. Jan is zijn wilde haren inmiddels wel kwijt.

14 april 2014Hanny keek naar slootjes, weilanden en luchten. Maar ik vond dit groene kastje veel en veel interessanter. Ik heb ze al vaker gezien langs de weg, maar nu waren er mannen bezig en stonden de deuren open. Dat moest ik natuurlijk even bekijken. Ziet er maar ingewikkeld uit. Niks voor konijntjes.

13 april 2014Eindelijk kon er weer gefietst worden. En ze fietsten naar 'ons' strandje. Het was er rustig. Geen vogels op de palen en slecht één bootje op het water.

12 april 2014Hanny kreeg vandaag nog voor haar verjaardag van een heel lief buurjongetje een prachtig beschilderd ei. Een ei dat heel grappig kan dansen.

11 april 2014Aha. Nu weet ik ongeveer hoe de nieuwe heup bij Hanny eruit ziet. In een blad van de kliniek werd beschreven hoe een heup opnieuw erin gezet kon worden. Dat heeft zij dus ook gehad. Het verschil met deze foto, heb ik gehoord van haar, is dat aan de andere kant ook al zo'n ding zit. Lijkt me maar raar om daarmee te moeten lopen. Maar daar merk je weinig van, zegt ze, als alles goed genezen is.

10 april 2014Het was hartstikke leuk om weer eens met de trein op stap te zijn. Hanny rijdt daar niet zo graag mee, maar ikke wel. Mooi toch om te zien hoeveel verschillende treinen er wel niet rondrijden, zoals dit boemeltje.

9 april 2014Als we in de auto rijden, vraag ik me steeds af waar toch die stem vandaan komt die bijvoorbeeld zegt: 'over de rotonde rechtdoor, tweede afslag'. Nu weet ik het. Uit het hele kleine kaartje. Mij een raadsel hoe het kan, maar het werkt.

8 april 2014Het perkje waar ik zit, krijgt amper regenwater door het overhangende dak en daardoor wil er eigenlijk niets groeien. Er lag daar daarom alleen aarde. Maar de katten van de overburen én een wilde kat die hier rondloopt vonden dit een heerlijk openbaar kattentoilet. Vonden, want er ligt nu grind op dat stukje en daar houden katten niet van.

7 april 2014Hanny had van Annemarie een plant met mooie bloemen gekregen. Ik heb nog niet vaak zulke grote rode bloemen gezien. Ze zijn prachtig en ze ruiken ook best wel lekker.

6 april 2014Bij het weggaan van het bruiloftsfeest afgelopen vrijdag kregen we een zakje met hartjes met allerlei teksten erop als dank voor onze komst. Vandaag hebben we daar lekker van gesnoept.

5 april 2014Annemarie heeft inkopen gedaan. In Oostenrijk zijn plantjes heel duur en daarom heeft ze hier een voorraad ingeslagen. Kruiden, zodat ze heerlijk kan koken.

4 april 2014Gisteren zei ik dat ik hoopte dat ik de bruid mocht kussen. Dat mocht. Maar niet alleen de bruid. Ook de bruidegom. Fantastisch toch!

3 april 2014Morgen gaan we bruiloft vieren. Misschien mag ik de bruid wel kussen. Vandaag hebben we een heel klein kadootje ingepakt. Wat erin zit, is natuurlijk nog een verrassing.

2 april 2014Het is lente. Waarschijnlijk de reden dat Annemarie ons een tulpenvogelhuis cadeau heeft gedaan. Onze verzameling vogelhuisjes is vandaag met nog een groene uitgebreid. De schutting gaat er steeds vrolijker uitzien.

1 april 2014Hoera! Hanny heeft haar sportschoenen weer aan. Dat betekent dat ze naar het trainingscentrum mag en niet meer bij de fysio thuis hoeft te komen. Een grote stap in de goede richting.

31 maart 2014Dit is zo leuk. Niet alleen de mensen die op het pleintje zijn, kunnen genieten van de mooie rode bloemen. Wij binnen ook!

30 maart 2014Wat geef je aan een mooie jonge vrouw? Natuurlijk het boekenweekgeschenk:
'Een mooie jonge vrouw'! :\
Voor mezelf zou ik het wel weten. Geef mij de kers maar!

29 maart 2014Vandaag hebben we van onze logee een schattig vogelhuisje gekregen. Eigenlijk te mooi om buiten te hangen.

28 maart 2014Morgen komt Annemarie een aantal dagen logeren. Zij dronk altijd turkse thee met appel, maar dat drankje is uit de gratie, hoorden wij. Ze drinkt nu nog alleen muntthee. Jan heeft daarom vandaag een muntplantje gekocht, zodat ze de blaadjes kan plukken voor de thee. Dat zou ik nooit doen. De rauwe blaadjes zijn veel lekkerder.

27 maart 2014Ik dacht slim te zijn en een eitje te pakken terwijl Hanny en Jan niet in de kamer waren. Zij vinden ze zo lekker, dat ik ze wilde proeven. Maar dat mag nooit, want ze zijn niet goed voor konijntjes. Maar het lukte me niet om er eentje te pakken, want ik viel in de stopfles. Voor straf heb ik een tijdje zo moeten hangen. :-(

26 maart 2014Hanny had een nieuw klein t-shirtje gekocht. Hoera, dacht ik, dat is voor mij. Maar nee. Het is weer veel te groot.

25 maart 2014Vandaag is er iets alvast voor de erfenis gekocht. :-) Een pakje met nietjes. Drieduizend stuks. Jan en Hanny gebruiken gemiddeld per maand zo'n tien nietjes. Ik ben geen rekenwonder, maar dit kan ik nog net uitrekenen. 3000/(10*12)= 25. Vijfentwintig jaar te gaan dus. De vraag is of Jan en ik dat halen. Het pakje kostte zeggen en schrijven € 0,99 Een nietje kost dus € 0,00033. Per jaar kosten de nietjes dus 0,00033*120= € 0,0396. Is dat niet een geweldige erfenis. %-)

24 maart 2014Dikke pech. Hebben we vanmorgen alle spuitjes en overbodige medicijnen naar de apotheek gebracht, moesten we er meteen andere pillen halen. Helaas. Hanny heeft een kaakontsteking.

23 maart 2014Steeds heb ik gedacht dat ik Hanny de laatste prik mocht geven, maar dat was niet zo. Prikken doe ik zelf, zei Hanny, dan weet ik tenminste dat ik er geen last van heb. Je mag wel de laatste spuit in het emmertje gooien, Knuf. Dat was ook wel leuk om te doen. Hopelijk is dit nu echt de aller aller laatste.

22 maart 2014Eindelijk wilde ik nu wel eens zien wat Hanny steeds bij de tafelpoot deed. Oh, dat is best slim. Ze heeft er een insteekapparaat aan geplakt, waar ze de stekkers van haar tikapparaat en haar praatapparaat zo in kan steken, zonder dat ze hoeft te bukken. Kan ze het zelf doen en hoeft Jan niet te helpen.

21 maart 2014Op het tikapparaat zijn al allemaal vogels te zien die aan het broeden zijn. Ik wilde wel eens zien of in een van de vogelhuisjes aan onze schutting ook al eitjes liggen. Nee hoor, helemaal niets. Die komen er ook niet, zegt Hanny. De huisjes hangen niet goed voor de vogeltjes. Ze zijn alleen voor de versiering. Vind ik stom. Je hangt toch vogelhuisjes op voor vogels?!

20 maart 2014Bij het begin van de lente bloeit het eerste elfenbloemetje. Heel vrolijk.

19 maart 2014Vandaag kregen we een mini-tuintje. Nou ja, eigenlijk een mini-bollenveld. Ik vond het zo grappig dat tussen alle bollen dit kleine bloemetje al bijna aan het bloeien was.

18 maart 2014Een grote verrassing. De bloemetjes van de bosbes zijn ineens roze geworden. Wel zo leuk.

17 maart 2014Deze foto is dan wel gisteren gemaakt, maar omdat ik zo'n plezier heb gehad op de schommel, wordt hij toch nog vandaag geplaatst. Het was zondag en heel rustig op het schoolplein. Mijn kans om heerlijk te schommelen.

16 maart 2014Eigenlijk hadden ik en Hanny nu in Utrecht op rij 9 in het Beatrixtheater moeten zitten. Maar ja, de tweede operatie heeft roet in het eten gegooid. Maar er is een goede vervanger naar toe gegaan, die het dik verdiend heeft om er eens gezellig een middagje uit te zijn met 5 dames.

15 maart 2014Als de bloemetjes van het parasjuutplantje zijn gevallen, lijkt het net of er een lapje stof ligt. Goede naam dus voor die bloemetjes.

14 maart 2014Ze bloeien bijna. Ik ben altijd verbaasd dat uit de harige knoppen zulke mooie bloemen tevoorschijn komen. Straks kunnen we vanuit de kamer een wolk van witte sterren zien bij de overbuurman.

13 maart 2014Jan is vandaag uren bezig geweest om het terras schoon te spuiten. Ik heb er maar niet bij gekeken, want wat word je vies van de hogedrukspuit. Een enorme troep is van de tegels afgekomen. Toen Jan dat ging opruimen, ben ik eindelijk maar eens bij hem gaan kijken. Ik heb niet geteld hoeveel van deze blikken hij opgeveegd heeft.

12 maart 2014De tweede amaryllis gaat ook bloeien. Een mooie rode dit keer. Niet zo heel groot, maar wel mooi.

11 maart 2014De telefoon van Hanny deed niks meer. Gelukkig herinnerde zij zich wat haar telefoondeskundige had verteld, dus heeft zij de batterij eruit gehaald. Zodoende kon ik dat apparaat van binnen eens bekijken. Nou niet veel bijzonders aan te zien. Het klopte helemaal wat haar deskundige had verteld. De telefoon werkte weer 'gewoon' toen de batterij er weer in zat.

10 maart 2014Hahaha. Ik heb iets wat Hanny heel graag zou willen hebben. Een kleurenbom. Hanny speelt wel eens een spelletje Kendi Krusj en met zo'n kleurenbom kun je heel veel snoepjes wegspelen Maar deze bom is van mij. Lekker puh.

9 maart 2014Het was een heerlijk warme dag. Een dag om niets te doen. Omdat het bloemenmeisje altijd maar alleen staat, ben ik in haar armen geklommen en daar ben ik in slaap gevallen. Heerlijk.

8 maart 2014Op tafel lag plastic met bubbeltjes. Die knappen zo leuk als je ze kapot drukt. Ik liet er eentje knappen, maar dat hoorde Hanny en die pakte het van me af. Ze moest er iets in opbergen en daarom mochten de bubbeltjes niet kapot. Jammer.

7 maart 2014Jan had een cadeautje voor Hanny toen ze thuiskwam. Een zware neusverkoudheid. Het liep de afgelopen weken bij haar de spuigaten uit. Ze snuit niet graag in zakdoekjes, maar gebruikt liever keukenrolpapier. De rollen vliegen er momenteel doorheen.

6 maart 2014Hanny en Jan gingen vanmiddag naar stoelen kijken. Dit vonden ze wel een mooi model. Ik mag een boon zijn als dit een stoel is.

5 maart 2014Het duurt nog een hele tijd voor het IJsheiligen is en de eenjarige plantjes in de bakken kunnen. Viooltjes kunnen gelukkig goed tegen kou. Jan heeft daarom vandaag een aantal zakken met viooltjes gekocht en aan de schutting gehangen. Het ziet er heel vrolijk uit.

4 maart 2014Hanny had een kaart gekregen van mensen die zij totaal niet kent. Zij noemden zich '2 gekke ski-Belgen'. Kennen dus niet, maar wel weten wie het zijn. Ieder jaar heeft Annemarie een groep Belgen onder haar hoede. Ieder jaar is dat weer een feest. En twee daarvan stuurden die kaart naar Hanny. Daarom stuurt ze een kaart terug, om hen te bedenken voor dit leuke gebaar.

3 maart 2014Vandaag mocht ik helpen bij het verwijderen van de nieten uit het been van Hanny. Het waren er wel een stuk of veertig. Ze is blij dat ze eruit zijn.

2 maart 2014Mensen dragen schoenen en soms kunnen ze daar niet in komen zonder hulpmiddelen. Jan gebruikt de kleine groene schoenlepel. Maar omdat Hanny niet mag bukken, heeft ze een knoeperd nodig.

1 maart 2014Het is weer tijd om allemaal cijfertjes in te vullen. Konijntjes hebben daar helemaal geen verstand van en daarom laat ik dat graag over aan Jan.

28 februari 2014Aan het begin van de winter hebben we bergthee geplant. Tussen de plantjes was nog ruimte voor andere plantjes. Morgen gaan Jan en ik viooltjes erin zetten. Mooi bij elkaar, de rode besjes van de bergthee en de gele violen.

27 februari 2014Hanny is nog steeds wat aan het opruimen. Zo kwam ze de kaarten tegen die ze kreeg als ze weer een nieuw kunstgewricht had gekregen. We kunnen met die kaarten wel kwartetten. :-D

26 februari 2014Toch wel een beetje raar. Kerst is allang voorbij en dan worden er twee kerstrozen gekocht. Maar ik vergiste me. Er zijn er twee doodgegaan in de tuin en deze komen daarvoor in de plaats. Want deze mooie bloemen willen we niet missen.

25 februari 2014Jan is niet alleen een uitstekende mantelzorger, hij is ook een goede boomchirurg. Een bolboompje op een hoge stam moest gesnoeid worden. Om hem daarbij te helpen, ben ik de boom ingeklommen en zo kon ik hem aanwijzingen geven welke takken eruit gehaald moesten worden. Prima gelukt!

24 februari 2014Soms zit het tegen (zoals de afgelopen weken) en soms zit het mee. We kregen een uitnodiging voor een bruiloft! Daar hebben we allemaal reuze zin in. Tegen die tijd kan Hanny waarschijnlijk ook weer goed lopen. Ennnnnn, misschien gaan we wel met z'n vieren. Ik, Jan, Hanny en ?????????

23 februari 2014Morgen moeten we hard aan de gang. De was van vorige week en van de weken daarvoor moet weggewerkt worden. Dus ons svp niet storen.

22 februari 2014In het algemeen is Hanny degene die kapotte dingen in huis lijmt. Maar het was nu niet mogelijk om het in haar eentje te doen en daarom heb ik een pootje geholpen. Want dit ding moet nog eventjes gebruikt worden, voordat het vervangen wordt.

21 februari 2014Het was best gezellig in de kliniek, maar ik ben toch blij dat we weer thuis zijn. Nu kan ik tenminste lekker naar buiten. Terwijl wij er niet waren, zijn heel wat bolletjes gaan bloeien. Dat staat heel vrolijk.

20 februari 2014Aan het nachtkastje van Hanny hangt een zakje. Ik was benieuwd wat daar inzat en daarom ben ik erin gekropen. Er zat niets in. Hanny had nog geen afval, zei ze. Ik zou eruit klimmen, maar dat ging wat moeilijk. Hanny zou me moeten helpen. Maar die was helemaal hoteldebotel omdat ze hoorde dat ze naar huis mocht. Nu hoop ik maar dat ze mij niet vergeet.

19 februari 2014Daar aan het eind van de gang beneden is de uitgang en het lijkt erop dat ik en Hanny daar morgen door naar buiten gaan. Naar huis. Nog even duimen dat het litteken niet nabloedt.

18 februari 2014En weer zijn we verwend door bezoek. Helaas wil Hanny dit grote stuk bewaren tot ze weer thuis is. Het is veel te groot om in haar eentje op te eten, want ik mag er niets van hebben.

17 februari 2014Een hele grote verrassing. Hij was al die tijd verstopt, maar gisteren zag ik hem ineens. Een nieuw vriendje: Beer. Nu wordt het hier helemaal leuk.

16 februari 2014Als je wilt weten wie er vandaag dienst hebben, dan is dat heel gemakkelijk te zien op dit bord. Dus toen Hanny iemand nodig had, ben ik daar even voor haar gaan kijken.

15 februari 2014Ineens stond een bewaker in de kamer die vroeg of Hanny hier lag. Dat klopte helemaal. Hij gaf toen deze leuke bloem met een heel lief kaartje. Hartstikke leuk zo'n verrassing.

14 februari 2014Ik en Hanny zijn weer in de kliniek. Uit veiligheid. Dat de heup niet weer uit de kom schiet. Maandagmiddag wordt ze opnieuw geopereerd.

13 februari 2014We gaan morgen weer naar de kliniek en ik mag dit schijfje met foto's aan de dokter geven.

12 februari 2014Vandaag gingen we op stap en Hanny nam haar toilettas mee waarin ik mocht meereizen. Leuk, dacht ik, we gaan weer op stap. Wordt de toilettas opengemaakt en wat zie ik? Onze eigen badkamer.

11 februari 2014Nu Hanny het heel rustig aan moet doen, is er gelukkig veel te zien op de tv. Knap hoor wat al die mensen doen. Zoals rennen op ski's en dan schieten. Dat ze de stip kunnen raken, verbaast me. Het gaafste vandaag vond ik het springen in die hele grote goot. Je moet maar durven.

10 februari 2014Doordat Hanny de brees moet dragen, kan ze niet meer in een eetkamerstoel zitten. De brees steekt namelijk nogal uit. Ze zit nu in een gemakkelijke stoel. Ik heb gezorgd dat zij een schoottafeltje kreeg, zodat ze gemakkelijk kan eten. Ook heb ik een 'bijzettafeltje' voor haar gemaakt naast haar stoel, waar ze spulletjes op kan leggen die ze zo af en toe nodig heeft.

9 februari 2014Omdat we vandaag bijna de hele dag in het ziekenhuis waren en niet het schaatsen konden zien, hebben we vanavond gekeken. Was jammer, maar het kon niet anders, omdat de kop uit de kom van de heup was geschoten.

8 februari 2014Neehee, ik heb er echt niet van gegeten. Maar hij ruikt wel heerlijk. Hanny krijgt niet alleen bloemen, maar ook zelfgebakken keek. Misschien krijg ik morgen ook een stukje.

7 februari 2014Gisteren had Hanny een valdag. Nee, ze viel niet zelf, maar zo'n beetje alles wat ze in haar handen kreeg, viel naar beneden. Ook haar krukken. En wat valt, mag ze niet zelf oprapen, als ze haar 'handje' niet bij zich heeft. Daarom heb ik vandaag over haar krukken gewaakt. Die zijn dan ook niet gevallen.

6 februari 2014Olė olė olė!!! Er wordt ingepakt. We gaan naar huis. Olė olė olė!!!

5 februari 2014Hanny had deze slang in haar neus. Toen die eruit gehaald werd, wilde ik wel eens voelen hoe dat voelt. Dat voelt best wel goed.

4 februari 2014Terwijl ik op Hanny aan het letten ben dat ze niet uit bed springt, ben ik lekker boven haar hoofd aan het schommelen.

3 februari 2014Even dacht ik dat we weer de verjaardag van Jan aan het vieren waren in een wokrestaurant. Dat was niet zo. We waren in het restaurant van de kliniek en daar wokken ze ook. Ik heb gekeken of de kok het goed deed. Hij deed het prima en het smaakte heel goed.

2 februari 2014Direct na de vakantie heeft Jan twee amaryllisbollen in de aarde gezet. Uit de een is inmiddels een lange lijs tevoorschijn gekomen. Uit de ander piept nog maar net een punt erboven. Wat een verschil.

1 februari 2014We hebben Jan naar het voetbalstadion gebracht. Hij gaat daar niet alleen naar voetballen kijken, maar ook een lekker hapje eten. Wij doen het hier wel met een opgewarmd prakkie.

31 januari 2014Vanavond heb ik Hanny geholpen met het verschonen van de bedden. Toen we klaar waren, verschoof ze een schakelaar op een kastje. Ik wist niet waarom ze dat deed. Dat is om het bed warm te maken. Dat lijkt me helemaal niet lekker. Mijn holletje is koud en dat is prima.

30 januari 2014We kijken er al naar uit. In de tijd dat Hanny niet goed kan lopen, zijn er sportwedstrijden. Kunnen we heerlijk naar het kiekkastje kijken. Een paar weken later zijn er nog andere sportwedstrijden. En ik vind het zo knap wat daar gaat gebeuren. Onder andere iemand die met één been skiet. 'Gewoon' skiën is al moeilijk, maar zo nog moeilijker.

29 januari 2014Twee weken geleden hebben we rode rozen voor Jan gekocht. Voor zijn verjaardag. De bloemen zijn nog steeds hartstikke mooi en ze ruiken ook nog heerlijk.

28 januari 2014De tijd is weer aangebroken dat Hanny zich moet gaan wassen met dat vieze rood-bruine spulletje. Ben ik even blij dat ik dat niet hoef, want een rood-bruine Knuf zou er toch niet uitzien.

27 januari 2014Vandaag dacht ik dat Hanny voor mij een tiesjurt had gekocht om te bedrukken. Maar nee, het was mij te groot. Bovendien was het geen tiesjurt, maar een rompertje. Of die nu te groot is of past, daarin wil een konijntje toch niet lopen. X-S

26 januari 2014Ik ben vanmiddag maar naar Dukkie gegaan. Ik vond het zo zielig. Ze ligt vastgevroren in het ijs. Ik heb haar een dikke knuf gegeven.

25 januari 2014Toen we net terug waren uit Oostenrijk kreeg Hanny een schaal met bolletjes. Ze dacht allemaal narcisbolletjes. Ik wist wel beter en heb haar in de waan gelaten. De afgelopen week was ze erg verrast dat er ook blauwe druifjesbolletjes in stonden. En die gaan bijna bloeien.

24 januari 2014l-) l-) l-) l-) ♥♥♥♥♥ SNEEUW (en een beetje hagel) ♥♥♥♥♥ l-) l-) l-) l-)

23 januari 2014Hanny was weer eens aan het spelen met het lichtje. Ze moest een foto met schaduwen hebben. Makkelijk toch. Even het lampje op mij richten en er is een prachtige schaduw.

22 januari 2014We zijn heel vrolijk vandaag, want we hebben vanavond weer een feestje. Feestvieren is best leuk. Ik hou ervan. l-) Wel een beetje jammer dat het het laatste verjaardagsfeestje Jan is.

21 januari 2014De muis van Hanny, die ze nodig heeft voor haar tikapparaat, was kortgeleden kapot. Ze heeft in de aktie-winkel heel voordelig een nieuwe gekocht. Maar de batterijen die daar bij geleverd werden, waren zo leeg. Ze is toen naar de aktie-winkel teruggegaan en heeft gevraagd naar kleine oplaadbare batterijen. Voor niet veel centjes kreeg ze een groot pak mee. Pas thuis zag ze dat die batterijen niet oplaadbaar waren. Nu is ze benieuwd hoe lang ze kan doen met die grote serie die ze gekocht heeft.

20 januari 2014Als je in Oostenrijk woont dan mis je wel eens Nederlands lekkers. Als je dan op bezoek bent, dan moet dat ook gedronken worden zoals de turkse thee met appel, en dan moet daarvan ook gesnoept worden, zoals satee, sosijzenbroodjes en buggelzoutjes met een soort smeerkaas. De thee en die zoutjes vind ik stinken. Die hoef ik echt niet te hebben.

19 januari 2014Ik dacht dat de rust in huis teruggekeerd zou zijn als de familie, die op bezoek is geweest en waarmee Jan en Hanny uit eten zijn geweest, weer naar huis zou zijn. Ik was mis. Er is een grote drukteschopper zomaar ineens thuisgekomen. Hartstikke gezellig. Ik heb haar nog niet gezien. Wel een pot met alle armbanden die zij inmiddels heeft geknoopt.

18 januari 2014Ik was een beetje moe van de drukte van de afgelopen dagen. Omdat het morgen een zeer drukke dag wordt, ben ik diep in mijn slaapzak gekropen en er de hele dag niet uitgekomen. Lekker rustig.

17 januari 2014Vandaag sta ik drie keer op de foto. Ik vond het zo'n leuke plek in het restaurant waar we waren. Een ijsgrot.
Ik hou wel van kou, want ik ben bijna een ijskonijn en daarom ben ik er naar binnen gegaan, om te kijken wat er binnen was. Nou dat was niet slecht. Er waren allemaal van deze hoekjes met heerlijk ijs, lekkere koekjes en ander lekkers dat bij het ijs gebruikt kan worden.
Ook lag er op een andere plek een dikke laag ijs waar grote schalen met verschillende soorten chocola op lagen. Op dat ijs ben ik pats boem gaan zitten, want ik wilde wel een stukje smaakjeschocola pakken. Was lekker koud aan mijn achterwerk, maar de smaakjeschocola was heel erg lekker.

16 januari 2014 (2)Jan hoeft zich de komende tijd niet te vervelen. Lezen, puzzelen en ondertussen op een pepermuntje zuigen. Prima tijdverdrijf als hij straks in Nijmegen is.

16 januari 2014 (1)HIEPERDEPIEP HOERA!!!!!!!
Jan is vandaag jarig. Ik wist heel lang niet wat ik hem moest geven. Hij heeft 'gewoon' alles al. Ik heb toen maar gekozen voor iets lekkers. Iets dat ik ook heerlijk vind. Een bosje boontjes! Kunnen we samen smullen.

15 januari 2014Er was wat oud droog brood over en dat heb ik in kleine stukjes gesneden voor de vogeltjes.

14 januari 2014HET FEEST KAN BEGINNEN, WANT DE EERSTE KAART IS BINNEN!
Vaak komt iets als het van ver komt het eerste aan. Deze kaart heeft wel duizend kilometers gereisd. Is heel goed op tijd, want Jan is pas donderdag jarig.

13 januari 2014De kaart waarmee Hanny kan aantonen dat zij Hanny is, verloopt woensdag. Zij moet dus een nieuwe gaan halen. Maarrrrrr, ze is slim. Op 1 maart komt er een nieuwe, die niet 5 jaar geldig is, maar 10 jaar en die bovendien over die 10 jaar een stuk goedkoper is. Dussssss. Jazeker, zij gaat hem pas op 1 maart halen. Ze heeft ook een kaart waarmee ze mag autorijden en daarmee kan ze ook aantonen dat zij Hanny is. Slim toch?!

12 januari 2014We hadden ze al voor de kerst in huis, maar hadden ze nog niet geplant. Dan hoefde de 'huisoppasser' geen water te geven. Vandaag heeft Jan de bollen in de pot gezet. Ik ben heel benieuwd wanneer de eerste lange lijs gaat bloeien. Zul je zien dat dat gaat gebeuren als we in dat hele luxe 'hotel' logeren.

11 januari 2014Mensen doen toch eigenlijk maar raar. Hun eten gaan ze koken, braden of bakken. Dat is best gevaarlijk, want dat is heel heet. Je krijgt dan grote dampwolken, waardoor je elkaar amper nog kunt zien. Waarom eten mensen niet 'gewoon' zoals konijntjes eten. Alles rauw. Lekkerrrrrrrrr!

10 januari 2014We dachten dat we alle kerstspulletjes opgeborgen hadden, maar waren vergeten dat de buurvrouw het kerststuk, dat Hanny gemaakt had op de bloemschikochtend, had gekregen. En daar zat ook nog kerstversiering op. Ik heb de kerstman nog een dikke knuffel gegeven, want hij gaat weg. Hij is gevallen en mist daarom zijn benen. Dat ziet er niet mooi uit en hij zal daarom niet meer gebruikt worden.

9 januari 2014Hanny heeft vandaag weer een een teesjirtje bedrukt. Nee, dat laat ik niet zien, want dat is nog geheim. Maar ik vraag me wel af wanneer ze er nu eens eentje voor mij gaat maken. Ze moet eerst mijn maat sjirtje vinden, zegt ze. Naar mijn idee een smoesje.

8 januari 2014Vandaag kwam de schriftelijke bevestiging binnen van een datum die wij al een tijdje wisten. Joepie, nog iets minder dan 4 weken en ik ga met Hanny weer uit logeren in een super de luxe hotel.

7 januari 2014Jan kon vanmorgen een van zijn gehoorapparaten niet vinden. We hebben overal gezocht. Maar nergens te zien. Uiteindelijk hebben we het beddengoed uit elkaar gehaald, want hij wist zeker dat hij het apparaatje naast het bed had gelegd. En ja hoor, daar rolde het uit. Gelukkig maar, nu kan hij ons weer goed horen.

6 januari 2014Bij de voordeur staat een hele grote lantaarn. Hanny vult die altijd met dingen die bij het seizoen passen. Het is nu winter en daarom moet er sneeuw in, vindt zij. Maar er is hier helemaal geen sneeuw. Daarom hebben we vanmiddag 'sneeuwballen' gekocht.

5 januari 2014Iedere keer als wij stopten om wat te drinken onderweg van en naar Oostenrijk, kregen wij in de Duitse raststetten zegels bij het drinken. Toen de spaarkaart vol was, mochten we een beker uitzoeken, die je onderweg kunt gebruiken in plaats van een kartonnen beker met deksel. Een heel mooie beker. Niet van plastic, maar van porselein. Leuk toch zo'n kadootje.

4 januari 2014Ik snap het echt niet. Er worden meestal maar een keer per jaar oliebollen gebakken. Wij hebben dat ook gedaan op oudejaarsdag. Dan moet het dus pas weer aan het eind van het jaar gebeuren. En toch koopt Hanny nu al een pak. 'Regeren is vooruitzien' Knuf, zegt ze. De pakken zijn nu in de aanbieding en dan hoef ik straks niet te zoeken welke winkel ze al verkoopt tegen de tijd dat we op reis gaan. En de inhoud blijft nog een hele tijd goed. Oh, nou snap ik het.

3 januari 2014Als je thuiskomt na een vakantie ligt er meestal een stapel post. Die 'gewone' post interesseert me totaal niet. Maar na de kerstvakantie is dat anders. Dan liggen er veel kerstkaarten en die bekijk ik met veel plezier. Ook al zijn kerst en de jaarwisseling geweest, we hangen de kaarten morgen toch nog op. Na Jan zijn verjaardag ruimen we ze op. Dan hebben we ze tenminste nog een tijd kunnen bekijken.

2 januari 2014Dat heb ik al heel lang eens willen doen. Op een paard rijden. Was best een beetje eng. Zo'n groot beest. Het is wel een gehobbel daar bovenop die rug.

1 januari 2014Jan en Hanny zaten te kletsen met de verhuurders. Ik verveelde me en ben onder de tafel gekropen. Opeens zag ik daar de kerstman. Ik dacht dat die al lang het land uit was. Maar nee hoor, hij was hier nog. Hij speelde leuke versjes op zijn saxofoon. Veel gezelliger dan dat geklets boven mijn koppie.

Archieven

2014
2013
2012
2011
2010
2009
  XML: RSS Feed